'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

ebedi. aslalon.kromozom sayısıdır. 48 kromozomdan 24ü kadından gelir 24 ü erkekten. yani melez denen bir ırk vardır.
yarı türktür yarı yabancıdır padişahlar.,kısaca melezdirler
Yarı Türk bile değil...Nesiller arası melezleşme sürekli devam ettiği için Türk geni 1.nesilde %50,ikinci nesilde %25,üçüncü nesilde %12,5...diye böyle azalarak devam ediyor.

o zaman ortada pek türklükte kalmıyor
kürtlerde,araplarla,Ermenilerle,süryanilerle karışıyor o bölgede
bu liste böyle uzar gider,sonuçta soyumuz Türk
3 kuşak nerede yaşıyorsanız oralısınızdır.
he ama herkes ne olduğunu söyleyebilir
türküm,kürdüm,lazım diye.

zaten düşünün biz anadoluya geldiğimizde burada yaşayan halklar vardı.
bunlar urartular,truvalıların,hititlilrrin,friglerin,likyalıların vs. soyunun devamıydı. bizanslılar,ermenilerde vardı anadoluda.onlardan kız aldık kız verdik, evet karıştık.
belki türkmenler karışmadı.

Bakın ben bu konuşamdan çok haz almadım, çunku anlamamakta direniyorsunuz.
Siz eğer ırkçı bir ifade

Bakın ben gerçekten bu konuşmadan rahatsız oldum, anlamakta direniyorsunuz.
Siz Bu ifade ırkçılık taşısaydı şöyle olur dediniz bende hayır böyle olurdu dedim.
Hala arkasındayım. Türkum doğruyum çalışkanım, varlığım Türk varlığına armağan olsun, Ne mutlu Turkum diyene ifadeleri ırkçılıktır ve bunu dayatmak dahada ırkçılıktır.
Ataturk' e ne diyeceğimi sizden oğrenecek değilim. Lafı döndurup dolaştırıp Ataturke getirenlerden ona bir insan değil Tanrı muamelesi yapan insanları sığ buluyorum.
Seversin eleştirirsin, översin. Bunlar insancıl duygular. Ataturkunde çok hataları olmuştur.
Ataturkun arkasına sığınarak tartışmanın anlamı ne ? Yok mu başka yolu ?
Mayınlı tarla gibi..

Hele şu son paragrafınız yok mu beni benden aldı . Bu kadar guzel sonlandırılabilirdi bir konuşma.
Şimdi dilerseniz yazacağınızı yazın. Hatta ciddi bir Atatürk e laf atmışım propagandası yaparak alkış yapın, nutuk yapın. Ilber hocanızıda çağırın bir koşu. Benim için konuşma burada bitmiştir.

.Ataturke ne soyleyeceginizi benden ogrenmezsiniz. Ogretecek bir savcı cikar. Ulkede hala kanunlarin uygulandigi mahkemeler var .

Ayni seyleri soyleyip aslinda oyle demedim diyen biriyle konusmak benim icin bir zevkti! oysa ki.
Selametle

Burası Türkiye. Benim de babam Yugoslavya göçmeni bir arnavut. Ama ben Türküm. Türk olmaktan da gurur duyuyorum. Ekmeğinden suyundan hastanesinden okulundan bilimum tüm nimetlerinden faydalanıp da mağdur edebiyatı yaparak ülkeme burun kıvıranlar beğenmiyorlarsa bir zahmet çekip gitsinler.

Hayır anlamıyorum yunan olsaydım yunanlığımla övünürdüm. Ben Türkiye'de yaşayan bir Türk olarak tabiki bununla övüneceğim ya nolacağdı

Bundan daha doğal ne olabilir? Memnun olmayan bir kesim varsa car car bağırıp taşkınlık yapacaklarına gitsinler daha mutlu olacakları daha iyi şartlarda yaşayacakları bir yere.

ben arkadaşın dediğine anlam veremedim..bizden daha çok vatanıyla övünen ülkeler var..Amerikan bayrağı tşörtlerdedir..Türkler bile giyer o tişörtlerden..biz neden milliyetçilik yapmayalım..

Görüyorum ki burda Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözleri yanlış anlaşılıyor, ırkçı söylem olduğu düşünülüyor, halk savaşa girmiş, kimi bebesini, kimi kocasını, kardeşini şehit vermiş, fakirlik var, savaştan çıkmışlığın yorgunluğu var, bu sözleri dönemin ağır şartlarına göre değerlendirirseniz aslında sözlerin tümüyle halkı motive etmek için söylendiğini anlarsınız, misal Atatürk "Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır. Çünkü, Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir." der 10. yıl nutku'nda ve bu sözlerin en başında ne der: "Yurttaşlarım"
Milletin Kahramanlığından bahseder.

Atatürk'ü seversiniz sevmezsiniz, bu lafı her Atatürk konusunda yazdım, kimse illaki sevmek zorunda değil ama zamanında yaşananları o dönemde yaşamadığımız için asla tam manasıyla bilemeyiz, birkaç tarihçi, 3-5 kitap bize sıcağı sıcağı yaşananları asla tam manasıyla anlatamaz, bir tarihçiyi okur Atatürk'e sevgi besler, bir tarihçiyi okur kin dolarsınız zira herkes kendi penceresinden bakar.

Lakin ben şunu biliyorum, eğer Atatürk'e sorma şansımız olsaydı bugün, Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü de, 10. yıl nutkunu da halka birlik ve beraberlik duygularını hissettirmek, birlik olurlarsa azimleriyle vatanlarını ilerleyen, gelişen ülkeler arasına sokabileceklerini, bunu yapabilecek gücün, cesaretin onlarda var olduğuna vurgu yapmak halkı yüreklendirmek için söylediğini açıklardı bence.

Çünkü bir ülkenin güçlü, süregelen bir yer olabilmesi için halkının birlik ve beraberliği önemlidir, birlik beraberliğini yitirmiş ülkeler yok olmaya mahkumdur.

kesinlikle....

Hay ağzına sağlık ablam bazılarımızda bunu anlatmak istesekte sanırım farklı kelimeler seçtiğimizden mi nedir anlaşılmadık.

ben arkadaşın dediğine anlam veremedim..bizden daha çok vatanıyla övünen ülkeler var..Amerikan bayrağı tşörtlerdedir..Türkler bile giyer o tişörtlerden..biz neden milliyetçilik yapmayalım..

Yani, üstelik ironiye bakın ki Amerikan diye bir ırk yok. Hepsi toplama ırklardan oluşmalarına rağmen bu derece milliyetçi olabiliyorlar ülkelerine bağlılar. Keşke ülkemizdeki bir takım etnik gruplar da bunu başarabilse..

Malesef bunun yerine BÖL PARÇALA YÖNET'çilerin oyununa geliyorlar..

tek amaçları bu saçma sapan şeyleri tartışıyoruz..Türk olmayı tartışıyoruz..ne günlere kaldık

Hay agzina saglik abla. Benim uzun mesajlarda anlatamadigimi sen bi mesajda anlatmissin. Ellerin dert görmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…