anlamak istemeyen destanda yazssan anlamaz:)Hay agzina saglik abla. Benim uzun mesajlarda anlatamadigimi sen bi mesajda anlatmissin. Ellerin dert görmesin
Irkçılık kürt teali cemiyeti, şeyh sait isyanı pkk saldırıları ile başlamıştır. (Şimdi bana yine ezilmiş diyecekler)Şimdi sizce ırkçılık varsa eğer ne zaman başlamış tekrar bir düşünün
Bakın ben gerçekten bu konuşmadan rahatsız oldum, anlamakta direniyorsunuz.
Siz Bu ifade ırkçılık taşısaydı şöyle olur dediniz bende hayır böyle olurdu dedim.
Hala arkasındayım. Türkum doğruyum çalışkanım, varlığım Türk varlığına armağan olsun, Ne mutlu Turkum diyene ifadeleri ırkçılıktır ve bunu dayatmak dahada ırkçılıktır.
Ataturk' e ne diyeceğimi sizden oğrenecek değilim. Lafı döndurup dolaştırıp Ataturke getirenlerden ona bir insan değil Tanrı muamelesi yapan insanları sığ buluyorum.
Seversin eleştirirsin, översin. Bunlar insancıl duygular. Ataturkunde çok hataları olmuştur.
Ataturkun arkasına sığınarak tartışmanın anlamı ne ? Yok mu başka yolu ?
Mayınlı tarla gibi..
Hele şu son paragrafınız yok mu beni benden aldı . Bu kadar guzel sonlandırılabilirdi bir konuşma.
Şimdi dilerseniz yazacağınızı yazın. Hatta ciddi bir Atatürk e laf atmışım propagandası yaparak alkış yapın, nutuk yapın. Ilber hocanızıda çağırın bir koşu. Benim için konuşma burada bitmiştir.
Ayni seyi soyluyorsun gene.. Diyarbakir'da iskence oldu da yurdun diger illerinde olmadi mi diyorum ben de... Doguda nefretle yetistiler de neden batida ayni nefret olusmadi oyleyse? hatta onda biri bile yok.. Bu iste bir tuhaflik yok mu sence? Dogudaki olaylar, teror 1980den sonra baslamadi ki.. PKK Apo tarafindan 1974 de kuruldu. Ondan once Asala ermeni orgutu vardi, o yokoldu bu kuruldu. En buyuk zarari da gene Doguda yasayan Kurt kokenli Turk vatandaslar gordu. Kendi iclerinden daga cikanlar inip gene kendi koylerini yagmaladi, bombaladi, ne saglik gorevlisi biraktilar ne ogretmen.. Gun gecmiyordu ki bir sehit haberi gelmesin, sadece askerler mi oldu doguda?Bu kin bir tek darbe donemi ile aciklanabilir mi? Simdi git sor bir PKKliya bakalim ne bilir Kenan Evren hakkinda..
Sen rahatsız oldun diye kimse yazmayacak mı? Yasaya güneşi göstermenin saygısızlık olduğunu biliyoruz. Ancak susmak gaflet olur, delalet olur, ihanet olur.
Görüyorum ki burda Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözleri yanlış anlaşılıyor, ırkçı söylem olduğu düşünülüyor, halk savaşa girmiş, kimi bebesini, kimi kocasını, kardeşini şehit vermiş, fakirlik var, savaştan çıkmışlığın yorgunluğu var, bu sözleri dönemin ağır şartlarına göre değerlendirirseniz aslında sözlerin tümüyle halkı motive etmek için söylendiğini anlarsınız, misal Atatürk "Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır. Çünkü, Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir." der 10. yıl nutku'nda ve bu sözlerin en başında ne der: "Yurttaşlarım"
Milletin Kahramanlığından bahseder.
Atatürk'ü seversiniz sevmezsiniz, bu lafı her Atatürk konusunda yazdım, kimse illaki sevmek zorunda değil ama zamanında yaşananları o dönemde yaşamadığımız için asla tam manasıyla bilemeyiz, birkaç tarihçi, 3-5 kitap bize sıcağı sıcağı yaşananları asla tam manasıyla anlatamaz, bir tarihçiyi okur Atatürk'e sevgi besler, bir tarihçiyi okur kin dolarsınız zira herkes kendi penceresinden bakar.
Lakin ben şunu biliyorum, eğer Atatürk'e sorma şansımız olsaydı bugün, Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü de, 10. yıl nutkunu da halka birlik ve beraberlik duygularını hissettirmek, birlik olurlarsa azimleriyle vatanlarını ilerleyen, gelişen ülkeler arasına sokabileceklerini, bunu yapabilecek gücün, cesaretin onlarda var olduğuna vurgu yapmak halkı yüreklendirmek için söylediğini açıklardı bence.
Çünkü bir ülkenin güçlü, süregelen bir yer olabilmesi için halkının birlik ve beraberliği önemlidir, birlik beraberliğini yitirmiş ülkeler yok olmaya mahkumdur.
Atatürk adı mayınlı tarla gibi. Bir cümle kurulduğunda hemen tehditler savruluyor. Propagandalar yapılıyor.
Herkes birden çok seviyor edalarına burunuyor, oysa sorsan en son ne zaman ziyaret ettin diye cevap veremez. Onun için en son ne yaptın deden cevap veremez. Çunku Tanrılaştırmışlar gozlerinde çoğu.Tabi bu sadece sözde. Devamı yok.
Oysaki eleştirilerde olabilir sevginin yanında.
Körü körüne bağlanmak sevginin göstergesi değildir.
Tamam mune o zamanlarda birlik ve beraberliğe korumak, cesaretlendirmek için söylenen bu sözler kabul peki o savaşlarda sadece Türkler mi vardı ? Neden bu cesaretlendirme tek millete yapılmış ?
Daha genel bir kavram neden değil ?
iyi bile başa çıkmış devlet..Koşgari isyanı (1920- Koşgiri)
Nasturi isyanı (1924- Hakkâri)
Jilyan isyanı (1926- Siirt)
Şeyh Sait isyanı (1925- Bingöl-Muş-Diyarbakır)
Seit Taha ve Seit Abdullah isyanı (1925-Şemdinli)
Reşkotan ve Reman isyanı (1925- Diyarbakır)
Eruhlu Yakup Ağa ve oğulları (1926-Pervani)
Güyan isyanı (1926-Siirt)... Devamı
Haco isyanı (1926- Nusaybin)
I. Ağrı isyanı (1926)
Koçuşağı isyanı (1926- Silvan)
Hakkâri-Beytüşşebab isyanı (1926)
Mutki isyanı (1927- Bitlis)
II. Ağrı isyanı
Biçar harekâtı (1927- Silvan)
Zilanlı Resul Ağa isyanı (1929- Eruh)
Zeylan isyanı (1930- Van)
Tutaklı Ali Can isyanı (1930- Tutak-Bulanık-Hınıs)
Oramar isyanı (1930- Van)
III. Ağrı harekâtı (1930)
Buban aşireti isyanı (1934- Bitlis)
Abdurrahman isyanı (1935-Siirt)
Abdulkuddüs isyanı (1935-Siirt)
Sason isyanı (1935-Siirt)
Dersim isyanı (1937-Tunceli)
PKK terörü (1984-.......)
Bu isyanlara bakınca Türk milleti diye genelleme yapmak ve Türk milletinin içerisinde bunlarıda varsaymak bile büyük bir yüce gönüllülük zaten....iyi bile başa çıkmış devlet..
kesinlikle..kürt kardeşlerin bir adım ötesinde pkk tek amaçları halkı kışkırtmak soğutmak..gözleri toprakta halk umurlarında değil..o halkı koruyan .T.C dir..Bu isyanlara bakınca Türk milleti diye genelleme yapmak ve Türk milletinin içerisinde bunlarıda varsaymak bile büyük bir yüce gönüllülük zaten....
Bu ırkçılıkla suçlamak filanda bir anlamda karşındakini susturmaya çalışmak şimdi tüm bunları bilipte Türk dedim diye ırkçılık yapıyorsam evet ben ırkçıyım !!!!kesinlikle..kürt kardeşlerin bir adım ötesinde pkk tek amaçları halkı kışkırtmak soğutmak..gözleri toprakta halk umurlarında değil..o halkı koruyan .T.C dir..
Hangi millete yapılmasını buyururdunuz ? Hemen zamanı geri çevirip Atatürk'e söyleyelim 1senin hatrı kalkmış kal birde kürtler deyiver şu Türk kelimesinin yanında diye. "T" harfini büyük yazdım bilerek isteyerek....
Biz bu ülke topraklarında yaşayan herkes Türktür diyoruz. O çok övündüğümüz , biz Osmalıyız dediğimiz devlet azınlıkların biz şu- bu - o milletiz demeleriyle parçalanmıştır !!!!
kürt türk ayırımını yapan pkk yandaşları hala bunu göremedinizmimes.who, böyle bir tatışma biçimi olamaz ki ; söyleyelim , işte 1sen soyle istiyor tarzında.
Tüm iyi niyetimle yazmaya devam ediyorum.
Amacım polemik olsaydı sansasyonel cümleler kurar ortalığı karıştırırdım.
Fakat sizler ısrarlıca bunu yapıyordunuz.
Kızgınlıklarınızı anlıyorum. Fakat bu durumunuz objektif bakmanıza engel.
Ben Kürt ya da Türk ya da diğer milletler herneyse ayrımı yapılmadan yaşansın diyorum.
Irklar yuceltilmeden sadece insan olmanın onuruyla yaşayabilmeyi.
Bundan 15 yıl öncesine kadar dili kürtçe diye o dili konuşmadı yasaklanıyordu. Yollarda Kürtçe şarkı dinlediğinde, polise yaklaştığında o dedin kapatılıp suç delinin ortadan kaldırıldığını gordum. Ben mahcup olmuştum arkadaşım yanında, benim suçum yoktu oysa.
.Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim.
Hakkı olani şimdi sanki bahşetmişçesine " tamam kurtçe dinleyebilir, konuşabilirsiniz şeklinde dundular önlerine.
Tamam buda bir ilerleme anlıyorum da bu kin bu öfke niye ?
Herkese saygımız sonsuz deniyor ama biri ben kürdüm dediğinde yan gözlerle bakılıp hemen Türküm edalarına giriliyor.
Anında Atatürk arkasına sığınarak nutuklar atılmaya başlanıyor.
Atatürk' üzerinden prim yapılıyor. Ben körü körüne bağlı olup (sözde), seviyorum diyenlerden çok eksisini artıdını rahatça tartışıp sevenlere daha çok inanırım.
Sevmiyorsa sevmiyor bunun kanunla nizamla ne ilgisi var.Ya da seviyorsa eksisini fillendirip yine seviyordur.
Hemen " vay efenim" sen ne diyorsun, hadsiz! Şeklinde baya sozlere luzum yok.
Ahmet Kaya'nın konuşmasından sonra kalkıp Marşın söylenmesi ile çatalların kaşıkların havada uçuşması gibiydi şuana kadar ki yıllar.
Bir arkadaş demiş ki Kürdüm ama Türk olmaktan şeref duyarım v.s v.s Bende diyorum ki Türk oğlu Türküm ama Kürdün arabın çerkezin her halkın hakkını korumaktan şeref duyarım.
Bitsin artık bu onurlanma gururlanma, şereflenme meseleleri. Kaç can alınıyor sırf bu ırkçılıklardan dolayı.
Kardeşiz işte ya yok ötesi. Irkınla değil aklınla çık öne.
trajı komik sadeceBu ırkçılıkla suçlamak filanda bir anlamda karşındakini susturmaya çalışmak şimdi tüm bunları bilipte Türk dedim diye ırkçılık yapıyorsam evet ben ırkçıyım !!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?