'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

Sizlerden şu sözleri okumanızı istiyorum, Türk, Türklük kavramı nerden gelmiştir, Atatürk Türk, Türkiye kavramlarını kendi mi bulmuş veya zaten varolan şeyleri ortaya çıkarmış biri miydi cevabı burda:

"Türk kavminin beş bin yıllık yuvası,
Güzel vatan sanki cennet ovası,
Güzel iller yeşilk bağlar dedemizin ocagı
Türk oğlunun anayurdu gönül bağı bucağı
Pek şanlıyız pek şanlıyız pek şanlı
Halk gözcüsü yurt bekçisi türk oğlu türk pek şanlı"

Bu sözleri bildiniz mi? Mehter Marşlarından "Türk Kavmi" Marşı'nın sözleridir.

Sen rahatsız oldun diye kimse yazmayacak mı? Yasaya güneşi göstermenin saygısızlık olduğunu biliyoruz. Ancak susmak gaflet olur, delalet olur, ihanet olur.

Ağzınıza sağlık bana hiç tanımamama rağmen gururlandığım birini hatırlattınız. Annemin ilk eşi asala tarafından şehit edilmiş.. Bazı okullara ve caddelere O'nun ismini vermişler.. Hepimizin yüreği yaralandı, hepimizin ucundan kıyısından bir acısı var bununla ilgili ama uzaktan ama yakından... Allah bütün terör örgütlerinin ve yandaşlarının belasını versin!!!

Sen rahatsız oldun diye kimse yazmayacak mı? Yasaya güneşi göstermenin saygısızlık olduğunu biliyoruz. Ancak susmak gaflet olur, delalet olur, ihanet olur.

Bana siz diye hitap ediniz lutfen.

Ne diyorsunuz gulay ya iyice ssçmalandı bu konuda. Hep böyle oluyor , Atatürk üzerinden prim sağlanmaya çalışılıyor.
Her zamanki gibi sevgiler sorgulanıyor. Hakaret etmişim gibi propaganda yapmayın. Ben ne dediğimi iyi biliyorum. Yasaysa şikayet edin. Fazla konuşmayın şikayet yerine, yoksa bence buda ihanet sayılır.
Ben gerçekten ihanet gorsem şikayet ederdim konuşacağıma.
Buda diğer uyeye dediğim gibi size son mesajım. Hadi bakalım sizde alkış toplamaya.
Böyle çok konuşan, afilli sözler söyleyen çok sever diye bir kaide var zaten sizin gibilerde.

Atatürk adı mayınlı tarla gibi. Bir cümle kurulduğunda hemen tehditler savruluyor. Propagandalar yapılıyor.
Herkes birden çok seviyor edalarına burunuyor, oysa sorsan en son ne zaman ziyaret ettin diye cevap veremez. Onun için en son ne yaptın deden cevap veremez. Çunku Tanrılaştırmışlar gozlerinde çoğu.Tabi bu sadece sözde. Devamı yok.
Oysaki eleştirilerde olabilir sevginin yanında.
Körü körüne bağlanmak sevginin göstergesi değildir.

Tamam mune o zamanlarda birlik ve beraberliğe korumak, cesaretlendirmek için söylenen bu sözler kabul peki o savaşlarda sadece Türkler mi vardı ? Neden bu cesaretlendirme tek millete yapılmış ?
Daha genel bir kavram neden değil ?

Niye tarihi günümüze uyarlamaya çalışıyor ki bazı arkadaşlar ?
Tarihi bir söz o günün koşulları altında incelenmeli,o günün koşulları düşünülerek bakılmalı.
Atatürk'ün o gün ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' sözü yanlış değil,yanlış olan aynı sözün hala günümüz dahilinde zorla dayatılması.
Anlatabiliyor muyum ? 100 yıl önce milliyetçilik çok büyük bir esastı,Atatürk de buna dayanarak kurdu bu cumhuriyeti,bu sözleri de buna dayanarak söyledi.Ama günümüzde milliyetçilik eski değerini yitirdi.Bu yok olduğu anlamına gelmiyor tabi ki ama çok çalkantılı dönemler kalmadı artık.O yüzden ısrarla da diretmenin bir anlamı yok.
Yok Atatürk ırkçıymış,yok değilmiş bilmem ne...O günün koşullarında bu söylediği ırkçı bir söylem değildi muhtemelen kimse çıkıp da ''Niye ırkçılık yapıyorsun ? '' demezdi Atatürk'e.Ama bugün için aynısını söyleme imkanınız yok.Lütfen objektif olun biraz.Kimsenin kimseyi karaladığı yok.

Hangi millete yapılmasını buyururdunuz ? Hemen zamanı geri çevirip Atatürk'e söyleyelim 1senin hatrı kalkmış kal birde kürtler deyiver şu Türk kelimesinin yanında diye. "T" harfini büyük yazdım bilerek isteyerek....

Biz bu ülke topraklarında yaşayan herkes Türktür diyoruz. O çok övündüğümüz , biz Osmalıyız dediğimiz devlet azınlıkların biz şu- bu - o milletiz demeleriyle parçalanmıştır !!!!

Koşgari isyanı (1920- Koşgiri)

Nasturi isyanı (1924- Hakkâri)

Jilyan isyanı (1926- Siirt)

Şeyh Sait isyanı (1925- Bingöl-Muş-Diyarbakır)

Seit Taha ve Seit Abdullah isyanı (1925-Şemdinli)

Reşkotan ve Reman isyanı (1925- Diyarbakır)

Eruhlu Yakup Ağa ve oğulları (1926-Pervani)

Güyan isyanı (1926-Siirt)... Devamı

Haco isyanı (1926- Nusaybin)

I. Ağrı isyanı (1926)

Koçuşağı isyanı (1926- Silvan)

Hakkâri-Beytüşşebab isyanı (1926)

Mutki isyanı (1927- Bitlis)

II. Ağrı isyanı

Biçar harekâtı (1927- Silvan)

Zilanlı Resul Ağa isyanı (1929- Eruh)

Zeylan isyanı (1930- Van)

Tutaklı Ali Can isyanı (1930- Tutak-Bulanık-Hınıs)

Oramar isyanı (1930- Van)

III. Ağrı harekâtı (1930)

Buban aşireti isyanı (1934- Bitlis)

Abdurrahman isyanı (1935-Siirt)

Abdulkuddüs isyanı (1935-Siirt)

Sason isyanı (1935-Siirt)

Dersim isyanı (1937-Tunceli)

PKK terörü (1984-.......)

iyi bile başa çıkmış devlet..

Bu isyanlara bakınca Türk milleti diye genelleme yapmak ve Türk milletinin içerisinde bunlarıda varsaymak bile büyük bir yüce gönüllülük zaten....
kesinlikle..kürt kardeşlerin bir adım ötesinde pkk tek amaçları halkı kışkırtmak soğutmak..gözleri toprakta halk umurlarında değil..o halkı koruyan .T.C dir..

kesinlikle..kürt kardeşlerin bir adım ötesinde pkk tek amaçları halkı kışkırtmak soğutmak..gözleri toprakta halk umurlarında değil..o halkı koruyan .T.C dir..
Bu ırkçılıkla suçlamak filanda bir anlamda karşındakini susturmaya çalışmak şimdi tüm bunları bilipte Türk dedim diye ırkçılık yapıyorsam evet ben ırkçıyım !!!!

mes.who, böyle bir tatışma biçimi olamaz ki ; söyleyelim , işte 1sen soyle istiyor tarzında.
Tüm iyi niyetimle yazmaya devam ediyorum.
Amacım polemik olsaydı sansasyonel cümleler kurar ortalığı karıştırırdım.

Fakat sizler ısrarlıca bunu yapıyordunuz.
Kızgınlıklarınızı anlıyorum. Fakat bu durumunuz objektif bakmanıza engel.
Ben Kürt ya da Türk ya da diğer milletler herneyse ayrımı yapılmadan yaşansın diyorum.
Irklar yuceltilmeden sadece insan olmanın onuruyla yaşayabilmeyi.

Bundan 15 yıl öncesine kadar dili kürtçe diye o dili konuşmadı yasaklanıyordu. Yollarda Kürtçe şarkı dinlediğinde, polise yaklaştığında o dedin kapatılıp suç delinin ortadan kaldırıldığını gordum. Ben mahcup olmuştum arkadaşım yanında, benim suçum yoktu oysa.
.Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim.
Hakkı olani şimdi sanki bahşetmişçesine " tamam kurtçe dinleyebilir, konuşabilirsiniz şeklinde dundular önlerine.
Tamam buda bir ilerleme anlıyorum da bu kin bu öfke niye ?

Herkese saygımız sonsuz deniyor ama biri ben kürdüm dediğinde yan gözlerle bakılıp hemen Türküm edalarına giriliyor.
Anında Atatürk arkasına sığınarak nutuklar atılmaya başlanıyor.
Atatürk' üzerinden prim yapılıyor. Ben körü körüne bağlı olup (sözde), seviyorum diyenlerden çok eksisini artıdını rahatça tartışıp sevenlere daha çok inanırım.
Sevmiyorsa sevmiyor bunun kanunla nizamla ne ilgisi var.Ya da seviyorsa eksisini fillendirip yine seviyordur.
Hemen " vay efenim" sen ne diyorsun, hadsiz! Şeklinde baya sozlere luzum yok.

Ahmet Kaya'nın konuşmasından sonra kalkıp Marşın söylenmesi ile çatalların kaşıkların havada uçuşması gibiydi şuana kadar ki yıllar.

Bir arkadaş demiş ki Kürdüm ama Türk olmaktan şeref duyarım v.s v.s Bende diyorum ki Türk oğlu Türküm ama Kürdün arabın çerkezin her halkın hakkını korumaktan şeref duyarım.
Bitsin artık bu onurlanma gururlanma, şereflenme meseleleri. Kaç can alınıyor sırf bu ırkçılıklardan dolayı.
Kardeşiz işte ya yok ötesi. Irkınla değil aklınla çık öne.

kürt türk ayırımını yapan pkk yandaşları hala bunu göremedinizmi

Bu ırkçılıkla suçlamak filanda bir anlamda karşındakini susturmaya çalışmak şimdi tüm bunları bilipte Türk dedim diye ırkçılık yapıyorsam evet ben ırkçıyım !!!!
trajı komik sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…