- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Irkçılık neymişbir öğrenin bence. Çok yanlış anlamışsiniz siz.Bakın işte hemen Türkluğe çektiniz konuyu ?
Oysa " İnsan ırkını soylediğinde ırkçılık mı yapar deseydiniz zihin oyun cumlemi çürütecektiniz.
Evet Türküm , yaşasın Türk olmak, ölürüm Türklere, yaşasın Kürtler, Kürt olmak kıvanç verici v.s sozlerı ırkçılıktır.
Şimdi biri çıkıp alkışı almak için " böyle olmak ırkçılıksa ben ırkçıyım " Ne mutlu TURKUM diyene " yazabilir heran.
Irkçılık neymişbir öğrenin bence. Çok yanlış anlamışsiniz siz.
Irkçılık neymişbir öğrenin bence. Çok yanlış anlamışsiniz siz.
islam ülkesi denilsin diye bu türklük tartışmaları yapılsın diyorlar birsen..
Mesela Turk irkina dahil olmamama rağmen Türk olmaktan mutluluk duyuyorum gurur duyuyorum demek isrkcilik degildir. Bunu ogrenmekle baslayabilirsiniz. Elbetteki ovunebilirim Türk olmakla. Yedi duvele kafa tutarak Istiklal mucadelesini verenlerle ovunuyorum mesela ya da küçük bir beylikten devasa bir imparatorluk kuran Osmanliyla da ovunuyorum. Tabiki boyle bir milletin parcasi olmaktan gururluyum. Bunun nesi ırkçılık?Cryptic, kusura bakmayın tam anlamadım ne demek istediğinizi ?
Mesela Turk irkina dahil olmamama rağmen Türk olmaktan mutluluk duyuyorum gurur duyuyorum demek isrkcilik degildir. Bunu ogrenmekle baslayabilirsiniz. Elbetteki ovunebilirim Türk olmakla. Yedi duvele kafa tutarak Istiklal mucadelesini verenlerle ovunuyorum mesela ya da küçük bir beylikten devasa bir imparatorluk kuran Osmanliyla da ovunuyorum. Tabiki boyle bir milletin parcasi olmaktan gururluyum. Bunun nesi ırkçılık?
Ayrica Atatürk cok guzel söylemiş. Eger ırkçılık olsaydı amac "Ne mutlu Turkum diyene" demek yerine "Ne mutlu Turk olana" diyebilirdi.
Mesela Turk irkina dahil olmamama rağmen Türk olmaktan mutluluk duyuyorum gurur duyuyorum demek isrkcilik degildir. Bunu ogrenmekle baslayabilirsiniz. Elbetteki ovunebilirim Türk olmakla. Yedi duvele kafa tutarak Istiklal mucadelesini verenlerle ovunuyorum mesela ya da küçük bir beylikten devasa bir imparatorluk kuran Osmanliyla da ovunuyorum. Tabiki boyle bir milletin parcasi olmaktan gururluyum. Bunun nesi ırkçılık?
Ayrica Atatürk cok guzel söylemiş. Eger ırkçılık olsaydı amac "Ne mutlu Turkum diyene" demek yerine "Ne mutlu Turk olana" diyebilirdi.
Bana ırkçılığın tanımını yapmamışsınız ki, meselayla başlayan ve devamında benim dediklerimle ilgisi olmayan bir örnek verip yine ardından nutuk vermişsiniz.
Türküm. İşte bu kadar. Burada bitirmemek niye. Ardından onca cümle kurmak niye ? Yeterli değil mi? İlla diğer ırkları süpüren cümleler mi kurarak yuceliyor insan ya da Türklügu goklere çıkararak mı ? Eksik olduğunu mu düşünüyorsunuz Türk kelimesinin ?
Bu sozum Arap olup ustunluk kurana, Kürt olup yine aynı yapanlara. Herkese yani.
Herkes birdir eşittir. Kimse kimseden ustun değildir.
Evet ırkçılık olmasaydı Ne mutlu herkese kardeşim diyene " olabilirdi mesela, oyle değil mi?
Türküm , doğruyum, çalışmakanım.. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene ,( Ne mutlu Türk olana) hiç farkı yok.
İstiklal marşı gayet yeterli verilen emeğin anlatımına.
Tek başına kazanılmadı bu savaş. Her halk vardı içinde.
Ayrıca Osmanlıyı örnek vermeniz enteresan. Osmanlı bir Türk devleti değildir.
Osmanlı Türk Devleti değildi derkennnn ???
Bana ırkçılığın tanımını yapmamışsınız ki, meselayla başlayan ve devamında benim dediklerimle ilgisi olmayan bir örnek verip yine ardından nutuk vermişsiniz.
Türküm. İşte bu kadar. Burada bitirmemek niye. Ardından onca cümle kurmak niye ? Yeterli değil mi? İlla diğer ırkları süpüren cümleler mi kurarak yuceliyor insan ya da Türklügu goklere çıkararak mı ? Eksik olduğunu mu düşünüyorsunuz Türk kelimesinin ?
Bu sozum Arap olup ustunluk kurana, Kürt olup yine aynı yapanlara. Herkese yani.
Evet ırkçılık olmasaydı Ne mutlu herkese kardeşim diyene " olabilirdi mesela, oyle değil mi?
Türküm , doğruyum, çalışmakanım.. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene ,( Ne mutlu Türk olana) hiç farkı yok.
Türklüğü göklere çıkarmayalımmı..T.C vatandaşıyız..insanların milliyetçilik duyguları olmasınmı?Bana ırkçılığın tanımını yapmamışsınız ki, meselayla başlayan ve devamında benim dediklerimle ilgisi olmayan bir örnek verip yine ardından nutuk vermişsiniz.
Ne devletiydi peki bir aydınlatsanız bizi İSlam devleti miydi neydi allasen çok merak ettim:) Evet değil.
Olmasın tabi ne demekmiş milliyetçilik aaaa sus bakiiim biber sürerim bak ağzınaTürklüğü göklere çıkarmayalımmı..T.C vatandaşıyız..insanların milliyetçilik duyguları olmasınmı?
birde Türkiye islam ülkesidir deniliyor?
bırak allah aşkına islam devleti kim biz kim..yolsuzlukta yollu devletlerin başlarındaymısızNe devletiydi peki bir aydınlatsanız bizi İSlam devleti miydi neydi allasen çok merak ettim
Ne devletiydi peki bir aydınlatsanız bizi İSlam devleti miydi neydi allasen çok merak ettim
Siz anlamak istemiyorsunuz. Türküm ve bundan gurur duyuyorum demek diğer irklari neden aşağılamak olsun? Ben Turklugumle ovunurken Kurtlere Araplara Ruslara bilumum baska milletlere hakaret mi etmis oluyorum. Bu ulkede irkciliga degil Turklere karşılık var kusura bakmayin. Bu da yeni moda oldu yahu. Arada da Ataturke irkciligi sıkıstırmıssınız tebrik ederim. Atatürk bu ulkenin birlik beraberlik icinde ayakta kalabilecegini dusunup bu sozu soylemistir. Ama irkci damgasi yiyor ne acı!Bana ırkçılığın tanımını yapmamışsınız ki, meselayla başlayan ve devamında benim dediklerimle ilgisi olmayan bir örnek verip yine ardından nutuk vermişsiniz.
Osmanlı sadece Türklere ait değildi ki.
Bugün ki Türkiye ile kıyaslamayın kaç tane millet vardı içinde.Padişahların da bir çoğunun annesi yabancıydı zaten tam anlamıyla bir Türk devleti değildi kesinlikle.Hatta bazı tarihi kaynaklarda özellikle son dönemlerinde Türklerin diğer milletler içinde çok dışlandığı falan da yazar,hoş ne kadar doğrudur bu da bilinmez.Ama Türk devleti olmuş olsaydı zaten Fransız İhtilali'nden sonra hızlı bir iniş göstermezdi.Her anlamda yenilenme başladı,çünkü ortalıkta belli bir gelenek-kültür kalmamıştı.İslam devleti demek de doğru olmaz çünkü şer-i hükümler tam anlamıyla ülkede etkin değildi.Bir nevi yarı şeriat yarı geleneklere dayalı hukuk kuralları vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?