bence donanımlı bir öğretmen olarak daha fazla yazmalısın..insanlar öğrensinler!Siz anlamak istemiyorsunuz. Türküm ve bundan gurur duyuyorum demek diğer irklari neden aşağılamak olsun? Ben Turklugumle ovunurken Kurtlere Araplara Ruslara bilumum baska milletlere hakaret mi etmis oluyorum. Bu ulkede irkciliga degil Turklere karşılık var kusura bakmayin. Bu da yeni moda oldu yahu. Arada da Ataturke irkciligi sıkıstırmıssınız tebrik ederim. Atatürk bu ulkenin birlik beraberlik icinde ayakta kalabilecegini dusunup bu sozu soylemistir. Ama irkci damgasi yiyor ne acı!
Ayrica zat-ı alinize ırkçılığı ogretmek ne haddime.Oyle bir iddia ile baslamadim zaten. Siz en iyisini bilirsiniz eminim!
Osmanli Devletinin Turk Devleti olmamasini hemen iletelim de Cumhurbaskani forsundaki yildizlardan birini cikarsinlar.
Islam devleti değil elbette. Hatta TC cumhuriyetinin dini yoktur .
Milliyetçilik duygusunu abartıyorlar.
T.C yi kurtuluş savaşında kurtaran o abartı dediğiniz milliyetçilik duygusudur..Islam devleti değil elbette. Hatta TC cumhuriyetinin dini yoktur .
Milliyetçilik duygusunu abartıyorlar.
fransaada yaşan insanlara örneğin cezairliyse,cazayir aslıllı Fransız deniyor,dünyanın her yerinde bu böyledir..
kürt kardeşleri T.C ye karşı kışkırtıryolar pkk ve arkasında kimler varsa artık...T.C de yaşan insanlar türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır,türktür,rahatsız olan cümlenin önüne aslı neresiyse onuda yazabilir..
kesinlikle Müslüman olan Cezayirliler Fransada yaşadığı için Fransızım diyor..bu ülkede gidişat okadar kötüki almanyada doğan bazı gençler benim vatanım Almanya diyorO cezayir asıllı fransız bile ben fransızım diyor sadece :)
Siz anlamak istemiyorsunuz. Türküm ve bundan gurur duyuyorum demek diğer irklari neden aşağılamak olsun? Ben Turklugumle ovunurken Kurtlere Araplara Ruslara bilumum baska milletlere hakaret mi etmis oluyorum. Bu ulkede irkciliga degil Turklere karşılık var kusura bakmayin. Bu da yeni moda oldu yahu. Arada da Ataturke irkciligi sıkıstırmıssınız tebrik ederim. Atatürk bu ulkenin birlik beraberlik icinde ayakta kalabilecegini dusunup bu sozu soylemistir. Ama irkci damgasi yiyor ne acı!
Ayrica zat-ı alinize ırkçılığı ogretmek ne haddime.Oyle bir iddia ile baslamadim zaten. Siz en iyisini bilirsiniz eminim!
Osmanli Devletinin Turk Devleti olmamasini hemen iletelim de Cumhurbaskani forsundaki yildizlardan birini cikarsinlar.
Milliyetçilik duygusu abartılmış mı oluyor Türk'üm deyince. Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. Bu yüzden dini yok değil bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü vardır, kişiler inançlarında serbesttir.
diğer milletler kendi vatanlarıyla ilgili övünürlerken biz fazla övünmeyelimmi?zaten şu an insanlarda pek milliyetçilik duygusu kalmadı..neden yazıyorsunuzki bunları,pek çok genç parası olsa ülkeden kaçarak gitmeyi yeğlerdi:)Hala aynı cümleyi yazıyorsunuz ama mrs.who. Türküm deyince ırkçılık olmaz. Devamında kullanılan övülme cümleleri ve bu cumlelerin içinde kask sistemi kurmuşcasına diğer milletleri bir tık aşağıya çeken anlayışlar ırkçılıktır evet.
Kişiler inançlarında serbest değildir. Serbest olması için direnmektedir.
Siz yazmissiniz irkcilik olmasaydi " Ne mutlu kardesim diyebilene" olurdu diye. Ataturkun sozunden bahsediyoruz kim icin irkcilik olmasaydi diyorsunuz madem ?Yani bu sozu irkcilik olarak algiladiginiz imaji olusuyor. O zaman cumlelerinize dikkat edin.Atatürk ırkçılığını nereye sıkıştırdım, mesaj sahibi sizdiniz bende cevap verdim.
Atatürk' ün arkasına sığınarak ırkçılık yapanlardan , sözde milliyetçiyim edasıyla dolaşanlardan hiç haz almıyorum.
Ben Türküm demek ırkçılık değil, ben Türküm bu yüzden en ıyıyım demek ırkçılık.
İnanın cumlelerinizden birşey anlamıyorum.
Kendiniz sorup kendiniz kızıyorsunuz.
Ben de Ilber Ortaylı ve Murat Bardakcinin bir programinda Osmanlinin Turk Imparatorlugu soylediklerini duydum oky. Tarihci degilim ve givendigim Tarihcilerin sozlerine inanirim. Ilber Ortaylı Osmanli Turk Imparatorlugudur diyorOsmanlı Devleti’ni yöneten devşirmelerin büyük çoğunluğu Anadolu Türklerini sürekli olarak aşağılamışlar, ellerine güç geçtiğinde asıp keserek malını, canını ırz ve namuslarını ellerinden alarak yapmadıkları rezillik bırakmamışlardır. Hırvat kökenli devşirme sadrazam Kuyucu Murat Paşa, Güney Doğu Anadolu’da 70000 Alevi Türkmeni öldürmüş ya da diri diri kuyulara doldurmuştur. Aman dileyen Anadolu insanına Kuyucu’nun yanıtı ”Vurun şu pis Türk’ün başını olmuştur!” Osmanlı sarayının devşirme yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi’nin 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:
SAKIN TÜRK’Ü İNSAN SANMA
BİR AN BİLE OLSA TÜRK’LE OLMA
TÜRK ELİNE ŞEKER OLSA, O ŞEKER ZEHİR OLUR,
TÜRK’ÜN BAŞINI KESERKEN SAKIN GAM YEME
BABAN BİLE OLSA TÜRK’Ü ÖLDÜR.
alıntıdır
iyiki Atatürk sayesinde kurtulduk onlardan..gerçi gidişata göre tam kurtulmuş sayılmasakta..Osmanlı Devleti’ni yöneten devşirmelerin büyük çoğunluğu Anadolu Türklerini sürekli olarak aşağılamışlar, ellerine güç geçtiğinde asıp keserek malını, canını ırz ve namuslarını ellerinden alarak yapmadıkları rezillik bırakmamışlardır. Hırvat kökenli devşirme sadrazam Kuyucu Murat Paşa, Güney Doğu Anadolu’da 70000 Alevi Türkmeni öldürmüş ya da diri diri kuyulara doldurmuştur. Aman dileyen Anadolu insanına Kuyucu’nun yanıtı ”Vurun şu pis Türk’ün başını olmuştur!” Osmanlı sarayının devşirme yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi’nin 1499 yılında yazdığı şiirin bir kıtası şöyledir:
SAKIN TÜRK’Ü İNSAN SANMA
BİR AN BİLE OLSA TÜRK’LE OLMA
TÜRK ELİNE ŞEKER OLSA, O ŞEKER ZEHİR OLUR,
TÜRK’ÜN BAŞINI KESERKEN SAKIN GAM YEME
BABAN BİLE OLSA TÜRK’Ü ÖLDÜR.
alıntıdır
Evet Ataturk icin irkci imasi yapacaksaniz sozlerinize de dikkat edeceksiniz hic sinirleriniz filan depresmesin. Ne Mutlu Turkum diyene sozunun irkcilik ildugunu soyluyorsunuz bu sozun sahibi Ataturk olduguna göre kimi irkclilikla sucladiginizin fakindasinizdir herhalde.soulfly, bakın sözlerinize dikkat edin diyerek beni uyarmayın, rica ediyorum . Sinirlerim depreşiyor. Sizin soylediğinize cevap yazdım, araya sıkıştıran ben değil sizsiniz.
Andımız denilen şeyin tamamen ırkçılıktan doğduğunu soyluyorum. Dayatmaktan başka birşey değil.
İstiklal marşı yeter herşeyi anlatmaya.
Osmanlı imparatorluğu bir Türk devleti değildir.
Osmanlı Türk'tü,padişahlar yabancı kadın almış,ama soy erkekten devam ederosmanlı türkmüydü.
saltanada bakarsak kozmopolitti. padişah annelinin hepsi biri hariç yabancıydı. hadi onu geçelim osmanlıda orduya ve üst kademeye bakarsak çoğu devşirmeydi.
devlet adamı ihtiyaçlarını bile avrupadan devşirme çocuklardan karşılaşılıyorlardı. onları ailelerinden alıp enderuna,yeniçeri ocağına sokup orada yetiştiriyorlardı
osmanlı da tek Türk soylu sadrazam, çandarlı halil paşaymış.
geri kalan hepsi devşirmeymiş.
ebedi. aslalon.kromozom sayısıdır. 48 kromozomdan 24ü kadından gelir 24 ü erkekten. yani melez denen bir ırk vardır.Osmanlı Türk'tü,padişahlar yabancı kadın almış,ama soy erkekten sürer
o yüzden bozulma olmaz,askerler,saray çalışanları yabancı olabilir,ama Osmanlı hanedanı Türk'tür.
hayır işte olaya ordan bakma,bizim dinimizde bile soy erkekten gelirebedi. aslalon.kromozom sayısıdır. 48 kromozomdan 24ü kadından gelir 24 ü erkekten. yani melez denen bir ırk vardır.
yarı türktür yarı yabancıdır padişahlar
ben bilimsel yaklaşıyorum olaya. genlere bakıyorum kardeşim :)hayır işte olaya ordan bakma,bizim dinimizde bile soy erkekten gelir
baba nereliyse,evlat oralıdır abla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?