'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

Benim anlamadigim konuyla PKK'nin ne alakasi var? Ayrica Kürt olup da ben Türk'üm ya da Alman'im ya da bilmem neyim diyenin benim gözümde değeri yok, ayni sekilde Türk olup da ben Türk değilim diyenin de benim gözümde bir degeri yok.

Anlayin artik. Kürtler Kürt'tür. Türkler Türk'tür.
Anladiniz mi? Konuyu da Apo'ya getirenler ne alaka?
Ayrica benim ablam Türkçe bilmiyor diye okuldan atildi zamaninda. 7 yaşında bir çocuk. Ulucanlar Ceza Evine gidin lütfen.
Bir Kürt baba oglunu ziyarete gidiyor ama hic Türkçe bilmiyor ve sadece 'tamam tamam' diye konusuyorlar.
Caniniz acidi mi? Acimaz, çünkü o zaman Türkçe ogrenseydi diyeceksiniz.
O zaman her dili siz de rahatlikla ogrenin.
Bu kadar Kürt düşmanlığı yeter.
Her Kürt PKK yandaşı degildir.
Bunu akliniza sokun artık. .......

Birazda olsa biliyorlar fakat yetmiyor derdini anlatmaya polise, doktora. Öğrense bile çatpat oluyor dili. Alfabesi birbirinden çok farklı.
Yeni neslin tamamı biliyor artık.
Başka yolları yok çunku.
Gerçekten Kürtçe konuşuyor diye askerde dayak yiyen çok kişi tanıyorum. Neden ?
O da korumaya gitmedi mi vatanı ? İttiker hep zalimlerin eline böyle işte.

Tabii ki her Kürt PKK lı değildir de, açılım süreci denen safsatada PKK ile pazarlık yapılınca konu ister istemez gelmiş işte PKK ya. Normal değil mi?

Teşekkür ederim, düşüncelerimizde ayrıştığımız noktalar olabilir ama ortak paydalarda buluşabilmek lazım, bende sizin tepkinizi anlıyorum ama inanın bunun sorumlusu aslında bizleriz, birilerinin çıkarları uğruna kulağımıza üflenenleri duymazdan gelemiyoruz, bazen de siyasiler sağolsunlar bizi ayrıştırma noktasına getirmişler, bakın yalnızca etnik kökenler değil ki mesele, mezhepler bile ayrıştırılıyor, biz hep Kürt Türk kavgası içindeyiz lakin bu ülke 1950'lerden sonra sağcı-solcu diye de ayrışmamış mı? Alevi-Sünni çatışmaları olmuyor mu? Biz böyle miymişiz eskiden? Evet acılar yaşamışız halkça, kimimiz diğerinden daha kötü şeyler yaşamış ama birlik beraberliğimiz varmış, sonra ne olmuşsa ki bu ne olmuşsakiler 1950'lerden itibaren falan epey bir kendini göstermiş, bizde birlik beraberlik çatırdamaya başlamış, sağ-sol kavgaları olmuş, misal hala solculara dinsiz gözüyle bakılır, aslında ne kadar ayıp değil mi? İnsanların yüreklerini yarıp bakamadığımıza göre nerden biliyoruz inancını? Sonra Alevi Sünniler arasına nifak sokulmuş, bugün bile Alevilerin kapıları işaretleniyor, bizzat biliyorum Alevi çok komşum var çünkü.
Kürt-Türk çatışması zaten malum.

Aslında her kesiminin sağ duyulu olması lazım, ortada birileri halkı birbirine düşürmeye çalışıyor, biz niye onların ekmeklerine yağ sürelim ki, siz benim kardeşimsiniz, Alevi de öyle, Laz, Çerkes'te öyle, ya biz omuz omuza savaşmış bir milletiz, savaş zamanı dedelerimiz, nenelerimiz birbirine sen şusun sen busun demiş mi dememiş, cephede insanlar azığını paylaşmış, şehit olan silah arkadaşına ağlamış, bu ülke kurulduğunda meclis dualarla açılmış. Birlikte ağlayıp birlikte gülmüşüz.

Bu güzel duyguları, birliğimizi, beraberliğimizi elimizden almalarına izin vermemek bizim elimizde. Ben kendi adıma bu duygu ve düşüncelerimi elimden almalarına asla müsade etmeyeceğim, ne pahasına olursa olsun, çünkü benim damarlarımda birçok halkın kanı var, sizinde öyle, diğerlerininde öyle.

Atatürk milliyetçiliği ile Türk milliyetçiliği arasındaki fark öyle belirsiz bir fark ta değildir.
Neden "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesinden dem vurulmuş anlamış değilim.
Bu ülkede Atatürk milliyetçiliği diye bir kavram vardır.
Atatürk, 72 etnik kökeni anadolu çatısı altında toplayıp, halkına Türk halkı, topraklarımıza Türkiye demiştir.

Bu ülkede kürt düşmanlığı diye bir şey yoktur. Pkk iti düşmanlığı vardır. Ama bu ülkede nedense kürtler tarafından 12 senede iyice ayyuka çıkan Türk düşmanlığı hüküm sürüyor. İster kürdüm de ister Türküm de..Türkiyede yaşıyorsan Türk olmayabilirsin ama Türk vatandaşısın.. 2*2=4..
Bu bir dayatma değildir, Türk devleti çatısı altında yaşamayacak bu vatandaşlığından utanan her kim varsa.

Ve ben şahsen "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesini ırkçılıkla bağdaştırıp başka taraflara çeken, bu cümleyi söyleyemeyen ve hatta duyduğunda rahatsız olan kimseden hazetmiyorum.

İnadına varlığım Türk varlığına armağan olsun diyorum..
Irkçılıksa ırkçıyım evet. Yetti artık cidden.

Son düzenleme:
BAk ne guzel diyorsun, bir Kurt oglunu ziyarete gittiginde Turkce bilmedigi icin konusamamis, tamam tamamla anlasmis. Iste bu ulkede Turkce resmi dil olmasa olacagi da bu. Kimse kimsenin dedigini anlamayacak bir resmi daireye, bankaya isi dustugunde.. Doguda Kurtce okul ve egitim istiyorlar, batiya isleri dusunce tercuman mi tutacaklar? Hem o baba madem doguda Kurtce konusmak yasakmis, nasil bunca sene hic konusmadan durabilmis? Iki dil zenginliktir, isteyen bal gibi de ogreniyor. Benim arkadaslarim catir catir iki dili de konusuyorlardi, kiskaniyordum bile.. Cunki evde anne-babalari Kurtce konusuyordu, okulda ve sokakta herkes Turkce, boyle buyuyen insan iki dilli oluyor gayet kolay bir sekilde hem de, hic zorlanmadan... Evde, Turkce ogrenmemis, okula da hic gitmemis erkekler askerde ogreniyor, (onlara okuma yazma da ogretirlerdi askerde hala oyle ise) gene ogreniyorlar bir sekilde...

Turkluk sadece bir irk ismi degildir Kurtluk, lazlik, cerkezlik vs. gibi.. Turkluk Turk milletini olusturan bireylere verilen bir addir, etnik kokeni her ne olursa olsun. Bir arayin, sorun bakalim cevrenizde anadan babadan has Turk irki kokenli kac kisi bulabiliyorsunuz? Her kes ucundan kosesinden karismistir bir baska irkla zaten Turkiye'de.. Turkiye kozmopolit bir ulke, "72 milletten insan var" derler bu ulkede, etnik zenginligimiz mozaikimiz bizim en buyuk zenginligimiz olarak goruldu bunca yil.. O yuzden ayyildizli tek bayrak altinda yasayan herkes hic gocunmadan "Ben Turkum" der bu ulkede senelerdir, diyebilmelidir de... Aksi halde iste boyle sizleri tam da istedikleri gibi kolayca boler, birbirinize dusman ederler. Yeni moda zaten bu, son 10 bilemedin 20 yilin urunu.. Eskiden bizim boyle sorunlarimiz yoktu, eger olsa idi Istanbul, Izmir, Antalya gibi buyuk ve yuzu batiya donuk sehirlerde kurtler kardesce Turklerle barinamaz, calisamaz, yasayamaz, cogalamazdi. Bu ulkede irk ayrimi olsa idi bugun meclisteki milletvekillerinin icinde Kurt, Cerkez, Laz, Bosnak, Arnavut, Bulgar, vb. kokenli hic bir kimse olmazdi. Bu ulkede Kurtce konusmak yasak olsa idi sizin bahsettiginiz o baba oglunu ziyaret ederken sakir sakir Turkce konusur, hic zorlanmazdi, cunki insan konusmadigi dili unutur ve yerine illaki de bir baska dil ikame eder. Sizlere bugun bu irk ayriminin tohumlarini cok da guzel ekiyorlar, goruyorum, esefle seyrediyorum, bu oyuna gelmeyin, yokolacaksiniz sonunda...

Bu kadar basit..

Maşallah Mune
Iyiki tarih bilgin pek yokmuş
Olsa ansiklopedi çıkartacakmışın
parkon'um büyüyünce alim olacağım Bana arada birşeyler oluyor, alt beyindeki bilgiler ortaya çıkıyor ama cidden çokta derinlemesine bilmem herşeyi, bilmediğim yerde bilgisizim, cehaletimi mazur görün der çekilirim

Yazmaktan yorulur mu insan vallahi bir yorgunluk çöktü

Ve genele hitaben son kez lütfen düşüncelere saygı, olayı ırkçılığa getirmeyelim, bu bize zaman içinde çok şeyler kaybettirir milletçe. Sırf bu çıkışlarımız yüzünden bile gün gelir amannnnn vatan mı eksik olsun deme noktasına gelirsek 1000 yıla varan bir tarihi kaldırıp çöpe atarız içinde kendimizle beraber, işte o gün ne yaptık demek için çok geç olur.

Hapishanede Kürtçe konusmak yasak olduğu için konusamamis. Ya tamam sen Türk'üm de banane.. Dedigimi anlasaydin ama anlamazsin.. hadi hoscakal...

insanlar kendi aralarında konuşurken kendi anadilinde konuşur buna kimsede niye konuşuyorsun demez
ama topluma açık biryerde tabiki resmi dil konuşulmalıdır
eşimin ailesi tatar kendi aralarında tatarca konuşurlar bazen insan anlamayınca tuhaf oluyo
burda kimse TÜRKİYE CUMHURİYETİ topraklarında yaşadığını kabul eden hiçbir etnik kökene bişey demiyor zaten

Senin o alt beyinde bir profösör var kesin

Saraylım tamda düşündüklerimi yazmışsın,klavyene sağlık

Hapishanede Kürtçe konusmak yasak olduğu için konusamamis. Ya tamam sen Türk'üm de banane.. Dedigimi anlasaydin ama anlamazsin.. hadi hoscakal...
Bilgece, isi hapishane kurallarina mi getirecegiz yani... Basinda dikilen gardiyan konustugunu anlamiyorsa degil kurtce, Ingilizce de konusturtmaz sana, Almanca da.. Cesit cesit gorus var orada, acik goruste serbestsin, ama gozetimli goruste adam senden supheleniyorsa eger oglunu gorebildigine sukretsin. Hapishaneden disari-iceri butun mektuplar okunur, "gorulmustur" diye muhurlenir, oyle eline gecer. Ne yazdigi da denetlenir.. Allah kimseyi mapusa dusurmesin. Hapishaneden ornek mi verilir, hata sende anlamadiysam..

Muhakkak yaşanıyor bu yazdıkların 1sen.
Ama doğuya göreve giden Türklerde nasibini alıyor bu şiddetten emin ol. Birde işin o tarafına bakmak lazım.

Benim ornek verdigim hapishane Ulucanlar. Gitmediniz galiba? Normal bir cezaevi değil orasi...

Bilgece hapishanede yasaktır, hatta belki askeriye de bile Türkçe konuşma zorunluluğu vardır çünkü Kürtçe ülkenin yaygın dili değil ablacım, hapishane orası belki görüş esnasında kaçış planı hazırlıyorlar? Gardiyanı, görevlisi ne bilsin.
Hapishane de eğer kimliğinde TC vatandaşı yazıyorsa Almanca, Lazca da konuşamazsın ki.

Bak mesela hep bahsediyorum benim anne tarafı doğulu diye, benim annem Kürtçe bilmez, dedem bile Kürtçe konuşmuyordu, komşum vardı sizlerden iyi olmasın o yanımda Kürtçe konuşurdu anlamazdım, hemen iki dirsek atıp Türkçe konuş bacım, bana mı saydırıyorsun oğluna mı kızıyorsun anlaşılmıyor derdim gülüşürdük.

Abla benim bahsettigim Ulucanlar Ceza evi. Oglu 5 dakika sonra idam edilecek. Kürtçe kacma plani yapsa ne olur yapmasa ne olur. Bari içinden gecenleri soylesin. Orasi su an muze
Ziyarete acik. Gidip görmenizi tavsiye ederim..

Abla benim bahsettigim Ulucanlar Ceza evi. Oglu 5 dakika sonra idam edilecek. Kürtçe kacma plani yapsa ne olur yapmasa ne olur. Bari içinden gecenleri soylesin. Orasi su an muze
Ziyarete acik. Gidip görmenizi tavsiye ederim..
Canım benim yine de engelleyenlerde onlara verilen emri uyguluyorlar, onlara Türkçe konuşulacak denmiş onlarda denileni yapmış, ahhh ahhh o idamlara girersek bu memlekette anasına babasına son birkez hoşçakal diyemeden mektupla veda eden çocuklar olmuş, bazı yerler vardır ki herşeyin didik didik aranır, cezaevine düşürmesin Rabbim kimseyi, bırak dili gülüm eşini görmeye giden kadının heryerini bile didik didik ararlar, zordur vesselam.
Ama emin ol Allah göstermesin kim hapse düşse benzer şeyleri yaşar

Benim ornek verdigim hapishane Ulucanlar. Gitmediniz galiba? Normal bir cezaevi değil orasi...
Bilgece ozrun kabahatinden buyuk... Verdigin ornek tam uc desene... Istisnalar kaideleri bozmaz diyeyim sana o zaman ben... Normal hayattan ornek ver, kalkip da istisnalari ornek getirme, o zaman ben de sana kirk yilin basi rastlanan rezilliklerden ornek getireyim, ya da rezil, adi cikmis bir yeri genel uygulamayla es gostereyim, boyle bir yere varilir mi? Mesela bu iktidar Kuranla"bakara,mukara" deyip dalga geciyor dedigim zaman sen bu iktidarin butun milletvekillerini baz alabiliyor musun? Senin verdigin ornek de iste boyle birsey..

Orasi dogru tabi. Ahh çok aci. Bence de o idamlara hic girmeyelim. Rabbim dusurmesin gercekten. Hic suçun yokken idam edilmek öyle kötü ki... Allah rahmet eylesin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…