AminOrasi dogru tabi. Ahh çok aci. Bence de o idamlara hic girmeyelim. Rabbim dusurmesin gercekten. Hic suçun yokken idam edilmek öyle kötü ki... Allah rahmet eylesin diyorum
Ortalik yine bilmeden ahkam kesenlerle dolmus.pkk ya nerden geldi konu deniliyor.kürt diyince hemen yapistr damgayi pkk li diye.Gulay Allah türkü korusun ve yuceltsin dedi.ben de niye sadece Türkü diyorsan gulay dedimm.sorum bu kadar basitti.gulay hemen apoyu ve saksakcilarini mi korusun dedi.bu ulkede Türkler disinda sadece pkk lilar mi var? Apo mu var?Yapmayin ya! Turk turkum desin kürt kürdum.ne var bunda.irkci mi olduk.her kürt pkk li degil bunu anlayin artik.evet guneydogu da yasayan biri olarak soyluyorm kürtler cok eziyet cekti bunu duymak niye sizi sinirlendryor.bilip bilmeden konusuyorsunuz.oyle uzaktan bakip ahkam kesmekle olmuyor.kurt oldgunz icin dayak yemediniz oldrulmednz köyünuz yakilmadi..kurtce konusyor diye dislanilmadnz.kurtce kitaplarinzi bir baskinda sobalara atmak zorunda kalmadnz. Sabah evden ise diye cikan babanizi esinizi abinizi beyaz toroslarla alip faili mechul bi sekilde oldurmediler.beyaz toros size sadece bir araba markasini animsatyor olabilir ama guneydogu kurtleri beyaz torosun ne oldgunu gayet iyi bilirler.yine kimi oldurecekler korkusu yasamadnz.Ee turkce ogrenseymis diye dar bi acidan yaklasmak nedir.Evet bunlari yasamadysanz ahkam kesmeyin gercekten aci cekenlere saygii duyun bari.evet bu ulkede sadece kurtler ezilmedi belki.irkindan mezhebinden dolayi aci ceken iskence ceken insanlar da var.ben kürdüm diye onlari yok mu sayayim.burun mu kivirayim.turk kurt laz zaza kardestir.bu ulke sadece turklerden olusmuyor o kirmizi bayragin kaninda sadece turkler yok.bu vatan birlikte kazanildi...
guneydoguda birr zamanlar sokakta gorulunce korkudan saklanacak delik aratirdi beyaz toros..acaba simdi sira kimde diye tir titretirdi beyaz toros..o beyaz torosa ne kirmizi kanlar bulasti...Ahh canim beyaz toroslari hic sorma zaten
Niye bilmeden olsun ya? Biz bu ulkede yasamadik mi? Doguda koyler yakildi diyorsun, o koylerde evler yakildi evet, gece daga cikip karakollari haince vuran, gencecik ana kuzularini topragin altina gonderenlerin gunduz olunca indigi evler, yatakcilik yapanlarin, yardakcilik yapanlarin evleri de yakildi, haberimiz var. neden diye sormak lazim? Senin ana kuzunu bir hain pusuda bir kallesin patlattigi hain kursunla ya da bomba sonucu paramparca ettikleri cesedini torbaya doldurup bir tabutun icinde sehit diye kapina getirselerdi anlardin neden oldugunu.. Daglarda karda kista yuzlerce kilometre yurumekten ayaklarini hissetmez oldugun, geceleri hain pusuda ruhunu teslim edecegim korkusu ile binbir dagin ovanin ardinda kalan anana belki de son mektubunu yazdigin hissi ile kovaladigin pisligin, itin koydeki bir evde hain pusu planlarini hazirlayip gizlendigini duydugunda sen oradaki 19 yasinda bir asker olarak, en can arkadasinin bir PKK itinin attigi bomba ile yanibasinda paramparca olan vucudunun parcalarinin sicakligini bedeninde hissetmis 19 yasinda bir genc olarak farkli ne yapardin acaba? Orada askerlik yapmis cok asker aklini kaybetmis olarak dondu batidaki evlerine, senin haberin var mi?Ortalik yine bilmeden ahkam kesenlerle dolmus.pkk ya nerden geldi konu deniliyor.kürt diyince hemen yapistr damgayi pkk li diye.Gulay Allah türkü korusun ve yuceltsin dedi.ben de niye sadece Türkü diyorsan gulay dedimm.sorum bu kadar basitti.gulay hemen apoyu ve saksakcilarini mi korusun dedi.bu ulkede Türkler disinda sadece pkk lilar mi var? Apo mu var?Yapmayin ya! Turk turkum desin kürt kürdum.ne var bunda.irkci mi olduk.her kürt pkk li degil bunu anlayin artik.evet guneydogu da yasayan biri olarak soyluyorm kürtler cok eziyet cekti bunu duymak niye sizi sinirlendryor.bilip bilmeden konusuyorsunuz.oyle uzaktan bakip ahkam kesmekle olmuyor.kurt oldgunz icin dayak yemediniz oldrulmednz köyünuz yakilmadi..kurtce konusyor diye dislanilmadnz.kurtce kitaplarinzi bir baskinda sobalara atmak zorunda kalmadnz. Sabah evden ise diye cikan babanizi esinizi abinizi beyaz toroslarla alip faili mechul bi sekilde oldurmediler.beyaz toros size sadece bir araba markasini animsatyor olabilir ama guneydogu kurtleri beyaz torosun ne oldgunu gayet iyi bilirler.yine kimi oldurecekler korkusu yasamadnz.Ee turkce ogrenseymis diye dar bi acidan yaklasmak nedir.Evet bunlari yasamadysanz ahkam kesmeyin gercekten aci cekenlere saygii duyun bari.evet bu ulkede sadece kurtler ezilmedi belki.irkindan mezhebinden dolayi aci ceken iskence ceken insanlar da var.ben kürdüm diye onlari yok mu sayayim.burun mu kivirayim.turk kurt laz zaza kardestir.bu ulke sadece turklerden olusmuyor o kirmizi bayragin kaninda sadece turkler yok.bu vatan birlikte kazanildi...
Herkes anlamak istediği kadar anlıyor sanırım, kimseyi ötekileştirmek gibi bir amaç yok "Türk Milleti" dendiğinde. Önce bunu bir anlayın aksine bu tanımlama birleştirmek için tüm kimlikleri.
Bu ülkede kürtlere gelene kadar daha nice millette var. Ermeni'sine, Rum'una, Laz'ına da anadilde serbestlik verelim buyrun o zaman. Sonrada buyrun tüm azınlıkların çoğunlukta olduğu yerleri işgal etmesine ve özerklikler kurulmasına elbirliğiyle zemin hazırlayalım.
77.5 millet var bu ülkede derdi ananem. Demek ki bir tek kürtler yok.
Ben kendi adıma kürtleri zaten ötekileştiremem %50 baba geninden kürt olan bir oğlum var.
Kalkıp konu buraya nerden geldi ? Her kürt pkklı değildir diyen kardeşim. Neden kürtlerin sözcülüğünü pkk üstlenmiş görünüyor bugün? Neden kürtlerin sözüm ona hakları için apo ile pazarlık yapılıyor?
Ulucanlar cezaevinde sadece kürtler idam edilmedi !!! Kaç tane ülkücü, kaç tane solcu gençte idam edildi orada.
Doğuda Türkçe bilmediği için itilip kakılanlar mı var ? İlginç batının göbeğinde İzmir'de şakır şakır konuşuyorlar kimsede birşey demiyor.
Bir zamanlar kürtçe kasetler toplanıyormuş evet annem anlatırdı komşuları telefonda kürtçe konuşmaya başladığı an telefon kesilirmiş. Bunun sebebide kürt olmaları değil . Pkk'nın kürtlerin ismini kullanarak yaptıklarıdır.
Ayrıca kürtçe konuştular itildiler kakıldılar zırvaları okumayın artık ya ! Bu kadar kötü olan Türk devleti yada hükümeti niye zorla Türkçe konuşturtmamış bu insanları.
Bu ülkenin eğitim, sağlık,haberleşme, elektrik, yol, su, her türlü vakıf desteğinden yararlanacaksın sonra da vay efendim benim hakkımı ver diyeceksin ! Olmaz eğer olacaksa biz Türküz derken yararlanamadığımız her hakkı da geri vereceksin.
O yüzden Türk kelimesini ırkçılık olarak görmeyi bırakıp, bizi birleştirdiğini kabul edin. Kürtler için pazarlığa oturan kişiyi iyice biliyorsanız da kürt hakları demeyin artık.
Unutmayın klavuzu karga olanın diye başlayan bir atasözümüz vardır!!!!
Bu ulkede sadece turkler yok dedim.evet bircok etnik koken var.aksini mi soyledim.her kurt pkk li degil diyorsam dedirtilmek zorunda kaldgimdandr.kendi kendime soylemedim.neden yalnizca turklere dua ediyosun sen kürt degil misn,yok apoya pkk lilara mi edicem dendi.kürt diyince pkk geliyormus direk akla.su anda kurtce konuslyor diye boyle bir zulum yok zaten.eskidendi o.ha siz yine palavra olarak algilayin zira bu, gercegi degistrmeyecektr.Ayrica ben kürdüm ama apo benim sözcüm degil ne olacak simdi?..Herkes anlamak istediği kadar anlıyor sanırım, kimseyi ötekileştirmek gibi bir amaç yok "Türk Milleti" dendiğinde. Önce bunu bir anlayın aksine bu tanımlama birleştirmek için tüm kimlikleri.
Bu ülkede kürtlere gelene kadar daha nice millette var. Ermeni'sine, Rum'una, Laz'ına da anadilde serbestlik verelim buyrun o zaman. Sonrada buyrun tüm azınlıkların çoğunlukta olduğu yerleri işgal etmesine ve özerklikler kurulmasına elbirliğiyle zemin hazırlayalım.
77.5 millet var bu ülkede derdi ananem. Demek ki bir tek kürtler yok.
Ben kendi adıma kürtleri zaten ötekileştiremem %50 baba geninden kürt olan bir oğlum var.
Kalkıp konu buraya nerden geldi ? Her kürt pkklı değildir diyen kardeşim. Neden kürtlerin sözcülüğünü pkk üstlenmiş görünüyor bugün? Neden kürtlerin sözüm ona hakları için apo ile pazarlık yapılıyor?
Ulucanlar cezaevinde sadece kürtler idam edilmedi !!! Kaç tane ülkücü, kaç tane solcu gençte idam edildi orada.
Doğuda Türkçe bilmediği için itilip kakılanlar mı var ? İlginç batının göbeğinde İzmir'de şakır şakır konuşuyorlar kimsede birşey demiyor.
Bir zamanlar kürtçe kasetler toplanıyormuş evet annem anlatırdı komşuları telefonda kürtçe konuşmaya başladığı an telefon kesilirmiş. Bunun sebebide kürt olmaları değil . Pkk'nın kürtlerin ismini kullanarak yaptıklarıdır.
Ayrıca kürtçe konuştular itildiler kakıldılar zırvaları okumayın artık ya ! Bu kadar kötü olan Türk devleti yada hükümeti niye zorla Türkçe konuşturtmamış bu insanları.
Bu ülkenin eğitim, sağlık,haberleşme, elektrik, yol, su, her türlü vakıf desteğinden yararlanacaksın sonra da vay efendim benim hakkımı ver diyeceksin ! Olmaz eğer olacaksa biz Türküz derken yararlanamadığımız her hakkı da geri vereceksin.
O yüzden Türk kelimesini ırkçılık olarak görmeyi bırakıp, bizi birleştirdiğini kabul edin. Kürtler için pazarlığa oturan kişiyi iyice biliyorsanız da kürt hakları demeyin artık.
Unutmayın klavuzu karga olanın diye başlayan bir atasözümüz vardır!!!!
Niye bilmeden olsun ya? Biz bu ulkede yasamadik mi? Doguda koyler yakildi diyorsun, o koylerde evler yakildi evet, gece daga cikip karakollari haince vuran, gencecik ana kuzularini topragin altina gonderenlerin gunduz olunca indigi evler, yatakcilik yapanlarin, yardakcilik yapanlarin evleri de yakildi, haberimiz var. neden diye sormak lazim? Senin ana kuzunu bir hain pusuda bir kallesin patlattigi hain kursunla ya da bomba sonucu paramparca ettikleri cesedini torbaya doldurup bir tabutun icinde sehit diye kapina getirselerdi anlardin neden oldugunu.. Daglarda karda kista yuzlerce kilometre yurumekten ayaklarini hissetmez oldugun, geceleri hain pusuda ruhunu teslim edecegim korkusu ile binbir dagin ovanin ardinda kalan anana belki de son mektubunu yazdigin hissi ile kovaladigin pisligin, itin koydeki bir evde hain pusu planlarini hazirlayip gizlendigini duydugunda sen oradaki 19 yasinda bir asker olarak, en can arkadasinin bir PKK itinin attigi bomba ile yanibasinda paramparca olan vucudunun parcalarinin sicakligini bedeninde hissetmis 19 yasinda bir genc olarak farkli ne yapardin acaba? Orada askerlik yapmis cok asker aklini kaybetmis olarak dondu batidaki evlerine, senin haberin var mi?
Niye bilmeden olsun ya? Biz bu ulkede yasamadik mi? Doguda koyler yakildi diyorsun, o koylerde evler yakildi evet, gece daga cikip karakollari haince vuran, gencecik ana kuzularini topragin altina gonderenlerin gunduz olunca indigi evler, yatakcilik yapanlarin, yardakcilik yapanlarin evleri de yakildi, haberimiz var. neden diye sormak lazim? Senin ana kuzunu bir hain pusuda bir kallesin patlattigi hain kursunla ya da bomba sonucu paramparca ettikleri cesedini torbaya doldurup bir tabutun icinde sehit diye kapina getirselerdi anlardin neden oldugunu.. Daglarda karda kista yuzlerce kilometre yurumekten ayaklarini hissetmez oldugun, geceleri hain pusuda ruhunu teslim edecegim korkusu ile binbir dagin ovanin ardinda kalan anana belki de son mektubunu yazdigin hissi ile kovaladigin pisligin, itin koydeki bir evde hain pusu planlarini hazirlayip gizlendigini duydugunda sen oradaki 19 yasinda bir asker olarak, en can arkadasinin bir PKK itinin attigi bomba ile yanibasinda paramparca olan vucudunun parcalarinin sicakligini bedeninde hissetmis 19 yasinda bir genc olarak farkli ne yapardin acaba? Orada askerlik yapmis cok asker aklini kaybetmis olarak dondu batidaki evlerine, senin haberin var mi?
Bu ulkede sadece turkler yok dedim.evet bircok etnik koken var.aksini mi soyledim.her kurt pkk li degil diyorsam dedirtilmek zorunda kaldgimdandr.kendi kendime soylemedim.neden yalnizca turklere dua ediyosun sen kürt degil misn,yok apoya pkk lilara mi edicem dendi.kürt diyince pkk geliyormus direk akla.su anda kurtce konuslyor diye boyle bir zulum yok zaten.eskidendi o.ha siz yine palavra olarak algilayin zira bu, gercegi degistrmeyecektr.Ayrica ben kürdüm ama apo benim sözcüm degil ne olacak simdi?..
Sana gore koyu yakilan yikilan, iskence goren tum kurtler pkk li oyle mi.hicbiri masum degil yani.6 yasindaki serhat a bak sen ne becerikliymis.gece daga sabah evine iniyormus.bak sen olmeyi haketmis...benim komsumun kardesi doktordu..daga degil ise diye cikmisti evden.gencecikti oldruldugunde..saraylim burda turk kurt kim cok öldü yarisi yapmayalm istersen.olum acidir ölumun dini irki olmaz.pkk li itlerin oldrdukleri mehmetlermz icin aglamagimi uzulmedigimi mi saniyorsun.davulla zurnayla ugurlanip memleketmde haince katledilgnde inan senden daha cok uzuluyorm.yanibasimda oldugundan inan senden daha cok etkileniyorm.kurdum diye mehmete uzulmeyeyim mi? Nerde kaldi insanligimz o vakit.masum kurde de aglarim turk e de lazina da ermenisine de...Niye bilmeden olsun ya? Biz bu ulkede yasamadik mi? Doguda koyler yakildi diyorsun, o koylerde evler yakildi evet, gece daga cikip karakollari haince vuran, gencecik ana kuzularini topragin altina gonderenlerin gunduz olunca indigi evler, yatakcilik yapanlarin, yardakcilik yapanlarin evleri de yakildi, haberimiz var. neden diye sormak lazim? Senin ana kuzunu bir hain pusuda bir kallesin patlattigi hain kursunla ya da bomba sonucu paramparca ettikleri cesedini torbaya doldurup bir tabutun icinde sehit diye kapina getirselerdi anlardin neden oldugunu.. Daglarda karda kista yuzlerce kilometre yurumekten ayaklarini hissetmez oldugun, geceleri hain pusuda ruhunu teslim edecegim korkusu ile binbir dagin ovanin ardinda kalan anana belki de son mektubunu yazdigin hissi ile kovaladigin pisligin, itin koydeki bir evde hain pusu planlarini hazirlayip gizlendigini duydugunda sen oradaki 19 yasinda bir asker olarak, en can arkadasinin bir PKK itinin attigi bomba ile yanibasinda paramparca olan vucudunun parcalarinin sicakligini bedeninde hissetmis 19 yasinda bir genc olarak farkli ne yapardin acaba? Orada askerlik yapmis cok asker aklini kaybetmis olarak dondu batidaki evlerine, senin haberin var mi?
"Oldu o zaman Onada şu hakkı verelim şunada şu konuşma ozgurluğunu verelim" derken biz siz boyutuna girilmiş. Pardon siz(ler) kimsiniz?
"Oldu o zaman Onada şu hakkı verelim şunada şu konuşma ozgurluğunu verelim" derken biz siz boyutuna girilmiş. Pardon siz(ler) kimsiniz?
benim kardeşim evine normal dönemeyen askerlerden biriydi
eve döndüğünde aylarca ayağına giydiği postalla kilometrelerce yürüyüp kendi kendine konuşarak geri dönerdi
annem 15 ay kardeşim tunceli dağlarında gezerken ağladı askerden dönüncede aylarca pencere önünde gece sabaha kadar
askerden geleli 11 yıl oldu hala sebepsiz öfke hayata dört elle sarılamama
hayat sadece doğudakine zor değil (yine tenzh ederim her kürt pkklı değil benim gözümde)
Babam 50 yaşında ve hala biraz fazla içtiğinde sızdığı yerden çığlıkla kalkar bazen !!! 2 sene askerlik yapmış ve tamamı doğu ve güneydoğuda geçmiş askerliğinin. Gördükleri, yaşadıkları, anlattıkları... Nöbet değiştirdiği arkadaşının daha 1 dk dolmadan beyninin önüne akmış olması (çok açıkça yazıyorum). Hala o psikoloji onda ve hayatını hala etkiliyor malesef !!! Zaten psikolojik sorunlarından dolayı terhisine az bir zaman kala evine yollanmış daha fazla dayanamamış. 30 yıl sonra bile bunun acısını yaşıyor ne günahı vardı ???
Sana gore koyu yakilan yikilan, iskence goren tum kurtler pkk li oyle mi.hicbiri masum degil yani.6 yasindaki serhat a bak sen ne becerikliymis.gece daga sabah evine iniyormus.bak sen olmeyi haketmis...benim komsumun kardesi doktordu..daga degil ise diye cikmisti evden.gencecikti oldruldugunde..saraylim burda turk kurt kim cok öldü yarisi yapmayalm istersen.olum acidir ölumun dini irki olmaz.pkk li itlerin oldrdukleri mehmetlermz icin aglamagimi uzulmedigimi mi saniyorsun.davulla zurnayla ugurlanip memleketmde haince katledilgnde inan senden daha cok uzuluyorm.yanibasimda oldugundan inan senden daha cok etkileniyorm.kurdum diye mehmete uzulmeyeyim mi? Nerde kaldi insanligimz o vakit.masum kurde de aglarim turk e de lazina da ermenisine de...
Ben bu
Sana gore koyu yakilan yikilan, iskence goren tum kurtler pkk li oyle mi.hicbiri masum degil yani.6 yasindaki serhat a bak sen ne becerikliymis.gece daga sabah evine iniyormus.bak sen olmeyi haketmis...benim komsumun kardesi doktordu..daga degil ise diye cikmisti evden.gencecikti oldruldugunde..saraylim burda turk kurt kim cok öldü yarisi yapmayalm istersen.olum acidir ölumun dini irki olmaz.pkk li itlerin oldrdukleri mehmetlermz icin aglamagimi uzulmedigimi mi saniyorsun.davulla zurnayla ugurlanip memleketmde haince katledilgnde inan senden daha cok uzuluyorm.yanibasimda oldugundan inan senden daha cok etkileniyorm.kurdum diye mehmete uzulmeyeyim mi? Nerde kaldi insanligimz o vakit.masum kurde de aglarim turk e de lazina da ermenisine de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?