- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
canım,deniliyorki Türklük silinmeye çalışıyor Müslüman denilecek Türk yerine..mesela Fransada Cezayir asıllı Fransız deniliyor..bizde neden bu kadar iredeleniyorki...Dışlayanlar var, hatta tüm kürtleri pkk lı sayan var. İnan arada yazılan hiç bir şeyi okumadım, dolayısıyla sana ithafen yazmadım.. Atatürk milliyetçiğine inanan destekleyen bir insanım. Hepimiz TC vatandaşıyız tabi, ama birlikte TC vatandaşıyız, bir ırktan olmamız gerekmiyor TC vatandaşı olmamız için. Geçmişimiz var bu topraklarda, isimlerimizi (ırk olarak) değiştirmeye gerek olmadan da yaşayabilmeliyiz. Dediğim gibi ben de Türküm, doğuda çok Kürt arkadaşım ve öğrencim oldu. Bazısı pkk sempatizanıydı evet; ama bazıları ben vatanseverim diyen bir çok Türkten daha vatanseverdi. Aslında benzer şeyler söylüyoruz.
Konumuz bu değil aslında ama söylemeden geçemedim.Bu arada şunu da belirtmek isterim ki, Ülkemiz sadece bir ırka ait değil, örneğin Güneydoğu toprakları kurtuluş savaşında tamamen Kuvay-i Milliye tarafından savunulmuştur, yani sadece halk savundu o toprakları, orada yaşayan halkımız savundu. Doğu Cephesinde Kazım Karabekir'in düzenli Osmanlıdan kalan ordusu vardı; Batı Cephesinde yeni kurulan düzenli ordu vardı, ancak Güneydoğu düzenli olmayan birlikler yani aracı gereci eksik, donanımı yetersiz Kuvay-i Milliye tarafından savunuldu.Bu nedenle ülkemize salt Türk yurdudur demek, oradaki mücadeleye haksızlıktır. Vefasızlıktır. Bizler birlik duygularımızı böyle pekiştirmeye çalışmalıyız, bu vatanı hep birlikte kazandık, hep birlikte korumalıyız, biz kalkıp burası Türk yurdudur dersek, diğer ırkların hepsini dışlarsak, ülkemizde bulunan diğer ırkları hiçe sayarız. Sonrada neden bir olamıyoruz diye şikayet ederiz.
T.C. sınırları içinde yaşayan herkesi etnik kökenine bakmadan bir millet olarak gördüğü için olabilir mi?
Anlamadığım bu mevzulara neden kürtler tepki veriyor? Neden bir laz, bir çerkes andımızı okumaktan gocunmuyor? ben Türk değilim şuyum buyum demiyor...
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirten bir ifadeye ırkçı bir anlam yüklüyorsunuz bende bunu anlamıyorum.
Bu arkadaş vakti zamanında pkk itleri için fersah fersah haklı sebepler döşemişti foruma. O nedenle Türk kelimesinden bu kadar rahatsız olması normal. Dikkat ediyorum her zaman aynı şeyi yapıyor.
Türkiye Cumhuriyetinde, Türk vatandaşı olarak "Türk'üm" demekten tedirgin oluyor artık insanlar. Irkçılıkla suçlanıyorlar.
Asıl ırkçıların, asıl Türk düşmanlarının kimler olduğu ortada.
Genelleme yapmak istemiyorum ama bir çok kürtün bu meseleye bu şekilde tepki vermesi bundan. Türklere tahammülleri yok..
Ne mutlu Türküm diyene, diyebilene...
Bu arkadaş vakti zamanında pkk itleri için fersah fersah haklı sebepler döşemişti foruma. O nedenle Türk kelimesinden bu kadar rahatsız olması normal. Dikkat ediyorum her zaman aynı şeyi yapıyor.
Türkiye Cumhuriyetinde, Türk vatandaşı olarak "Türk'üm" demekten tedirgin oluyor artık insanlar. Irkçılıkla suçlanıyorlar.
Genelleme yapmak istemiyorum ama bir çok kürtün bu meseleye bu şekilde tepki vermesi bundan. Türklere tahammülleri yok..
Umarım bu konuyu tatlıya bağlarsınız lakin söylemeden geçemeyeceğim, bu ülkede sadece 2 etnik köken yok veya tek bir din tek bir mezhep yok, biz yüzyıllardır içimizde birçok etnik köken barındırmış, birçok dinin varlığını sürdürdüğüne şahit olmuş bir halkız.
Hepimiz halkız, bırakalım artık ötekileşmek veya ötekileştirmeyi.
Konumuz bu değil aslında ama söylemeden geçemedim.
Güneydoğudaki kahramanca mücadele kürtler tarafından verildi gibi anladım yazından.Gaziantep ve Kahramanmaraş halkının büyük çoğunluğu Türk kökenlidir.Şuanda Gaziantep doğudan çok fazla göç aldığı için kürtlerde var evet,ama o dönemde yoktu.Şanlıurfaya gelince Kürtler,Türkler ve bir o kadarda Araplardan oluşan bir nüfusa sahiptir.
Güneydoğuda milli mücadele Türkler tarafından verilmiştir.Kürtler ,Araplar kılını kıpırdatmadı demiyorum,yanlış anlaşılmasın.Tüm Türkiyede ne kadar katkıları olduysa buralardada o kadar olmuştur.
Konumuza dönecek olursam ,hiç bu kadar bölünmemiştik,hiç bu kadar birbirimizi dışlar olmamıştık.Andımızı okurken o ezildiğini iddia edenler neden hiç Çerkezlerden,Lazlardan veya Araplardan bahsetmiyorda hep Kürtlerden bahsediyor bunu çoook merak ediyorum.
Allah razı olsun siz ve siz gibilerden...bizimde farklı etnik kökeniniz ama hicbirzaman türküm türküz demekten rahatsızlık duymadık
aynı fikirdeyim..Konumuz bu değil aslında ama söylemeden geçemedim.
Güneydoğudaki kahramanca mücadele kürtler tarafından verildi gibi anladım yazından.Gaziantep ve Kahramanmaraş halkının büyük çoğunluğu Türk kökenlidir.Şuanda Gaziantep doğudan çok fazla göç aldığı için kürtlerde var evet,ama o dönemde yoktu.Şanlıurfaya gelince Kürtler,Türkler ve bir o kadarda Araplardan oluşan bir nüfusa sahiptir.
Güneydoğuda milli mücadele Türkler tarafından verilmiştir.Kürtler ,Araplar kılını kıpırdatmadı demiyorum,yanlış anlaşılmasın.Tüm Türkiyede ne kadar katkıları olduysa buralardada o kadar olmuştur.
Konumuza dönecek olursam ,hiç bu kadar bölünmemiştik,hiç bu kadar birbirimizi dışlar olmamıştık.Andımızı okurken o ezildiğini iddia edenler neden hiç Çerkezlerden,Lazlardan veya Araplardan bahsetmiyorda hep Kürtlerden bahsediyor bunu çoook merak ediyorum.
Pkk itlerine hakli sebepler mi dosemisim ben? Nasil anlamak istyorsan oyle okuyorsun demek.hicbir zaman pkk yi savunmadm hatta bu forumda bile ozellkle kobani olaylarnda pkk yi defalarca lanetledim.pkk yandasi kotu niyetli insanlara defalarca kahrolun dedim.ben bir kürdüm sadece kürtcu veya pkkli degilim.pkk itlerine hakli sebepler sunmadim ben.zamanimda guneydoguda cok yanlis bir kurt politikasi izlendi.binlerce kürt faili mechul bi sekilde katledildi Diyarbakir cezaevinde yapilan iskencelerin haddi hesabi yoktu.daga degil ise diye evden cikip beyaz toroslarla alinip bi tarafta hunharca oldurulduu kurtler.tum bu acilari kullanarak turedi pkk.babasi abisi can vermis insanlarin gozyaslaryla yeserdi pkk.pkk kotu niyetle kullandi o insanlari.pkk nin turemesine devlet te sebep oldu onu yazmistm.iftira atacaksan destekli at bari.. arkadas kürt oldgu icin neden sadece Allah turku korusun diyorsun dedim.turkiyede yasayan insanlari deseydi dedim.sadece kürtler degil degil mi turkiyede yasayan insanlar.baska etnik gruplar da var elbet.nerde burda irkcilik? Ben bir kürdum esim türk.irkci olsaydm kendi irkimla evlenirdm degil mi.cocugumun turk irkini tasimasini istemezdm.en yakin arkadslarm da türk.andimizi okurken de hic rahatsz olmadm.turküm kisimlarinda gulerek kürdüm dedim sorun etmedm.türklerle bir derdim yok benim kisacasi!! Pkk yi savundgum filan yok bu cirkin iddiayi kabul etmiyorm.savunduguma dair tek bir konusmami cikarin!!Bu arkadaş vakti zamanında pkk itleri için fersah fersah haklı sebepler döşemişti foruma. O nedenle Türk kelimesinden bu kadar rahatsız olması normal. Dikkat ediyorum her zaman aynı şeyi yapıyor.
Pkk itlerine hakli sebepler mi dosemisim ben? Nasil anlamak istyorsan oyle okuyorsun demek.hicbir zaman pkk yi savunmadm hatta bu forumda bile ozellkle kobani olaylarnda pkk yi defalarca lanetledim.pkk yandasi kotu niyetli insanlara defalarca kahrolun dedim.ben bir kürdüm sadece kürtcu veya pkkli degilim.pkk itlerine hakli sebepler sunmadim ben.zamanimda guneydoguda cok yanlis bir kurt politikasi izlendi.binlerce kürt faili mechul bi sekilde katledildi Diyarbakir cezaevinde yapilan iskencelerin haddi hesabi yoktu.daga degil ise diye evden cikip beyaz toroslarla alinip bi tarafta hunharca oldurulduu kurtler.tum bu acilari kullanarak turedi pkk.babasi abisi can vermis insanlarin gozyaslaryla yeserdi pkk.pkk kotu niyetle kullandi o insanlari.pkk nin turemesine devlet te sebep oldu onu yazmistm.iftira atacaksan destekli at bari.. arkadas kürt oldgu icin neden sadece Allah turku korusun diyorsun dedim.turkiyede yasayan insanlari deseydi dedim.sadece kürtler degil degil mi turkiyede yasayan insanlar.baska etnik gruplar da var elbet.nerde burda irkcilik? Ben bir kürdum esim türk.irkci olsaydm kendi irkimla evlenirdm degil mi.cocugumun turk irkini tasimasini istemezdm.en yakin arkadslarm da türk.andimizi okurken de hic rahatsz olmadm.turküm kisimlarinda gulerek kürdüm dedim sorun etmedm.türklerle bir derdim yok benim kisacasi!! Pkk yi savundgum filan yok bu cirkin iddiayi kabul etmiyorm.savunduguma dair tek bir konusmami cikarin!!
Ama yazdiklarini cok iyi hatrliyorm diyorsun.pkk yi destekledgm bir lafim var miydi hatrlarsin o zaman.amalarim varmis.yukarda yazdklarmdan oteye gitmedim cok iyi hatrliyorm.tepkim o zanan ki devlet politikasinaydi.pkk yi savunacak biri degilim cok sukur.sade bir kürdüm.anlasilan farkli anlamissin..Valla konuları tek tek arayıp bulamam, seçim zamanında açılan konulardan biriydi yanılmıyorsam, yine benimle böyle uzun uzun tartıştın ve ben yazdıklarını çok iyi hatırlıyorum. pkk ile ilgili her yazdığıma bir "ama"n vardı..
O yüzden polemiğe girmem bu konuda seninle. Kimseye iftira attığım yok. Söz uçar yazı kalır.
Diger başlıkta bana ''sırf saldırmak için yazıyorsun...'' demişsin de, insan önce bir kendine bakmaz mı? gülay 'Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin' demiş. Ortada hiçbir şey yokken saldırmışsın 'niye sadece Türk?' diye. İlla Türkiye'li demeliymiş de, yanına Kürt de eklemeliymiş de... vs. mazlum edebiyatı..
Böyle şeyler sadece konu Türklük olunca aklınıza geliyor. Komik işte... Lafa gelince her ırkı, milleti, dini kucaklayan insanlarsınız, çok mübareksinizdir.
Mesela 'Allah müslümanları ve yahudileri korusun' dedin mi hiç? 'Allah Filistin ve İsrail halklarını korusun' dedin mi hiç? 'Allah Şiileri ve Alevileri korusun' dedin mi peki?
Hiç zannetmiyorum... Bir de bana insan düşmanı dersin. Ha böyle cümleler söylemene de gerek yok zaten, böyle bir talebim yok benim. Bunun üzerinden ezik ezik magdur edebiyatı yapacak degilim. Ama başkalarının yaptıgı magdur edebiyatına karşı da bagışıklıgım var kusura bakma, böyle saçmalıklara kanmam o yüzden.
Bundan sonraki kısımda muhatap sen degilsin, genele yazıyorum.
En çok kürt sünnilerin ırkçılıgı vardır bu ülkede.
Bu kişiler kendi ırkçılıklarını Türklere yamarlar ve üzerinden ''eşitlik, demokrasi..'' edebiyatı yaparlar, ki büyük bir çelişkidir. Sen Kürt olarak agalık düzenini, feodaliteyi kutsa yücelt sonra da demokrasiden, cumhuriyetten, özgürlükten, eşitlikten bahset, çelişkiye bak... Üstüne bir de sünni olarak kendi dinini + mezhebini dayat herkese, sonra üstüne de ki; 'dinimiz yüzünden baskı görüyoruz, halbuki biz bütün dinlere saygılıyız.'. Yine çelişki, hatta çelişkinin ötesinde iki yüzlülük. Halkın iradesi kavramı da çok komiktir tabi...
Asıl mesele Kürt sorunu degil, Kürtlerin kendi arasındaki sorundur ve Kürt sünni aşiretlerin iktidar istegidir. Kürtlerin bu sorunları bize de yansıyınca işler çıgrından çıktı. Yoksa yeni bir şey degil bu, Şeyh Sait zamanında da vardı bu sorunlar çok daha öncesinde de... Kürtlerin lider olarak gördükleri kişilerin ve gönül bagladıkları örgütün asıl istegi bölgede özerklik. Ayrı bir ülke de degil... Özerklik... Yani hem devlet bize baksın hem de biz aşiret agaları olarak kendi kararlarımızı uygulayalım. Hem karnı doysun hem pastası dursun olayı...
Aman seninki olmasın haluk
böyle gereksiz insanlarınki olmasın defolup gitsinler
paylaşım için teşekkürler,gözlerim dolduKimlik
Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lâfları nasıl lâflar?
Bunlar batının ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklüktür efendiler...
Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar bir milleti, millet yapan can bağı...
Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...
Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,
Hiç olur mu öyle şey, onlar Türk'ün kendiler,
Şimdi kimi soracak; "Kürt'ler Türk müdür yani?"
"Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?"
"Hasan" "Hasso" olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?
Bakmayın "Apo" gibi piçlerle kirlendiler,
Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.
Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,
Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,
Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,
Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,
Bunlar size gelipte, kimlik mi dilendiler,
Erzurum'da "dadaş"lar, Elâzığ'da "gaggoş"lar,
Türklüğüne lâf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmaz, haşlar adamı haşlar,
Onlar Türk'ün yümrüğü, ne başlara indiler,
Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evlâdıdır,
Anadolu denilen, beşiğe belendiler,
Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velâkin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...
Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,
Ozan Arif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... Ben etmem diyorsa, def olacak gidecek,
Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,
Ozan Arif...
80 ihtilalinde toplanan herkes Kurt Turk demeden iskence gordu hanfendi. Ben Izmir'de yasiyordum o siralar. Izmir'de sadece siyasiler degil o zamana dek goz yumulmus, polisin bile rusvet alip dokunmadigi buyuk kacakcilar da bir gecede evlerinden toplatildi. Komsumuz o zamanlar kacakciliga giren marlboro, salem gibi sigaralari ve wisky gibi yabanci ickilerin balyalarla kacakciligini yapiyordu, once o ve onun gibi buyuk kacakcilar toplandi. Adam 5 sene sonra hapishaneden enkaz gibi cikti. Karisinin anneme anlattiklarindan aklimda kalan hayalarina bile tas baglanip gezdirildigi, en hassas aletinden elektrik verildigi. Biri kalkip Diyarbakir'da yapilan iskencelerin kitabini yazmis, Izmir'de, Ankara'da yapilanlarin kitabi cikmamis diye oralarda olani yok mu sayacagiz? Izmir'de unlu Kantar karakolu vardir. 80 li senelerde iceri girdin mi iskenceden bogur bogur bagirtilacagini bilirdin, oyle ki, icerde "Burada Allah Yoktur!" diye asili levha bile vardi. Sen ne diyorsun?Bu yazınıza kısmen katılıyorum halklar arasında ayrımcılık olmadı belki Türk - Kürt güzelce yaşayabiliyoruz ancak 80 darbesi döneminde milliyetçilerden sayıca daha çok Kürtler işkence gördü bunu kabul etmeliyiz. Diyarbakır cezaevi günlüklerini okuyun yapılanlar insanın içini sızlatmayacak gibi değil. Nefretle dolu bir nesil yetişmesine sebep oldu Kenan Evren dönemi. Bunun faturasını halka kesmek doğru değil ama bu ülkede Kürtler'e hiçbir şey yapılmadı dersek doğru olmaz. Ancak PKK gelmiş geçmiş herkesten çok zarar verdi kendi halkına orası ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?