Varlık seviyesindesin diyor...

aslinda ben boyle seylerin dinle ilgili degilde
vicdanla ilgili oldugunu dusunuyorum vicdanli olan insan bu kadar karisinin ustune gitmez din ile ilgili yorum yapmayacagm o kisim beni aşıyor genis kapsamli bilgim yok cunku.

Annemin bir komsusunun esi de oyle idi. Adam yalniz son derece daginikti. Kadin adamin arkasini toplamaya yetisemiyordu. Ama adam hem yardim etmedigi gibi hem de kadina bu daginikligi biri gorsr bosanma nedeni falan diyordu. Ayni esin gibi surekli elestiriyordu. En son kadin mutfagi yakti cinnet gecirip. O gundrn sonra adam sustu. Kadin da artik adamin daginikligindan bikip her yerde bardak tabak toplamamak icin hazir tabak kullanmaya basladi. Hersey cope yani. Mutfagini yaktigi guni unutamam. Tum komsular toplanip kadinin tas tabagini yikamistik, mutfagi badana etmisti o da.

ah ah bu yüzden diyorum iki erkek annesiyim ileride bunlar baba eş olacak ona göre yetiştirmeliyim

Çok yazik Allah'ın ona emanet ettiği ahiret yoldaşına yoldaş değil de sırtına hançer olması

bu nasıl bir kibir nasıl bir kişilik şaşkınım

aksi var elhamdülillah
fakat size şu konuda hak veriyorum
islam ve Allah'ın emri bellidir
kadın çok değerlidir anne çok çok değerlidir

hata İslam'da değil
hata bunu yaşayamayan müslüman olan bizler de

Örf adet de değil tamamen erkeğin doğduğu andan itibaren kralım paşam diye tüm hakla önüne serilirken kadının önünden ayıp diye her hak alınması

dediğim gibi İslam değil müslüman hatalı

Bu adamla ömür geçer mi? Siz de hiç bir şey yok gibi ne derse yapmaya çalışıyor ya da açıklama mı yapmaya çalışıyorsunuz?

Eşiniz eziyet ediyor size.

Sizin ev işi bilmemenizden daha büyük probleriniz var . Aynı koltuğa yatmayan adam aynı yatağa nasıl giriyormuş?eşinizin size saygısı yok malesef is bilmek bilmemek solda sıfır konular . Sizi manipüle etmeye çalışıyor aşağılayarak. Yaptıkları çok terbiyesizce evet siz biraz daha temiz düzenli olursanız iyi olur ama bu sizin ve bebeğiniz icin iyi olur . Çok biliyorsa kendisi yapsın yardım etsin .hiçbişey yapmayıp herşeyi başkasından bekleyerek titizlik olmaz . Ama dediğim gibi saygısızlık gibi çok ama çok daha büyük bir probleminiz var bunu çözmeniz lazım . Leş gibisin dememeli bir koca karısına diyememeli yada o kadın tekrar onunla aynı yatağa girmemeli .

Ben bana eş degil eşya muamelesi yapan biriyle ayni sofraya oturup yemek yemezdim. Madem hicbir ise elini surmuyor onun camasirini yikamayin, yemek yapin kendiniz yeyin.
Bir de kendince asagilamaya calisiyor

Bazen düşünüyorum acaba adam mı haklı diyorum
Hayır saçmalama sen ne halde olursan ol o senin kocan hayat arkadaşın herkes evde abiyeyle full makyajla gezmiyor biz de biraz dağınık olabiliyoruz bundan şikayet etmemeli ben de yeni gebeyim çok titiz olmama rağmen temizlik yapamıyorum yeri geldiğinde sen hastayken hamileliğin zor geçerken o seni banyo yaptıracak evin dağınıklığından çok şikayetçiyse kalksın toplasın paşam ben de çok temizlik yapıyorum diye eşim anne gibisin hep temizlik yemek demişti bunlara yaranamazsın anam ne yoksa onu isterler ama sana tavsiyem ne istiyosan ne düşünüyosan söyle susma o da sen ne hissediyosan bilsin

Bir cinnet her şeyi çözer. Neden kendinizi sürekli onu memnun etmek zorunda hissediyorsunuz ki? Yine yardımcı olsa anlarım ama sanki evdeki hizmetçisine direktif verir gibi muamele yapıyor kaldı ki hizmetçiler hizmetleri karşılığı para ve sosyal güvence kazanıyor.

Benim de oğlum var, oğluma hep nezaketi, kibarlığı, yardımlaşmayı anlatıyoruz babası ile. Baba bana yardımcıdır sağolsun. Mecbur ama okul yok mu sınıf arkadaşlarından çoğu( maalesef) oğlumdan şu laflar çıkmaya başladı, "bu kız işi" biz yılmıyoruz, arkadaşlarına da anlat deriz hep. Kadını erkeği olmaz, eşitlikten, Yardımlaşma katan bahsediyoruz. Hiç bir arkadaşını da üzme, kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma deriz. Yazık konu sahibi bir de hamile, çok ezdirmeyin kennşzi. Karşınızda hastalıklı biri mevcut.

ah maalesef çok haklısınız
benimkiler henüz okul öncesi
okul çağı nelerle karşılaşacağız bilmiyorum
siz yine de bu yolda devam edin
evde eşine yardım etmek Peygamber sav ahlakidır
utanilacak değil aksine övünülecek bir davranıştır
ama gelde anlat kalıplaşmış beyinlere

Neden evlenmiş sizinle, hadi onu da gectim, neden hala evliymis madem.
Bu kadar asagilatmayin kendinizi.
Çok ayıp esinizin yaptığı

Asla haklı falan değil.
Sizi çok fazla manipüle etmiş.

Ay Allah'ım daha neler okuyacağız.
Benim bı kız arkadaşım ve bir gelinimiz vardı, dünya üzerinde pis (ama ne pislik), pasaklı, düzensiz vs vs bı insan onları gördüm.
İkisininde evlilikleri bitti ama bitme sebepleri bu konular değildi.

Bı keresinde, iş görüşmesine gidiyorduk eşimle, eşim birden bı kusmaya başladı.
Banyo ya gidemedi koridor banyo halıları battı. Eşimde benim gözüme bakıyor kendini temizle çık gel dedim.
Geldim evi havalandırdım halıyı sildim, banyo halısını yıkadım temizlendi.
Hani bunun için insan neden kırayım ki...
Ya da ben bazen yapmam iş eşim ağzını bile açmaz sadece geçen gün bir iş vardı onu söyledi, hemen kalktım yaptım. Çünkü iki tarafta birbirine karşı anlayışlı olursa istenilen bi durumda insan seve seve yapıyor.

Titiz temiz düzenli erkekler var ama onlar kalkıp iş yapıyor emir yağdırmıyor.
Sizin ki hem iş yapmıyor hemde jandarma gibi başınızda pes!!!!

Çünkü erkekler işine geldiği gibi davranıyor buna da biz kadınlar müsaade ediyoruz. Önce anneleri sonra eşleri. Sonra kızları. Dinimize göre kadın doğum yaptıktan sonra bebeği emzirmiyorum sütümü satarm deyip kocasından sütün parasını bile alabiliir. Ama annelik öyle bir sevgi merhamet veriyor ki kendimiz gönüllü bebeğimize bakıyoruz. Ama babaları bizim vazifemiz sanıyor. Çocuk bakmak ev işi yapmak kadının işi değil. Ama toplum üstümüze yıkmış maalesef. Konu sahibi eşinzn üslubu çok yanlış böyle olmamalı istediği kadar titiz olsun. Küçük bebeğiniz var bir de böyle beveğinize bakacak sabrınız kalmaz. Ezdirmeyin kendinizi. Aynı şeyi ona uygulayın. Onun yaptğını brğenmeyin eleştirin..

Ya o bebeğin hakkı olan sütü babaya saytıyorum mu diyecek
Bunu söylemenin mantığı
Kadının bu kadar imtiyaz sahibi olduğu mu
Ya bi gidin işinize sadece şunu demeniz yeter
Kadında erkek gibi insandır ne eksik ne fazla
Herkes birbirinin hakkına saygı duymak zorundadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…