Varlık seviyesindesin diyor...

Bu İslam'ın getirdiği bı yaklaşım değildir bu eskilerden gelen İslam'la alakası olmayan yetiştirilme tarzının bi sonucudur.

Benim çevrem,kendi ailem,şuan kendi eşim dahil. Hepimiz gayet dindar insanlarız ve bu şekilde yetiştirildik. Kimse eşini ezmez Allah'ın emaneti olarak görür. Eğer gerçekten İslam'a uygun yaşamaya çalışan insanlarsa zaten kadına olan yaklaşımı hadislerden öğrenmiştir ona göre davranir. Ama yok taklidi bı sekilde yaşıyorsa eskilerden kalma davranışlarla kadını ezer bunu İslam'a yamamaniz hiç hoş değil.

Bende hamileyken hep kustum mesela ayni şeyi bende yaşadım ordan örnek vermek istiyorum. Bende dışardan midem bulanarak geldim banyoya yetişemedim her yer battı. Ben çok üzüldüm ağladım eşim elimi bile sürdürmedi kendisi temizledi hiç gocunmadan bunun böyle olması gerekir vicdan merhamet sahibiyse bı insan bunlarin lafını etmez.

Demek istediğim bu böyledir yaşamak isteyen gerçekten bilerek yaşar istemeyen ne gördüyse onu yapar sonuç böyle olur.

Ben öğretmenim. Öğrencilerime hep anlatrm evde iş bölümü olacak annenize yardm edeceksiniz. Onun işi değil bulaşık yemek babalar da yapar diye. Ama nesil değişiyır gerçekten 10 seneki öğrencimin bir iki kişinn babası iş yaparken şimdi bir sınıfta 5.10 kişi çıkıyor.Babam balkon yıkıyor bize yemek yapıyor diyor çocuklar. Bir önceki nesil ortak yapmış kadın erkek tarlada beraber çalışmış. Ama onların çocukları ne hikmetse erkek iş yapmazı öğrenmiş. Eşim ilk evlendiğimde 1 bardak su kaldırmazdı. Biraz anlatarak biraz surat asarak dahil ettrdim işlere. Şimdi evi de süpürür bulaşığı da yıkar her işi yapar. Yaptıkça da hak verdi bana gerçekten tek başına yapılmyormuş der. Vicdan merhamet sahibi böyle olmalı. Hayat müşterek evi çekip çevirmek el birliğiyle olur. Ben uyuyacakken çamaşır çıkacaktır söyler uyurum tamam sererm der ama söylemezsem 10gün orda dursa bilmez anlamaz ama ben temizliğe başlayınca sorar ben neyi yapayım diye. İlk başta hayatta böyle yapmazdı.

Her dediğini yapma sende onu eleştir öküz gibi yatıyon sende o seviyede kalmışsın de insan olan kalkar eşine yardım eder de sende ona cevap ver her dediğini yapma her sözünü dinleme kaleye alma yani

Bitiriyor sevgimi canım.peki sevse bana böyle davranmaz mı yoksa sevdiği bir kadına da mı böyle davranır huyu mu budur?
Hiç bir erkek sevdiği kadını böyle aşağılamaz hamileyken eziyet eder gibi başında dikilip yer sildirmez bide yeni kusmuşsun halsiz olmuşsundur

Yani eşinize hakaret etmek istemem ama bu ne yaa!! Sizi sevdiğini düşünmüyorum. Ama şu ter kokusu muhabbetine biraz kulak asabilirsiniz sadece. Bazen gerçekten bazı insanlar kendileri fark etmeyebiliyo ama ciddi ter kokusu problemleri olabiliyo. O konuya muntazam dikkat edin. Kendiniz için, o adam için değil

Bosanin,8 aylik hamile kadina talimatla yer sildiren insan midir ?
Kovun evden ,gitsin nerede isterse orada takilsin,
Neden ben yapamiyorum sen yap demediniz hic ?
Tepki neden vermiyorsunuz

evlendikten sonra yakmalık oduna dönüşüyor erkekler. ancak biz kadınlarda eşine yardım eden ona sadık olan iyi erkeklere kılıbık, karısının sözünden çıkmayan diye aşağıladığımızdan erkekler aha böle yaaratuklara dönüşüyor.

Sizin yazdığınız mesajda eski türklerde böyledir bizim kültürümüzde böyledir dememişsiniz ki ? Siz dini referanslar üzerinden konuşmuşsunuz. Yoksa islam öncesi kadına hürmet konusunda oldukça bilgim var ve gurur duyuyorum. Şurada binlerce kadınız bu ülkenin de büyük bir kısmı müslüman sizin süslü cümlelerle ifade ettiğiniz hayal dünyasını kaç kadın yaşıyor ? Belki sizin kadar olamam belli ki siz premium müslümansınız ama bende müslümanım 36 yıldır ek olarak ülke ve dünya gerçeklerinden de haberdarım. Sizin bu ülkede kadınların durumunuzdan haberiniz var mı ? Bugün kk nın tüm kadınları yahu biz müslümanız yemek yapmıyorum iftarı ne yaparsan yap kardeşim parasını ver hizmetçi tut yaptır desin eşine , deneyelim mi ? Yarın tüm forum ne konuşacağız acaba ? İyi insan olmanın vicdanlı olmanın hangi dine inandığınızla alakası yok.Ramazan başladığından beri oruçlu erkekler gündüz eşlerini dövüyor mesela bunları da mı okumuyorsunuz cidden merak ettiğim için soruyorum ?

Sevmediği için mi böyle davranıyor diyorsunuz
İnsan sevdiğine değer verir üstelik eşiniz titiz değil emir vermesini seviyor titiz insan öyle boş durmaz sen yapamıyorsan kalkar kendi yapar duramaz titiz insanlar.

Yapabildiğim kadar yaparım yapamadığım kalır kendimi harap etmem ben.

Sende bu adamın bu tavırlarına boyun eğip temizliyorsun işini yapıyorsun camasirini yikiyorsun yemeğini yapıyorsun valla iki laf söylesin ki kesiminde temizliği vardır iki papatya bakar hamile halimle kusucam bide başım da emir verecek eline bezi vereceksin kapini kapatıp yatacaksın okurken darlandim her dediğine he he he deme lütfen biraz sinir krizleri falan geçir önüne canım

Sanki türkiyeden başka islam devletinde kadına prenses gibi davranılıyor
Ortadoğu devletlerinde kadınlar erkek olmadan dışarı çıkamıyor en basiti bir market alışverişini yapamıyor
Birçoğunun birden fazla eşi var
Kadınlar araba kullanamıyor vs vs
Gene türkiye diğer müslüman devletlerine göre kadın haklarında belki 300 yıl öndedir
Hep güzelleme hep süsleme başka bişey değil

Sevgili Mune lütfen dini içerik yüzünden banlanmak istemiyorum. Her konuya dini bir içerik ile cevap veriliyor, biz cevap verince dini içerik konuşmuş oluyoruz. Yani dişi çürüyüp ağrıyana dua oku geçer demek sorun değil, ne alakası var dua ile dişçiye git . Bilimden şaşma din de akıllı olmayı emreder demek suç. bu ayrımı yapalım artık ya kimse dini veriler ile konuşmasın ya da herkes konuşsun. Kadınların türlü eziyetlerle ve bahanelerle öldürüldüğü müslüman oranı yüksek ülkemizde islama göre kadının iş yapmasına gerek bile yok denmesi insanın sinirini bozuyor. Hergün istisnasız hergün konu açılıyor buraya ramazan başladığından beri eşim oruç beni dövdü akşamına iftar hazırladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…