Oralara girersek cikamayiz isin politik tarafi bir yana,
ben bu toplumda yasayan hem milli hem dini (mezhep) azinliklardan biri olarak yine de iddia ediyorum, turk insani asla irkcilikla suclanamaz. Cok kucuk bir azinliktir irkci olan, ki onlarin bile yillardir bu ulkede boynunda haçiyla calisan siyahilere ya da lalelide bavul ticareti yapan dogu bloku insanlarina bir eziyetini duymadik.
Eger suriyeliler savastan kacip geldiklerinde, sahillere dolusup taskinliklariyla milleti cileden cikarmasaydi, her yil birer tane cocuk dogurup dilenmeye cikarmasalardi, daha makul ve uyumlu davransalardi, bu halk onlari da bagrina basardi. Eger toplumda suriyelilerden bu kadar buyuk rahatsizlik varsa en onemli nedeni onlarin toplumu rahatsiz edici davranislari oldu.
Kendi adıma suçlama olarak degil yada suçlama olarak algılandıysa bile ırkçılık degil eleştirdiğim.
Tahammülsüzlük. Irkçılık çok keskin bir ifade.
Etiler, Bağdat caddesi, Nişantaşı nda geziyorsanız istediğiniz gibi giyinirsiniz ve kötü bir tepki yada tacizle karşılaşma olasılığınız yok gibi bir şeydir.
Aynı kısalıkta şort, etek daha varoş bir semtte giydiğinizde başınıza gelecekler bellidir.
Oranın da insanlarından böyle olanlar var... ne yapılabilir bilmiyorum, yapacak bir şey olsa kendi memleketimizden başlardık.
Diğer bir gerçek kültür farklılığı. Bir Arap a Doğum kontrolünü anlatmanız imkansızdır.
Çoklukları ile övünen bir milletten bahsediyoruz.
Nasıl kültürel olarak çok eşlilik onlarda daha yaygın ve toplumlarında normal kabul ediliyorsa bu da öyle. Adamın öyle bir algısı yok.
Bana kalırsa eğitim falan verilmeli bir çok konuda uyum sağlamaları açısından. Devletin bu konudaki geçici çözümsüzlükleri ve politikasızlığı malum zaten...
En azından eğitim ve çocuklar adına daha çok şey yapılabilirdi.
Sorunları sıralamaktansa çözümlere yönelmeyi tercih ediyorum ama burada çok sert yorumlar oldu. Yardım edilecekse Türk e edilsin dendi mesela. Ya ikisine de edilsin... nedir bu esirgeme?
İnsan degil mi o da?