• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve bazen intihar en mantıklı seçeneğe dönüşüveriyor

Canım benim beni ağlattın içimi parçaladın sana kocaman sarılıp tum acılarının geçmesini isterdim :(

Onlar anne baba olamamış yazık eminim mantikli düşünüp hayatin adina en doğru kararı vereceksin ama bu ölüm değil bak avukat oluyorsun ne mutlu hakim olacağim diyorsun sen adaletin temsilcisi bir sesi olacaksın kim bilir ne kadar cok insani kurtaracaksın

Silkelen ve kendine gel bir avuc hap icip ölüp gitmek icinmi okadar emek verdin sen iyi düşün

Öyle üzüldüm öyle içerledim ki anneniz olacak hanımefendiye çok güzel cümleler kurmak istedim.Hiçbir çocuk hiçbir evlat bu muameleyi haketmez...Sözcükleri seçmek zorunda olmak çok kötü şuan benim açımdan banlanmak istemiyorum zira...
Ne acınası hal ve zihniyetteler...Güzel kardeşim sana kaç evlen diyemeyeceğim erkek arkadaşını tanıma şansım yok.Aile ailedir diyemeyeceğim seninkiler insani olgulara sahip değiller...Ama sana şunu söyleyebilirim.Bir kalem ve kağıt al ortadan bir çizgi çek hiç üşenmeden ve kendini kandırmadan her iki ihtimal ile yaşayacaklarını sırala her doğru ve güzel olay için 1 puan ver kötüler için ise sıfır puan ver sonucunda topla hangisi daha ağır basıyor ise onu seç. Bak ailen bugün böyle belki hiç değişmeyecekler ama sen hayatını yoluna koyduğunda herşey değişebilir nasıl ki atsan atılmaz aynen böyle evlat için derler ya aile içinde geçerli kişisel görüşüme göre...Kendi adıma ne zaman öz hayatımı düşünerek adım attım sorgulanamaz oldum.Ne zaman siz hayırdır dedim güçlü oldum.Ne zaman bu benim kararım bakıyorum ve sizin müdahale şansınız yok dedim mükemmele yakın bir hayata kavuştum...Sadece aile için söylemiyorum hayatımdaki insanların tekmili toptan böyle bir dönüşüm yaşadı...Ne şanslısın ki erkek arkadaşın anlattığın kadarı ile düzgün bir insan...Dilerim ki yaşadıklarının rehavetine kapılarak olabilecek bazı olumsuzlukları göz ardı etmiyorsundır...Saat gecenin bir yarısı dertlendim okuyunca çok değil son 5 seneyi düşündüm şimdi heytt be yavru neleri aştın sen diyorum kendime...Evet ailenden kaçış için evlilik bir anahtar değil evet yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin bunları düşünerek adım at... Kardeş içinde sözüm yok zira ben kurdelesini bağlar eve hediye paketi olarak yollardım kim dünyaya getirdiyse ona gitsin diyerek... acımasızca gelebilir lakin henüz küçük senin yaşlarına geldiğinde anlar elbet ve siz yeniden başlayabilirsiniz kaldığınız yerden...Başka ne diyebilirim bilmiyorum aklım duman oldu okuduktan sonra dilerim mutlu ol. Mesleğine sarıl aşkına sarıl hayata sarıl etinin acısı geçecek gönlünün acısını siper et kendine... ölmek çok kolay önemli olan kalıp başarabilmek sana yemin ediyorum ki başardığında bugününe kahkaha atacaksın...habersiz bırakma buraları... herşey gönlünce olsun...

Sen adaleti temsil ediyorsun.kendi hakkını da unutma.hakeetigin şekilde yaşa.aile bile olsa kimse sana bunu yapmaya hak sahibi değil.seni sayıp değer vermeyeni sen hiç sayma.zaten yanında değiller karsindalar .
Umarim kendini toplayıp gücünü farkedersin. Mutluluklar

Ben bazen insanları anlayamıyorum gerçekten. Ve ayar oluyorum Türk filmi vari hayatlara ve karakterlere. Çalışıyosun, kazanıyosun, kendi hayatını idame ettirebiliyosun gönder o iyilik bilmez nankör kardeşini aile demeye insanın dilinin varmadığı biyolojik anne ve babanın yanına, al darp raporunu, değiştir telefonunu, adresini kurtul. Ölmek nedir?

Allah ıslah etsin aileni ne diyim.
Kardeşinin yaptıgı nankörlük kusura bakmasın.
Ölüm çare degil gençligine yazık etmiş olursun.

Bazı üyeler konunun fake olduğunu söylemiş ama aynı şeyler benim de başıma geldi. O yüzden yaşadıklarının doğruluğuna inanıyorum.

İlk defa sevgilim olmuştu ve annem öğrendiğinde tıpkı senin annen gibi tepki verdi canım. Saçlarımdan tutup kafamı duvarlara vurdu, tekmeledi, yerde sürükledi. Öyle şaşırdım ki acı bile hissedemedim. Ettiği hakaretin haddi hesabı yoktu. En son gidip sopa getirdi ve bacaklarımı kıracağını bu şekilde de artık evden çıkamayacağımı söyledi. Bunu yapınca sevgilimle görüşemeyecekmişim. Kardeşlerim araya girmeseydi dediğini gerçekten yapacaktı biliyorum.

Telefonumu kırdı annem ve eve kapattı beni. O zaman üniversite sınavından yeni çıkmıştım. Birkaç hafta sonra sonuçlar açıklanınca puanıma bakayım diye elime telefon verdiler anca. Puanıma baktım ve geri aldılar. Üniversiteye gidemezsin kim bilir orada başıma ne işler açacaksın gibi sözler ve bir sürü hakaret...

Yatakta oturup ağlarken hatırlıyorum kendimi. Dedim artık bir daha ailemle aram asla düzelmez. Hep böyle düşman olacaklar bana. Hapis hayatı yaşayacağım. Nasıl devam ederim. Ama devam ettim işte. Ölüm aklımın bir kenarında dursa da yapmadım.

Gerçekten zor günlerdi. Seni çok iyi anlıyorum o yüzden.

Bütün bunları anlatmamın sebebi ise ailemle aramı düzeltmiş olmam ve eski günleri artık hiç hatırlamamam. Aynı sevgilimle ilişkim hala devam ediyor. Babam bile yüz yüze tanışmayı kabul etti ve geçen sene tanıştı. Annem oğlum oğlum diye seviyor sevgilimi.

Her şeyin düzeleceği gerçekten aklımın ucundan bile geçmezdi. Senin de geçmiyor biliyorum o yüzden intiharı düşünüyorsun. Ama her şey düzeliyor zamanla.

Sevgilinin sözleri de bana kendi sevgilimi hatırlattı okurken. Buradaki insanların dediğini yapma ve aileni şikayet etme, onlara dava açma. Sevgiline kaçıp evlenmek gibi bir hataya da düşme sakın. Sessiz kal, ailenin dediklerini kabul et. Bırak sakinleşsinler biraz düşünsünler.

Aynı durumu yaşayan bir insan olarak sana uçmalı kaçmalı aksiyon dolu bir tavsiye vermek isterdim ama bence en doğrusu aileni idare etmen.

Ayrıca kardeşine ne desem bilemiyorum gerçekten.

Bu işin eğitimini almış biri olarak ,ailenizden şikayetçi olmayı düşündünüz mü?Sonuçta hak hukuk işlerini,neye ne kadar hakkınız var hukuk okuyan biri olarak az çok biliyorsunuzdur. Sizi dünyaya getirdiler diye üzerinizde her türlü hakka sahip değiller hatırlatayım istedim. Bence aileniz çalışıp kazandığınız parayı onlara yedirmeden evleneceksiniz diye korkmuş. Elimizdeki meyve ağacı keailmesin diye sizi korkutarak yanlarında tıtmak istiyor. Düşününce başka mantıklı bir sebep bulamadım ailenizin davranışlrınız açıklayacak. Ya bize anlatmadığınız eksik şeyler var yada aileniz kesinlikle normal değil. Size bunları yapmalarına izin vermeyin. Resti çekin. Gerekirse tüm iletişimi kopartın

Ölmek bir çözüm değil ama ölmüş gibi yapak bir çözüm.
kaçın, telefon numaranızı değiştirin farklı bir şehre taşının gerekirse adınızı değiştirin.
ondan sonra hatalarını gayet anlayacaklardır.

Hanımlar bu gibi hassas konularda lütfen fake vb şeyler yazmayınız.
Fake konu şüphelerinizde mesajların altındaki şikayet et butonuna basınız.

Konu sahibesi anne babadır her zaman saygı duyduğumu dile getiririm, ben de hem evlat hem anneyim ama anne babalıkta, evlatlıkta bir yere kadar, reşitsiniz ve mesleğinizi elinize aldınız sayılır, vakit kaybetmeden resti çekin, ölümü de aklınızdan çıkarın, ölünce vah gidene demişler, geride kalanlar bir şekilde hayatına devam ediyor emin olun, çoğumuz ailesinden birilerini kaybetti ve gördük ki ölenlerle ölemiyoruz, yaşamaya devam ediyoruz, kendinizi öldürürseniz tek cezalandırdığınız kişi siz olursunuz, belki iyi bir avukat olacakken, belki huzurlu mutlu bir evlilik yapacak, çok güzel çocuklar yetiştirecek, çaresiz bir sürü insana yardım edecekken geleceğinizi kendinizden çalmayın, daha yaşamadığınız bir geleceğe bunu borçlusunuz, kimseye değil kendinize ve geleceğinize bir şans verin, pişman olmazsınız, keşke demezsiniz.

Herkese iyi akşamlar. Ben bu yazıyı kalbim sanki bi avucun içinde vargücüyle patlatılırcasına sıkılıyor da bi yandan rahat rahat nefes almayı çok istiyor, bi yandan ne olacaksa olsun artık sonum gelsin hissiyle yazıyorum.
21 yaşımdayım. Avukatlık stajını yapıyorum. İki ay sonra hakimlik sınavına gireceğim. Üniversite üçüncü sınıfın sonlarına doğru bir erkek arkadaşım oldu. O zamanlar ailemden uzak yurtta kalıyordum. Liseyle beraber 7 yıl ailemden uzakta yurtta kaldım. Herneyse. Erkek arkadaşımı tam emin olduktan sonra yani yaklaşık sevgili olduktan 1 ay sonra anneme anlattım. Bana neden söylemedin benden gizledin diye dayak attı. Bu arada bir kardeşim var, devamlı bir hastalığa sahip ve doktoru benim üni. Okuduğum şehirde olduğu için ve tedavisine sürekli devam edebilmesi için yanıma aldırdım. İyi kötü bi ev tuttuk.çok zahmetli bir hastalığı var. Hepsi sonuna kadar helal olsun çok ilgilendim,geceleri terlemeleri oluyor ve ateşi düşmezse sabaha eklem yerleri kitleniyor kalkamıyorum. (hastalığı jia) sabaha kadar başında bekleyip sonra okuluma gittim vesaire atlattık bu dönemi. Tabi bu arada sevgilimden hiç ayrılmadım ama annem yemin et ayrılcan diye yoksa seni o okula yollamam, alırım, seni cümle elaleme rezil ederim diye saçımdan tutup duvarlara vura vura yemin ettirdiği için hep tedirgindim, çok vicdan azabı çektim. Bu dönemlerde sağolsun erkek arkadaşım hep yanımdaydı. Buluşamadık sorun etmedi. Ailedeki herkesin tek derdi benim gizli gizli onunla görüşüp görüşmediğimken o bana nasılsın diye soran tek kişiydi. Sınavın nasıl geçti,bugün nasılsın, sen herşeyin üstesinden gelebilirsin, korkma diyen tek kişi. Derken hasta kardeşim telefondaki mesajlaşmalarımızı görmüş. Ağlayarak annemleri yaşadığımız şehre çağırmış. Ölseydim de yaşamasaydım. Baskın gibiydi. Bi anda çok büyük bi fiziksel şiddete uğradım. Kardeşim onların yanındakiyle oranla benim yanımda neredeyse sağlığına kavulmuşken, kızı hasta ettin o.... pu bize yalan söyledin, sen aile denen şeyden ne anlarsın k...tak,git onun anasına ana de diye diye üzerimde süpürge kırdılar. Gerçekten dayak yemekten bütün vücudum uyuştu ve tek derdim yarın işe nasıl gideceğimdi. Yarı baygın kapıdan çıkmak istedim, sadece kurtulmak için. Babam onun koynuna mı gidiyosun diyerek burnuma yumruk attı. Gerisini hatırlamıyorum. Cehennem gibiydi. Ve bana kafir falan dedi annem. Hiç öyle hissetmiyordum.sadece birini masumca ve çok seviyordum. O günden sonra gittiler. Annem bir haftadır aramıyor. Morluklar geçsin diye işten bir hafta izin almıştım. Bugün gittim tekrar. Ve sürekli nerde kaldın saat kaç oldu diye annem sürekli bi ablamı bi babamı arttırıyor. Apar topar çıktım işten koştura koştura eve gidiyordum halbuki. Sonra yorgun argın tam uykuya dalacakken babam aradı. Niye anneni hiç aramıyosun diye hakaret karışık bağırmaya başladı (annem yaptırıyor) para kazanıp kaçmamdan, kontrolü kaybetmekten korkuyor.bi keresinde demişti ki. Çocuğun olsa bugün ne yedirdiğini arayıp söyleyeceksin, ben herşeyi kontrol ederim vs. Boğuluyorum. Gerçekten kimseye birşey vaadetmiyorum. Kendime de vaadetmiyorum. Belki ölürsem bi saniye olsun pişman olur diyorum. Çok istiyorum. Bi saniye olsun ne hissettiğimi anlasın, pişman olsun çok istiyorum. Demiştim ya kalbimi birşey sıkıyor diye. Ben de avucumda bi ton saçma sapan hapı sıkıp duruyorum günlerdir. İçsem, uyusam uyusam diyorum. Doğduğu toprak bırakmaz insanın yakasını, ardından gelir derler. Annem hep ardımdan gelecek. Lisedeyken bi mesleğim olsun kurtulurum diyordum. Yokmuş kurtuluş.
kardesını yolla memlekete, bellıkı çalışıyorsun ve kendı gecımını kendın saglıyorsun, kendıne bır apart tut , aılene de nerede oldugunu vs soyleme hatta hattını degıstır senı bulamasınlar, bu surecte bır psıkologtan destek alarak sınavına calıs atan ve kendın kazan kendın harca...
anan baban bıleolsa kımsenın sana sıddet uygulamaya hakaret etmeye hakkı yok ve ölüm asla bir kaçış değildir korkaklıktır bunu unutma..!!!

Bunu çok düşünüyorum ama bi yandan da diyorum ki beni okutup bu yaşa getiren onlar. Annem elinde başörtü sattı, pazarlarda tezgah açtı bizi okutmak için. Gerçi ben de daha beş altı yaşlarından beri bilfiil çalıştım yanında destek oldum ama.. Mesela bazen buraya memleketten gelirken sen çok seviyosun diye yaptım deyip bişeyler getirirdi. Dünyalar benim olurdu. Ben onların arkamdan haklı çıkmış duygusu yaşamalarını istemiyorum sanırım. Bu kızın gözü zaten dışarıdaydı bizi ne takıcak demelerini istemiyorum.

Herhalde geçiminizi sağlamak zorundalar doğurdularsa
Bu kadar arabesk düşünmeyin
Herkesin annesi sevdiği yemekleri yapıyor
Ama herkesin annesi böyle çocuğuna eziyet çektirmiyor
21 yaşında kocaman insansın
Herhalde sevgilin olacak

Kardeşim hala evde, annemler gitti. Onu zaten annem ta buraya gelirken sıkıca tembihlemiş, ablanı sana emanet ediyorum, sevgilisiyle konuşmasına izin verme, hemen bana söyle, senin psikolojini bozmasına izin verme diye. Kızı benim sevgilimin onun psikolojisini bozabileceğine inandırmış.o da benden niye sakladın diye ağlayarak anneme söyledi. Yani suçlu hala benim gözlerinde. Annem de döverken aynı evde yaşoyosunuz kıza neden söylemedin oo senin düşmanın mı he diye daha çok dövdü. Söylesem sana söyleyecekti, bana niye söylemedin diye yine dövecektin dedim. İyice sinirlendi o hırsla hızını alamayıp ısırdı. Belki size şimdi anlatırken garip geliyor ama yaşarken emin olun on katı daha garipti. Acıdan çok şok haliydi.

Ben olsam kardeşimi de evden sepetlerim
Bu ne be cehennem hayatı gibi
Valla ben şiddet falan görmedim ama sevgilime karşı çıkıyorlar diye kardeşim de aileme söyledi görüştüğümüzü diye yıllarca aramız hepsiyle kötü oldu kardeşimi de 8 senedir hala tam olarak affetmiş değilim
Sen çok sabırlısın
Artık kendi hayatını eline al

Hepsini okuyanadım yorumların diyen varmı bilmiyorum ama okurken keşke hiç söylemeseydin annene diyesim geldi.ve kardesin nankör ve kıskanç

Hepsini okuyanadım yorumların diyen varmı bilmiyorum ama okurken keşke hiç söylemeseydin annene diyesim geldi.ve kardesin nankör ve kıskanç

Bir anne olarak yaziyorum, o aileyi tamamen hayatindan cikarmalisin.
Evini, telefon numarani degistir, sana ulasmalarini tamamen engelle. hatta keske darp raporu alip uzaklastirma karari cikattirsan.
Insani yasamaktan biktiracak kadar korkunc bir aile cok daha kotusunu hakediyor, en ufak tereddute gerek yok.

aynı yaştayız ve o ailenizin geldiği kısmı okurken gözlerim doldu. bi insan çocuğuna nasıl böyle yapabilir,hangi kitapta hangi kuralda yazıyor bu? bu aileler çocuklarını kendi malı mı zannediyor?

şükür ki bir okulunuz var,meslek sahibi olacaksınız önünüz aşırı derecede açık. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama umarım geniş imkanlarınız vardır. ben yerinizde olsam okul bitene kadar bu insanlara katlanır okul bittikten sonra kendi ayaklarımın üzerinde tam anlamıyla durmaya başladığımda hepsini tek tek hayatımdan çıkarırım. böyle anne baba olmaz olsun. belki kızacak bu yorumuma bazı üyeler ama bir genç kıza bu şekilde muamele eden anne baba benim için anne de baba da değildir. çok inandıkları değerlerinin içinde boğulup gitsinler.

siz lütfen intihar düşüncesini silin kafanızdan. onlar ne kadar size kötü davranırsa davransınlar sizi seven,hayatınızda olan birisi var. aileden görmediğimiz desteği başka insanlardan görüyoruz bazen. sakın bırakmayın sevmek sevilmek harika bir şey hele ki ailesinden sevgi görmeyen insanlar için.

Tam yazmak istediklerimi yazmışsınız.. Öyle anne babayı ne yapsın çocuklar. Evlat Allahın emanetidir bizim malımız değil bunu bir anlasa analar babalar..

Back
X