Ve biz de bosaniyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi hest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hest

Guru
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
275
59
298
20 gün kadar önce konu açmıştım suphelerimle ilgili. Sizin deediklerinizle hatalarımı görmüştüm. Gerçekten eşimin hiç bi hatası çıkmadı o olaylarda.

Ama o kızlar hala ısrarla uğraşıyorlar. Ben şehir dışına geldim bi haftalığına ve kızların ısrarla devam ettiği hareketler yüzünden dün gece ve az önce telefonda çok ciddi kavga ettik. Çok sinirlendi. Hatta onu hiç öyle bağırırken görmedim desem yeridir. Ben ailemin yanındayım sessiz sessiz konuşmaya çalıştım. Ama iyice karıştı olay.

Ve az önce kavga ederken bana 3 defa boş ol benden dedi. Sonrada mesaj attı sonunda bunu yaptırdın bana artık karı koca değiliz dedi.

Fetvadan araştırdım 3 adet dönemi geçecek ve her adet döneminden sonra söylenmesi gerekiyormuş ki sinir anında söylenen her lafla nikah bitmesin diye.

Çok kötüyüm şuan. Biliyosunuz hamileyim bide oğlum var. Ağlayamıyorum kimse anlamasın diye.

Çok sinirlendi ve böyle oldu olay sonunda.

Napcami bilmiyorum. Sınırı ve inadı çok fenadır.

Ben yazdığımda geçen konuda her bekar kız esinemi sarkiyo diye dalga geçenler olmuştu
Bende ısrarla 2 si demiştim. Ve sonunda dağıttılar bizi.

canım kızlar yüzünden değil senin yüzünden boşanıyorsunuz.öbür konunu da hatırlıyorum ve yapma abartma demiştim.

sen hamileliğin de etkisiyle bence bu olayı çok takıp abarttın ve artık eşine gına geldi ve patladı.

iki kişinin boşanmasına neden olan üçüncü kişiler değil kendileridir.

ve öyle sinirle söylemiş boşanma vs olmaz kafana takma.

Bosanma sureci 15 gunluk kadinin babaevine gonderilmesi ile baslar, sonra hakem heyeti toplanir (aileler) orada da olmayacagina karar verilirse bosama gerceklesir. Iddet donemi de 3 aydir dogru okumussunuz.

Esinizin sinir aninda soylediginde talak hakkindan birini goturmus. 2 talak daha var. Oyle 3 kere demekle bitmiyor yani. Hele ki sinir aninda.

Fetvadan araştırdım 3 adet dönemi geçecek ve her adet döneminden sonra söylenmesi gerekiyormuş ki sinir anında söylenen her lafla nikah bitmesin diye.

Bu dediğiniz tekrar evlenebilmek için olan değil mi.

Bir kez bile boş ol dediyse boşandınız siz.

Bosanma sureci 15 gunluk kadinin babaevine gonderilmesi ile baslar, sonra hakem heyeti toplanir (aileler) orada da olmayacagina karar verilirse bosama gerceklesir. Iddet donemi de 3 aydir dogru okumussunuz.

Esinizin sinir aninda soylediginde talak hakkindan birini goturmus. 2 talak daha var. Oyle 3 kere demekle bitmiyor yani. Hele ki sinir aninda.

İddet dönemi, hamile olmadığından emin olmak içindir. Yani, testler tahlillerle bu kadar kesin sonuç alınamadığı dönemlerde bu dönem beklenirmiş, şimdi de tahil yaptırma imkanı yoksa (dağ başında yaşanıyorsa) uygulanır. Kadın zaten hamileyken iddet dönemi diye birşey olmaz

Hamile kadını 3 talakla boşarken aklı nerdeymiş ? Sonuçlarına katlanabilecek mi ? Dini nikah yaparken niye boşanma durumu detaylıca anlatılmaz ki? 3 talakla boşadım, oldu, OLMUYOR CANIM

1.si ıslamda evlilik birliği aranır o yuzden bir anlık sinirle söylenen söz ile boşanma olmaz . Belirtilen şartlar var o sartlara uyularak bilinçli şekilde yapılması gerekir . Bilip bilmeden kimse fetva vermesin o yuzden .
2. Kocaman adamın da ağzında sakız çiğner gibi boşol demesi falan çok komik . Boşanmak isteyen mahkemeye başvurur zaten .

İddet dönemi, hamile olmadığından emin olmak içindir. Yani, testler tahlillerle bu kadar kesin sonuç alınamadığı dönemlerde bu dönem beklenirmiş, şimdi de tahil yaptırma imkanı yoksa (dağ başında yaşanıyorsa) uygulanır. Kadın zaten hamileyken iddet dönemi diye birşey olmaz

Hamile kadını 3 talakla boşarken aklı nerdeymiş ? Sonuçlarına katlanabilecek mi ? Dini nikah yaparken niye boşanma durumu detaylıca anlatılmaz ki? 3 talakla boşadım, oldu, OLMUYOR CANIM

Haklisiniz ben sadece bosanmanin o kadar kolay olmadigini anlatmaya calistim. Sagolun siz cok iyi ifade etmissiniz.

Bu dediğiniz tekrar evlenebilmek için olan değil mi.

Bir kez bile boş ol dediyse boşandınız siz.

Bende 3 kez denildiyse artık başka biri ile evlenmeden tekrar eski eşle evlenemez diye duymuştum

Aslı astarını bilmiyorum tabi

Eee başkasıyla evlendikten sonra da niye barışasın eski eşinle dimi

Doğruysa çarpılırım filan kapadım gagamı tamam

Hamilesin diye çok bişey demek istemiyorum ama sıkıntı sende. Madem yuvanı dağıtmak istemiyorsun suçu başkalarında arama. Hem kendin söylemişsin hata bende eşimin suçu yok diye. En iyisi hamilelikten böyle oldum de aranızı düzeltmeye çalış. Eşinde sen bu kadar takıyorsan iş değiştirsin yoksa evde huzur kalmayacak.

Açıkçası çok uzatmışsınız konuyu ve bu duruma gelmiş.
Ben eşinizin siniri geçince söylediğine pişman olacağını düşünüyorum.
Umarım her şey yoluna girer

Bende 3 kez denildiyse artık başka biri ile evlenmeden tekrar eski eşle evlenemez diye duymuştum

Aslı astarını bilmiyorum tabi

Eee başkasıyla evlendikten sonra da niye barışasın eski eşinle dimi

Doğruysa çarpılırım filan kapadım gagamı tamam
Çok karışık geliyor bana da en iyisi kızınca başka sözler söylemek. En iyisi sakinleşene kadar muhatap olmamak.

Eşinle neden tartıştın? Kızların hali durumu öyle tamam anladım ama eşine neden kızıyorsun sürekli? Yüz verdiğini mi düşünüyorsun?

canım kızlar yüzünden değil senin yüzünden boşanıyorsunuz.öbür konunu da hatırlıyorum ve yapma abartma demiştim.

sen hamileliğin de etkisiyle bence bu olayı çok takıp abarttın ve artık eşine gına geldi ve patladı.

iki kişinin boşanmasına neden olan üçüncü kişiler değil kendileridir.

ve öyle sinirle söylemiş boşanma vs olmaz kafana takma.
Çok tuttum kendimi o günden sonra hatta yine eskisi gibi mutluyduk. Ben şehir dışına çıktım zorunlu bi durum için ve buraya gelir gelmez başladılar. Düne kadar ses etmedim dün ben patlayınca o da patladı.

Buna rahatladım. Çünkü o söyleyince hemen mesaj attı bana bunada söyletti n artık karı koca değiliz diye

Biliyomuşum konunu, şimdi baktım da
Evet sen lastik gibi uzatmışsın ama yine de ha denince boş ol dememeliydi eşin
Bu soruna bi çözüm bulun ( işten mi ayrılır, kızların nosunu mu engeller artık her neyse ), yoksa şimdi değilse de devamında boşanacaksınız gibi

1.si ıslamda evlilik birliği aranır o yuzden bir anlık sinirle söylenen söz ile boşanma olmaz . Belirtilen şartlar var o sartlara uyularak bilinçli şekilde yapılması gerekir . Bilip bilmeden kimse fetva vermesin o yuzden .
2. Kocaman adamın da ağzında sakız çiğner gibi boşol demesi falan çok komik . Boşanmak isteyen mahkemeye başvurur zaten .
Normalde böyle bişey dicem biri de deil yani. Dini hükümlere göre hareket edecek. Mahkemeye giderim der en fazla o yapıda

Back
X