Ve elde var sıfır!

="MincikKIz, post: 54737327, member: 478337"]Hayal ediyorum hayalimde bile korkuyorum. Bana kötü bakıcak. Kötü kelimeler kullanıcak diye çok korkuyorum. Git seni görmek istemiyorum derse yaşamanın bi anlamı kalmaz sanki. Çünki onun bana gelmesini bekliyorum. Kimin hatalı oldugunu biliyo. Ama inanırmısınız bu evlilikte magdur olanda benim. Ama o babasını seçti.
Yanlış anlamayın ama eski eşiniz gibi bir adam çocuğunu nasıl yetiştirir...gün gelir babasının size yaptıklarını o da başkasına yapar belki. Bence çocuğunuzun beyni küçüllükten beri yıkanmış. Onun size gelmesini beklemek bence dr en doğrusu. Belki okul için başka ile falan gidince gelir. Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşın konusuna çöreklendim resmen. Çok ayıp oldu. Dertleşme sayfası gbi oldu. Hakkını helal et Bayan X diyeceksiniz Bayan X diyeceksiniz
Aldatıldım canım evli komşumla aldattı beni.
Yok canım lafı olmaz,ben zaten biraz yoğunum yorumlara bakamıyorum. Ben yokken ev sahipliğini yap,akşama buradayim.

Pedagog degilde buradan bir arkadaş çocuk psikiyatri demişti oradan görüşme ayarladım bu hafta icine.Daha 8 yaşındaki çocuk benim kararımı sorguluyor,hatanın babasinda olduğunu gayet iyi biliyor ki beni boşanmaya ikna eden oglumdu anlamıyorum,iki güzel lafa gezip tozmaya kanmasini. Babası herşeyi alıyormuş,gezdiyormus ben ne yapıyorum diyorum. Babamla barışmiyirsun sen suçlusun diyor.Mumkun değil benim oğlum bu lafları düşünüp,beni suclasin.

Bence sizin görüşmeniz gereken çocuk psikiyatristi değil çocuk psikoloğu. O bahsettiğiniz mesajı hatırlıyorum orada söylenmek istenen şuydu. Ülkemizde pedagog yasal bir ünvan değil. Dolayısıyla psikoloji okumadan çocuk psikolojisinde uzmanlaşmadan pedagog ünvanını kullanmamızın önünde hiçbir engel yok. Ben de kendime pedagog diyip danışmanlık verebilirim siz de verebilirsiniz. Ama toplumda böyle yaygınlaştığı için gerçekten çocuk psikolojisinde uzmanlaşmış kişiler de pedagog ünvanını kullanmayı tercih edebilir. Bu yüzden pedagog seçerken psikoloji diploması var mı? Çocuklarla ilgili yeterli eğitimi deneyimi var mı? Atıyorum oyun terapisi gibi eğitimleri var mı bunlara dikkat etmeniz gerek. Tabi sadece pedagog için geçerli değil bu söylediğim ilişki koçu, yaşam gurusu vs. Vs. De herhangi bir yasal düzenlemesi olmadığı için psikoloji alanında eğitim almamış kişiler tarafından kullanabilen ünvanlar.

Çocuk psikiyatristleri ise tıp eğitimi alıp psikiyatri dalında uzmanlaşmış kişilerdir. Genelde öğrenme bozuklukları, madde bağımlılıkları ya da bu tarz ilaç desteği gerekebilen daha klinik vakalarla ilgilenirler. Sizin beklentiniz çocuğunuzla ilişkinizde nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenmek, belki çocukla düzenli seanslar yapılarak boşanma sürecini daha kolay atlatmasını sağlamak, kendini ifade edeceği tarafsız bir ortam sağlamak olduğuna göre psikolog daha uygun olur sizin için.

Hayal ediyorum hayalimde bile korkuyorum. Bana kötü bakıcak. Kötü kelimeler kullanıcak diye çok korkuyorum. Git seni görmek istemiyorum derse yaşamanın bi anlamı kalmaz sanki. Çünki onun bana gelmesini bekliyorum. Kimin hatalı oldugunu biliyo. Ama inanırmısınız bu evlilikte magdur olanda benim. Ama o babasını seçti.
Siz peki yeni hayat kurabildiniz mi:(
Bence bi karşısına çıkın çoktan anlamıştır ama çocuk aklı dönemiyordur belki de.
Çabaladığınızı onu hala deli gibi düşündüğünüzü bilsin.
Bilsin ki, yanınıza gelmesi daha kolay olsun...

Bence sizin görüşmeniz gereken çocuk psikiyatristi değil çocuk psikoloğu. O bahsettiğiniz mesajı hatırlıyorum orada söylenmek istenen şuydu. Ülkemizde pedagog yasal bir ünvan değil. Dolayısıyla psikoloji okumadan çocuk psikolojisinde uzmanlaşmadan pedagog ünvanını kullanmamızın önünde hiçbir engel yok. Ben de kendime pedagog diyip danışmanlık verebilirim siz de verebilirsiniz. Ama toplumda böyle yaygınlaştığı için gerçekten çocuk psikolojisinde uzmanlaşmış kişiler de pedagog ünvanını kullanmayı tercih edebilir. Bu yüzden pedagog seçerken psikoloji diploması var mı? Çocuklarla ilgili yeterli eğitimi deneyimi var mı? Atıyorum oyun terapisi gibi eğitimleri var mı bunlara dikkat etmeniz gerek. Tabi sadece pedagog için geçerli değil bu söylediğim ilişki koçu, yaşam gurusu vs. Vs. De herhangi bir yasal düzenlemesi olmadığı için psikoloji alanında eğitim almamış kişiler tarafından kullanabilen ünvanlar.

Çocuk psikiyatristleri ise tıp eğitimi alıp psikiyatri dalında uzmanlaşmış kişilerdir. Genelde öğrenme bozuklukları, madde bağımlılıkları ya da bu tarz ilaç desteği gerekebilen daha klinik vakalarla ilgilenirler. Sizin beklentiniz çocuğunuzla ilişkinizde nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenmek, belki çocukla düzenli seanslar yapılarak boşanma sürecini daha kolay atlatmasını sağlamak, kendini ifade edeceği tarafsız bir ortam sağlamak olduğuna göre psikolog daha uygun olur sizin için.
Ama hakkaten bir önceki seferde gittiğim pedagog hiç umursamadi,başarılarından seminerlerinde hangi konularında bahsettigini anlattı,300 lirayı aldı bir saat başarısını dinledim geldim. Anılan bir pedagog olduğu için tercih etmistim,aramada ondan sebep hak verdim.Cocuk pskolugu ve pskiyatristi bunu deneyeyim birde,ilaç kullanmasına müsaade etmem. Nasıl davranmam gerektiği hakkında bilgi alacam. Sözünü ettiğim pedagogun pskolojiden anladığını hiç sanmıyorum.

Hayır 8 yaşındaydı 2 sene hiç bir maddi destek almadan yaşadım. Nafakamı dahi ödemedi. Başka kadına ev düzmekle meşkuldü.. yaz tatili için mahkeme kararıyla babada kaldıgı zaöanlardı. Aklını çeldiler. sonrada böyle oldu. Buda bnm sınavımmış. Bundada bir hayır vardır diyorum hep.

Bayan X diyeceksiniz Bayan X diyeceksiniz canım babası bilerek yapıyo emin ol. Yavrunu o şekilde kandırıyo. Sen sakin olmak zorundasın. Çok zor ama yapmak zorundasın. Tam aklını karıştıgı zaman. Ne yapsın oda babasından şu anda ilgi görüyor. Babası onu kullanıyor. Ve işin içinde ailede vardır zamanla anlıcaksın. Kimseye güvenme. Bol vakit geçir babası sinemaya götürüyosa sen de götür. Dedesiyle vakit geçirsin. Şımarıyo orda evde yapamadıgını yapıyor. Aynı şehirdeysen daha iyi senin için. Uzaksan cok sorun oluyor. İnşallah rabbim sizi ayırmaz.
Keşke okumasaydim yazdıklarınızı icim bir garip oldu,nasıl dayandiniz hep aklinizdadir ay çok kötü çok. Babasını tercih etti ve daha gelmedi düşünemiyorum. Ne yapar ne eder onu orda bırakmamaya kararlıyım ben. Bilemedim gelmek isetmeyedebilir. Biz uzak değiliz aksine evler çok yakın,15 dakikalık mesafedeler. Evli misiniz? Nasıl vakit gecirdiniz,hayat sanki durdu bana. O yanımdayken sanki bir gücüm bir kuvvet vardi. O yok hiç bir şey yapasim yok.Allah yardımcınız olsun. Bir yerlerde mutlu en azından. Buda yeter. : ((

İnşallah böyle bir şey yapmaz evladınız / evlatlarımız. Bu konuyu takip ediyorum bir yandan içim parçalanıyor , yazılanları okudukça gözyaşlarım istemsizce akıyor. Tüm annelerin acısını yüreğimde hissediyorum çünkü en büyük korkum benim de bir gün evladımı bu şekilde kaybetmek... Çocuğum küçük olduğu için biraz daha şanslıyım sanırım bunu bir kez daha anladım. Bir de bizimkinin babası işsiz güçsüz istese de alamaz , annesi bakarım demedikçe çok şükür o da kızının çocuklarına baktığı için salça olmuyor oğluma.
Allah fırsat vermesin canım

Kızlar oğlum iki gündür babasindaydi,akşam geldi. Gelir gelmez ağlamaya başladı ben burayı istemiyorum sevmiyorum,ne olur evimize gidelim dedi,dinlemedi,susmadi,. Ne yaptıysam asla ikna olmadı,ağlamaya başladım babam geldi o ikna etmeye çalıştı benden onu isteme başka ne istersen yapayım kuzum dedi,oğlum duymadi.

Babam artık yapacak bir şey kalmayıp oğlum artık ağlamaktan bir hal olunca benim eşim olacak ... Aradı. 'x gel bir konusalim' dedi. Geldi,babam dedi gel oturalım bir konusalim,o dedi ki 'ben bu eve ayak basmam'sen bilirsin dedi babam,ama çocuk kötü yarın okulu var,migreni var dayanamadım aradım dedi. Oğlum o sırada bana seni istemiyorum,babamla mutluyum deyip duruyor. Sonra döndü ogla babası 'benimle mı kalmak istiyorsun babam'dedi. Oğlumda evet gidelim dedi ve gitti. Yapacak hiç bir sey yok,oglum,canımın içi gitti. Dayanamıyorum iyi sinaniyorum,iyi değilim. Niye yazdım bilmiyorum ama artık caresizim. Elimden gelen,yüzü gülsün mutlu olsun diye herşeyi yaptım,oradayken babasından korkardi,şimdi baba delisi oldu. Beni sucluyor oğlum,bu yaşananlardan sebep. Dua edin bana lütfen.
Oğlun kaç yaşında. Sizin yaşadıklarınızı kız kardeşimde yaşadı. Yeğenim evde baba diye çığlıklar atıp krizlere giriyordu. Babaya gidince de aynı onu aradığı gibi sizi de arıyordur. Özlem duyması çok normal. Geri gelmek isteyecektir. Çok zor bir dönem şu an yaşadıklarınız ama rayına oturacaktır.

Oğlun kaç yaşında. Sizin yaşadıklarınızı kız kardeşimde yaşadı. Yeğenim evde baba diye çığlıklar atıp krizlere giriyordu. Babaya gidince de aynı onu aradığı gibi sizi de arıyordur. Özlem duyması çok normal. Geri gelmek isteyecektir. Çok zor bir dönem şu an yaşadıklarınız ama rayına oturacaktır.
Kvdemle konuştum yine o gelmesin diyormuş okulda gelmesin demiş. Taşınmaya karar vermisler,ağzıma geleni saydım. Yapacaklarimdan ben mesul degilim,artık haddinizi astiniz dedim.

Kızlar oğlum iki gündür babasindaydi,akşam geldi. Gelir gelmez ağlamaya başladı ben burayı istemiyorum sevmiyorum,ne olur evimize gidelim dedi,dinlemedi,susmadi,. Ne yaptıysam asla ikna olmadı,ağlamaya başladım babam geldi o ikna etmeye çalıştı benden onu isteme başka ne istersen yapayım kuzum dedi,oğlum duymadi.

Babam artık yapacak bir şey kalmayıp oğlum artık ağlamaktan bir hal olunca benim eşim olacak ... Aradı. 'x gel bir konusalim' dedi. Geldi,babam dedi gel oturalım bir konusalim,o dedi ki 'ben bu eve ayak basmam'sen bilirsin dedi babam,ama çocuk kötü yarın okulu var,migreni var dayanamadım aradım dedi. Oğlum o sırada bana seni istemiyorum,babamla mutluyum deyip duruyor. Sonra döndü ogla babası 'benimle mı kalmak istiyorsun babam'dedi. Oğlumda evet gidelim dedi ve gitti. Yapacak hiç bir sey yok,oglum,canımın içi gitti. Dayanamıyorum iyi sinaniyorum,iyi değilim. Niye yazdım bilmiyorum ama artık caresizim. Elimden gelen,yüzü gülsün mutlu olsun diye herşeyi yaptım,oradayken babasından korkardi,şimdi baba delisi oldu. Beni sucluyor oğlum,bu yaşananlardan sebep. Dua edin bana lütfen.

Sakiiiiin icten ice islemistir cocugu iki gunde ayi gecti sen babana gideli isteyecek olsa o zaman isterdi bilerek yapiyordur fazla ilgi alaka karisti cocugun kafasi onceden gormedigi sevgi gosterisi ilgi alaka vs ama soyle dusun senin kocanda bir cocuga ayni ilgi alakayi sevgiyi ne kadar rutin gosterecek potansiyel var? Bence yok bir muddet sonra kendine ait dunyasina donecek arkadaslari gezmesi tozmasi vs ilgi azalinca anam diye aglayinca getirir tipis tipis ilginin azalmasinada gerek yok senin kocan skiya gelemez x cocuk demek sorumluluk demek cok buyuk degildi hatirladigim sut kuzusu daha

Konularini biliyorum sana tek diyecegim var inat etmezsen cikamayacaksin bu kaostan her defasinda cocugu kullaniyor relax ol rahat ol oluruna birak sen kotu bir anne degilsin cocugunu mutsuz muhtac eden bir anne degilsin aylarca onun icinde kendini feda etmis mutsuz olmayi goze almis bir annesin ama yazikki dogru adam denk gelmemissin bosaninca alirsin velayeti ki kucuk diye sana verirler goturursun cocugunu destege uzmana okuz kocanda gelir alistirirsiniz oda goturup gak guk yapamaz sonucta evlat onunda evladi mutluluk onunda evladinin mutlulugu tek bosanansiz tek anne baba ayri cocukta seninki olmayacak sonucta

Allah yardimcin olsun

Siz peki yeni hayat kurabildiniz mi:KK43:
Bence bi karşısına çıkın çoktan anlamıştır ama çocuk aklı dönemiyordur belki de.
Çabaladığınızı onu hala deli gibi düşündüğünüzü bilsin.
Bilsin ki, yanınıza gelmesi daha kolay olsun...
Hayır evlenmedim. Bi hayat kurmuşsun beni unutmuşsun demesin. Çalışıyorum. Ailem destek olmadı malesef. Olsaydı ztn böyle asla olmazdı. Dönebilir. Ben her irtibat kurdugumda bunu sürekli söyledim ve telefon numaramıda ona attım. Eski eşim yabancım degil. İstedigi zmnda iletişime geçebilirler. Annemin dayısının ogluydu kendileri.

Sakiiiiin icten ice islemistir cocugu iki gunde ayi gecti sen babana gideli isteyecek olsa o zaman isterdi bilerek yapiyordur fazla ilgi alaka karisti cocugun kafasi onceden gormedigi sevgi gosterisi ilgi alaka vs ama soyle dusun senin kocanda bir cocuga ayni ilgi alakayi sevgiyi ne kadar rutin gosterecek potansiyel var? Bence yok bir muddet sonra kendine ait dunyasina donecek arkadaslari gezmesi tozmasi vs ilgi azalinca anam diye aglayinca getirir tipis tipis ilginin azalmasinada gerek yok senin kocan skiya gelemez x cocuk demek sorumluluk demek cok buyuk degildi hatirladigim sut kuzusu daha

Konularini biliyorum sana tek diyecegim var inat etmezsen cikamayacaksin bu kaostan her defasinda cocugu kullaniyor relax ol rahat ol oluruna birak sen kotu bir anne degilsin cocugunu mutsuz muhtac eden bir anne degilsin aylarca onun icinde kendini feda etmis mutsuz olmayi goze almis bir annesin ama yazikki dogru adam denk gelmemissin bosaninca alirsin velayeti ki kucuk diye sana verirler goturursun cocugunu destege uzmana okuz kocanda gelir alistirirsiniz oda goturup gak guk yapamaz sonucta evlat onunda evladi mutluluk onunda evladinin mutlulugu tek bosanansiz tek anne baba ayri cocukta seninki olmayacak sonucta

Allah yardimcin olsun
Evet ya bu kısır döngüden bir çıkamadık,bosaniyorum adam oğlundan vuruyor hop xin aklı karışıyor,geri dönüyor.Hakkaten yeter nedir ya,evlatsa evlat nasıl bir zeki çocuk dogurmussam,geçiyor karşıma bak bir kere daha dene olmazsa asla sana barışın demeyecem soz diyor,dedim ki ama annecim ben senin için zaten çok denedim hatırlıyorsan eğer bir önceki seferde aynı şeyleri yaşamıştık ve yine yapamadık.babanla mutlu olamadık. Mutlu olunmayacak bir sebep goremiyorum ben diyor,dışarı çıkalım,yemeğe gidelim annemlere gidelim demeyiver babama,ben evde oturup televizyon izlemeye razıyım dedi. Hayret etim ama bilmiyor ki ben o kavgaları yine oğlum için ettim,o evde sıkılmasın sosyallessin diye.Beni suçlu ilan etti o kavgaları ettim diye canı sağolsun. Yo yarın Alacam ki kim durabilir önümde bugüne kadar oğlumun her istediği istisnasız yaptım,ama artık hayatıma müdahale etmesine müsaade etmem.

Hayır evlenmedim. Bi hayat kurmuşsun beni unutmuşsun demesin. Çalışıyorum. Ailem destek olmadı malesef. Olsaydı ztn böyle asla olmazdı. Dönebilir. Ben her irtibat kurdugumda bunu sürekli söyledim ve telefon numaramıda ona attım. Eski eşim yabancım degil. İstedigi zmnda iletişime geçebilirler. Annemin dayısının ogluydu kendileri.
Bugün disardaydim ben nereye gittim ne yaptım anlamadım,ruh gibiyim. Geçiyor mu haller,alışacak mıyim?

Evet ya bu kısır döngüden bir çıkamadık,bosaniyorum adam oğlundan vuruyor hop xin aklı karışıyor,geri dönüyor.Hakkaten yeter nedir ya,evlatsa evlat nasıl bir zeki çocuk dogurmussam,geçiyor karşıma bak bir kere daha dene olmazsa asla sana barışın demeyecem soz diyor,dedim ki ama annecim ben senin için zaten çok denedim hatırlıyorsan eğer bir önceki seferde aynı şeyleri yaşamıştık ve yine yapamadık.babanla mutlu olamadık. Mutlu olunmayacak bir sebep goremiyorum ben diyor,dışarı çıkalım,yemeğe gidelim annemlere gidelim demeyiver babama,ben evde oturup televizyon izlemeye razıyım dedi. Hayret etim ama bilmiyor ki ben o kavgaları yine oğlum için ettim,o evde sıkılmasın sosyallessin diye.Beni suçlu ilan etti o kavgaları ettim diye canı sağolsun. Yo yarın Alacam ki kim durabilir önümde bugüne kadar oğlumun her istediği istisnasız yaptım,ama artık hayatıma müdahale etmesine müsaade etmem.
Babası dedirtiyo olmasın. Banada aynısını yaptı çünki. Sanki aynı şeyleri yaşıyomuş gbiyim. Sakın çocugunu ona bırakma. Aşşalık adam.

Babası dedirtiyo olmasın. Banada aynısını yaptı çünki. Sanki aynı şeyleri yaşıyomuş gbiyim. Sakın çocugunu ona bırakma. Aşşalık adam.
Bırakmam Allah tan başka hiç bir kuvvet engel olamaz. Babası dese bile ne biliyim.unutmaz mi? Ne diyecektim.diye teraddut etmez mi? Yok çatır çatır laf sayıyor. Babasinda. Korkak savaşıyor,ah bir barışalım desede gostersem dünyanın kac bucak olduğunu.

Bugün disardaydim ben nereye gittim ne yaptım anlamadım,ruh gibiyim. Geçiyor mu haller,alışacak mıyim?
Canım yaa vallahi konunu okuyunca o kdr agladımki. Senin için dua ettim çok. Rabbim senin yanında emin ol. Ama sınav işte imtihan. Sen çok yakınmışsın. Sakın taşınıp gitmelerine izin verme. Ben görmüyorum ama adım adım takip ediyorum.
Dayanılacak gbi değilki..:KK43: hiç unutmuyorum. Hiçbirşeyini. Ama alışıyosun. Ve en kötüsüde çevrendeki kimse seni anlamıyor

Bırakmam Allah tan başka hiç bir kuvvet engel olamaz. Babası dese bile ne biliyim.unutmaz mi? Ne diyecektim.diye teraddut etmez mi? Yok çatır çatır laf sayıyor. Babasinda. Korkak savaşıyor,ah bir barışalım desede gostersem dünyanın kac bucak olduğunu.
Çok zeki bi çocuk sanmıyorum unutacagını. Benim oglumda çatır çatır cevap verirdi. Ben burda çocuklarla oynuyorum geziyorum tozuyorum. Babamla kalıcam dedi. Çocuklar dedigide kadının 2 çocuguydu.. çok çabuk etkilenebiliyorlar.

Simdi bana laf sokanlar olacak yanlis bulanlar vs ama ben bu anne baba arkadas modunu cok tutmuyorum yalan yok zaten hayatlari boyunca arkadaslari olacak anne baba otorite konumunda olmali cocuk nerede duracagini bilmeli bence

Fikirlerini ifade edebilmeli soyleyebilmeli paylasmali ama anne baba hayat veya kararlarina mudahale edebilecegi kisminda bence cekincesi olmali seninki o dusunceyi asmis bildigin baski uygulayabilecegi kanisina varmis (guya aklinca ders olsun diye gitmis ama icide icini yiyordur)sana sunu yap bunu yap diyemem

Ama benim anam olsaydi beni gelir alir ben aglasamda bayilsamda hastanelikte olsam o hastanede 5gunde yatsam duymaz kendi halime birakir (deli merhametli dayanamayan bir
Kadin oldugu halde)sakinlesince konusur yine anlamiyorsam nerede duracagimi baskasi anlatsin diye birine danisirdi
Kararinida uygulardi

Bende edepsizligimin bir fayda etmeyecegini anlar omur boyuda zirlamayacagima gore susar olayi lehime cevirmenin yollarina girerdim (bu defa geldigindede suraya gotur diym,donunce anama dolma istiyim ulan o bebek benim olmali babanname yavsiyim vs vs)

Valla ister sove sove ister seve seve eninde sonunda alisacak her ne karar verirsen ver DESTEK AL ve bekletmeden yap karsi aile tarafindan sancili gececek belliki ama en azindan top yekun bir huzursuzlukta atarsin
Ogluna kararli net onun icin daha once defalarca denedigini ve artik anne olarak kararinin bu oldugunu belirt

X O daha 8yasinda ben hep evde oturucam sende bir yere gidelim deme kabga etmeyelim kelimesinden bile o yasta sorumluluk aliyor cocuk yaninda ne konusulmusli icten ice neyin hesabini yapmis neleri dusunmus

Back
X