Ve elde var sıfır!

Simdi bana laf sokanlar olacak yanlis bulanlar vs ama ben bu anne baba arkadas modunu cok tutmuyorum yalan yok zaten hayatlari boyunca arkadaslari olacak anne baba otorite konumunda olmali cocuk nerede duracagini bilmeli bence

Fikirlerini ifade edebilmeli soyleyebilmeli paylasmali ama anne baba hayat veya kararlarina mudahale edebilecegi kisminda bence cekincesi olmali seninki o dusunceyi asmis bildigin baski uygulayabilecegi kanisina varmis (guya aklinca ders olsun diye gitmis ama icide icini yiyordur)sana sunu yap bunu yap diyemem

Ama benim anam olsaydi beni gelir alir ben aglasamda bayilsamda hastanelikte olsam o hastanede 5gunde yatsam duymaz kendi halime birakir (deli merhametli dayanamayan bir
Kadin oldugu halde)sakinlesince konusur yine anlamiyorsam nerede duracagimi baskasi anlatsin diye birine danisirdi
Kararinida uygulardi

Bende edepsizligimin bir fayda etmeyecegini anlar omur boyuda zirlamayacagima gore susar olayi lehime cevirmenin yollarina girerdim (bu defa geldigindede suraya gotur diym,donunce anama dolma istiyim ulan o bebek benim olmali babanname yavsiyim vs vs)

Valla ister sove sove ister seve seve eninde sonunda alisacak her ne karar verirsen ver DESTEK AL ve bekletmeden yap karsi aile tarafindan sancili gececek belliki ama en azindan top yekun bir huzursuzlukta atarsin
Ogluna kararli net onun icin daha once defalarca denedigini ve artik anne olarak kararinin bu oldugunu belirt

X O daha 8yasinda ben hep evde oturucam sende bir yere gidelim deme kabga etmeyelim kelimesinden bile o yasta sorumluluk aliyor cocuk yaninda ne konusulmusli icten ice neyin hesabini yapmis neleri dusunmus
Demi 8 yaşında bir kere el kadirmadim,diyorum ki yarın gideyim alayım,eğer babama gidecem derse poposuna pospuna vurmayın konusmayayim,burada kalacaksın konu kapanmıştır diyeyim diyorum,ama uzak geliyor bu fikir yapamam. Lakin eli koluda bağlı oturamam.Napayim ben,sanıldığı kadar arkadaş gibide değilim ha tersim pistir çok sinirlenirsem karşımda kelam etmek dursun,yanıma yaklasamaz ama oda her zaman olmuyor işte. Nefret ediyorum kendimden çok yumuşak yuzluyum ya,sinirim iki dakikadan uzun sürmüyor. Bu herkese karşı boyle. Destek alacam hem kendim hem oğlum yoksa iyice sarpa saracak. Oğlumun gelecek planları içinde ben yokum.

Ölümü hiç düşünmedim. Sende düşünme. Allahtan gelen herşeye amenna demekten başka çaremiz yok. Sen güçlü bir kadınsın. Başarabilirsin..
Düşünme zaten,ölünce ne olacak. Evlatla mı doğduk sanki. Neden ayrildiniz sebep neydi? Çocuklarla oynayacam demiş ya,benimkide öyle diyor arkadaşları vs oradaymis. Ben götürürüm seni zaten yakın dedim,olmadi.

Bende senin yaşadıgının aynısını yaşadım. Benm oglum 10 yaşındaydı. Babasından ufacık bi ilgi görmeyen cocuk babacı olup çıktı. Oglumun gözleri önünde yaşadım herşeyi. Ve oda gidicem dedi gitti. O mutlu olsun dedim iyi olsun dedim. Gecem gündüzüme karışmıştı. Kendimi taşıyıcı anne gbi hissetmiştim. Gelir dedim gelmedi. Aradım sordum. Gün gün benden kopardılar. Tam 7 yıl oldu. Giderken babamın cebinden para alır kaçar gelirim anne demişti.. gelmedi.:KK42:
Hiç konuşmuyormusunuz.Bende oğlumu göremiyorum.Boşandıktan sonra memelekete götürdü.Elinden gelen her şeyi yapıyor görmemem için; ne yapıcam o kadar çaresizim ki benimde oğlum 10 yaşında idi ayrıldığımızda şimdi 12 ...

Hiç konuşmuyormusunuz.Bende oğlumu göremiyorum.Boşandıktan sonra memelekete götürdü.Elinden gelen her şeyi yapıyor görmemem için; ne yapıcam o kadar çaresizim ki benimde oğlum 10 yaşında idi ayrıldığımızda şimdi 12 ...
Görüşemiyoruz evet. Oda aynı şeyi bana yaptı. Siz neler yaşadınız? Rabbim yarımcınız olsun.

8 yaş çok da küçük değil az buçuk aklı eriyor. Al karşına büyük insan gibi bu evliliğin artık tamamen bittiğini anlat. Gerçekten ne istediğini sor durumun varsa ayrı eve çıkabileceğini zi söyle ... Ama sakın zorlama sakince çok üzüldüğünü ve kırıldığını ama babası ile kalmak istiyorsa kalabileceğini istediği zamansa dönebileceğini anlat.. Biraz düşünme suresi ver ve temas kurma bu arada . Senin sakin olan lazım. Lütfen panikle hatalı davranma :(

Seninki kaç gündür orada? Gelmeyecek mi artik? Nasıl dayanacaz?
Canm benim ki suan yanimda. Ya cok uzgunum bunu diyecegim icin ama ben seni istemiyorum diye aglasada geri aliyorum. Cok kucuk anne olmadan suanda yapamaz. Evet agladigi kendini parcaladigi dogru ama onu orda birakip hic bir sey olmamis gibi hayatima devam edemem. Kizim yok bana nefes almak yok

önce bir çocuk psikoloğuyla konuşup fikir alsanız daha iyi olur.boşanmış aile çocuklarında zaman zaman böyle dönemler oluyor.çocuğun size karşı doldurulduğunu da kanıtlayabilirsiniz bu şekilde uzman görüşü alırsanız faydalı olur.velayet sizde en kötü ihtimal alır gidersiniz ama sonra oğlunuzla aranız bozulabilir.belirli bir yaştan sonra çocuğunda görüşü alınıyor mahkeme de o sıkıntı yaratabilir size.

Görüşemiyoruz evet. Oda aynı şeyi bana yaptı. Siz neler yaşadınız? Rabbim yarımcınız olsun.
Acınızı yüreğimin en derinlerinde hissettim yazdıklarınızı ağlayarak okudum Allah size ve evlat hasreti çeken herkese bu dünyada ve öteki dünyada evladıyla beraber cenneti yaşatsın inşallah.

Sizinki nasıl aldı oğlunuzu velayeti kimde?Boşandınız sanırım??

Acınızı yüreğimin en derinlerinde hissettim yazdıklarınızı ağlayarak okudum Allah size ve evlat hasreti çeken herkese bu dünyada ve öteki dünyada evladıyla beraber cenneti yaşatsın inşallah.
Amiiinn inşallah. Ne güzel dua ettiniz. Allah bin kere razı olsun.

Kızlar oğlum iki gündür babasindaydi,akşam geldi. Gelir gelmez ağlamaya başladı ben burayı istemiyorum sevmiyorum,ne olur evimize gidelim dedi,dinlemedi,susmadi,. Ne yaptıysam asla ikna olmadı,ağlamaya başladım babam geldi o ikna etmeye çalıştı benden onu isteme başka ne istersen yapayım kuzum dedi,oğlum duymadi.

Babam artık yapacak bir şey kalmayıp oğlum artık ağlamaktan bir hal olunca benim eşim olacak ... Aradı. 'x gel bir konusalim' dedi. Geldi,babam dedi gel oturalım bir konusalim,o dedi ki 'ben bu eve ayak basmam'sen bilirsin dedi babam,ama çocuk kötü yarın okulu var,migreni var dayanamadım aradım dedi. Oğlum o sırada bana seni istemiyorum,babamla mutluyum deyip duruyor. Sonra döndü ogla babası 'benimle mı kalmak istiyorsun babam'dedi. Oğlumda evet gidelim dedi ve gitti. Yapacak hiç bir sey yok,oglum,canımın içi gitti. Dayanamıyorum iyi sinaniyorum,iyi değilim. Niye yazdım bilmiyorum ama artık caresizim. Elimden gelen,yüzü gülsün mutlu olsun diye herşeyi yaptım,oradayken babasından korkardi,şimdi baba delisi oldu. Beni sucluyor oğlum,bu yaşananlardan sebep. Dua edin bana lütfen.
Babasina gidince sizin de oraya gideceğinizi düşünüyor
Biliyorum benim bu yazdığım su an size çok bos gelecek ama her zaman su akıp yolunu buluyor

Canm benim ki suan yanimda. Ya cok uzgunum bunu diyecegim icin ama ben seni istemiyorum diye aglasada geri aliyorum. Cok kucuk anne olmadan suanda yapamaz. Evet agladigi kendini parcaladigi dogru ama onu orda birakip hic bir sey olmamis gibi hayatima devam edemem. Kizim yok bana nefes almak yok
Ne yalan söyleyeyim onlarca yorum arasında aklıma yatan bu fikir. Aglasin ağlaya ağlaya alışacak,alışacak ama sonrasından korkuyorum zorla zaptedetmek kolay ya benden hepten sogursa diye düşünüyorum. Karakteri zor bir çocuk Allah hayirli kararlar ammai nasip etsin düşünmekten kafam bı milyon,olmuyor sadece düşünüyorum.: //

Bana kizlanlar olacaktir ama sabret aman oğlum diye kalkip almaya gitme
Biliyorum çok zor biliyorum dayanilacak gibi değil
Ama illa bir yerde oğlunda babasi da yapamayacak beraber
Bundan sonra sana geldiginda bir daha babam da babam diye tutturamayacak

Anne yuregi çok yufka maalesef cocuklar bunu kullanabiliyor

Canım yaa vallahi konunu okuyunca o kdr agladımki. Senin için dua ettim çok. Rabbim senin yanında emin ol. Ama sınav işte imtihan. Sen çok yakınmışsın. Sakın taşınıp gitmelerine izin verme. Ben görmüyorum ama adım adım takip ediyorum.
Dayanılacak gbi değilki..:KK43: hiç unutmuyorum. Hiçbirşeyini. Ama alışıyosun. Ve en kötüsüde çevrendeki kimse seni anlamıyor
Çevredeki bazı densiz,kendini bilmezler dedi ki,o çocuksuz ayağına bağsız olacağına,sen bekar ol ayağına bağ olmasın. Cahilliginizde bogulum dedim,erkeksiz yaşamıyor mu ki,yeniden evleneceğim insanla ayağıma bağ olacak ise başlarım öyle hayata. Boşanmak ayrı bir konu,evlat ayrı,çevre ayrı bir imtihan. Çevreyi çok onemsemiyorum,hep konuştular,konuşmaya devam edecekler. Aslolan evladıma nasıl davranmam gerektiğini bilmemde ve buda psikolojik yardımıyla olacak,çıkamıyorum işin içinden.

Sakiiiiin icten ice islemistir cocugu iki gunde ayi gecti sen babana gideli isteyecek olsa o zaman isterdi bilerek yapiyordur fazla ilgi alaka karisti cocugun kafasi onceden gormedigi sevgi gosterisi ilgi alaka vs ama soyle dusun senin kocanda bir cocuga ayni ilgi alakayi sevgiyi ne kadar rutin gosterecek potansiyel var? Bence yok bir muddet sonra kendine ait dunyasina donecek arkadaslari gezmesi tozmasi vs ilgi azalinca anam diye aglayinca getirir tipis tipis ilginin azalmasinada gerek yok senin kocan skiya gelemez x cocuk demek sorumluluk demek cok buyuk degildi hatirladigim sut kuzusu daha

Konularini biliyorum sana tek diyecegim var inat etmezsen cikamayacaksin bu kaostan her defasinda cocugu kullaniyor relax ol rahat ol oluruna birak sen kotu bir anne degilsin cocugunu mutsuz muhtac eden bir anne degilsin aylarca onun icinde kendini feda etmis mutsuz olmayi goze almis bir annesin ama yazikki dogru adam denk gelmemissin bosaninca alirsin velayeti ki kucuk diye sana verirler goturursun cocugunu destege uzmana okuz kocanda gelir alistirirsiniz oda goturup gak guk yapamaz sonucta evlat onunda evladi mutluluk onunda evladinin mutlulugu tek bosanansiz tek anne baba ayri cocukta seninki olmayacak sonucta

Allah yardimcin olsun
+1000

Ne yalan söyleyeyim onlarca yorum arasında aklıma yatan bu fikir. Aglasin ağlaya ağlaya alışacak,alışacak ama sonrasından korkuyorum zorla zaptedetmek kolay ya benden hepten sogursa diye düşünüyorum. Karakteri zor bir çocuk Allah hayirli kararlar ammai nasip etsin düşünmekten kafam bı milyon,olmuyor sadece düşünüyorum.: //
Benimki kucuk oldugundan senden bi tık daha avantajliyim. Cok merak ettigim bir sey ama babasina gittiginde de acaba anne diyor mu :(

Bana kizlanlar olacaktir ama sabret aman oğlum diye kalkip almaya gitme
Biliyorum çok zor biliyorum dayanilacak gibi değil
Ama illa bir yerde oğlunda babasi da yapamayacak beraber
Bundan sonra sana geldiginda bir daha babam da babam diye tutturamayacak

Anne yuregi çok yufka maalesef cocuklar bunu kullanabiliyor
Zaten hep iki yol arasında gidip geliyorum. Ya gidip evlerine açık ve net oğlumu almaya geldim,bir daha doldurursanız olur olmaz konusursaniz,oğlumun doldurulusa gelidigini anlar,hisserdesem olacaklardan ben sorumlu değilim diyip oğlum ağlasa zirlasa görmeyip yanımda tutmak .

İkinci yol ise,böyle aptal aptal bekleyip,oğlumun beni ozlemesini saglayacam : //

Back
X