Ve Nihai Karar . . .

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Mrb kk'nın güzeller güzeli hatunları

Önceki konumda bahsetmiştim yaklaşık 2 aydır görüştüğüm biri ve onun tutumları hakkında...
( Önceki konum için : http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/552331-a.html )
Bu süre içinde fütürsuzca oradan oraya savrulan hakaretler, sonrasında duyduğu pişmanlıklar, özürler aldı başını gitti. Bu kadar kısa bir süre içinde bana olan saygısını çok çabuk ve kolay tüketti.
Sinirlendi, saydırdı... Her hakaretinin, saygısızlığının,cefasının gerekçesiyse "bu kadar kısa süre geçmesine rağmen beni eşi gibi görmesi ve bundan doğan samimiyet" olduğunu söyledi... Samimiyet adı altında beni üzmeyi, kırmayı, hakaretvari konuşmayı ve saygısızca davranmayı kendine hak gördü.

Bütün bunları geçmiştim, bu kadar kısa zamanda bir şeyleri çabucak tüketmesini görmezden gelmeye başladım. Sinirlenince 10 dk. sonra yatışacağını iyi öğrendiğim, iyi öğrettiği için sustum, önemsemedim. Belki de mutlu olduğumuza ve iyi anlaştığımıza kendimi inandırmak istedim. Bilmiyorum.

Ama önceki konumda yer vermediğim ( belki de küçük boyutlarda olduğu için) bir mesele yeniden hortladı dün ne yazık kı...
Ve nihai "son" kararını vermeme neden oldu..

Mesele şu ki, kendisinin hayalgücü bir hayli gelişmiş durumda. 1,5 aylık süreçte saygısını kaybetti, hakaretvarı konusmalar ve saygısız davranıslarda bulundu eyvallah da bir de işin "fantazi" sayılabilecek boyutu çıktı meydana...

Ben muhafazakar sayılabilecek biriyim. Ailem, etrafımdaki insanlar, düşünce ve yaşam tarzım, dünya görüşüm mutaassıp sayılabilecek ölçülerde. Görüştüğüm insan bu anlamda benden bir basamak daha ileride aldığı ilimler bakımından...

fakat gelin görün ki benim ve kendisinin dini anlamda belli bir durumda olmamıza rağmen kendisi nefsıne hakim olamayıp bir takım cümleler kurdu. Çok fazla ayrıntı veremıyorum, açıkça yazamıyorum ama biraz kabaca yazayım siz anlayın.. İşte " şu olsaydı şunu yapardım, şöyle olsaydı böyle olurdu " vs gibi

daha evvel bu tarz muhabbetler açmaya çalıştığı vakitlerde bunu masumane görüp, karşılık vermemekle beraber uyarmıştım kendisini, şu durumda bu konuşmaların yapılmasının doğru olmadıgına dair. Kendisi de bana hak vermişti. Bir süre hiç bu tarz konularda konusmadı.. >Daha sonra yine yukarıda bahsettiğim şekliyle konusmaya basladı.

En sonuncusu da dun aksamdı. Bu sekılde konusmaya calıstı, açıkça bazı seylerı soylemıyor veya ılerı gıtmıyor ama o kadarı dahı bana fazlaydı. Kızdım kendisine, "benimle nefsini mutmain etmek için mi konusuyorsun senı uyarmıstım uçma fazla istersen" dedim. O da "uçalım bir kere de ne olacak" dedi. Daha sert karşılık verdim. Bana verdiği cevap şu " Erkeğini nasıl tatmin edeceğini mutlu edeceğini ben mi öğreteceğim" ... Üstelik bana bunları yazdığı vakitteilim aldığı yerdeydı. Öyle bir yerde aklına bunlar gelebiliyor. Kisvesine, vasfına aldırmadan boyle konusabılıyor... Belki de kimilerinize abartı gelebilir ne varmış yanı öyle konustuysa dıyecek olanlarınız olabılır ama dedıgım gıbı ben muhafazakar bır ınsanım, bu tur konusmaların arada herhangı bır resmıyet olmadan yapılmasını dogru bulmuyorum. Bu konuda benı anlayabılecegınızı dusunuyorm..

Şimdi 2 aylık süreç içinde bana bu tarz konuşmalar yapabilme cesaretını kendınde bulduguna mı uzuleyım kızayım yoksa ben bu adamla evlenseydım onu mutmain edemediğim bir durumm hasıl oldugunda bana bu cumleyı kurabılecegı, bunu yuzume carpabılecegı ıhtımalının ayın 14'u gıbı ortada oldugu ıhtımalıne mı, bilemedim...

İyi geceler dedim.Konu kapandı sanıyor kendisi. Ama ben dün gece kararımı verdim. Belki de ben meydan verdim onun bu kadar cesaretli davranmasına, belki ben yüz verdim bilmiyorum...

İki hafta sonra annesı,teyzes, kızkardeslerı tanışmaya gelecektı fakat Bu kadar kısa zamanda bana hakaretler eden saygısızca davranan, boyle ozel mevzulara gırebılme cesaretınde bulunan bırı ıle sanırım hıcbır musbet geleceğim olamaz. Zaten ailem de çok gönüllü değildi, ben üniv. mezunuyum kendisi lise mezunu diye -ki bu ayrımcılığa da şiddetle karşıyım -

Size danışmak istediğim kısım şu; kendisine direkt olarak ayrılmak istediğimi ve gerekcelerını mı soylesem, yoksa soguk davradıgımı anlayıp kendılıgınden mı ayrılık durumuna gelse olay..? Ben normalde uzatmadan, dallandırıp budaklandırmadan dırek soyleme taraftaryım ama bılıyorum kı sozler verecek yemınler edecek davranıslarının tekrarlanmayacagına, benı ıkna etmeye calısacak. Ama Bununla ugrasacak ruh halıne sahıp degılım suan

Tavsiyelerinize oldukça muhtacım şu dönemde ..

Bayağı uzunca yazdım, yordum güzel gözlerinizi hakkınızı helal edin pamuklarım ama cidden stres yüklüyüm burnuma kadar

Fıtratına uymuyorsa uzatmanın anlamı yok.Herkesin bir yaşam şekli ve inançları var, sınırlarını zorluyorsa, onunla mutlu olamayacağına inanıyorsan uzatmadan açık açık söyle ve seni ikna etmek için çabalamasına izin verme. Ne kadar diyaloğa girersen o kadar zor olur.

Çok haklısın, uzatmasına müsade etmeden kestirip atmalı..
Biraz deli bozuk bir zat kendisi. Evimi de biliyor. Birazcık çekiniyorum da açıkçası... :26:

Çok haklısın, uzatmasına müsade etmeden kestirip atmalı..
Biraz deli bozuk bir zat kendisi. Evimi de biliyor. Birazcık çekiniyorum da açıkçası... :26:

Tavrını net belli et, deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı olsun, erkeklerin deli bozukluğu çok ciddiye alınmalarından geliyor zaten, zorlarsa sende ağaç kovuğundan çıkmadın değil mi, evinde birileri vardır.

Korkma, Rabbim doğrunun yanındadır. Bu arada dua da et; Rabbim kazasız,belasız,kavgasız al başımdan, bu adamı kendi yoluna döndür diye. Oku bir Ayet-el Kürsi , zır deli olsa vız gelir ondan sonra,içini ferah tut.

Hay Mevla razı olsun ya, çok çok teşekkür ederimm. İçimi ferahlattın..

Konuyla ilgisi yok ama söylemeden geçemeyeceğim.. Cümle kuruşun kelimelerdeki düzenlilik yazmandaki akıcılık o kadar hoşuma gitti ki konu tatsızda olsa gülümsemeden edemedim..

Asıl konuyada gelmek gerekirse belli ki ne istediğini bilen bir bayansın.. Karşındakide ben yargılamam ama senin kriterlerine göre hadsiz.. Bence hiç uzatma.. Kestirip at.. Anlamasını beklersen adam yüzsüzde çıkabilir.. O zamanına yazık derim ben..

Çok teşekkür ederim hakkımdaki hüsn-ü zannın için

Evet suyu ısındı beyefendinin, daha 2 ay dolmadan bunlara maruz bırakılıyorsam bir 5 sene sonramı hiç düşünemiyorum. Aman Allah muhafaza

malesef ilim öğreniyo olmak mutaasıp aileden gelmek vs.. kişiye güzel ahlak kazandırmaya yetmiyo bu konu bence gayet önemli...seninle bu tarz muhabbetlere şimdiden girmeye çalışması kişiliğinde varolan zaafın göstergesi...hacı hoca geçinip bi kaç evlilik yapanları, karısını kızını kapatıp gözü başka kadınlarda olanları biliyoruz hepimiz...
konuştuğun kişi öyledir demiyorum ama sana davranışı çok saygısızca ve nefsine hakim olamayan bi karakter olduğu ortada...

bence üzülmene bile değmez kendisi durup düşünsün bu kadar mı aciz durumdayım diye...

Evet ilim öğreniyor olmak, hoca olmak dediğin gibi ahlakı güzel olmak anlamına gelmiyor ne yazık ki çünkü bir şeyleri bilmek, öğrenmek başka, bildikleri ve öğrendikleriyle amel etmekve edebilmek başka... zira bildikleriyle amel etmeyenin hali yüklü merkeplere benzer

Ben kararımı verdim zaten ama bunu ne şekilde söylemeliyim orada sıkıntı yaşıyorum ...

bence kendi kişiliğine yakışır biçimde ama açıkça söyle nedenini...zaten o 'erkeğini memnun etmek' fln diye bodoslama dalmış konuya...haketmiş yani bazı gerçekleri duymayı...dediğim gibi sana yakışır biçimde ama düşünceni de ortaya koyar biçimde söyle...belki oturur düşünür ne halde olduğunu, bi faydamız olur

tutumunuzda haklısınız.kendinizi suçlamanızı gerektiren bir hususta yok.sizden değil, kendisinden kaynaklı bir durum..2 ay içerisinde kendinizi bu denli kötü hissetmenizi sağlayacak bir kişi istediği kadar yeminler etsin,sözler versin bence açık ve net düşüncelerinizi söyleyin ve ayrılın...Allah hakkınızda hayırlı olanı versin..

ne kadar mide bulandırıcı değil mi ?
hiç nasipli değilim gerçekten yahu mübarek adamlar beni bulurlar. Denk gelmedi şöyle ehl-i edep bir insanevladı..

aminnn ecmain inşallah canımcım.

ne kadar mide bulandırıcı değil mi ?
hiç nasipli değilim gerçekten yahu mübarek adamlar beni bulurlar. Denk gelmedi şöyle ehl-i edep bir insanevladı..

öylesi denk geldikten sonra ayrılmak zorunda kalmak daha büyük hayal kırıklığı emin ol

üzme kendini hayırlısı olsun canım, kalbine göre hayırlı birini naip etsin rabbim inş.

tarzınızı çok beğendim,ne kadar hanımefendisiniz ,sizi tanımak isterdim açıkçası
konunuza gelince kararınızın arkasında durun ,malesef devir böyle artık,erkekler uçkuruna çok düşkün duruma gelmiş,biraz yüz bulsa sizden, dönüşü olmayacak şeyler yaşanabilirdi ,ama siz aldığınız ahlak ve terbiyeden ötürü konuşmaktan bile rahatsız olarak o şahsı uzak tutmuşsunuz kendinizden.tebrikler,
ben kararınıza saygı duydum..
allah yardımcınız olsun şu saatten sonra karşınıza ahlaklı insanlar çıkarsın inşallahh..

Oy Allah razı olsunn o sizin hanımefendiliğiniz, tanışalım inşallah memnuniyet duyarım

Gönül isterdi ki insanlar vasıflarına ve kisvelerine uygun hareket edebilsinler.. Demek ki zaaflarının , nefslerının heva ve heveslerının kurbanları oluyorlar ınsanlar. Hepımızde nefs var, şeytan hepimizin ensesinde ama ah o cüzi irade denen şey, herkes aynı yeterlilikte kullanamıyor maalesef ki..

Allah nefslerimizin esiri olmaktan ve yanlış kararlar verip yanlış şeyler yapıp bunların ağırlığı altında ezilmekten muhafaza etsin hepimizi inş.

erkek ışte, çenesı durmaz kı bunların
sana ters olan bırşeyse doğru karar vermışsın tabıkı, madem öyle tanışmaya felan gerek yok
asıl en önemlı sorun sana bu kadar kısa bı ılışkı olmasına rağmen hakaret edebılmesı, saygısızca davranması
senın dedığın gıbı ılerde evlencek olsanız neler söyler acaba

bu arada sormadan edemıcem, ınternetım çok yavaş şuan bı sorun var galıba bakamadım
mutmain etmek ve hüsn-ü zannın ne demek

evet cnm zaten bu durumda tanışma meselesi sözkonusu olamaz artık...

mutmain: tatmin etmekten gelir..
hüsn-ü zann: güzel düşünce anlamına geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…