- 21 Şubat 2012
- 2.670
- 1.271
- 333
Tamamen benim fikrim,
Annem beni sezaryenle doğurmuş, ben de doktorumun bu yasadan evvel söylediğine göre sezaryen olacağım. Umarım yasa bunu değiştirmemiştir. Çünkü söylediğim gibi tamamen benim fikrim, normal doğum bana eskiden beri çok itici geliyor. Tercih eden ve savunanlara sonuna kadar saygı duyarım o ayrı ama ben asla yaşamak istemiyorum.
Bana çok ilkel geliyor, evet doğal doğum bu ama illa ki doğal diye doğadaki hayvanlar gibi doğurmak zorunda değilim başımda bir ebeyle.
Bir yandan acıyla cebelleşirken, diğer yandan ıkınmaya çalışıp, ya bebek sıkışırsa, ya kordon dolanırsa, ya oksijensiz kalırsa, ya rahim ağzı açılmazsa, ya bebek özürlü doğarsa gibi bana göre travmatik duyguları yaşamak istemiyorum. Doktor steril bir ortamda ben uyutulduktan sonra sağlıkla sıhhatle çıkarsın bebeğimi karnımdan, zaten çıkarması 5 dk sürdüğü için anesteziden etilenmiyor bebek. Ha ameliyat çok mu kolay diyenlere, sonrasında ağrı sızı olacak tabi ama ben normal doğumdansa sezaryeni tercih ederim. Bu benim tercihim, buna da herkesin saygı göstermesi gerekir, ben nasıl onların normal istemesine saygı gösteriyorsam...
Bu yasağa sonuna kadar karşıyım.
benımde burada ıfade etmek ıstediğim budur canım zaten doğum şeklı annennın evladına olan annelını sorgulamaya yönelık bışey olmamalı bı arkadaşımız sezeryan ıle anne olacağınıza hıc olmayın dedı ne kadar acı değilmı bu duşunceyle yargılanmak
tabikide saçma insanlar yaşamadığı duygular hakkında sadece zandadırlar oysaki zannın büyük bir kısmı yanlıştır buyurulur ayette.ben sezeryan olmadan evvelde hiç böyle düşünmemiştim doğumdan sonra illaki hormonel farklılıklar olur ne şekilde yaparsan yap sütün gelmezmi gelir.tartışılcak bir mevzu bile değil anneliği tartışmayalımda bilerek sezeryan olma fikrinden caydıralım bence yaza yaza bitmez bu olayın boyutları gelin kolay olsun normal olsun:)
Tamamen benim fikrim,
Annem beni sezaryenle doğurmuş, ben de doktorumun bu yasadan evvel söylediğine göre sezaryen olacağım. Umarım yasa bunu değiştirmemiştir. Çünkü söylediğim gibi tamamen benim fikrim, normal doğum bana eskiden beri çok itici geliyor. Tercih eden ve savunanlara sonuna kadar saygı duyarım o ayrı ama ben asla yaşamak istemiyorum.
Bana çok ilkel geliyor, evet doğal doğum bu ama illa ki doğal diye doğadaki hayvanlar gibi doğurmak zorunda değilim başımda bir ebeyle.
Bir yandan acıyla cebelleşirken, diğer yandan ıkınmaya çalışıp, ya bebek sıkışırsa, ya kordon dolanırsa, ya oksijensiz kalırsa, ya rahim ağzı açılmazsa, ya bebek özürlü doğarsa gibi bana göre travmatik duyguları yaşamak istemiyorum. Doktor steril bir ortamda ben uyutulduktan sonra sağlıkla sıhhatle çıkarsın bebeğimi karnımdan, zaten çıkarması 5 dk sürdüğü için anesteziden etilenmiyor bebek. Ha ameliyat çok mu kolay diyenlere, sonrasında ağrı sızı olacak tabi ama ben normal doğumdansa sezaryeni tercih ederim. Bu benim tercihim, buna da herkesin saygı göstermesi gerekir, ben nasıl onların normal istemesine saygı gösteriyorsam...Allah ne şekilde olursa olsun herkesin doğumunda kolaylık versin.
Bu yasağa sonuna kadar karşıyım.
Uydurma değil arkadaşım. Daha az riskli derken "bebek" açısından daha az riskli. amniyon sıvısı sıkıntısı var ama bu büyük bir risk değil normal doğumda yaşananlara göre. bak bir özel çocukların eğitmeni bir arkadaş da paylaşmış ben de biliyorum, annem gönüllü annelik yapıyordu. engelli çocuk okullarındaki çocukların yarısından fazlası normal doğum komplikasyonları yüzünden özürlü olmuş. ama aralarında hiç sezeryan yüzünden özürlü olana rastlayamazsın. Ki bebek ölümleri de en çok normal doğumda gerçekleşiyor.
Bunları bilmek için illa ki doktor olmaya gerek yok. Birçok doktordan da duydum, dinledim, internetten de nereyi açsan, bebek açısından normal doğum komplikasyonları ile sezeryandakileri kıyaslayabiliyorsun...
hayvanlar gibi mi?
ne kadar kaba bi tabir bu?
normal doğum yapanlar da sezaryenlilere başka tabir kullansınlar oldu olacak tövbe tövbe yaa.
hipoksik kalarak engelli olan çocukların olduğu yerde bulunursanız tabi ki çoğu doğumdan öyle olmuştur.
ne alakası var ya.
pediatristler bile nsvy daha iyidir derken bir de
ben de yemeği aspire edip hipoksik kalan çok çocuk gördüm o zaman yemek yemek de zararlı bu mantıkla
inşalla canım gönlune göre olur bende kızımda korkudan dolayı sezeryan oldum 3 saat sonra ayaktaydım maşalla cok sağlıklı dunya tatlısı kızım var drum 2 ablaıda normal doğum yaptırmış bırı olarak bana bu kadar fazla korkuyla doğum suremın uzayıp daha da zorlaşacağını belırtıp sezeryana onayladı inşalla senınde gönlune göre olur bu arada bende ekım sonu doğum yapacagım hayırlı doğumlar dileırm
İnşallah canım :) Oooo aynı tarihlerde doğum yapacağız desene sen de Ekim annesisin :) Ekim anneleri topiğine gelsene
bak olayın ucu yıne sezeryana dayancak ama benım beklenen doğum tarıhım 6 kasım ama sezeryandan dolayı ekımın son haftaında olacak o yuzden kasım 2012 topiğinden başladım nasıp olursa 29 ekım dulşunuyoruz bende bılememdım ne annesı olacagımı ama haftam kasım annelerınde ılerlıyo arada bakıyorum ama bızden öndesınız dıe neler olduna bu arada cınsıyet bellımı
29 Ekim çok güzel bir tarih. Sezeryanda tarih seçebilmek de güzel bir şey.
E sen de ekim annesinisin işte, bizim topik çok makara kukara, arada uğra
Benim doğumum 16 Ekim görünüyor ama doktorrum 38. haftaya kadar dayanabilirsen (bazı risklerim var) 38. hafta alırız demişti. Ekim başı yani inşallah. Benimki erkek , seninki? :)
ABD'de bulunan Boston Çocuk Hastanesi uzman doktorlarından Susanna Huh'un üç yıl boyunca tam bin 255 anne ve çocuğunu gözlemleyerek hazırladığı rapora göre, sezaryen yoluyla doğan çocuklar obeziteye, normal doğumla dünyaya gelen çocuklardan iki kat daha meyilli oluyor. Normal doğan çocuklarda obez tanımına girenlerin oranı yüzde 7.5'te kalırken sezaryenlilerde bu oran iki kat artışla yüzde 15.7'ye çıkıyor.
Anne normal doğumdan sonra daha kısa sürede iyileşir. Sezaryenden sonra ise iyileşme süreci daha fazla zaman alır. Ayrıca normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon kapma, organ ve doku hasarı riskinin sezeryana göre daha düşüktür
Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA’sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.
Planlı bir sezaryen sonrası solunum sıkıntısı ve yenidoğan sık solunumu hastalıklarının oranları, normal doğuma göre yedi kat fazladır. Sezaryen doğum sonrası çocuklarda daha fazla astım gelişmektedir
Öldürücü yenidoğan sorunları, sezaryen doğum sonrası genel olarak iki kat kadar daha yüksektir. Sezaryen doğumda rahim duvarı kesilirken bebekte küçük kesiler olabilir
çok korkutucu:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?