Ve Sezeryan Yasaklandı!

Canİm benim seZeryanda kac kat dikiyorlar bir dusun ama vajina oyle degil kendini yenileyen bir bolge ki dikisleri ruhun bile duymuyor 7 gun icinde iyilesiyor sezeryanin iyilesmesi gunler aliyor arkadasim agrisindan bebegini emziriyordu inaan korkacak bisey yok bi anlik bi olay bito gidiooo

aslında normal doğum kadın sağlığı için daha iyiymiş yenileniyomuş sanırım vücut
çünkü benim kuzenim ilk bebeğini sezeryanla doğurdu sonra rahiminde iltihap falan varmış şuan da doktor demiş normal doğum yap geçicek diye öneermiş demek ki sağlıklı
ah bide canımız çok yanmasa yani:18:

yorumların hepsini okuyamadım ilk çocuğum sezeryan bnm 2. olursa normalmi doğurcm yani.. bune saçmalık ! bu nasıl ülke ya yakında çocuk yapma tarifi vercek tayyip bey

SSVD isteyenler için de başbakanlık birşeyler yapmalı,yok rüptürmüş,yok kese yeri açılacakmış,bunların da önlemi anlınmalı.

kesi yapılmadan önce uyuşturuluyo cnm hissetmiyorsun yani

bi genişleme de yaşamadım çok şükür

çektiğin sancının hediyesini de PAHA BİÇİLEMEZ BİR İNCİ olarak düşün

normal doğumla vücut yenilenseydi 10 tane çocuk doğurmuş ninelerimiz adriana lima gibi gezerdi.ama iki büklümler malesef.

vücut yenilemeden bunu mu anladınız?PESS!!!

Yani...Çok güldüm ben de buna...

Zaten vücut şeklinin doğumdan sonra bozulup bozulmamasının doğum şekliyle çok da alakası yok...Tamamen kişiye ait yapısal bir durum bu....

Nerden ulaştın bu bilgiye? Ben taradım gazeteleri böyle bir şey bulamaıdm?

bende aynısını yazacaktım tam ben de böyle bi habere ulaşamadım,umarım doğrudur. ben sezaryenin yasaklanmasına tepki gösterdiğim gibi doktarların sorumlu tutulmayacağına da tepkiliyim açıkçası beni en çok bu korkutuyor. artık çok da dikkatli olmayıp istenmeyen sonuçların çoğalacağını düşünüyorum. ne de olsa sorumlu değiller beni normal doğumdan çok bu korkutuyo :44:

yürürlükten tam gecmedı dıye bılıyodum ben tam onaylanmamasıtı yanı bugünkü gazetede ne onaylandı ne kaldırıldı dıye bırsey yok umarım yasaklanmaz herkes ıstedıgı sekılde yapar dogumunu

Aynen canım, bende benzer şeylerden korkuyorum. Sezaryenle birlikte anne bebek ölümlerinde ve sakatlıklarında önemli ölçüde bir azalma var istatistiklerde. Şimdi doktorların tuzu kuru olacak çünkü normal doğumda ölsen kalsan (Allah korusun) sorumlu tutulmayacak. Bu gerçekten çok ürkütücü.

Ve evet hiçbir yerde sezaryen yasağı geri alındı diye bir haber yok. Arkadaş ya yanlış duyum aldı ya da uydurdu, ya da biz ulaşamadık habere...Kürtaj yasağı geri alındı bu doğru. Bu konuda "yırtınsanızda kürtaj yasaklanacak haha ha" diyen arkadaşlar laflarını bir güzel yemiş oldu bu da ayrı mesele

Ama sezaryenle ilgili böyle bir geri adım yok benim araştırdığım kadarıyla.

Son düzenleme:

Hmm, yok şekerim bilincim yerindeyken kesilmeyi göze alabileceğimi sanmıyorum...Gözlerimi bir açayım, bebişimi kucağıma versinler...Öpeyim koklayayım. Birden annelik duyguları tavan yaptı sanırım düşününce :) Allah tüm isteyenlere, ister normal ister sezaryen hayırlısıyla, sağlıkla bu güzel duyguları yaşatıp, bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin...

Ben de yurtdisinda yasiyorum. bu ulkede yillardir bu yasak var. alkollu olarak yanlislikla hamile kalanlar mecbur bebegi bar tuvaletlerinde dogurup cope atiyorlar. bu yasak neyi degistirmis? sonucta bebegi istemeyen dogursada olume terk ediyor. yada gizlice diger ulkelere evlatlik veriyor. Kurtaj bazi hallerde serbest birakilmali bence. tecavuz, evlilik disi iliski gibi mesela...
Ama normal dogum meselesine gelince sizlerle ayni fikirde degilim arkadaslar. bende suan hamileyim ve istegim normal dogum. (saglik sorunlari olmayanlar icin yaziyorum)
adi ustunde normal dogum. nesinden korkuyorsun. her iki dogumda da mutlaka ve mutlaka aci cekeceksin. normal dogumda bir gun cekeceksin. vucudun zaten allah tarafindan normal doguma gore hazirlaniyor. bebek kendini ona hazirliyor. ilac vererek bebegede etki ediyorsun.(mecburi sezaryenler haric.) 2 ay once mogolistanli bir arkadasim dogum yapti. sezaryen. 12 saat o sanciyi cekti ama rahim agzi 3 cm den fazla acilmayinca mecbur yapildi. bende belki saatlerce sanci cekecegim ama hamilelik oncesine kadar her 4 ayda bir bobrek tasi dusururdum. bence ondan cok beter bir sanci olamaz...
gelelim normal dogumda olusabilecek herhangi bir sorunda doktor sorumlu tutulamaz, YOK YAA!! adam aksam uykusunu alamadi,yada sinirli,kendisininde saglik problemi var diyelim onun bu haliyle yapacagi en ufak yanlis benim yada bebegimin hayatina mal olucak. turkiyede adam gibi yasa cikamayacak sanirim. bir seyi duzeltmek isterken digerini bozuyorlar.
Hepinize hayirli ve kolay dogumlar diliyorum...

Son düzenleme:
Arkadaşlar,zaten riskli durumunuz varsa illaki normal doğuracaksın diye sizi zorlayamazlar..Buna rağmen neden dert ediyorsunuz anlamadım... Herkes şartsız kayıtsız normal doğurmak zorunda diye bir kural mı koymuşlar ?Keşke normal doğumdan bu kadar korkutulmasaydı,yeterince bilgilendirilseydi insanlar.Sezaryan doğumu isteyebilirsiniz,normal doğumdan duyduklarınız yüzünden korkabilirsiniz ama bizzat yaşamadığınız bir durum için bu kadar ön yargılı olmayın...Evet kadınlar istedikleri şekilde doğum yapsınlar ama normal doğurabilecek durumda olan hamileleri bile bir bahane ile sezaryane yönlendiren dr.lar yok mu var ? Ben ağrı eşiği son derecede düşük ,çok hassas bir insanım..Öyleki spinal anestezi sırasında çok fazla şey hissedip huzursuz olduğum için maske tuttular yüzüme...Bir daha hamile kalırsam niyetim normal doğum ama sezaryan olursam kesinlikle genel anestezi isteyeceğim..Çünkü epidural-spinal anesteziler insanda doğum sonrası geçmek bilmeyen bel ağrılarına neden oluyor....Ben spinal anestezi yaptırdığıma son derecede pişmanım...Normal doğumdan korkan ben ikisini kıyasladığımda sezaryanın doğum sonrası çok daha acı verici olduğunu söylemeliyim..Normal doğum acısı gelip geçici kısa süreli bir acı..Ağrı eşiği düşük biri olarak söylüyorum bunu....Bir arkadaşın da dediği gibi keşke yasak yerine insanlar bu konuda bilgilendirilse,rahatlatılsa,kaliteli,hamileye şefkatli,sabırlı sağlık personeli yetiştirilse....

Son düzenleyen: Moderatör:

yok güzelım be ben her nekdar bacaklarım sedyenın üstünde yatarken tirtir titreyerek gıttıysemde amelıyathaneye epıdural etkıyı gösterdıkten sonra cırtt dıye kestıler sanıye sürmedı hanı o kat kat kesık dıyolar ya drlar cok serı hareket edıyoalr bırde o bebegının ılk aglama sesını duyuyosun ya hanı normal dogumda hayata geldıgı an görmek zevkı avrya onuda tadıyosun okdar korkulcak bısey yok uyusuksun bısey hıssetmıyosun(üşümek dısında)beebgın ılk aglamsı rahımden cıakr cıkmaz cok baska bır duygu hemde 2-3 saat agrı sızı olmuyor rahatca ılk odanda emzırmek falan keyıf halınde oluyor genel anestezıde vücut fonksıyonlarını kontrol etmek ıcın ayıldıgında agrı kesıcı olmamaıs oluyor ya o acıyla uyanmak hoş degıl sezeryanda yapsak epıdural sayesınde dogumu yasamayı herkese tavsıye ederim ben ıkıncıde olursa onuda mutlaka epıdural düşünüyorum süper bır konfor gercekten genelden korkardım hep bende ya ayılamazsam gerı dıye :2:sonucta dünyayla baglantın kesılıyor normal nefes alamıyosun tercıh senın tabıkıde benı drlar tebrık etmıstı epıdural sectım dıye genelden sıyrılmak lazım türkıyedede artık demsılerdı epıdural varken

benı hamıleyken drum cok bılınclendırmıstı normal dogum yap dedı ıstemem yapamam dedım ıste kendını sıkmayınca kaslar acılır sancın olmaz dedı gerekırse jakuzı koycam hastanede oraya gırceksın sancı olunca falan dedı sezeryanı ıstesen nolcak aynı anda 2-3 kısıyıde sezeryan yaparım normal dogum en ıısı dıye söylemıstı ama benı ıkna edemedı ben bırara düşündüm normalı ama kabuslar görüyodum hergce sonra dedım yok ben yapamıcam sezeryan ıstıyorum ıllakı ozman drum tmm sen bılırsın demıstı tanı benı yeterınce normla doguma yönlendırdı drda hastası korkak cıktı
ben epıdurallı sezeryandan memnun kaldım bel bas agrım olmadı hıc her bünyede bır olmuyor demekkı ıllakı epıduralde bel agrııs olcak dıye bırsey yok yanı genel anestezıde cokta ıyı bırsey degıl bende ona karsıyım buarada naptın sen döndünmü haberlesemedık bırdaha

Daha önce duydukların bilinç altına işlemiştir,doktorun ikna etmek için geç kalmıştır

Canım sen şanslıymışsın..Ben doğumdan sonra yoğun bakıma girdim..Kızımı doğumdan 3 gün sonra anca küvezde görebildim..Oğlumu da 1 gece yanımda tuttular,sütüm yetmedi,çocuk sarılık oldu hemen ertesi gün o da küveze girdi...Zaten yüzüme tuttukları maske yüzünden yarı baygın gibiydim..Spinali takarken sanırım zedelediler biraz...Hiç bir şey duyamadım doğum anında..Çocuklarımın ağlama seslerini duyacağımı sanıyordum ama olmadı..Doğum sonrası dr. a sordum ağladılar mı diye... Ağladılar dedi dr...Böyle olacağına genel olsaydım keşke dedim...
Biz döndük malesef tatlım yaa..Oğlumun sünneti,hastalıkları derken pek kimseyle de görüşemedim... Kreşe de her gün gönderemedim..2 çocuk varken insan serbest olamıyor malum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hükümetin acaba el atmadığı nle konular kaldı merak ediyorum. Kadına kadar indiler yani doğum kararlarımızı onlar veriyorlar
Yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…