- 21 Şubat 2012
- 2.670
- 1.271
- 333
MemLekette başka Sorunn KaLmadı Kadınlara taktıLar.. Sizene Kardeşimm Vücut Benimm değİL mii İster NormaL İster Sezaryen Doğururumm.. Ne saçmaa Bii ÜLke oLdu Burası Yaa... Anıra Anıra DoğurtcakLar Bizii.. Offss.. = //
MemLekette başka Sorunn KaLmadı Kadınlara taktıLar.. Sizene Kardeşimm Vücut Benimm değİL mii İster NormaL İster Sezaryen Doğururumm.. Ne saçmaa Bii ÜLke oLdu Burası Yaa... Anıra Anıra DoğurtcakLar Bizii.. Offss.. = //
ben yasayi destekliyorum. ayrica dogururken anira anira degil nefesimi kontrol ederek doguracagim insallah. kendisini anirmaya layik gorenler,anneleri onlari dogururken oyle anirmismi acaba?. japonya ve kore gibi asya ulkelerinde de normal dogum var ama hic biri dogumdan sonra cinselligimi rahat yasayamiyorum idrar tutamiyorum gibi sikayetler hic duymadim. idrar sarkmasi normal dogumdan degil kadinlarin gencken idrarlarini uzun sure tutmalarindan kaynaklaniyor. gunde 2 litre su icip sik tuvalate gittinmi bu sorun hic olmaz. neden bu ulkenin yasli kadinlari boyle bir problem yok? arkadaslarimin yarisi japon ve hepsinin en az 1 cocugu var. ayrica bunlarin bebeklerinin kafasi allah tarafindan buyuk. biz beyaz irka gore oldukca buyuk kafalari var. dusunun onlar bile normal dogumdan korkmuyor cunku herkes bilincli ve doguma nasil hazirlanacagini biliyor. EGITIM SART!!!
Prezervatif alıp korunmayı denemeyin, alimallah delik çıkar. Ben artık her şeyi bekler oldum
Prezervatif alıp korunmayı denemeyin, alimallah delik çıkar. Ben artık her şeyi bekler oldum
sezaryenin daha risksiz olduğunu kim uydurdu
arkadaşın dediği gibi normal doğum daha uygundur tabi ki de
fizyolojik olan o
en basitinden doğum kanalından geçerken akciğerlerinden atması gereken amniyon sıvısını atamaz ve solunum sıkıntısı yaşama ihtimali artar.
bu bile gösterir riski.
sezareyen dediğiniz başlı başına bir ameliyat yahu, basit birşey mi
ben ameliyat olmaktan daha çok korkuyorum valla normal doğumdansa.
ayrıca doğum esnasında hipoksisyse risk dediğiniz her doğumda olabilecek bir şey o.
ve o kadar da yaygın görülmüyor
ben yasayi destekliyorum. ayrica dogururken anira anira degil nefesimi kontrol ederek doguracagim insallah. kendisini anirmaya layik gorenler,anneleri onlari dogururken oyle anirmismi acaba?. japonya ve kore gibi asya ulkelerinde de normal dogum var ama hic biri dogumdan sonra cinselligimi rahat yasayamiyorum idrar tutamiyorum gibi sikayetler hic duymadim. idrar sarkmasi normal dogumdan degil kadinlarin gencken idrarlarini uzun sure tutmalarindan kaynaklaniyor. gunde 2 litre su icip sik tuvalate gittinmi bu sorun hic olmaz. neden bu ulkenin yasli kadinlari boyle bir problem yok? arkadaslarimin yarisi japon ve hepsinin en az 1 cocugu var. ayrica bunlarin bebeklerinin kafasi allah tarafindan buyuk. biz beyaz irka gore oldukca buyuk kafalari var. dusunun onlar bile normal dogumdan korkmuyor cunku herkes bilincli ve doguma nasil hazirlanacagini biliyor. EGITIM SART!!!
normal dogum savunucularina bakiyorum da adeta ben çektim, siz de çekin diyorlar. hadi yarım annelik, boydan boya kesilmek, dna degismesi serbest atıslarini gectim tek mantikli dayanaklari normal dogum kanalina girmeyip dogum sirasinda o baskiya maruz kalmayan bebeklerin akcigerlerinin daha gucsuz olabilme IHTIMALI. Normal d.da oksijensiz kalip ölme veya zeka geriligi ihtimalinin yaninda varsin alerji, astima meyilli olma ihtimaliyle dogsun bebegim. Normal dogumdan sonra 'folloş' olup kadınlıktan annelige 'terfi' etmek yerine hem iyi bir cinselligi hem de anneligi tercih ediyorum. 60ımdan sonra rahim sarkmasi yüzünden her kahkahadan sonra tuvalete zor yetismektense keyfime göre koşup gülebilmeyi tercih ediyorum. Ben mecburiyetten ya da korku nedeniyle degil bilincli olarak sezaryeni tercih ediyorum.Sırf SGKya bindirilen maddi yükten kacmak nedeniyle ve tabi bir de gündemi degistirmek amacli kanun hükmünde ferman ve fetvalarla bir kadinin en dogal secim hakkina müdahaleye SANA NEEE! diye bagirmak istiyorum. SGKya ödenek yok ama Istanbul'un en yüksek tepesinde yaptirilacak şov amaçlı mega cami projesine bilmem kac trilyon var. Istanbul gibi neredeyse her sokaginda bir camiin oldugu bir şehirde büyük ihtiyaçti zaten. Simdi sezaryeni mecburi bulunmadigi icin ya da hastanenin bakanlikca sorusturulma korkusundan normal dogumuna karar verilen kadin da dogumda korkudan kalp krizi gecirip ölürse ya da bebege birsey olursa islam şehidi olacak degil mi, alıştık biz zaten şehitlere de!
Junocum,bir doktor olarak ve yıllardır bu işin içinde biri olarak sen bile normal doğum daha uygun dediğine göre ..... Hem normal doğumlarda hem de sezaryanlerde bulunmuşsundur..Yüzlercesinde.....
Ya biz de hayatımızda ilk defa doktor görmüş olduk :) Dumur olduk. Daha önce en uzmanından hiç doktor görüşü almamış, araştırmamış, soruşturmamıştık.
Çok komiksin cidden :)) Senin araştırdığın kadar başkaları da araştırıyor,endişe etme..... Herkesi kör cahil,bir tek kendini araştıran ,herşeyi bilen biri olarak gören yorumların gerçekten sıkıcı olmaya başladı... Sana illa normal doğurmak zorundasın diyen yok burada..Zaten riskli hamileliğin varmış..Doktorun durumun nedeniyle normal doğuma uygun olmadığını sana zaten söylemiştir..... Sezaryan savunan dr.ların elbetteki bu görüşü doğrulayacak savunmaları olur...Ben çocuklarımı sezaryanla dünyaya getirmiş bir anneyim...Bir çok zorluğunu çektim..Normal doğumu da yaşadım...Sezaryan yapmak istiyor olabilirsin ama yaşamadığın bir olayı yani normal doğumu yermenin de anlamı yok.....Juno da bir dr.olduğu için normal doğumu doğru bulması hoşuma gitti ve yorumumu yaptım...Neden gücüne gitti ki...Normal doğumdan yana olanlara bu kadar kötü bakma....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?