Ve Sezeryan Yasaklandı!

allah böyleee devlettinnn............... yetti artık yaa.savaşş çıksınnn artık.13 yaşındaki çocuğa 26 hayvan tecavüz etti.ve bunların ismi dahi açıklandııııııııııı!!! hep memur kesimden.ve şuan ellerini kollarını sallaya sallay geziyolar.devlet cezaaaaa veremiyooooooooooooooo muuuuuuuuuu xxxxxxxxx ya: @@@@@@ ya hepimizin kardeşi çoluğu çocuğu varrr yaaaaa ne bu milletimizin haliiiii!!! adamlar herşeyi bıraktııı kürtaja sardıııı deliiiircemm

Son düzenleyen: Moderatör:

evet aslında konu cok saptırıldı bence konunun ıcerıgı ne anatılan ne bence burada pek cok ilgilenen arkadaş varken normal doğummu sezeryan doğummu dıye bırı hayrına konu acsın acsında ısteyen ıcındekını döksun barı bölece senın topiğinde konun hakkını versın dımı tatlım

Yasağı onaylamamak başka normal doğumu küçümsemen başka...Nato mermer nato kafa lafını aynen sana iade ediyorum..İnsanlara böyle hakaret etme hakkın yok..Kendini ne zannediyorsun ? Haddini bil !!!

Yasağı onaylamamak başka normal doğumu küçümsemen başka...Nato mermer nato lafını aynen sana iade ediyorum..İnsanlara böyle hakaret etme hakkın yok..Haddini bil !!!

Kimsenin normal doğumu küçümsediği yok. Fuchsie de dahil. çamur atıyosanız da usturuplu atın. burda sezaryen isteyenler küçümsenip duruyo, yok annelik duygusu eksikmiş, yok korkakmış, yok sezaryen yapacağına hiç doğurmasaymış. sezaryen iseyenler habire size kendini savunup, anlatmakla meşgul, siz haddinizi bilin, kendinizle ilgilenin başkasının doğum şekline karışacağınıza.yettiniz artık ya.haddini bilmeyen siz, haddini bil diyen siz.

Yasağı onaylamamak başka normal doğumu küçümsemen başka...Nato mermer nato kafa lafını aynen sana iade ediyorum..İnsanlara böyle hakaret etme hakkın yok..Haddini bil !!!

Kimsenin normal doğumu küçümsediği yok. Fuchsie de dahil. çamur atıyosanız da usturuplu atın. burda sezaryen isteyenler küçümsenip duruyo, yok annelik duygusu eksikmiş, yok korkakmış, yok sezaryen yapacağına hiç doğurmasaymış. sezaryen iseyenler habire size kendini savunup, anlatmakla meşgul, siz haddinizi bilin, kendinizle ilgilenin başkasının doğum şekline karışacağınıza.yettiniz artık ya. haddini bilmeyen siz, haddini bil diyen siz.

Arkadaşım sen fuchsie nin önceki mesajlarını hiç okumadın sanırım..Neden çamur atayım ki ? Bak kim kime çamur atmış...Annelik duygusu eksikmiş vs gibi bir cümlem de yok benim...Bu şekilde de düşünmedim hiç bi zaman...Aradaki mesajları bilmeden ,özellikle benim konudaki diğer mesajlarımı bilmeden böyle atlaman talihsizlik oldu...Ben kimsenin doğum şekline karışmadım...Üstelik ben de sezaryanla doğum yaptım..Anlayabildin mi ???

ben fuchsia'nın her yazdığını okudum ve her yazdığına da beğen tuşuna bastım. normal doğumu küçümsediğini de görmedim, kendisi neden istemediğini yazmış ve biçok yazıda da normal dogum istiyene saygı duyuyorum ama sezaryenin yasağına karşıyım demis. bence sen duzgun okumamıssn ya da camur atmak istiyosun.

sezeryana karşıyım ama yasaklanmasına daha da çok karşıyım
yasaklamak yerine toplumsal bilinç geliştirilse
eğitici yönde çalışmalar yapılsa
bi çok insanın fikri olumlu yönde değişecektir zaten
buna rağmen normal doğumu istemeyeninde kendi tercihi kendi bileceği iştir.

Tanımadığı insanlara klavye ardından çamur atıp hakaret edenlerden değilim...Keşke daha iyi okuyup anlasaydın........Hakareti yiyen ben,çamuru da ben mi atmış oluyorum...:))

Benim başka yorumum yok bu konuya..Zira insanlar anlamak istedikleri gibi anlıyorlar........

Burda birileri birilerini küçümsüyorsa o da normal doğum savunucularının yaptığıdır. Sezeryen isteyene söylenmedik kalmadı burda. Tüm topiği okudum sadece bir arkadaş talihsiz bir şekilde anıra anıra doğurmak demiş normal doğum için, ayıp etmiş. Ama onun haricinde habire sezeryen yasağına karşı olanlar küçümseniyor, bence dönün bir daha okuyun. Analığı eksikmiş, korkakmış, bencilmiş vs.
Fucsie'ye katılıyorum konu hangisi uygundur değil, bu kişiden kişiye değişir, kimse başkası adına karar verme hakkına sahip değil. konu sezaryen yasağı. kadının seçim hakkının elinden alınması. o yüzden gerçekten çıkıp çıkıp burda birilerinin normal doğum daha uygun demesinin anlamı yok.saygı biraz başkasının isteklerine saygı.

aynen...evet normal doğumun bir çok artısı var ve sezaryenin bir çok eksisi sayılabilir ancak normal doğuma yönlendirmenin çözümü yasaklamalar getirmek değildir.yasak koyarsınız,isteyen insan bir yolunu bulup yine o yasağı deler.ama mantıklı açıklamalarını yaparsanız,eğitimsel çalışmalarda bulunursanız yapılan şeyler kalıcı olur.1-2 yıl sonra birçok kadına sorsanız neden normal doğum yaptınız diye cevap ne olacaktır biliyor musunuz? sezeryan yasak olduğu için...

sezaeryan yasaklanmışmı !!!!!!!! ya bu ülkede daha neler görücez acaba sezeryan isteyenede normal doğum isteyende saygım sonsuzzzz herkezde böyle olmalı, bence bu yasağı koyanlarda böyle düşünmelydi, ama tabi yasağın altında yatanlar önemli,

Ki okadar minyon insanlar olmalarına rağmen....Helal olsun arkadasım ağzına saglık

basit bir mantik hatasi yapiyorsunuz, uzakdogulular minyon insanlar oldugu icin tabii ki bebekleri de minyon doguyor, sangun da bunu bilir ki, öyle 3,5-4kg falan çıkartmıyorlar yani dagina göre kar meselesi:) yani uzakdogulu kadınların maharetinde degil iş, bebekleri kucuk. Idrar kacirma meselesine gelince de Japon ninelerden ziyade bizimkilere bakmakta yarar görüyorum, benim cevremde ve ailemdeki tüm yaslilar kahkahadan sonra tuvalete zor yetisir. Doktorum programinda bile geçende bu konu tartışıldı yaygınlıgıyla. Istatistik verilere bile gerek yok herkes cevresine bir baksa bana hak verir zaten. Bir de eskiden sezaryen mi vardi, dogumun normali bu diyenlere, sezaryen de Sezardan beri var, diyorum, eskiden lazer epilasyon da balyaj da yoktu ama dogallık adına kimse saçının akıyla bacagının kılıyla oturmuyor degil mi? Demem o ki, dünya degisiyor, ya kendine uyanı alırsın ya da almazsın, ister ipe asılarak dogur, ister suda dogur beni ilgilendirmez, ama benimki de seni/devleti ilgilendirmemeli. Şu başbakanın söylediklerinin yarısını kendi kaynananız söylese size, kadını kazana atar iki kere kaynatırsınız ama ferman büyük yerden gelince padişahım çok yaşa!

arkadaşlar son dönemde zaten biz kadılar ıcın öle yasaklar gelıyokı anlayamıyorum özellıkle sezeryan ve okul yaşı benı yakından ilgiklendıren konular ben ılkını sezeryan ıle yaptıgımdan yasa dışı kalıyorum fakat benım gıbı ılk doğumunda buyuk korkuları olanlar yada ılk doğumunu yıllarca aklında cıkaramayıp 2.cı yı asla normal doğum duşunemem dıyen ve sezeryan olurum dıe 2.cocuguna hamıle kalan okadar cok arkadaşım varkı onların psıkolojısı ne olcak sımdıden streslı bı gebelıgın ıcerısındeler ya benım gıbı 5 yaşında kı cocugunun anaokuluna gıtme hakkını elınden alıp senın cocugunun bu hakkına el koyarım benım ıstedığım olmazsa aylık 500 tl ceza ödeyıp hukıkı ıslemlere basvuran devlet kendı ayıbını görmuyo ve karnımızdakı bebegımızı dunyaya nasıl getırcegımızede bu kadar acımasızca karar verılyo

aynen katılıyorum canım

sezeryan sonuç itibariyle bi amelyat ..
kim nasıl isterse öyle doğursun ama normal doğum en güzeli olsa gerek adı üstünde normal..
ama ileri boyutta korkuları olanlar ,bebeğin geliş şekli ,ve ilk doğumunu sezeryanle yapanlar haricinde keyfi olmamalı bnm vajinaım darlığı, cinsel istek ve arzularımdan önce gelir bebeğimin en sağlıklı halde dünyaya gelmesi uzmanlar bile tavsiye etmiyor ve üzerine basa basa diyorlar bu bir ameliyat ne kadar doğum şekli olarak yerlşmiş olsada ..
bence önceki hükümetlerin bu konu üzerinde çalışmaması insanlara bunun eğitimini vermemesinden kaynaklanıyor ...
normal doğum yapanlara ağzını ayırıp onu bi süperwomen gibi izleyen çok kadın gördüm..
tabi şimdilik bekara hatun boşaması koly geliyor ama inşallah bir gün bebeğime kavuşursam rabbimde izin verirse onu en doğal şekliyle dünyaya getirmek isterim inşallah..
bunlar bnm nacizane fikirlerim üzerime kaplan gibi atlamayın germeyin beni onuda şimdiden söyleyim...
burası bi platformsa bu konuyla ilgili herkez fikrini söyler kimse kimseye fikirlerinden dolayı hakaret edemez bunuda bi dip not olarak düşmek isterim..

bayıldımmm bayıldımmmm yazdıklarınaaa...sonuna kadarrr benim düşüncelrimi yansıtmışsınız helal olsun.o uzakdoğuluları söyleyen hanımefendi genel kültürden uzak yüzeysel bir bakış açıcı bulmuş kendisine.bizim kadınlarımız yeri gelince sırtında odun taşıyan,ellerinde torba torba eşya taşıyan insanlar.sen ne bakarsın elin uzak doğulusuna.türk kadınının ne kadar zehmetli oldğunu bilmezmiş gibiiiii!!!! aynen deiğiniz gibi kadınlar gülerken bile altlarına yapıyolar.neden çünkü normal doğumda aşırı zorlanmadanç.ve hayatları boyunca bunun acısını yaşıyolar.aynen bizim türk toplumu şişman çocuk dünyaya getiriyor.bizde cılız bebek sayısı yok denecek kadar az.şimdi devletimiz gelsin çıkartsın 3 4 kiloluk bebekleri anaların rahminden kolaysa.artı kaç tane bebeğin kolu bacağı kopuyor nomal doğumda haberiniz varmı???? kafayı kolu tutup çekiyolar.bebeklerim çoğu sakat kalıyo.ben duydum hep bunlarıııı!!! eskiye bakıpta takılmasın kimse eskiden de böyle rahat değildi türk toplumu.niye özgürlüğünüz kısıtlanınca şi,mdi xxxxxxxxxx yırtıyorsunuz o zaman hakkınız elden alınınca? neden demiyorsunuz kiii eskiden özgürlük mü vardıııı boşverin diye????????

ama canım sezeryanında riskleri var bi ara haberlerde izlemiştim bebeğin başını kesmişler annenin karnını keserken miniccik bebeğin başına dikiş atmışlardı çom üzüldüm ülkemizdede aşırı bir sezeryan artışı var keyfi yapıyorlar malesef benim kardeşim ölümden döndü bu yüzden ilk doğomu nornaldi ikincide özelde yaptı rahat olsun diye onlarda son ana kadar normal diye kandırdılar sancıları varken para için kestiler ve kanaması durmadı enfeksiyon kaptı 6 ay dikişleri açık gezdi çok zor günler yaşadık ama ben iki doğum yaptım ssk hastanesinde ilk oğlum 4.250 ikinci 3.500 kilo doğdu hiç birşeyde olmadı çokta sağlıklı doğdular şimdide doğursam normal doğururm bencede mecbur kalınmadıkça sezeryan olamamalı

ŞU işaretlediğim kısma coşkuyla katılmakla birlikte, konuyu japon kadınlarının idrar kaçırma problemine getirmeyi başaranları tebrik ediyorum, nerden nereye gelmiş konu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi Bir de madem konu buraya geldi ufak bir dip not olarak japon kadınlarının cinselliği rahat yaşayamama, idrar kaçırma gibi problemlerinin olmamasının sebebinin o bölgedeki kasları kuvvetlendiren kegel egzersizleri olduğunu söyleyeyim, belki deneyip, işine yarayan olur, basit birşey zaten.

Onun dışında devlet elini bedenimizden, tercihlerimizden, yaşam tarzımızdan çek diyorum peşin peşin ama sezeryanın bireysel olarak yasaklandığına dair bir açıklama bulamıyorum hiçbiryerde. Bulan varsa benimle de paylaşabilir mi? Benim okuduğum kadarıyla sezaryan oranı fazla olan doktorlara eğitim, hastaya sezeryanın tüm risklerini açıklayan zorunlu bilgilendirme formu, sezaryan oranı fazla olan özel hastanelere yaptırım gibi uygulamalar konuşuluyor, bunlar da sırf doktorun keyfi öyle istiyor diye hastayı yönlendirdiği sezaryanın önüne geçmek için fena yöntemler değil gibi. İçimde iyimser bir taraf devletin gündemi dağıtabilmek için ortaya böyle beylik, normal bir insanın aklının mantığının almayacağı boş laflar atıp, sonra alttan alttan işe yarar kararlar geçireceğini umuyor.

Dileklerine katılıyorum canım.

Her nekadar birilerinin kadınların kararlarına müdahale etmesinden rahatsız olsamda,bazı doktorların sezeryanı yanlızca kazanç kapısı olarak görmesinden de rahatsızım.

Ben iki doğumumuda sezeryanla yaptım ama,o kadar çok normal doğum yapmak istediği halde doktorunun son günlerde bir bahane bulup sezeryana aldığı tanıdığım varki.Çoğu doktor keyfi istemediği ve daha pahalı olduğu için normal doğum isteyen kadınları bile sezeryanla doğurtuyor.Bunun önüne geçebilmelerini umuyorum,tabiiki kesin yasaklarla değil sınırlamalarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…