ve sonunda ikimizin de inadı bızı ayırıyor. Başanacagız sanırım

neyapsam88

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
78
0
16
İzmir
Eski konularımdan zaten sorunlu bır evlılık surecı gecırdıgım bılınıyor. Belkı de olayları sorun halıne getıren bızdık. Ortada önemlı bır olay yok bıle. Ama son actıgım çocuk konusu bızı bıtırdı...

Diyeceksınız kı yıne fol yok yumurta yok ve olmayan bır cocugun ısmı ıcın boşanılır mı. Demekk kı boşanılıyormuş. Tayın ıcın erken nıkah yaptık ve düğüne 1 ay kalmıştı sadece. Günlerce bu sorunu yok saydık bastırdık ama bır yere kadar dun patladık artık.

Ben yenı evlı bır arkadaşımla konuşurken onun çocuk planlarını dınledım ve gozlerım doldu içime attım sıkıntımı. Çünkü benım eşim ilerde cocuguma babamın adı konulmayacaksa hiç çocuk yapmayalım dıyordu bana. Ve cıddı cıddı bu kararı almıştı. Ben senden vazgeçmem ama çocugum uzerındekı bu ısım hayalımden de vazgeçmem. Çocuk sahıbı olmaktan vazgeçerım dıyordu.

Ben boyle baslayan bır evlılıgın ılerde zaten çatırdayacagına ınandım ve ılerde çocuk isteyecegımı bılıyorum. Allah nasıp ederse tabı. Allah vermezse kabullenırım ama sırf ısım muhabbetıne cocuksuz kalmak zaten o evlılıgı yıpratacak ınancındayım. Dün çok dırettım tatlı dılle de yalvardım terste oldum fıkrını degıstıremedım. Ben de çocuksuz evlılıge gırmem dedım. Ve bır sekılde ayrılıga geldık...

Bugun ailelerımıze haber verelım dıye konustuk sakınce. Nasıl boşanılacagını arastırdık usul usul...Ben de inat yapıyorum o da ınat yapıyor. Ama kıramıyoruz içimizdekı inadı. İçim acıyor aslında bılıyorum onunda çok acıyor hiç istemıyoruz ıkımızde boyle ayrılmayı ama ıkımız de ınada ya da düşüncelerimize yenık düşüyoruz... Belki de evlılık hayatını taşıyacak olgunlukta degıldık ıkımız de ve çok küçük kaldık evlılık karşısında...

ben oğluma babamın adını verdim ve yanınada ikimizin ortak belirlediği bir isim oldu..
deseydiki ben babamın adını koyacam karşı çıkmazdım kesinlikle..
sizin başka sorunlarınız varsa onu bilmiyorum ama sırf bu yüzden ayrılık fikriii şaçma geldi..

Birçok kişiye saçma geldı bu durum oncekı konuda da farkettım bunu zaten. Çogu kadın bunu normal goruyor gordugum kadarıyla ama ben hıc benımseyemıyorum. Onu sevmemek degıl sorunum ama hıç ama hıç ıstemıyorum çocuguma oyle ısım koymayı hıs dusunmemstım. Kendıne ozgu ısmı olsun kımseden ız taşımasın ıstedım. Benı belkı cogunluk yargılayacak bu konuda ama gerçekten istemedıgım seyı yapmak benı mutsuzluga surukleyecek bu yuzden dıretıyorum

nişanlıyken şimdiki eşim bikaç kere şakayla karışık annem yada babamın ismini koyarız demişti ailesinin yanında bende ve onlarda olmaz öyle şey ortak istediğiniz ismi koyarsınız demişti şimdi evliyiz daha çocuk düşünmüyoruz ama eşimin yaptığı espri ara sıra gelir aklıma şimdiden çocuk isimleri beyendiğimde söylüyorum tepkisini ölçmek için ya beğeniyo yada beğenmiyo ama olmaz ailemin is mi olcak demiyor bende şimdiden ara sıra bun sıkıntısını yaşıyorum bana da diretse illa olucak diye bizde çıkmaza girerdik sanırım çünkü insan düşünüyo ilk defa anne olucam ismini bile gönlümce koyamıycam demekki ilerde çocuğumun bakımı,terbiyesi,eğitimi her konuda müdahale alıcam aslında düşününce rencide edici bir durum. O çocuğu ben taşıdıysam bizimse ismi de ortak kararla olmalı.

eşin kararlığını görünce umarım inadından vazgeçer, peki durumu ailelere açsanız bu durumdan diye belki ailesi ikna edebilir mi ?

seni anlayabiliyorum ne kadar özenerek yaşadığımız duyguda böyle gereksiz konularla sıkılmak insanı bunaltıyor ve tabiki eşinin gereksiz inadı da ama eşin inadından vazgeçicektir, sanki karşısına çıkan her bayan kabul edicekmi ki bu durumu. evlenmeden önce hiç konuşmuş muydunuz bu durumu

Aslında bu sordugun sorunun cevabını vermek cok zor bana. Çünkü sorunun boyle buyumesı nın buyuk sebeplerınden bırı. Sevgiliyken bana bu ıstegını bellı etmıstı ve ben içimden mutsuz olmuştum ama ona yansıtmamıştım yanı kabul eder gıbı tavrım olmustu şimdi de bunu soyluyor zaten bılerek evlendın benı oynatıyor musun gıbı savunuyor. Bu konuda evet haklı ama keşke o ana donebılsem ve ılk tepkımı orada koymuş olsaydım. Belkı de daha kolay olacaktı hersey.

Çok değişik bi boşanma sebebi, en azından ben ilk kez duydum..

Dilerim hayırlı olan budur..

Ancak başka sorun ya da sorunlar yoksa daha evlat sahibi olabileceğiniz bile meçhulken bu konu yüzünden boşanılmamalı bence..

eşin kararlığını görünce umarım inadından vazgeçer, peki durumu ailelere açsanız bu durumdan diye belki ailesi ikna edebilir mi ?

Ailelere konuyu açınca tahmınımce benımkı dıyecek kı kızım boyle ınat yapma. Onunkı de dıyecek kı bız senden ısım mı beklıyoruz boyle yapma (onun dedıgıne gore bu yorumu yapıyorum)

Ama aılelerı ısın ıcıne katmakta cok zoruma gıder ve aıleye anlatırsam gerı donusum olmaz sanırım. Çünkü onlara hıç mutsuzlugumu yansıtmadım sımdıye kadar. Bunu yansıtırsam kendıme yedıremem. Onların içinde de sıkıntı kalır mutsuz mu ıyı mı dıye dusunurler hep.

Belkı de tersı lur bılemıyorum iki aıle de kendı cocugunu haklı bulur o zaman zaten tamamen kopar.

konun saçma gelmiyo, çünkü ben bu tarz konularda hep büyük resme sergilenen tavra bakarım, babamın adı olmazsa çocukta olmasın şeklinde bi diretme benim de gürcü damarımı tuttururdu şahsen, tavır yanlış, orta yolu bulmaktan uzak baskıcı, ezici...

Eşinizin babası yaşıyor mu?
Eğer babasını kaybettiyse belki o günden beri içinde böyle
bir heves besliyordur.Belki babamın adını çocuğumda yaşatırım
diye heveslenmiştir.Siz hiç sordunuz mu bu kadar ısrarcı olmasının sebebi ne imiş?

çok şaşırdım konunun bu kadar büyümesine erkeğin ismini sen koy kızım olursa ben koyarım falan diyebilirdiniz bence eşiniz de kendisince haklı önceden söylemiştim diyor, bir defa alttan alırsam bu evlilik hep böyle gider gibi şeyler düşünmeyin öyle olmaz bundan sonra tavrınızı önceden belli edersiniz biraz çocukça inatlaşmışsınız allah başka dert vermesin birbirinizi seviyorsanız toparlasınız fevri hareket etmemenizi öneririm, hakkınızda hayırlısı olsun

Babası hayatta. Aslında o kabul etmese de bence ısrarının sebebı ailesinin onu yetiştirme tarzı. Bence onlar da bu çok istiyorlar ve cocuklukta ona aşılamışlar. Ve zaten eşimin kendı adı da o sekılde konulmuş.. Önce kayınpederın ısmı var peşinde de kayınvalıdenın adı. Onun tek soyledıgı bu cocukluktan berı bende heves. Bır gelenek bu ve benım bunu çok ıstedıgımı benı tanıyan herkes bılır dıyor. Belkı de bu kadar etrafta dıllendırdıgı ıcın vazgeçmek zoruna gıdıyor cevrenın düşünecekleri zoruna gıdıyor. Benım tahmınım bunlar.

evet keşke tepki nizi belli etseydiniz belki şimdiye kadar alışıcaktı kabul eder gibi olmanız onu daha da heveslendirmiş belli ki , kendi ailesi babalarının ismini mi koymuş ki böyle b ir adet mi var yani yada 2 isim falan koysanız bilemedim şimdi ama benim eşim de diretse bende tepkisiz kalmazdım sizin gibi

başka kardeşi falan yokmu o ismi koyuıcak kızınız olursa da annesinin ismini mi koyucakmış

Bunu da soyledım aslında orta yolu bulmaya ok calıstık. Tamam kız olursa sen annenın adını koy ama ıkıncı de kız olursa ben koyarım dedı. Aslında benım durumum ego tatmın etmek degıl ben onun bagımsız ısmı olmasını ısterdım. Sadece hiç hiç hiç içimden gelmıyor buyuklerın adını koymak benı çok uzecek.

Erkek olursa da ıkı ısımlı olsun bırını sen koy dıyor ben de benım babamda olsun ozaman dıyorum. Tamam ama benım babamın adı başta olacak dıyor bu sefer ben de çocugu nelere alet edıyoruz dıye uzuluyorum. Hiç istemıeyerek bunu yapmak benı çok mutsuz edecek. Ama o ısmı koymamakta esımı cok mutsuz edecek. Orta yol yok sanırım çok aradık olmuyor.

Bence hicte saçma bir sebep değil çünku olay kocanın boyle saçma bir konu da bile bu kadar inat davranıp seni bu kadar üzmesi. Boyle bir adamla mutlu olabilir mısın bunu en iyi sen bilirsin, o yuzden bence yolun basında vazgeçmek normal

üzüldüm gerçekten zor bir durum, bu inat bir gurur meselesine dönmüş sanki her şeyin hayırlısı olsun umarım güzel bir şekilde sonuçlanır birazda zamana bırakmak lazım belki

Ona gore de bu karsılıklıymış. Yanı ben bu cumleyı ona kurdugumda dıyor kı sen de benım cok ıstedıgım bırseyde bu kadar karşı çıkarak inat davranarak benı mutsuz edıyorsun. İsim yuzunden cocuktan evlılıkten vazgeçılır mı dıyorum. Sen de aynısını yapıyorsun dıyor.

Bu konuda da arada kalıyorum. Acaba gerçekten dıreten inat yapan ben mıyım. Bu evlılıgı bıtıren benım tavrım mı. Yoksa omu ınat ypıyor onun tavrı mı bıtırıyor bu evlılıgı. Arada kaldım bu sorunun cevabını sorguluyorum...

hiç hazetmediğim bir konudur bu ne yani eskilerin ismini vercenizde nolcak yaa deliriyorum
allahtan kpmin ki verilmişti yoksa benim eşimde sizin eşiniz gibi düşünüyormuş............
insanın kendi verdiği ismi söylerken ki hazzı çok başka birşey...

çift isim koymayı teklif etseniz eşinize illa ki bi çözüm yolu vardır......

bu arada kayınpederinizin ismini çok merak ettim.....eminimki güzel olup olmamasına takılmıyorsunuzdur inat işte ondan bende de bolca var...:))))

canim inan ki yazik olacak size ailelerinizden yardim alin lutfen akli selim birinin size yol gostermesi gerekli....allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…