ve sonunda ikimizin de inadı bızı ayırıyor. Başanacagız sanırım

çocuk isminde anlaşamadığınız için ayrılıyorsuz diye bakarsak konuya tabi saçma olur...
ama sizin sorununuz zaten inadınız bu da bahanesi...
birinizin alttan alması lazım...
şimdi gidip "tamam babanın adı olsun" desen bundan sonra dahada toplamaz kendini herşeyi inatla çözmeye çalışır....
söylemesen boşuna evlilik bitecek...
bence bi orta yolu bulun..
çift isimde uzlaşın...
yani çocuk kimbilir ne zaman olacak..
yada ne belli erkek olacağı belki kız olacak...

Son düzenleme:
bu isim konusuna bende deliriyorum ve bende evlenmeden önce kesinlikle çocuğuma anne baba adı vermem aklından bile geçirme diye sert bi şekilde tepki vermişliğim bile var, o yüzden seni anlayanlardanım
noluyo yani çocuğa babanın adını verince cennetemi gidiyorsun ,nedir bu anamın babamın adı olacak diretmeleri hiç anlamıyorum
o çocuk ikimizin parçasıysa benim veya eşimin istemediği bir isim konulamaz ya isim bu sürekli dilde olacak ,ben kayınpederimi sevsem bile ismini vermek istemiyorsam çocğumu sürekli o isimle çağırmak bana hayatım boyunca eziyet değilde nedir

konu sahibi belki sizin için bu konu çok büyümüş gereksiz yere ama şöyle bir gerçek var meselenizde , eğer eşiniz bir isim için daha doğmayan yavrunuzdan vazgeçebiliyorsa ,sizin fikirlerinizi dikkate almıyorsa, seni bırakmam ama babamın adı olmayacaksa çocukta olmaz gibi fevkalade saçma bir dayatma yapabiliyorsa size gerçekten gönül rahatlığıyla ayrılın çünkü ilerde onun isteyipte sizin istemediğiniz başka şeylerde önünüze bu şekilde sunulabilir ve mutsuzluk sizin için kaçınılmaz olur.

doğmamış bir çocugun ismi için ayrılan ilk siz olacaksınız eminim.
belki hiç çocugunuz olmayacak belki 10 tane olacak ama hepsi kız olacak kim bilebilir. Eşinizin içinde ukte kalmış demek ki koysun ne var bunda sizde yanına bir isim koyardınız onunla seslenirdiniz çocugunuza.
Ama ayrılmak en mantıklısı bu konu yüzünden bu noktaya geldiyseniz ileride hiç bir sorunla başa çıkamayacaksınız demektir

ben de hamileyken kızıma isim arıyorduk.eşim beğenmiyordu benim beğendiklerimi.sonra annesinin ismini koymak istedi ben istemedim.ben Berrak olsun istedim.eşim de ikisini birden kullanalım iyi olur dedi.ben de kabul ettim kızımın ismi Behiye Berrak oldu ama kimse Behiye demiyor herkes kayınvalidem de dahil Berrak diyor.bir de diyor neden koydunuz benim ismimi Berrak iyiymiş dedi.siz de henüz çocuk yok ve eşinin bu konuyu inatlaşmaya götürmesi evliliğini bitirmeye getirmesi hiç hoş değil.basit bir şey gibi görünüyor ama değil.umarım sonununuz hallolur.Allah hakkınızda hayırlısını versin.

eşinin yetiştirilme tarzının onu böyle bi karar almaya ittiğini sen söylüyosun..
çocukluktan gelen bi istek, bi hevesmiş madem bırak hevesini kırma..
karşılıklı inat olduğu için, bu kadar işin içinden çıkılmaz bi hal almış olay..
belki çocuğun olmayacak, belki Allah sana erkek değil de, kız evladı nasib edecek, sağlıklı olsun da, bırak eşinin istediği olsun...
bilmiyorum çok mu polyanna tarzı düşünüyorum ama, o kadar çok şey duruyor görüyoruz ki, isme gelene kadar daha büyük problemlerle mücadele etmek zorunda kalıo insanlar

Ben eşinizin isteğine değil de isteme tarzına takıldım.Pek tabi böyle bi şey isteyebilir asgari müşterekte de buluşursunuz ama babamın ismi olmazsa çocuk da yok demek çok fazla benim için.

arkadaşım sadece isim değil sizin probleminiz........
bence en büyük probleminiz.... eşinin nikah kıyıldıktan sonra ailesine çok önem vermeye başlaması daha önceki konununda ayrılın dendi dinlemedin şimdi iş yola girmiş bitecek boşanıyoruz..............
sen kendinle çelişiyorsun...... önceki konunda ayrılırsam ailem arkamda olur dedin herkes ozaman düşünme ayrıl dedi.... sen inat ettin ayrılmadın .... adam şimdi isim yüzünden seni sildi o mu şaşırttı da inat ettin.......

adam baştan beridir dediğim dedik....... sonradan boşanacağınıza baştan boşanın dedmiştik........
şimdi de diyorum ki kendin bu hale getirdin.... baştan yol verecektin..........

bu adama nasıl güvenipte evlilik sürdüreceksin.... sürecek mi emin misin... adam nikahtan sonra değişmiş baştan seni sileceği belliyken şimdi bir isimden boşanıyoruz diye üzülüyorsun daha çok üzüleceksin........

arkadaşlar bence sorun ne çocuk ismi nede inat. evli ve eşini çok seven biri, eşine istemediğini bile bile çocuk ismi için diretirmi? yada çok istiyor diretti diyelim ona iki isimli olur diğerinide sen seçersen diyerek onunda gönlünü yapabilir. yada eşi illaki istemediğini söylüyorsa insan sevince vazgeçmezmi arkadaşlar. bu durum senden vazgeçerim çocuk isminden vazgeçmem olmuş. hangi seven erkek bunu yapar? böyle bir inatmı olur? bence işin derinlerinde daha başka sıkıntılar yada kopukluklar var demiyorum ama olabilir. bu kadar basit olmamalı. sizin durum tesadüfen çocuk isminde nüksetmiş. ama bu forumda herzaman okuyoruz aslında böyle diretmeleri. evimiz annemlere yakın olacak. annemlerle birlikta oturucaz. vb. aslında hepsi konuları farklı olsada aynı kalp kırıklıkları. ben konu sahibini çok iyi anlıyorum. ben olsam bende anlam veremezdim bukadarr ısrarcı oluşuna ve böyle büyük konuşması gerçekten insanı düşündürdü. Allah akıl fikir versin insan ne mantıkla böyle bir şey için diretebilir acaba çok merak ediyorum. Allah hakkınızda hayırlısını versin ama olaki boşandığınızda eşiniz soranlara nasıl cevap verecek çok merak ediyorum. benim istediğim ismi koymam dedi bende ayrıldım diyemi açıklayacak. Siz sakın kendinizi inat yapıyor gibi düşünmeyin. siz sadece bu diretmeye anlam veremiyorsunuz ki çok haklısınız. kaldıki böyle birşeyden yol ayrımına giren bir evliliğin ilersini düşünemüyorum. hiç bir evlilik herzaman 4 4lük değildir elbet her evlilikte yeri gelir büyük tartışmalarda olur ama böyle bir saçmalık için yuva yıkmaya müsade edilmez. Aranızda neler yaşandı bilemiyorum ama eşiniz buna müsade ediyorsa buyursun etsin bence hiç geri adım atmayın.

Şu an yine konuyu askıya aldık gıbı gorunuyor bırsey yok gıbı davranıyor ama ben kendımı yıyorum başım çok agrıyor stresten hasta olacakmışım gıbı gelıyor.

İnsanın istemedıgı bırseyı yapmaya zorlanması ne kötü ne zor...

Karşıt düşünen arkadaşlar lütfen şu açıdan bakın. Bu durum dogmamış çocuk meselesı degil. Bu durum eğer çocuk Allah nasip ederse şayet hamile halinle ağlayı o çocuğa da zarar vermek istemedıgım ıcın cıkıyor ortaya. Evet Allah nasıp etmezse zaten kabullenmek zorundayım pekı ya olursa?... Hamıle kalır da eşimle 9 ay boyunca bu tartışmayı yapıp huzursuz bır cocuk dunyaya getırırsem. Çocuk konusu benım ıcın bu kadar basit değil. Kendi emellerimize onu alet etmek bana çok çirkin geliyor.

Eşini mutlu et ne olacak diyen arkadaşlar. Bu benım düşüncem degil ki ben bunu benımsemedım. İstemedıgım seyı o mutlu olsun mı yapayım ve ben omur boyu ısım konusunda mutsuz mu olayım. Ve ben bunu istemeyınce çocuktan bıle vazgeçen bır erkek için. Evet onu sevıyorum onunla mutluyum ama ben onun ıcın nelerımı degıstırdım bılmıyorsunuz. Fedakarlık yaptım fazlasıyla. Neden o da benım ıcın u hayalını yumusatmıyor.

Yanı en azından benım babamın adı onde olacak demesın. Tek bu bıle yeter. Onun ıstedıgını yapayım ama ısım basta olmasın.

İsmi de söyluyorum Benımkı Mustafa onunkı Ali. E söyleyın şimdi Mustafa Ali midir bu ismin genel kullanılışı yoksa Ali Mustafa mıdır Allah aşkına. Bu ego tatmın etmek degıl de nedır O ufak bebegı düşünmeden bu kadar gözü kapalı mı hareket edılır. Neden kendıne ait özgün bir isme sahıp olmasın kı.

Onu sevıyorum ama boyle durumlar araya sogukluk koyuyor. Ben ömür boyu boyle mı geçecek dıye evlılıkten kaçmak istiyorum. Zten normalde evlılık korkusu olan bırıyım bu olaylar benı daha da korkutuyor lütfen basit olay olarak görmeyın bunu...

kendini biraz olsun düşünüyorsan o adamdan hemen ayrıl,ben hamileyken eşim ya o çoçuğa babamın ismi konur ya da aldırırsın demişti cinsiyetini bile bilmeden.......babasının ismini koymak için çocuk isteğinden bile vazgeçiyorsa o adamdan koca olmaz...olay sadece isim olayı değil bu davranışı birçok şeyi anlatıyor aslında...ben kızım 3 yaşındayken ayrıldım ileride senin de çocuğun olursa aynı acıları yaşamasın o adamdan koca olmaz........

İnsan keşke herşeyden bu kadar emın olabılse. Her zaman ümitle yaşar insan. Evet onu sevdım onunla mutlu olacagıma ınandım. Ve buraya actıgım konular dısıda onu tanımıyorsunuz. Benım için herşeye her yere koşturan bırısı o. Ben birşey istersem gecesını gunduzune katar sonunda ıstedıgımı yapar. Ben bu taraflarını da bıldıgım ıcın o kadar kolay rest çekemedım.

Yalnız evet bazı konularda onunla savaşmak çok zor.Başlarda onu ıkna edebılıyorum sanıyordum. Ama şu an zorlanmaya başladım bu durum benı yormaya başladı.

Ben anlamiyorum, kari koca ortak karar alir boyle meselelerde.
Diretmesine de anlam veremiyorum, o bebek onun oldugu kadar anneninde hakki.
Hatta bence anne daha cok hakka sahip olmali.

Benimde esim evlenmeden once bu tarz konularda takilirdi.
Annemin adi olur yok babamin olur.
Yok onlar koyar vs vs falan.

Daha bebegimiz yok ama biz simdiden kiz, erkek adini da belirledik.
Mesela kiz isminin ilkini o belirlemisti, ikinci ismini ben belirledim.
Erkegin ise ilk ismini ben belirledim, ikincisini de o belirleyecek.
Sizde boyle bir orta yol bilabilirdiniz.

2 isim fikrine sıcak bakıyor ama babamın ismi önde olsun diyor sanırım...
bende sadece babamın ismi olacak diye diretiyor sanmıştım..
bi tarafın mutlaka alttan alması lazım...
bi yuva kolay kurulmuyo, kolay da dağılmamalı diye düşünüyorum..
kayınbaban eşine ben kendi ismimin konmasını istemiyorum dese, eşin vezgeçer mi..

madem sen bişey istesen o gecesini gündüzüne katar yapar, sende bu konuda onun dediğini yapmalısın bence..
hayır kayınbabanın ismi, satılmış falan olsa sana hak vercem ama ali de güzel isim, ve de kısa :)

Bilmiyorum oyle bırsey der mı ama dese bıle o soyledı dıye vazgeçse bana daha çok dokunur. Yİne benım bır onemım yok babası düzeltmiş olur.

Ayrılmak zor gelıyor devam etmekte çok zor gelıyor. İki seçenekte şu an mebı mutsuzluga ılerletecek gıbı gelıyor. Aileleri işin içine katmak hiç istemezdım. Sorunları ıkımız cozelım ısterdım. Ayrı aile kuralım bagımsız olalım ıstedım. Ama hala cocugumun ısmınde bıle o izi taşıtacak bana. Ben bagımsız mutluyum sanırım bu durumu hazmetmem çok zor olacak içimde çok şeyın koptugunu hıssetmeye başladım.

valla arkadaşım zaraın neresinden dönersen kardır...hiç düşünme ve boşan derim ben sana şimdiden böyle yapan biri ilerde her şeyi bu şekilde kbul ettirmeye çalışıır..beyefendi eğer bulabilirse babasının adını koyabilecek bir kız bulsun çünkü tek derdi bu sanırım... hiç düşünme derim ben kesin ve kesin olarak

belki de ikiz olacak

belki de ikiz olacak

o daha büyük bir sorun canım :) bizzat yaşamış bir insanım..bizde de vardı bu baskı.eşim değil ama ailesi yaptı.ama ben pes etmedim.eğer ikizlerden birine kız değerine erkek tarafından isim konulursa ilerde çocukları ayırt etmeye başlıyorlar.mesela adı mustafa olan dede mustafa isimli torununa daha çok ilgi gösterebiliyor.en güzeli aile ile ilgisi olmayan isimler bulmak.biz öyle yaptık,güzel de oldu :)

ben senı haklı buluyorum konu sahıbı ,
bu zamandan tartısmaya basladıysaaa ılerde neler yapardı kımbılırrr

Ben ayrılıyorum arkadaşlar. Kendısıne içimdeki herşeyı soyledım daha fazlası benım psıkolojımı bozacak çünkü. O da tamam dedi bir anlamda. Kabul ettı yanı. Ama yıne yumusatmaya calısacak bunu bılıyorum.

Bu düşüncesinden vazgeçerse devam edecegım ama vazgeçmezse buraya kadarmış dıyıp herşeyı goze alıp aılemle paylaşacagım bu gune kadar içime attıgım dertlerımı.

Buyuk ıhtımal de zaten vazgeçmeyecek düşüncesinden ve bıtecek... Bu aşamada sanırım destege ıhtıyacım olacak fazlasıyla. Çevredekı insanların düşünceleri benı rahatsız edcek cunku. Boşanmış olmak çok zor daha düğünüm olmamış bıle olsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…