ve sonunda ikimizin de inadı bızı ayırıyor. Başanacagız sanırım

Demişsiniz ya çoğu kadına normal geliyor çocuğa, dedesinin/babaannesinin isminin koyulması diye, inanın bunda normal olan bir şey yok. Hep bana da tuhaf gelmiştir bu, Türkiye de kadınlar her zaman alttan almaya alışkın olduğu için kültür olarak benimsemisşiz, ama normal değil.. Sadece ego tatmini başka bir şey değil.. Büyüğe saygı olsaydı amacı kadının ailesininde ismi konurdu. Yerinizde olsam ben de kabul etmezdim.

bu tek taraflı bir tavır değil ki neden siz isteğinizden vazgeçesiniz eşiniz vazgeçsin...ama bu demek değil ki boşanın gitsin çözüm yolunu bulursunuz inş...

Bence de konun hic sacma degil. Bastan hayir desen, seninle evlenmeyecekmis bile baksana. Bir isimden daha degersizsin yani, pes! Orta yol su olsun o zaman iki isim konsun birine sen karar ver birine o, hangi ismin basa gececegine de kura ile karar verin. Buna tamam derse geri don, demezse bosan. Boyle bir konuda bosanilmaz, ama burada sz konusu olan baskiciligi bence. Her sey onun istedigi gibi sekillenemez. Evlilik ortak bir yasam.

kendinizi suçlamayın bence bir sorun yaşıyorsunuz ve ikiniz beraber oluşturmuşsunuz iki tarafın da inadını biraz kırması lazım orta yol böyle bulunur, sizin iki isim önerinize o zaman benim babamın ismi önde olacak demesi çok uzlaşmacı göstermiyor eşinizi fakat bu birazda önceden söylemiş olmasından dolayı kendini haklı görmesine dayanıyordur velhasıl olay tamamen çocukça ama üzücü en az üzüntüyle bu işin içinden çıkmanızı dilerim

Çok mu kabul edilemez bir istek gibi görünüyor eşinizin bu isteği.
Kabul edersem taviz vermiş olurum diye mi düşünüyorsunuz.
Bak yetiştirilme tarzıymış,çocukluktan gelen bir hevesmiş.
Sevdiğiniz adamın çocukluk hevesini gerçekleştirdiğinizi düşünüp,içinizi rahatlatabilirsiniz.

evlilik demek sen ben demek değil biz demektir. sen bana ters diyosun eşinde bana ters diyo zaten böyle evlilik olmaz. tabiki her konuda anlaşamazsınız ama uzlaşmacı olmak zorundasınız. ben itiraz etmezdim eşim bundan mutluluk duyacaksa neden olmasın yani ne varrr... iki isim koyarsınız biri babasının olurdu biri sizin istediğiniz. alın size ortak yol ikinizde mutlu olurdunuz böylece. ama dediğiniz doğru siz yeteri kadar olgunlaşamamışsınız..:26:

arkadaşım var adı mehmet ,babasıda çok kardeş tüm kuzenleri de erkek hepsinin adı mehmet e soyadlarıda aynı tabi, resmen mehmetler sülalesi, bana göre çok saçma,

Son düzenleme:
sizinle aynı durumlar yaşadım..

sevgililik dönemimizde eşim böyle bir teklif yaptıgında ona istemedende olsa tamam olur dedim ama çok pişmandım..

evlendik çocuk istemeye karar verdik eşim tutturdu erkek olursa babamın ismini koyucaz olurmu diye..kız olursada sen ne istersen onu kabul ederim diyordu...

çok daraldım kızdım ya çocugum erkek olursa kayınpederimin ismi olucak diye ağladım bile..

şimdiiii isee bebek istemeye başladıgımızdan beri 12 ay yani 1 sene geçti.. ve biz hala bebek sahibi olamadık....şimdi Allaha yalvarıyorum Allahım ne olur gücüne gittiyse beni affet diye...

Allah kimseyi aratamasın inşallah..

demem o kiii sağlıklı sıhhatli bir evladınız olsunda bırakın isminide eşiniz seçsin...belki şuan beni anlamayacaksınız ama inşallah ilerde anlayacabilecek pozisyona gelmezsiniz

Bencede ayrılın, daha doğmamış çocuğa koyacağınız isimle ilgili biriniz çocuk yapmam, diğerinide çozuk yapmazsak evlenmem noktasına geldiyse hiç durmayın ayrılın derim. Siz evlenseniz bile akşam ne yapsak noktasına takılır yine ayrılırsınız en iyisi hiç evlenmden ayrılmak..

E siz esiniz bundan mutlu olacaksa ne var diyorsunuz da esinize deseniz sadece benim babamin adi konacak bu cocuga esiniz bundan mutluluk duyacak mi sirf siz mutlusunuz diye? Bence de Turkiye'de kadinlar alttan almaya alistigi icin sanki mesele ne var canim, onun dedigi olsuna geliyor. Bir kere koca, iki isim onerisine bile o zaman benim babaminki onde olacak diyen biri.

evlilik bu kadar basit birşey mi yıkılsın böyle hemen. evlilikde gurur olmaz bu ikiniz içinde geçerli. o gurur yapıyorsa sen, sen gurur yapıyorsa o gelip kıracak bunu. hele bir çocuk olsunda Allah ın izniyle ismide o zaman düşünürsünüz. ayrıca babasının adını koymak istiyorsa, koysun. babasının hatrı için değil kocanın hatrı için kabul et ne olcak. 2 isimli olur en fazla. siz bence önce gerçekten evliliğinizi yürütmeyi istiyip bunun için çabalıyor musunuz? çocukdan önceki sorun bu bence ve bunu cevabını gerçekten verin birbirinize.evlilikde ortak noktayı bulmak birbirini idare etmek önemlidir.

Şimdı telefonla aradı ne yapıyorsun dıye üzgün ses tonuyla. Film araştırmış akşam yenı evlı olan o bahsettıgım arkadaşları da çagıralım beraber sınemaya gıdelım dıyor. Onceden bunu yapalım dıye konusmustuk zaten.

İçimden gitmek istemedım cunku yıne bu sorunu yok gıbı gorup devam etmek ılerde yıne karşımıza cıkacak. Ama hayır dıyemedım daha da ınatlasmak ıstemedım aslında. Farketmez ddedım bilmiyorum dedım sonunda da tamam ayarla dedım. Konuyu açmadım bıle.

Galıba bu şekilde ben de çocuksuz evlenmeyı kabullenecegım..

Allah bızı cezalandırmaz inşallah. Böyle olmasını hiç istemezdim. Keşke onun boyle bır hayalı olmasaydı da ben de boyle Allaha karşı durur gıbı konumda kalmasaydım

biraz zamana bırak bakalım belki senin ne kadar üzüldüğünü görüp inadı kırılabilir, bu konu çok hassas tartışmak yerine sakince konuşarak özençlerini,isteklerini ilk defa tadacağın bu duyguda hissettiklerini anlatabilirsen seni üzemek istemeyebilir diye düşünüyorum.

İnan o kadar ümitsizim ki bu konuda. Başta evet boyle olur belkı dıye hareket ettim duygularımı anlattım ona. Ama inandım kı artık o da değişmeyecek ben de değişmeyecegim. Zamana bırakmaktan başka çözüm yok sanırım. Hayırlısı olsun dıye dua edıyorum her zamankı gıbı. Ama bu çocuk konusu her açldıgında ömrüm boyunca içim cız edecek bunu bıle bıle yola devam edecegım.

Bunların sonunda da ye gerçekten Allah bıze çocuk vermeyecek ya da bız ıstemeyerek bır omur geçırecegız...

Sizin yaptığınız ''doğmamış çocuğa don biçip,o donuda olmadı deyip çöpe atmak gibi bişey olmuş''

Boşanmaya kalkma sebebiniz hiç normal değil aslında ,ama bu konu bile sizi boşanmaya götürüyorsa ilerde büyük problemlerle karşılaştığınızda çözme olasılığınız yok demekki.

En azından don biçtiğiniz çocuk doğmadan ayrılmanız daha hayırlı galiba.

bazı arkadaşlara saçma gelmiş yada belki de onlar daha ılımlı bakıyorlar bu konuya. Ama daha öncede yazdığım gibi bende olsam senin verdiğin tepkiyi verirdim iş işten geçtikten sonra karnı burnunda çocukla bunun tartışmasını yapacağıma şimdiden doğmamış çocuğa don biçmek daha mantıklı geliyor bana, o çocuk ikimizin karnımda taşıyorum isim hakkım bile olmaması çok ezici bir durum bana göre ben diyormuyum illa annemin babamın adı olsun diye hayır o zaman o isimde ortak isteğe göre koyulması gerekiyor. Bilmiyorum belkide bazılarınızın dediği gibi çocukluk yada evliliğin sorumluluğunu yüklenememek

diğer konunuzda da yazmıştım sizin ayrılık sebebiniz çocuk ismi falan değil..o buz dağının görünen kısmı sadece..hiçbir çift böyle anlamsız bir inatlaşma yüzünden ayrılmaz..demek ki evliliği sarsan daha başka nedenler var..

ayrıca gerçekten bu isim konunuz beni bile korkutmaya başladı çünkü daha çocuk ortada yokken yapılan bu inatlaşma size başka açılardan kötü sonuçlar olarak dönebilir..hele bi çocuk olsun değil mi? çok anlamsız gerçekten.

2 isim koyamıyor musunuz çocuğa. Onun istediği de olsun sizin istediğinizde. Ne de olsa büyüdüğünde kendisi hangi ismi kullanmak isterse o şekilde hitap edilmesini sağlayacak. Bu konuyu buralara getirmeyin böyle şeylerden evlilik gibi kutsal bir mertebeyi harcamayın gözünüzü seveyim.:

sizin fikriniz de mantıklı ; her birey kendi benliğinin kişiliğinin ismini taşımalı ya da isim onu benimsetmeli..

eşinizin büyük konuşması anlamsız , o olmazsa çocuk olmaz diye.

--

size sorum şu ; bir gün olur da bu sorunlar geçer ya da geçti gibi görünür de ikinizde de çocuk özlemi olursa ,,

ya Ç
OCUK SAHİBİ OLAMAZSANIZ ???????????????

ya efil efil yana yakıla isim tartışmasını sorun ettiğiniz olmayan çocuğa sahip olma olasılığınız da yoksa?

--

Allah arattırmasın.. herşey sizin elinizdeymiş gibi konuşmak ne kadar mantıklı..!!???

--

ayrıca böyle bir konuda bile boşanmaya gidiliyorsa , daha kritik sorunlarda çözüm üretememe durumunu hep yaşayacaksınız gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…