- 5 Haziran 2009
- 8.535
- 2.395
- 398
- Konu Sahibi neyapsam88
-
İnsanın kimsesi yanında olmaması ne kötü. Dizinde dertleseceğim bir yakıım bıle yok yanmda ve ben çok sevdıgım aılemı bırakıp ona guvenıp geldım. Hala guvenıyorum benım ıcın heryere kosturur herseyı yapar yemek yapar ben erken gelırım eve yorulup dınlenırım cogu zaman o 2bucuk saat sonra geldıgı halde cogu zaman yemegı dert etmez yardım eder temızlıge yardım eder , saatlerce günlerce beni birseyı begeneyım dıye gezdirir içme sinsin aldıgım herşey diye oradan oraya kşturur araştırır vs... Aslında düşünceli birçok yonden.
Ama zor yanları da var işte gülün dikenleri gibi görüyorum bu ve bazen bana çok zor gelıyor.
Dün verdiğim tepki belki gerekli idi biraz. Onu düşünmeye zorladı. Ailesi ile konuşmuş bu arada. Diyor ki onlar da çok üzüldü boyle konudan dirlik bozulur mu koymayın oglum ne var demişler. O da benım cok ıstedıgım bırsey bu ben koymak ıstıyorum demıs. O da benım babamın adını da koyalımdıyor demıs. Kayınpeder de ıyı ıste ne gzel madem oyle koyun demış. O da demıs kı yok bu sefer çocugu ıkı aıle ıstedıgı ısımle cagırır ayrım olur bılmem ne...
Sabahta ben dedım kı bugun annenlere gıdelım. O da bugun gıtmeyelım bıraz kırgın onlarda dedı. Biz kötü birşey yapmış gibi neden istemıyor kı dıye dusunuyorlar dedı. DAha çocuk yok düğün yok önceden aılenın adını koymam gıbı pazarlık nıye oluyo dıye goruyorlar dedı.
Şimdi ben akşam kı ılımlı aıleyı mı düşüneyım. Yoksa sabah soyledıgı bana hafıf sıtemkar aıleyı mı. Ve belkı de daha bırcok cümleyı bana açık söylemedı onların kullandıgı.
Benımle uzun uzun kırgın sekılde konustu. Bundan sonra dıretmeyecegım. İsmi sen koy ben karışmayacagım sadece bakacagım kotu anlamı vs var mı yok mu dıye onun dısında mudahale etmeyecegım dedı. Ama bunu soylerken bır taraftan da çok kırıldım artık elımı ayagımı cekıyorum mesajları vardı ses tonunda bakışında. Ben ustune gıtmedım hala vazgeçmış degılsın soyledıklerını benımsememşsin ama mecbur kalmış gıbı konusuyorsun hala bana hak vermış degılsın demedım. İçimden geçen bunlardı aslında...
Bir sure naz yaptı eskisi gıbı sıcak içten davranmadı ama bu sabah bıraz daha yumuşadı.
Şu şartlarda ben onun naz yapmasını dikkate almadan fikrii değiştirmezsem ilerde yıne kavgaya döner mı emın degılım. Sonuçta şu an kabul etti. Ve ben onun bu istegını yıkıp başka bır ısım koyarsam sizce ömür boyu onun içinde kalır mı ömür boyu bunu dile getirir mi...
eşinizde önce ortalığı karıştırıyor,ondan sonrada arayı bulmaya çalışıyor,ne yaparsa yapsın sonuçtaAllaha bin şükür olsun. Şu an telefonda konuştuk eşimle benı cok rahatlattı.
Annesı ıle telefonda konuştular sordum nasıl düşünüyor kötü düşünürlerse üzülürüm dedim. O da dedi ki ben ona söyledim senın dediklerini dedi. Onun psıkolojı alanı ve o farklı açıdan bakıyor bu olaya çocuklar arasında ayrım olur ısım yuzunden gibi düşünüyor onun aldıgı egitimde oyle sizinle de ilgisi yok. Hatta sizin kırıldıgınızı falan söyledim o da çok üzüldü demiş. Sizi de seviyor demiş. Annesi de olur mu siz mutlu olun o üzülmesin ben de üzülürüm gibi konuşmuş.
Ben de teşekkür ettim ona. Güzelce kapattık...
Bu konu emın olmamak degil arkadaşlar. Ve nasıl oluyor da boyle kolay sen sevmıyorsun senın baska sorunun var sen onu kendıne layık gormuyorsun gıbı yorumlar çıkıyor inanamıyorum.
Siz hiç sorun karşısında direnmediniz mi. Evlilik devam etsın yeter kı ben herseyı kabul ederım gibi mı yasıyorsunuz. Gerçekten bu bana göre değil. Bu sevmemek değil emın olmamak degıl sadece bana huzursuzluk veren olaylara karşı direnmek.
Ayrıca istersem canımdan çok seveyım bır erkek bana evlılıkte eziyet edecek ise ben evlılıgım bozulmasın da katlanayım demem. Ya o sorun çözülene kadar mucadele ederım ya da biter. Herkes bu konuda aynı düşünmuyor. Ama ben evlılıgı ne olursa olsun katlanılacak bir kurum olarak görmüyorum. Herşey karşılıklı olmalı. Kimse kimseye köle değil sadece eş olmalı...
Veee sonuç olarak sonuçtan menunum... Onu seviyorum... Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki o ne kadar zor da olsa bazen, çoook düşünceli anlayışlı ve çok konuda da becerikli bir erkek. Ve ben onun hayatında olmaktan mutluyum. Ve o da benı cok sevıyor. Allahtan dileğim ömür boyu boyle kalması...
Zman zaman sorun yaşasakta çözmek zor da olsa bunlar sayılı emin olun. Sİze tek taraflı yansıttım hep sorunları konuştugum için çok sorunlu evlılık gıbı gordunuz ama ınanın oyle degıl. Yıne de bıraz daha olgunlaşmamız lazım bunun bilincideyim sadece...
Şu an yine konuyu askıya aldık gıbı gorunuyor bırsey yok gıbı davranıyor ama ben kendımı yıyorum başım çok agrıyor stresten hasta olacakmışım gıbı gelıyor.
İnsanın istemedıgı bırseyı yapmaya zorlanması ne kötü ne zor...
Karşıt düşünen arkadaşlar lütfen şu açıdan bakın. Bu durum dogmamış çocuk meselesı degil. Bu durum eğer çocuk Allah nasip ederse şayet hamile halinle ağlayı o çocuğa da zarar vermek istemedıgım ıcın cıkıyor ortaya. Evet Allah nasıp etmezse zaten kabullenmek zorundayım pekı ya olursa?... Hamıle kalır da eşimle 9 ay boyunca bu tartışmayı yapıp huzursuz bır cocuk dunyaya getırırsem. Çocuk konusu benım ıcın bu kadar basit değil. Kendi emellerimize onu alet etmek bana çok çirkin geliyor.
Eşini mutlu et ne olacak diyen arkadaşlar. Bu benım düşüncem degil ki ben bunu benımsemedım. İstemedıgım seyı o mutlu olsun mı yapayım ve ben omur boyu ısım konusunda mutsuz mu olayım. Ve ben bunu istemeyınce çocuktan bıle vazgeçen bır erkek için. Evet onu sevıyorum onunla mutluyum ama ben onun ıcın nelerımı degıstırdım bılmıyorsunuz. Fedakarlık yaptım fazlasıyla. Neden o da benım ıcın u hayalını yumusatmıyor.
Yanı en azından benım babamın adı onde olacak demesın. Tek bu bıle yeter. Onun ıstedıgını yapayım ama ısım basta olmasın.
İsmi de söyluyorum Benımkı Mustafa onunkı Ali. E söyleyın şimdi Mustafa Ali midir bu ismin genel kullanılışı yoksa Ali Mustafa mıdır Allah aşkına. Bu ego tatmın etmek degıl de nedır O ufak bebegı düşünmeden bu kadar gözü kapalı mı hareket edılır. Neden kendıne ait özgün bir isme sahıp olmasın kı.
Onu sevıyorum ama boyle durumlar araya sogukluk koyuyor. Ben ömür boyu boyle mı geçecek dıye evlılıkten kaçmak istiyorum. Zten normalde evlılık korkusu olan bırıyım bu olaylar benı daha da korkutuyor lütfen basit olay olarak görmeyın bunu...
evet çok saçma bence deben oğluma babamın adını verdim ve yanınada ikimizin ortak belirlediği bir isim oldu..
deseydiki ben babamın adını koyacam karşı çıkmazdım kesinlikle..
sizin başka sorunlarınız varsa onu bilmiyorum ama sırf bu yüzden ayrılık fikriii şaçma geldi..
Lütfen şu benım bu evvılıkten emın olmadıgım yorumunu yapan arkadaşlar emın olun yanılıyorsunuz. Ben sadece sorunlar karşısında susmak istemıyorum ha buraya tşımamın tek nedenı de konuşacak rahatlayacak kımse olmaması. Aslında var benım aılem en yakınım. Ama onlara yansıtmak doğru değil biz aramızda kavga da ederız kuserız de barışırız da ama aıleler bızım kadar kolay içinden atamaz. Bu yüzden onlara yansıtmıyorum benı mutsuz görüp üzülmesin diye.
Benım bu evlılık sürecinde bu kadar sorun çıkarmam sadece kendimi bastırılmaya karşı korumak istemem. Bu insan doğasında var ben taviz verrsem evet mutlu olmayacagım ve evlılıgım sorunlu gececek. Evlılıkten emın olmadıgım anlamına gelmez. Sadece mücadele veriyorum ben. Onun iki kişilik düşünmeye alışmasını sağlamaya çalışıyorum. Ve o bunu başarmak zorunda. Başaramaz ise ben de kendımı ezdirmem kusura bakmayın evet evlilik çok kutsal ama benım ruhsağlıgım daha önemli.
Ailesine yansıması evet benı rahatsız etti ama bu da olmalıydı sanırım sonuçta. Çünkü diğer türlü çözemedik ben boyle ağır tepki vermeseydim istemediğim şeye zorlanacaktım.
arkadaşım bu işin sonu ne olacak sana söyliyeyim.. ilerde birgün oğlunuz olursa eşinin babasının adını koyacaksın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?