• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

bi ilk mesajı okudum bir de son mesajı okudum. değişen birşey yok gibi. hala devam ediyor yok ayrılalım yok deneyelim. siz kız arkadaş erkek arkadaş, sevgili falan değilsiniz ki. evlisiniz evlenmişsiniz. ne bu naz tripler. birbirinizi çekemiyorsunuz işte. bitsin gitsin uzatmanın anlamı ne.

Canım üzülmene hiç gerek yok, senin de söylediğin gibi eşim mantıksız bir insan ve evliliğin sorumluluğunu taşıyamıyor. Artık onun için ben bile eskisi kadar üzülemiyorum.

Bugün evden çıkacaktım, biraz konuşmak istediğini söyledi, sonra gelip dedi ki, geçen akşam telefonda konuştuğumuzda ben ona düzeltiriz diyerek olumlu yaklaşmama rağmen o hala aynı şekilde hissediyormuş kararlıymış ayrılmaya çünkü beni sevmesine rağmen artık yıprandığı için bitirmek istiyormuş. Ben de "zaten konuştuk bunları, neden aynı şeyleri tekrar söylüyorsun" dedim haklı olarak. Sonra çark etti, o hala evliliğimizin bittiğine inanıyormuş ama bir yandan düzelmesini de istiyormuş o yüzden benim tekrar sıfırdan başlamayı deneme önerimi kabul edecekmiş. Ben de iyi tamam o zaman dedim ama sonra yine sinirimi bozdu. Kararı denemek yönündeymiş ama içi rahat değilmiş bunu özellikle vurguladı bir kaç kez, mutsuz olacağını biliyormuş. "İçine sinmiyorsa boşver o zaman böyle olmaz, nazını çekecek peşinden koşacak değilim, net bir şey söyle şu an bitiyor mu devam ediyor mu bilmek zorundayım." dedim. Zaten dışarı çıkmam gerekiyordu. Verdiği cevap "Şu an bekliyoruz, yarın tekrar konuşalım" oldu. Ben de iyi dedim çıktım kapıdan. Ne kadar saçma değil mi? Kendini ağırdan satıyor, gereksiz yere bir bayan gibi kaprisler, nazlar yapıyor. Bence derdi ayrılmak filan değil, asıl istediği beni peşinden koşturup egosunu tatmin etmek. Böyle bir insanla ömür boyu uğraşmak istemiyorum, bu nasıl bir insan diye düşünmeye başladım artık. Yarın tekrar konuşmak filan da istemiyorum aslında, konuşmak isterse işim var yorgunum filan diyeceğim tıpkı onun bana hep yaptığı gibi. Ben elimden gelen çabayı gösteriyorum, sürekli yeni önerilerle kurtaracak çözümlerle gidiyorum karşısına, onun hiçbir çaba gösterdiği yok. Ben çabaladıkça daha çok şımarıyor, tabiri caizse tepeme çıkıyor. Benim bildiğim normalde erkekler bayanların peşinde koşar, ikna etmeye çalışır, bu nasıl bir ego nasıl bir kendini naza çekme anlamadım. Hep benden ona yalvarmamı, onu ikna etmemi bekliyor sanki bütün hatalar benimmiş, kendisinin hiçbir suçu yokmuş gibi.

Ama artık gerçekten çok bunaldım. Ve şunu da belirteyim artık derdim ayrılmak ya da barışmak değil. Benim sabrımı ve iyi niyetimi o kadar suistimal etti ki, o kadar vurdumduymaz ve kayıtsız ki ona sadece güzel bir ders vermek istiyorum. Bu kadar kendini beğenmişlik, bu kadar ukala ve kırıcı tavırlar artık benim de sinirimi bozdu. Ayrılmak yüzüne bakmamak bile onun için yeterli bir ceza değil belli ki, çünkü hiçbir şeyi ama hiçbir şeyi umursamıyor. Gerçekten çok öfkelendiriyor beni.

canım benım eşinin konusmaları bıraz tutarsız gbi,
sadece onun istediğine göre mı bu evlilik şekillenecek
o devam edelım dıyecek edeceksın ,
sıkıldım dıyecek ara vereceksın
boşanalım dıyelım bnosanacakmısın
neden sürekli sen ona uyum sağlamak zorundasın
senın düşüncelerın fkırlerın yok mu

hadı devam ettınız en ufak sorunda bu adam ya yıne sıkıldım der daraldım der senı sevmıyorum artık denedık olmuoyor der ceker giderse nasıl güvenebıleceksın ona.

bu ne kadar zor olur bılıyormusun heran benı bırakıp gıdecek mı acaba ya yıne benden sogursa dıye kendını kasmak sıkmak vs vs

yol ver gtsın kaba oldu bıraz ama kusura bakma bu sacmalıklarla mı ugrasıcaksın bır ömür

yasın kac?

Bu adamin amacini cözdüm ben. Sürekli böyle olmuyo yoruldum ve sen deneyelim diye israr edince peki tamam deneyelim ama gücüm yok fazla ona göre diyerek, her denemede hic bir özen göstermeyerek, sonra tekrar hep bu ayni senaryoyu sana yasatarak amaci seni bezdirmek ve senin onun istedigi sekilde onu kabul etmeni saglamak. Yani matahari nasilsa ayrilmayi beceremiyor hep tekrar deniyor, sonunda o da yorulacak ama ayrilmayacak, benim istedigim sekilde benim istedigim hayati kabul ederek devam edecek, adamin amaci bu aslinda, bezdirerek eninde sonunda bu duruma getirecegine inaniyor bence. Cünkü ayrilamadigini acikca görüyor zaten. Onun tek istegi hayatini istedigi gibi yasamak ve senin onun hayatina karismaman, evlilikten tek beklentisi bu.

Son düzenleme:
Bu adamin amacini cözdüm ben. Sürekli böyle olmuyo yoruldum ve sen deneyelim diye israr edince peki tamam deneyelim ama gücüm yok fazla ona göre diyerek, her denemede hic bir özen göstermeyerek, sonra tekrar hep bu ayni senaryoyu sana yasatarak amaci seni bezdirmek ve senin onun istedigi sekilde onu kabul etmeni saglamak. Yani matahari nasilsa ayrilmayi beceremiyor hep tekrar deniyor, sonunda o da yorulacak ama ayrilmayacak, benim istedigim sekilde benim istedigim hayati kabul ederek devam edecek, adamin amaci bu aslinda, bezdirerek eninde sonunda bu duruma getirecegine inaniyor bence. Cünkü ayrilamadigini acikca görüyor zaten. Onun tek istegi hayatini istedigi gibi yasamak ve senin onun hayatina karismaman, evlilikten tek beklentisi bu.

Matahari zipzip doğru mu söylüyor ne.. Bence de durup durup aynı şeyi yaşıyorsunuz.. Boşanmak için diretmesen ya da dava için girişimde bulunmasan bile, evleri ayırmak için bir şeyler yapın bence, ayrı kalın bir süre ve durumu görün, bence sen rahatlayacaksın sürekli onun fikir değiştirmeleri olmayınca; o da belki iyi olur. Yok olmuyor derseniz, o zaman bakarsınız duruma..

canım benim ..bütün sayfalarını üşenmedim tek tek okudum...karmançorman olmuş bir durumm...
bana sorarsan canımm bunu bir düzene sokman lazım ilk önceliklee..olayları ve yaşananları sırasıyla gözden geçirerek sıraya dizmelisin kafanda..daha sonrada söyle yapmanı tavsıye ederım..

bu adam benden neden ayrılmayı goze alamıyor..eger benden ayrılırsa avantajı ve dezavatajları neler olabilir...aslında beni bırakısa daha özgür olur..ailesi zatenn bu durumda onun herkosulda yanında ..istediği gibi arkadaşlarımda gezer dolaşır..bir evlilikten cok daha az masraflı olur nafaka durumları? gibi yani onaa sencee ayrılmak mı daha avantajlı yoksaa bırlıkte olmakmı dıye bır düşün...

kocanı en ıyı sen tanıyorsun..eger onun tavırlarına gore kendısıne aslında ayrılmanın daha avantajlı oldugunu dusunuyorsan..enınde sonunda senı bezdırecektır..ben yapamıyorum sen benı bırak hesabı..
yok ayrılmanın ona ıyı gelmeyecegının farkında oldugu ıcın herdefasında tıpıs tıpıs senın yanına gelıyorsa... o zaman durum sana döner

bu adamdan ayrılmak sana gore avantajlımı dezavantajlımı...hangısı daha agır basıyor..sonuc olarak bır yuvam var baba evıne donmek ıstemıyorum sevıyorum onu cok zor unuturum..yoluma devam ederım ama bu sekılde daha hızlı yol alırım..Yoksa artık bu adam bana yalvarsada yakarsada onunla aynı tende olmak ıcımee yetmıyor..boyle oldugu gıbı hayatıma duzen vermemıde engellıyor..onsuz bır hayat emınım cok daha ıyı olacak ..yapıstı ustumden bır cıkarsam yoluma bakarımmı dıyorsun...ahh keşke maddı ımkanın bır psıkologa gıtmeye yetseydı ..ınan boyle gelgıtler yasamak cok once onlu yada onsuz bır duzene sokardın aslında....

eğer ki eşine göre seninle hayat daha anlamlı ve avantajlıysa eninde sonunda yola gelebilir demektir.
eğerki sen de eşinle birlikte olmak aksine göre daha avantajlıysa o zaman bu kesinlikle yoluna girilebilir bir ilişki demektir..

nasıl mı şöyle;

1. Sana tekrar geri dönerse şöyle bir anlaşma yapın aranızda (ben yaptım çok faydasını gordum)

İlk önce ona şunu sormalısın ..bana kabacaa cümleler halinde söylee gercekte bu ilişkide ben neyi eksik yapıyorum.. oda sana tahminimce kıskanç olduğunu,kısıtlayıcı olduğunu,ıbık zıbık soylecek sende

Tamam o zaman seninle br anlaşma yapalım elimizden geldiğince bunları yapmamaya dikkat edelim..eğer birimiz bile bunu kaçırırsak o zaman sonumuzun geldiğinin resmidir..demekki istesekte uğraşsakta artık eskisi gibi olamıyoruz diyebiliriz ve bu düğümü çözeriz..

Asıl kural şu olmalı...Bunlara riyayet edildiği ve anlaşmaya tamam denildiğinden itibaren geçmişte yaşanılanlar ne konuşulacak nede duşunulecek!

1. Seni artık kızlarla olan munasebetine ciddi şüphelerim ve kanıtlarım olmadan çok irdelemeyecegım cunku sana guvenmeyı ogrenecegım!
2. Arkadaşlarınla olan sohpetlerinde veya birlikte vakit geçirmenize anlayışlı olacağım.
3. ıbık gıbık o senden ne dıyorsa kendinde yumusak bısekılde tamam demelısın tabi akıllıca olanları kkörü körünede senin herdedini yapacagım değil! sen cok akıllı bır kadınsın anlamıssındır ne demek ıstedıgımı!

Şimdi sıra sende!

1-Sen bir eş olarak ve aynı zamanda bir baba adayı olarak bi yuvayı korumakla ve kollamakla yükümlüsün bu nedenle arkadaşlarınla ve seninle olan farkı farketmelisin..Bilmelisinki onlarda evlendiğinde doğru olanın bu olmadıgını goreceklerdir.belkide senin kadar fedakar olmayacaklrdır.

Sana görede yeni evli genç ve eşini seven bir bayanın evinde eşini beklerken ,eşinin arkadaşlarıyla gecelemesi ve peste takılıp sabahlaması normal gelmiyor olsa gerek buna bir denge getirmelisin!nasıl bır denge olacagını sor!ve sana kendısı haftanın 1 gunu gıderım derse o zaman anlasmayı oyle duzenle!

2-Kızlarla olan diyaloğunu bir eş olarak kurduğunu unutmamalısın.

ıbık gıbıkk ondan olmazsa olmaz isteklerin ve senii boşanmaya ıten ve eşyalarını topla gıtee surukleyen kılıtleyen varsa yazacaksın tatlım.. ama bunun ıcınde şu olmamalı; bana sevgini bellı etmelısın..yada ılgi gostermelisin gibii..cunku bunlar sartlar olarak sunulacak seyler degıldır!

kendi aranızda hatta espriye baglayıp bunu yazabılrısın bılee hıcc gulmee..:)) benım ıcın cok uzun zaman uygulanmışş ve ilişkiyi yeniden toparlamış bir taktikdir..Ve sana son sözümm...eşin gittiğinde değill geldiğinde de gittiği kadar tatlı olsun gözünde...asıl yaptığın yalnışın bu olduğunu düşünüyorum..

Arkadaşlar dünden beri siteye giremedim, şimdi bütün yorumları okudum, hepiniz çok mantıklı şeyler yazmışsınız, ilginiz için teşekkür ederim.

Zıpzıp, yorumların doğru, sanırım eşimin istediği evli kalmak ama onun istediği hayatı sürebilmekti.

Biosciences, ne güzel uzun uzun çözümlerini yazmışsın, teşekkür ederim canım... İkimiz için de aslında birarada olmak bir şekilde daha mutlu edici, baksanıza kopamıyoruz. Eşimin açısından da benim açımdan da baktığımızda ayrılmak daha zor gözüküyor. Hele bir de ortada sevgi varken. Söylediğin kurallar koyma olayını birkaç kez denedik, beklentilerimizi yazdık, ama uygulayamadık galiba ve beceremedik :50:

Bugün kesin olarak bitirdik sonuç olarak, yapmak zorunda olduğumuz ayrılmakmış...

Aslında bugün kesin olarak bitirmeden önce pozitif bir adım atmıştık. Dün akşam oturup konuştuk, ben ona bana soğuk ve ilgisiz davranışlarının beni çok üzdüğünü, onun sevgisini hissetmek istediğimi kayıtsız davranmaya devam ederse biteceğini söyledim. Hiç beklemiyordum ama gelip bana sarıldı. Haklı olduğumu söyledi. Beni sevdiğini ve bundan sonra sıfırdan başlamak her şeyi geride bırakmak adına uğraşacağını, tekrar denemek istediğini söyledi. Sonra kafa dağıtalım dışarı çıkalım dedi. Buraya kadar her şey güzel ama sonra şu anki noktaya geldik...

Gece beni şeytan dürttü, hani içinize bir his doğar ya o şekilde. O uyuyunca kalkıp telefonuna baktım. Daha önce çiçek gönderdiği kızı 2 gün önce işyerindeyken aradığını gördüm. Bu arada kız da aynı işyerinde. Aralarında devam eden bir şey olması bence mümkün değil, çünkü kızı aramıştık ve kıza evli olduğunu ona karşı hiçbir ilgisi olmadığını söylemişti. Kız da sadece "ben bilmiyordum, peki tamam" deyip telefonu kapatmıştı. Aklı başında hiçbir bayan hem de aynı işyerinde evli bir erkekle bu telefonun da üstüne ilişki sürdürmez. Eşimin kızı tekrar aramasının nedenlerini inanın bilmiyorum. Ben bir kere sinirlenip ona işyerinde rezalet çıkaracağımı söylemiştim, yapacağımdan değil, muhatap bile olmam o kızla veya işyerine gidip çirkin davranışlar gösterecek bir insan da değilim ama o an çok sinirlenmiştim. Neyse belki kızla konuşup böyle bir şey olursa hazırlıklı ol, yöneticiler sorarsa inkar et filan demiş olabilir, çünkü eşim işten atılmaktan çok korkmuştu ben ona bunu söylediğimde. Bu benim tahminim ama tabi herşey olabilir o telefonun altında.

Ben malesef çok sabırlı bir insan değilim. Özellikle sinirlerim son dönemde bu kadar yıpranmışken kendimi tutabilecek sakin kalacak bir karakterim yok, keşke öyle olsam en azından daha mantıklı hareket edebilirdim. Kriz anlarında fevri davranmamak elimden gelmiyor. Ama kahretsin ki, telefonda o aramayı görünce kan beynime sıçradı, eşimi uyandırıp sordum. Kendisi de uykudan uyandığında çok sinirli olabilen bir insan zaten. Bana yanlışlıkla olduğunu söyledi, ama çok saçma geldi dünkü çocuk buna inanmaz. Telefonda yüzlerce numara içinden onu mu yanlış aramış ayrıca numarayı silmesi gerekti rehberinden. Bana dediği onun adına benzeyen başka birini ararken yanlışlıkla basmış ama anında farkedip kapatmış, hani mesela şükrü'yü arayacakken onun altındaki şükriye'yi aramak gibi :1: "Eğer gerçekten isteyerek aramış olsam senin telefonumu karıştıracağını bildiğim halde neden silmeyeyim?"dedi. Ben inanmadığımı söyledim, "şimdi uyumak istiyorum sabah kalkıp anlatayım tekrar" dedi. Bu beni daha çok kızdırdı, sonuçta bu olay beni uykusuz bırakırken o arkasını dönüp uyuyacak sabaha kadar bekletecek beni. "Bana ne, git içeride sabaha kadar delir, ben sabah uyandığımda açıklayacağım, şimdi uyumam gerek" dedi. Ben bu duyarsızlığa daha çok sinirlendim ve ona gitmesini söyledim. O da "ömür boyu gerçekten aradım mı merak et dur o zaman, sabahı bekleseydin ama beklemedin sana hiçbir zaman açıklama yapmayacağım" dedi ve eşyalarını toplayıp gitti. Belki ben hatalı davrandım ama onun davranışları çok saygısızca geldi ve tutamadım kendimi. Değer verse 5 dakika kalkıp bir açıklama yapabilirdi ama tenezzül etmedi. Sonuç itibariyle bitti, artık böyle bir adamı çekmeyeceğim, sürekli şüphe içinde yaşamayacağım. Şu an çok üzgünüm ve yalnızım ama içimde bunun rahatlığı var. Son kez kesin olarak bitti böylece...

Son düzenleme:
Eşim gittikten sonra açıkçası kendimi kahretmedim, gayet kapımı kilitledim yatıp uyudum. Sabah kapının anahtarla açılma sesine uyandım. Bir baktım eşimin ablası. Biz bu olaylar olmasaydı normalde bugün eşimin annesine yemeğe gidecektik, ablaları da orada toplanacaktı. Beyefendi evden çıkıp yine ailesinin yanına gitmiş. Neyse böyle bir şokla uyandım. Ablasını içeri buyur ettim, geldi bana sarıldı ve özür diledi eve bu şekilde girdiği için. Aramış ama telefonumun sesini kısmıştım, eşimden zorla evin anahtarını almış. Eşim benim yanıma geldiği için ablasına çok kızmış ama kız yine de beni merak ettiği için gelmiş. "Benim matahari'nin yanına gitmeme izin vermezsen anahtarı vermezsen hakkımı helal etmem" demiş ablası.

Neyse bana sarıldı destek olmak istediğini söyledi. Hiç tahmin etmiyordum ama eşim ablasına ayrılık döneminde başka kızlarla yaşadığı flörtleşmeleri anlatmış. Ablası kardeşine çok kızdığını beni anladığını söyledi. Eşim bunları bana kızgın olduğu için benden intikam almak benim canımı acıtmak için yapmış zaten ileri giden bir ilişki filan da olmamış, bunları söyledi. Ben de zaten bunu bildiğimi ama yine de olayı sindiremediğimi, herşeye rağmen eşime bir şans verdiğimi ama onun bu şansı mahvettiğini söyledim. Ablası ne kadar iyi bir insan olsa da, beni sevse de sonuçta tarafsız olamaz, söz konusu olan onun kardeşi. Bana dedi ki "Ben sizin işlerinize burnumu sokmak, evine böyle anahtarla girmek asla istemem bunun için özür dilerim, eğer aranızda sevgi olmasa asla uğraşmam ama kardeşim seni sevdiğini söylüyor sen de onu seviyorsun, nedir alıp veremediğiniz. Ortada sevgi varken böyle olmasına kahroluyorum, kıyamıyorum size. Ben buraya gelmeden önce bir cafede oturdum kardeşimle, seni sevdiğini söyledi ve ağladı, o da çok üzgün. Ama yine de sevmesine rağmen bitireceğini söylüyor inat ediyor, ben bunu anlamıyorum. Keşke elimden bir şey gelse, çok kızıyorum kardeşime" dedi. Eşim aşağıda arabada bekliyormuş, ablası arayıp yukarı çağırdı, üstelik ben ne olur çağırma istemiyorum dediğim halde "ne olur sen de kırma beni, burada bir kez daha konuşacağım onunla" dedi. Neyse, beyefendi geldi oturdu, biz üçümüz mutfakta oturuyoruz ablası da hakem pozisyonunda. Ablası önce beni sevip sevmediğini sordu, eşim de "çok seviyorum ama artık anlamı yok" dedi. Ablası yapıcı davranmaya çalıştı, hatta gerekirse bir evlilik danışmanına gitmemizi önerdi, "madem sevgi var bunu çözersiniz, kestirip atmayın" dedi. Ben pek konuşmadım. Eşim de sağolsun, ablasının bütün olumlu yaklaşımlarını elinin tersiyle itti, ablasının gözleri doldu, buna rağmen tavrını sürdürdü. Özetle beni sevmesine ve bensiz mutsuz olacağını bilmesine rağmen artık yürütemediğini, çok yorulduğunu, bunaldığını, hiçbir şekilde kısıtlanmak istemediğini o yüzden bitirmeye kararlı olduğunu söyledi. Evlilik ona göre değilmiş, bir daha evlenmeyi de düşünmüyormuş, gerekirse sevmediği aptal, güçsüz karakterli, çirkin biriyle evlenirmiş ama ona istediği gibi davranırmış, sırf beni sevdiği için kısıtlanmayı çekemezmiş. Böyle saçmasapan konuştu. Hatta iyi oldu ablasının yanında böyle saçmalaması, onun ne kadar sorumsuz ve mantıksız biri olduğunu ablası görmüş oldu. Ben de "buraya seni ben çağırmadım, ablanı kıramadım ama benim zaten bitirmeye bir itirazım yok" dedim. Eşim de kalktı, ablasını da zorla kaldırdı ve yarın eşyalarını alacağını önümüzdeki hafta da işlemlere başlamak istediğini söyleyip kapıdan çıkıp gitti. Ablası da bana sarıldı, çok üzgün olduğunu söyledi ve evden çıktı. Ben bugün bunları da yaşadım yani, tek isteğim artık bir an önce bu zor günlerin geçmesi. Artık eşimi de düzelmesini de istemiyorum belki de tek istediğim kafamın rahat olması ve bu olayları atlatmak.

Son düzenleme:
Daha önce de söyledigim gibi, onun evlilikten beklentisi, tamamen kendi keyfine göre yasamak, daha dogrusu bekar gibi yasamak, istedigi yere gidip, istedigiyle flört etmek, seni ev arkadasi olarak görerek yasamak. Bu adam cekilmez. O kendine resmen enayi ariyo. O enayi de sen olmamalisin bence

matahari canım bu iş tamamen resmen bittikten 1 hafta sonra ooooh diyeceksin öyle huzurlu öyle büyük öyle derin bir oh çekeceksin ki kanatlanmışsın gibi hissedeceksin, haffleyeceksin. yaşananlar ne kadar ağır zor olsada çabuk geçecek emin ol. artık önüne bak mutluluğu hakkediyorsun, keni mutluluğunu kendin yarat güzel bak güzel gör artık emin ol geçecek hepsi :80:

matahari canım bu iş tamamen resmen bittikten 1 hafta sonra ooooh diyeceksin öyle huzurlu öyle büyük öyle derin bir oh çekeceksin ki kanatlanmışsın gibi hissedeceksin, haffleyeceksin. yaşananlar ne kadar ağır zor olsada çabuk geçecek emin ol. artık önüne bak mutluluğu hakkediyorsun, keni mutluluğunu kendin yarat güzel bak güzel gör artık emin ol geçecek hepsi :80:

Umuyorum ki gerçekten öyle hissederim nunna, bundan sonraki hayatıma iyimser bakmaya çalışıyorum ama bir yandan da gerçekten çok üzgünüm.

Umuyorum ki gerçekten öyle hissederim nunna, bundan sonraki hayatıma iyimser bakmaya çalışıyorum ama bir yandan da gerçekten çok üzgünüm.

sevgili matahari,

konunu takip ediyorum ve durumuna çok üzüldüm. bence de çok doğru bir karar verdin. artık gerçekten kendini harap etmemen gerek bence bu evlilik olamayan evlilik ve de ilişki için. eşin gerçekten de hiç evliliğe hazır bi insan değilmiş. seni seviyor ve de üzülmeni de istemiyor bi yandan ama bir yandan da rahat hayatından vazgeçmek, çaba göstermek istemiyor. ve bunu da açıkça söylüyor.

durumunu anlıyorum şu anda. nasıl acı çektiğini düşünebiliyorum. seninle konularımız çok farklı olmasına rağmen kaderimiz aynı maalesef. ben de boşanma aşamasında bir yeni evli insanım. belki konumu okumuşsundur.

sadece destek olmak istedim. sevgiler... :71:

sevgili matahari,

konunu takip ediyorum ve durumuna çok üzüldüm. bence de çok doğru bir karar verdin. artık gerçekten kendini harap etmemen gerek bence bu evlilik olamayan evlilik ve de ilişki için. eşin gerçekten de hiç evliliğe hazır bi insan değilmiş. seni seviyor ve de üzülmeni de istemiyor bi yandan ama bir yandan da rahat hayatından vazgeçmek, çaba göstermek istemiyor. ve bunu da açıkça söylüyor.

durumunu anlıyorum şu anda. nasıl acı çektiğini düşünebiliyorum. seninle konularımız çok farklı olmasına rağmen kaderimiz aynı maalesef. ben de boşanma aşamasında bir yeni evli insanım. belki konumu okumuşsundur.

sadece destek olmak istedim. sevgiler... :71:

Evet mantığımla hareket etmeye çalışıyorum, duygularımı bastırıyorum belki. Zamanla mantığım galip geldiğinde duygularımın da öleceğine, böyle bir insanı zaten sevemeyeceğimi anlayacağımı umuyorum. Ne olursa olsun harap olmamak mümkün değil. Bu durumu aşmaya çok çabalıyorum, sonuçta bu evlilik mutlaka bitecek ama yeterince acı çektim evlilik boyunca bu süreçte daha fazla acı çekmemeye çalışıyorum. Ne olursa olsun, ayrılmak ne kadar mantıklı bir karar olsa da boşluğa düşmemek, boşanmayı kabullenmek şu aşamada çok zor. Zamanla inşallah düzelecek ve daha iyi hissedeceğim belki gerçekten geriye dönüp bakınca iyi ki bitmiş diyeceğim. Keşke diyorum hafızam silinse her şeyi unutsam ya da günlerce sadece uyusam düşünmesem artık yaşananları ama tabi bunlar olacak şeyler değil. Ama bir şekilde başetmem gerek hislerimle.

Konunu okudum ve üzüldüm gerçekten yaşadıklarına :50: Tabi ki birbirimize destek olmak için buradayız. Gerçekten her mesaj benim için çok değerli, acımasız yorumlar bile gelse bazen onlar bile gerçeğe döndürüyor beni. Çünkü olayların içindeyken mantıklı bir gözle bakamıyoruz. Ben artık kendimi bile tanıyamıyorum bazen. O yüzden dışarıdan gelen yorumlar insanın kendi düşüncelerinden bile daha mantıklı oluyor kimi zaman. Umarım sen de zor dönemleri atlatırsın ve yaşadığın sıkıntılara nispet yaparcasına çok güzel bir hayatla karşılaşırsın bundan sonra.

Allah sabır versin diyeceğim ama bence eşine dayanmak için gösterdiğin sabırdan daha az bir sabra ihtiyacın olacak diye düşünüyorum gerçekten ömür törpüsü bi adam :50: ve bence olayların dışına çıkınca nasıl bir insandan kurtulduğunu anlayıp çok çabuk kendini toplayacaksın umarım tez vakitte acın diner

matahari arkadaşım daha önceki konularını takip etmedim. bu bölüme girmemiştim. şimdi konun dikkatimi çekti bu konuyu okudum senin yorumlarının nerdeyse tamamını.
şimdi bu adam evlendi. sonra bekar arkadaşlarına özendi. sen onu sıkmadığın özgür bıraktığın halde(ki seninde onunda birbirinize kurallar koymanız normaldir aynı hayatı paylaşıyorsunuz evlilik nedir ya herkes özgür takılcak gibi birşeymi) bu adam sıkıldım bunaldım çekemiyorum ayrılmak istiyorummu diyor? hemde seni aldatan bir adam dimi bu?doğrumu anlamışım? yorumların böyle dimi?
eee sen ne yapıcaksın? boşanıp alemlere akıp çapkınlıklar yapıp sonra pişman olup sana geri dönmesinimi bekliceksin? döndüğünde artık kabul etmezsin biliyorumda bu adam seninle evlendi genç bir kızdın sen ve evlendi 15 ay sonra bu kadar absürt bir nedenle hatta nedeni bile olmadan seni bir kenara atıyor... senin duyguların nolcak? senin 15 aydır hergün ağlattı beni diyorsun bu çektiğin zamanların nolcak? her ne kadar erkek kadın eşittir desekse ülkemizde maalesef boşanan kadınla, boşanan erkek arasındaki bariz fark ortada...seni boşanmış kadın durumuna düşürdüğü nolcak????
hayır olmamalı arkadaşım... bu kadar kolay olmamalı...yani sen artık ona olan sevgini, evliliğini onu bunu düşünmeyi bırakta kendini düşün.. en başta kendini tamammı? çünkü görüyorsun sen kendini düşünmüyorsun ama başkaları en başta kendini düşünüyor ve sen bu duruma düşüyorsun. hakkı yenen, evliliği 15 ay boyunca ağlayarak süren, kocası tarafından aldatılan (kısa flört nedir ya aldatmanın yumuşatılmışımı?) ama sonunda terk edilip gidilen...
bu böyle olmamalı bunun çözümü olmalı evliliğini kurtar demiyorum ama bu adamda böyle basitçe seni bu halde bırakamamalı bu haksızlığa gelemiyorum ben ya çıldırcak gibi oluyorum...

matahari arkadaşım daha önceki konularını takip etmedim. bu bölüme girmemiştim. şimdi konun dikkatimi çekti bu konuyu okudum senin yorumlarının nerdeyse tamamını.
şimdi bu adam evlendi. sonra bekar arkadaşlarına özendi. sen onu sıkmadığın özgür bıraktığın halde(ki seninde onunda birbirinize kurallar koymanız normaldir aynı hayatı paylaşıyorsunuz evlilik nedir ya herkes özgür takılcak gibi birşeymi) bu adam sıkıldım bunaldım çekemiyorum ayrılmak istiyorummu diyor? hemde seni aldatan bir adam dimi bu?doğrumu anlamışım? yorumların böyle dimi?
eee sen ne yapıcaksın? boşanıp alemlere akıp çapkınlıklar yapıp sonra pişman olup sana geri dönmesinimi bekliceksin? döndüğünde artık kabul etmezsin biliyorumda bu adam seninle evlendi genç bir kızdın sen ve evlendi 15 ay sonra bu kadar absürt bir nedenle hatta nedeni bile olmadan seni bir kenara atıyor... senin duyguların nolcak? senin 15 aydır hergün ağlattı beni diyorsun bu çektiğin zamanların nolcak? her ne kadar erkek kadın eşittir desekse ülkemizde maalesef boşanan kadınla, boşanan erkek arasındaki bariz fark ortada...seni boşanmış kadın durumuna düşürdüğü nolcak????
hayır olmamalı arkadaşım... bu kadar kolay olmamalı...yani sen artık ona olan sevgini, evliliğini onu bunu düşünmeyi bırakta kendini düşün.. en başta kendini tamammı? çünkü görüyorsun sen kendini düşünmüyorsun ama başkaları en başta kendini düşünüyor ve sen bu duruma düşüyorsun. hakkı yenen, evliliği 15 ay boyunca ağlayarak süren, kocası tarafından aldatılan (kısa flört nedir ya aldatmanın yumuşatılmışımı?) ama sonunda terk edilip gidilen...
bu böyle olmamalı bunun çözümü olmalı evliliğini kurtar demiyorum ama bu adamda böyle basitçe seni bu halde bırakamamalı bu haksızlığa gelemiyorum ben ya çıldırcak gibi oluyorum...

seni ayakta alkışlıyorum arkadaşım...sana kesinlikle katılıyorum...:46::46:

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, içinde bulunduğum durumu ne kadar güzel özetlemişsin :65: Benim kesinlikle bu insanla (artık eşim bile demek istemiyorum) tekrar biraraya gelmek gibi bir çabam kalmadı, henüz boşanmadık ama yakında davayı açacağız ve haklarımı talep edeceğim kesinlikle. Ama bu kadar kolay kestirip atamamamın tek nedeni senin de belirttiğin şeyler aslında, sevgiden herşeyden öte bu... Tamam davalar açılacak, matahari zaten hakettiği üç beş kuruşu alacak ve herkes yoluna gidecek öyle mi? Bu kadar kolay olmamalı, bu evliliğin kurtarılacak tarafı kesinlikle yok, bu insan düzelse kaç yazar, ben geçmişi unutamam zaten o da düzelse bile tekrar aynı şeyleri yaşatır bana üç gün sonra. Hayatımı yeniden kurmam en mantıklısı. Ama işte bütün zorlukları yine ben yaşayacağım boşanma sonrasında da. Beyefendi de senin dediğin gibi oh kurtuldum özgürüm diyip alemlere akacak, bense tonla sıkıntıyla boğuşacağım. Bu kadar kolay olmamalı, bunu düşündükçe ben de çıldırıyorum zaten. Sanki 3 günlük sevgilisiymişim gibi kenara bırakıp yoluna devam etmek istiyor, oysa ki biz evliyiz, harcanan yıllar var ortada. Şu anki davranışlarını görseniz iyice sinirlenirsiniz, ben istemediğimi bittiğini söylüyorum zaten ama ona karşı ben ne kadar medeni davranırsam davranayım bana karşı o kadar kaba ve çirkin ki davranışları... Hala canımı acıtmaya, beni kıracak şeyler söylemeye ve yapmaya devam ediyor. Nedir alıp veremediği anlamıyorum, ben de onun gibi davranıp kaba mı konuşmalıyım, gidip kırıcı davranışlar mı göstermeliyim, o çirkefleştikçe ben de mi insanlığımı kaybetmeliyim, illa bu mu lazım anlamıyorum... Ne yaptım ki ben bu adama, ben mi aldattım ben mi sürekli küçümser şeyler söyledim, neden böyle davranıyor?

Bugün eşyalarının kalan son parçalarını almaya geldi, benim işim vardı ve evden çıkıyordum ayaküstü oldu o yüzden o gelince gitmek zorunda kaldım. Sonra da aptal gibi arayıp "kusura bakma apar topar çıktım çünkü geç kalıyordum, beni yanlış anlama sana karşı bir tavrım yok, herşey bitti ama sen gelir gelmez çıkmam tavır yapmak için değildi" dedim. İnanın hiçbir amacım yoktu, sadece ben çevremden hep böyle medeni davranışlar gördüm, kendimce diyaloğumuz bozulmasın, mahkeme aşamasında sorun yaşamayalım, güzel şeylerin hatrına onu kırmayayım diye yaptım bunu ama çok saçmalamışım. Çünkü bana söyledikleri zaten benim davranışlarımın umrunda bile olmadığı, hiçbir anlamı olmadığı, üzgün filan olmadığını, hatta çok iyi hissettiği şeklindeydi. Neler yaşadığımı, ne kadar üzgün olduğumu bile bile sırf beni kırmak için böyle konuşuyor. Eski işyerimden (şu an onun da çalıştığı yer) arkadaşlarım bana "aranız düzeldi mi?" diye soruyor, düzeldi zannediyorlarmış çünkü beyefendi bana yapmadığını söylemediğini bırakmadığı halde etrafta her zamankinden neşeli mutlu mesut dolaşıyormuş, yüzünde sürekli bir gülümseme pür neşe tavırlardaymış. Bilmiyorum gerçek mi, rol mü, beni iyice tahrik etmek için mi yapıyor ama en azından boşanma sürecinde insan gibi davranabilmesini beklerdim. Hiç mi güzel şeyler yaşamadık, hiç mi mutlu olmadı, ne yaptım ben ona anlamıyorum :50:

Son düzenleme:
Back
X