Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım üzülmene hiç gerek yok, senin de söylediğin gibi eşim mantıksız bir insan ve evliliğin sorumluluğunu taşıyamıyor. Artık onun için ben bile eskisi kadar üzülemiyorum.
Bugün evden çıkacaktım, biraz konuşmak istediğini söyledi, sonra gelip dedi ki, geçen akşam telefonda konuştuğumuzda ben ona düzeltiriz diyerek olumlu yaklaşmama rağmen o hala aynı şekilde hissediyormuş kararlıymış ayrılmaya çünkü beni sevmesine rağmen artık yıprandığı için bitirmek istiyormuş. Ben de "zaten konuştuk bunları, neden aynı şeyleri tekrar söylüyorsun" dedim haklı olarak. Sonra çark etti, o hala evliliğimizin bittiğine inanıyormuş ama bir yandan düzelmesini de istiyormuş o yüzden benim tekrar sıfırdan başlamayı deneme önerimi kabul edecekmiş. Ben de iyi tamam o zaman dedim ama sonra yine sinirimi bozdu. Kararı denemek yönündeymiş ama içi rahat değilmiş bunu özellikle vurguladı bir kaç kez, mutsuz olacağını biliyormuş. "İçine sinmiyorsa boşver o zaman böyle olmaz, nazını çekecek peşinden koşacak değilim, net bir şey söyle şu an bitiyor mu devam ediyor mu bilmek zorundayım." dedim. Zaten dışarı çıkmam gerekiyordu. Verdiği cevap "Şu an bekliyoruz, yarın tekrar konuşalım" oldu. Ben de iyi dedim çıktım kapıdan. Ne kadar saçma değil mi? Kendini ağırdan satıyor, gereksiz yere bir bayan gibi kaprisler, nazlar yapıyor. Bence derdi ayrılmak filan değil, asıl istediği beni peşinden koşturup egosunu tatmin etmek. Böyle bir insanla ömür boyu uğraşmak istemiyorum, bu nasıl bir insan diye düşünmeye başladım artık. Yarın tekrar konuşmak filan da istemiyorum aslında, konuşmak isterse işim var yorgunum filan diyeceğim tıpkı onun bana hep yaptığı gibi. Ben elimden gelen çabayı gösteriyorum, sürekli yeni önerilerle kurtaracak çözümlerle gidiyorum karşısına, onun hiçbir çaba gösterdiği yok. Ben çabaladıkça daha çok şımarıyor, tabiri caizse tepeme çıkıyor. Benim bildiğim normalde erkekler bayanların peşinde koşar, ikna etmeye çalışır, bu nasıl bir ego nasıl bir kendini naza çekme anlamadım. Hep benden ona yalvarmamı, onu ikna etmemi bekliyor sanki bütün hatalar benimmiş, kendisinin hiçbir suçu yokmuş gibi.
Ama artık gerçekten çok bunaldım. Ve şunu da belirteyim artık derdim ayrılmak ya da barışmak değil. Benim sabrımı ve iyi niyetimi o kadar suistimal etti ki, o kadar vurdumduymaz ve kayıtsız ki ona sadece güzel bir ders vermek istiyorum. Bu kadar kendini beğenmişlik, bu kadar ukala ve kırıcı tavırlar artık benim de sinirimi bozdu. Ayrılmak yüzüne bakmamak bile onun için yeterli bir ceza değil belli ki, çünkü hiçbir şeyi ama hiçbir şeyi umursamıyor. Gerçekten çok öfkelendiriyor beni.
Bu adamin amacini cözdüm ben. Sürekli böyle olmuyo yoruldum ve sen deneyelim diye israr edince peki tamam deneyelim ama gücüm yok fazla ona göre diyerek, her denemede hic bir özen göstermeyerek, sonra tekrar hep bu ayni senaryoyu sana yasatarak amaci seni bezdirmek ve senin onun istedigi sekilde onu kabul etmeni saglamak. Yani matahari nasilsa ayrilmayi beceremiyor hep tekrar deniyor, sonunda o da yorulacak ama ayrilmayacak, benim istedigim sekilde benim istedigim hayati kabul ederek devam edecek, adamin amaci bu aslinda, bezdirerek eninde sonunda bu duruma getirecegine inaniyor bence. Cünkü ayrilamadigini acikca görüyor zaten. Onun tek istegi hayatini istedigi gibi yasamak ve senin onun hayatina karismaman, evlilikten tek beklentisi bu.
matahari canım bu iş tamamen resmen bittikten 1 hafta sonra ooooh diyeceksin öyle huzurlu öyle büyük öyle derin bir oh çekeceksin ki kanatlanmışsın gibi hissedeceksin, haffleyeceksin. yaşananlar ne kadar ağır zor olsada çabuk geçecek emin ol. artık önüne bak mutluluğu hakkediyorsun, keni mutluluğunu kendin yarat güzel bak güzel gör artık emin ol geçecek hepsi :80:
Umuyorum ki gerçekten öyle hissederim nunna, bundan sonraki hayatıma iyimser bakmaya çalışıyorum ama bir yandan da gerçekten çok üzgünüm.
sevgili matahari,
konunu takip ediyorum ve durumuna çok üzüldüm. bence de çok doğru bir karar verdin. artık gerçekten kendini harap etmemen gerek bence bu evlilik olamayan evlilik ve de ilişki için. eşin gerçekten de hiç evliliğe hazır bi insan değilmiş. seni seviyor ve de üzülmeni de istemiyor bi yandan ama bir yandan da rahat hayatından vazgeçmek, çaba göstermek istemiyor. ve bunu da açıkça söylüyor.
durumunu anlıyorum şu anda. nasıl acı çektiğini düşünebiliyorum. seninle konularımız çok farklı olmasına rağmen kaderimiz aynı maalesef. ben de boşanma aşamasında bir yeni evli insanım. belki konumu okumuşsundur.
sadece destek olmak istedim. sevgiler...![]()
matahari arkadaşım daha önceki konularını takip etmedim. bu bölüme girmemiştim. şimdi konun dikkatimi çekti bu konuyu okudum senin yorumlarının nerdeyse tamamını.
şimdi bu adam evlendi. sonra bekar arkadaşlarına özendi. sen onu sıkmadığın özgür bıraktığın halde(ki seninde onunda birbirinize kurallar koymanız normaldir aynı hayatı paylaşıyorsunuz evlilik nedir ya herkes özgür takılcak gibi birşeymi) bu adam sıkıldım bunaldım çekemiyorum ayrılmak istiyorummu diyor? hemde seni aldatan bir adam dimi bu?doğrumu anlamışım? yorumların böyle dimi?
eee sen ne yapıcaksın? boşanıp alemlere akıp çapkınlıklar yapıp sonra pişman olup sana geri dönmesinimi bekliceksin? döndüğünde artık kabul etmezsin biliyorumda bu adam seninle evlendi genç bir kızdın sen ve evlendi 15 ay sonra bu kadar absürt bir nedenle hatta nedeni bile olmadan seni bir kenara atıyor... senin duyguların nolcak? senin 15 aydır hergün ağlattı beni diyorsun bu çektiğin zamanların nolcak? her ne kadar erkek kadın eşittir desekse ülkemizde maalesef boşanan kadınla, boşanan erkek arasındaki bariz fark ortada...seni boşanmış kadın durumuna düşürdüğü nolcak????
hayır olmamalı arkadaşım... bu kadar kolay olmamalı...yani sen artık ona olan sevgini, evliliğini onu bunu düşünmeyi bırakta kendini düşün.. en başta kendini tamammı? çünkü görüyorsun sen kendini düşünmüyorsun ama başkaları en başta kendini düşünüyor ve sen bu duruma düşüyorsun. hakkı yenen, evliliği 15 ay boyunca ağlayarak süren, kocası tarafından aldatılan (kısa flört nedir ya aldatmanın yumuşatılmışımı?) ama sonunda terk edilip gidilen...
bu böyle olmamalı bunun çözümü olmalı evliliğini kurtar demiyorum ama bu adamda böyle basitçe seni bu halde bırakamamalı bu haksızlığa gelemiyorum ben ya çıldırcak gibi oluyorum...
matahari arkadaşım daha önceki konularını takip etmedim. bu bölüme girmemiştim. şimdi konun dikkatimi çekti bu konuyu okudum senin yorumlarının nerdeyse tamamını.
şimdi bu adam evlendi. sonra bekar arkadaşlarına özendi. sen onu sıkmadığın özgür bıraktığın halde(ki seninde onunda birbirinize kurallar koymanız normaldir aynı hayatı paylaşıyorsunuz evlilik nedir ya herkes özgür takılcak gibi birşeymi) bu adam sıkıldım bunaldım çekemiyorum ayrılmak istiyorummu diyor? hemde seni aldatan bir adam dimi bu?doğrumu anlamışım? yorumların böyle dimi?
eee sen ne yapıcaksın? boşanıp alemlere akıp çapkınlıklar yapıp sonra pişman olup sana geri dönmesinimi bekliceksin? döndüğünde artık kabul etmezsin biliyorumda bu adam seninle evlendi genç bir kızdın sen ve evlendi 15 ay sonra bu kadar absürt bir nedenle hatta nedeni bile olmadan seni bir kenara atıyor... senin duyguların nolcak? senin 15 aydır hergün ağlattı beni diyorsun bu çektiğin zamanların nolcak? her ne kadar erkek kadın eşittir desekse ülkemizde maalesef boşanan kadınla, boşanan erkek arasındaki bariz fark ortada...seni boşanmış kadın durumuna düşürdüğü nolcak????
hayır olmamalı arkadaşım... bu kadar kolay olmamalı...yani sen artık ona olan sevgini, evliliğini onu bunu düşünmeyi bırakta kendini düşün.. en başta kendini tamammı? çünkü görüyorsun sen kendini düşünmüyorsun ama başkaları en başta kendini düşünüyor ve sen bu duruma düşüyorsun. hakkı yenen, evliliği 15 ay boyunca ağlayarak süren, kocası tarafından aldatılan (kısa flört nedir ya aldatmanın yumuşatılmışımı?) ama sonunda terk edilip gidilen...
bu böyle olmamalı bunun çözümü olmalı evliliğini kurtar demiyorum ama bu adamda böyle basitçe seni bu halde bırakamamalı bu haksızlığa gelemiyorum ben ya çıldırcak gibi oluyorum...