vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

Kendinize saygınız yoksa kimse size saygı duymaz hanımlar

Önce siz kendinizi sevin. Ne istiyorum ben? Beni ne mutlu eder? Bu sorulara cevap verin.

Arada eşim var, aman eşim üzülmesin diye size götlük yapılmasına izin vermeyin. Kendi oğulları mutsuz olmasın diye size iyi davranmaları gerekenler onlar

seninkilerde aynı model. "kıskançlıktan çatlıyorlar." benim ailemde eşimi sever, sayar. ben geçen bayram aileme ilk gün gitmedim. çok misafir var yarın gel demişlerdi. bende kv kp'e yarın gideceğiz dedim. akşama kadar bütün kendi akrabalarına imalı imalı, benim gelinde anasıgile gitmedi diye 40 kere anons geçti. öyle sinirlendimki akrabalarının yanında açtım ağzımı yumdum gözümü. şimdi yine aklıma geldi oh ne güzelde yaptım. az bile yaptım, keşke daha güzel laf soksaydım.

Z

süperr yaa bunu eşime göndersem ayıp mı olur?
Onca şeyden sonra (bakınız konularımda mevcut )gitmek istedik geçen bayram resmen evlerine kabul etmediler.Bu bayram kalkmış tam da bunu söyledi bayramda küslük olmaz inadına gitsek mi? Kimin inadına gidiyoruz pardon da dedim kadın evine kabul etmedi dedim de öyle sustu.Ama bayram boyunca gidelim gidelim diye tutturacak gibi modu var da.

Bu cevabınıza da başka resim ve özlü sözle cevap vermek istemiyorum.

Siz ne kadar mantıklı da konuşsanız, ne kadar sakince açıklayarak da anlatsanız karşınızdakinin anlamaya niyeti yoksa ya da kapasitesi yoksa (aklı kısa ise) zaten siz yıllarca da anlatsanız anlamayacaktır.

Boşverin

Hiç muhatap olmayın. Benim anlatacağımı anlayacak zekada değiller deyin, yine bildiğinizi okuyun. Onlar ne derse desin. Umursamayın. Onları ciddiye almayın.

Siz bu hayata 1 kez geliyorsunuz. Mutlu olmak sizin en büyük hakkınız. Sizin yaşam enerjinizi alan insanlarla samimi olmak zorunda değilsiniz. Gidin, bayramda elini öpün, çayını için, nasılsınız deyin gülümseyerek, asansör önünde karşılaştığınız bir komşunuzla konuşur gibi. O kadar.

Yüz göz olmaya gerek yok. Bu hayat sizin.

Hep emir veriyo her yaptığım şeye karışıyo her Bayram'ım zehir oluyo sayesinde bıktım artık

Yerden yere atarak ağlamıyor en azından sizinkiler,ben hala olayın şokundayım sanırım

aynen yıne hep aynı sorun bende esımın zoruyla dun gıttık bugun baska yere gıttık duramadı aksam gıdelım dedı kendı gıttı sofranarak ve yarında onlarla köye gıdecekmısız nalet olsun böyle duzene hızmetçılık edıyorum bende gıdınce

Eşimin zoruyla nedir?
Kolunuzdan bacağınızdan çeke çeke mi götürüyor? Yollarda sürüklüyor mu? Sizin gitmek istemediğinizi bilip de eterle bayıltıp mı götürüyor?

Ve siz hayır gitmeyeceğim demiyor musunuz?

Bu adama da hala eşim demeye devam mı ediyorsunuz?

evlı degılsınız sanırım yada cok ıyı anlayıslı bı esınız var esım ıyıdır hostur ama ailesıne duskun hep gıtmek ıster sureklı kavga edıyoruz bu yuzden napıyım bosanıyımmı yanı ıstıyo ılla gıdılecek tek gıt dıyorum kıyamet kopuyo gelınce kopar sen gelmedın ben rezıl oldum tek gıdılırmı vs yanı yasayanlar bılır anlatanbılıyomuyum

Kusura bakmayın minnie'nin sorunlu derecede anneci kocasına bile aman içkisi yok kumari yok affet demenizden sonra su yorum beni yazmaya itti
İnsanların bazı konularda aman beyim bana kizmasinda yeni gelen koca da farklı olmaz erkek iste die kabullenmesini anlamıyorum!. .
Benim kuzenim mesela anlayışsiz ve ilgisiz olduğu için aldatma icki ve kumar yokken boşadı cok da mutlu fıstık gibi de yaşıyor. Nedir bu mutsuzsan bosan diyen kadınları evli değil ne anlar diye yaftalamaniz cidden?
Eğer bir erkek karısının aielsini ve karısının duygusunu dusunmeden hep ben diyorsa neden sırf kadın evlilik birliğini dusunme zorunda? Neden hep kadın fedakarlık yapacak? Tek aile erkek ailesi mi? Neden hep alttan alan kadinlar?
Siz biraz daha her şeyi sineye çeken sürekli ceken kadın olabilirsiniz ama her evliliği de aynı mantaliteden yorumlamaya kalkmanız hata.
Boşanmalara arttiysa eskisi gibi aman yuvam yıkılmasına diye her tur mutsuzluğa rağmen kalan kadınlardan dolayiydi. Boşansinlar yani evlilik kurumu yara almasın diye niye tek başına kadın çekiyor?

Evli değilim ama evliydim

Sizin yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla siz de evli değilmişsiniz zaten.

Anlatabiliyor muyum?

peki esin nasil karsiliyor canim.bu durumu sen sanlisin ozaman ben ve benim gibi arkafaslar gorusmeme karari alaniyor esleri yuzunden hayatimiz zindana donuyor cunku...calisan bayanlar daha guzel tepki koyuyor galiba..ve herkez sayip seviyor...cok sanslisin

bi kaynana rezaleti daha
ayip ayip koskoca kadinain yerden yere vurmak kendini nedir yahu
ama verdigin cevabi cok merak ettm

yazik yazik iste bazi buyuklerin rezilligi...
cok cok cok ayip etmis keske guzelce bisey diyebilseydin tepkisiz kalmadin umarim

gercekten uzaktan konusmak kolay hele birde cocuk varsa o evdeki tek gecelik huzursuzluk bile o yavrucagi oyle etkiliyorki...ama evdeki huzur cocuklarin gozune yansiyor...ama ben senin ailenle gorusmucem deyip kesip attigimizda hem kendi ailemiz hem esin ailesi hem cocuk hem biz herkez etkileniyor...ben mesela hem kendi ailem hem cocugum.icin esimin ailesi konusundaki israrlarini 1 gecelik en fazla cekebiliyorum..hergun zindan yasmakatnasa 1 gece yasarim cikarim.zindandan diyorum..ve bnim.gibi esi olan butun kardeslerim..
tek gidemeyen erkekkler zaten genelde karisini zorluyor gitmeye...cunku tek giderse anasi babasi falan beynini kemiroyor bi karina soz geciremiyon o evde sen burda ne bu terbiyesizlik falan mutlaka derler eminim..eslerde onlara cvp verememk yuzunden bize baski yapiyorlar ben cok iyi anliyorum.bacim

Aslinda bizde hic kural falan yok. Ama baktim da hep kurban bayraminin ilk gunu kayinvalideme gitmisiz. Cunku birlikte kesiyorz ve ben halledemem zaten,bizim kurbana yardim ediyorlar.. etimizi keser paylarimizi verir cikar geliriz(aksama kadar suruyor) ertesi gun de memleketime gideriz. Kalan gunleri orda gecirirz

Kayinvalidemlerle ayni memlekette oldugumuzdan ilk oraya ugruyorz. Eger kendi ailemin yaninda olsaydim bizimkilere ugrardik. Esimin ailesi coook ataerkil yapida ama alistilar sanirim bize. Ramazan bayraminda da ayni durum olur. Kayinvalidemde yatili kalmiyorz ama ailemde uzak oldugu icin kaliriz ve tek basima kalmam ben.. nereye gidersek esim ve cocuklarimla beraber gider beraber doneriz.
Anlayissiz erkek cok zor. Evet kayinvalideler baski yapiyordur(sekil A) ama kocada bitiyor hersey.. ilk evlendigim yil rahmetli babaannesi ;artk adana bitti,sen buranin kizisin bla bla laflarini etmisti de canim sikilmisti. Agzimizi acip bisey demedik. Esim ; bosver kalbini kirmayalim yasli kadin,sen iste her hafta sonu gideriz,hee hee de gec demisti. Saolsn hic sikinti olmadi

Ben calismiyorum
Bosanma asamasina kadar getirip resti cektim.
Sonra esimde anladi yani zitim ben onlarla anlasamiyoruz karsilikli gördü
Beni sevmesinler Allah sevsin beni.
İki cihanda karsima cikmasinlar.
Eminimki bugun yuz versem yarin evime damlarlar.
Evimede gelemiyolar bende gitmiyorum hic.
Esim gorusuyo ailesiyle.

Bu arda bizde esimle kurban eti yuzunden tartistik
Ben zaten eve ayirmiyorum neredyse dagiliyo bir cok kisi var etrafimda evine et girmeyen.
Her kurban tutturuyo kardesime abimede vericem.
Yahuu birinin evi arabasi var
Birinin evi var evine 3maas giriyo keyfi kesmiyolar sırf bak kesti vermediler diceklermis diye et verdiriyo

Ya verelim tamam hepsini verelim zatende veriyoruz ama onlara vermek istemiyorum dedim.

Tamam tamam ben paramla alir verim dedi bu sefer.

Yani sirf arkasindan konusurlar diye vercek.
Böyle bir aile iste.

Kurban gunu adami gunaha sokuyolar cibiliyetsizler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…