Ama arkadaşım olmaz ki böyle. Azıcık cikar dişini. Benim ailem ben karar veririm de ya da kv ye yardım etme.
Yok olur mu öyle şey. Ben evli degilim ama şunu anladım insanlar sen nasıl davranırsan ona modifiye oluyorlar yani ona uyum sağlıyorlar. Kötü gelin olursun ama ona da alışırlar. Bir iki kızarlar bir iki laf sokarlar ama bu kız böyle derler eninde sonunda. Birde anne baba bu. Yani ne bileyim eşinden daha önemli bence. İsterse sittin sene konuşmasın git bence.İçinde bulunduğum durumu Anlatmam çok zor canım..
Azıcık dişimi çıkarsam, kötü gelin, kötü eş ilan ediliyorum..
Kendi görüşmesin umurumda da değil,
Bayram harici de karışmaz zaten ama bayramlarda özellikle yapıyor..
Geçen sene ramazan bayramında, hep beraber tüm akrabalarını gezdikten sonra,
Kayınbabamın ' bir tanıdık var oraya gidelim ' demesi üzerine, kibarca dedim ki ;
- Baba, daha annemlere gitmedim, akşam oluyor, başka zaman gitsek olmaz mı?
üstelik kızım da acıkmıştı.
Bunun üzerine 15 gün Kayınbabam benimle konuşmadı, kayınbaba benimle barışana kadar eşim yüzüme bakmadı.
Kayınvalide ağzına geleni saydırdı..
Bayramlardan nefret etmeme sebep oldular artık.
Çok dolmuşum kusura bakmayın.
Yok olur mu öyle şey. Ben evli degilim ama şunu anladım insanlar sen nasıl davranırsan ona modifiye oluyorlar yani ona uyum sağlıyorlar. Kötü gelin olursun ama ona da alışırlar. Bir iki kızarlar bir iki laf sokarlar ama bu kız böyle derler eninde sonunda. Birde anne baba bu. Yani ne bileyim eşinden daha önemli bence. İsterse sittin sene konuşmasın git bence.
Ben o kısımların hangisine giriyorum bilmem ama 2.gün oldu daha annemlere gitmedim. Üstelik 10-15 dk mesafemiz varken..
Dün sabahtan akşama kadar kayınvalidedeydik, doğal olarak..
Kanun ya bu, bozarsak ceza alırız alimallah!!...
Eşim annemle konuşmuyor, benim gidip gelmeme karışmıyor ama, bayramın 2.günü akşam olacak nerdeyse daha annem ve babamla bayramlaşamadım..
Üstelik az önce telefonda ;
- baba, evde duralım biraz belki gelen olur. Akşama da size geliriz uygun görürsen..
Demez mi??
Çıldırıcaammm!!!!
Beni deniyor biliyorum, sinirimi ölçüyor en küçük bir tepki verirsem, nasıl oluyor bilmem ama işin sonunda suçlu ben çıkıcam, ben ağlayıp zırlayacağım..
Sabır deyip bekliyorum, bakalım...
Evlendikten sonra nefret eder oldum şu bayramlardan..
Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..
Kendi annesine de asla yalnız gitmez şu an..
Dün kendi ağzıyla söyledi ;
" Annenlerde en fazla 1 saat oturacaksın. " diye, sonra doğru kendi annesine..
Geleni gideni bitmez onların, hizmetçi lazım çünkü...
bayramlRin gercekten zehir olmus sana cok cok uzuldum..1 saat oturu aksin alicam demek cok cok agir birsey..peki ailen ne diyor bu duruma bir gece kal demiyorlarmi sana esine....ben suan esime sukrettim senin esini okuduktan sonra..cunku ailelr arasi ayrim yapmaz bukadsr da slkmaz sever ailemi ailemd3 oonu...bu esitligi saglayamasaydi ben senin gibi alttan almazdim aileme anlatirdim durumu onlarda sahip cikarlardiİçinde bulunduğum durumu Anlatmam çok zor canım..
Azıcık dişimi çıkarsam, kötü gelin, kötü eş ilan ediliyorum..
Kendi görüşmesin umurumda da değil,
Bayram harici de karışmaz zaten ama bayramlarda özellikle yapıyor..
Geçen sene ramazan bayramında, hep beraber tüm akrabalarını gezdikten sonra,
Kayınbabamın ' bir tanıdık var oraya gidelim ' demesi üzerine, kibarca dedim ki ;
- Baba, daha annemlere gitmedim, akşam oluyor, başka zaman gitsek olmaz mı?
üstelik kızım da acıkmıştı.
Bunun üzerine 15 gün Kayınbabam benimle konuşmadı, kayınbaba benimle barışana kadar eşim yüzüme bakmadı.
Kayınvalide ağzına geleni saydırdı..
Bayramlardan nefret etmeme sebep oldular artık.
Çok dolmuşum kusura bakmayın.
eesim benim ailem ve kendi ailesi arasindaki dengeyi kuramazsyadi o dediklerini uygulardim ama benim aileme severek gittigi kaldigi icin bende cok zorlansamda sirf aileme olan saygisini gozeterek 1 gecelik. bayram iskencesine katlaniyorum.yoksa ezik biri degilim evlilimin ilk gunleri gonderrmemeye kalkisti anasiyla bir olup ve ben apartmani ayaga kaldirmistim yikmistim ortaligi ve cekip gitmistim annemlere bunu bikac kere tekrarlayinca daha da karisamiyorlar cok sukur arrtik istedim zaman gidiyorum esimdr geliyor kendi istegiyle....Sizin nezdinizde böyle düşünen tüm hanımlara seslenmek istiyorum. "Ataerkillik" ve "duygu sömürüsü" aracılığıyla adaletsizlik yapan insanla baştan evlenmeyin.Çoktan evlenmiş veya tanıyamadan evlendirilmişlere diyecek sözüm yok ama henüz bekar olanlara söylüyorum. "Karına söz geçiremiyosun" diyecek aileye veya karısını malı gibi gören ailesine birşeyler kanıtlama peşinde olan olgunlaşmamış erkeğe gelin olmayın.
Çocuk varmış kavgayı duymasınmış.Ablacım ben de aman tadımız kaçmasın ali rıza bey kıvamında bi ailede büyüdüm ama anneme yapılan her haksızlıktan haberim var ve çok kızıyorum anne yarım insan mıydın anan baban var mesleğin var niye bebeğini alıp çıkmadın kapıdan diyorum.Yani diyorlar ya iş büyüyüp boşanmaya giderdi,giderse gitsin anasını satayım(!) sizi insan yerine koymayan adamla/aileyle evlilik müessesesini sürdürmeye çırpındınız diye kim madalya veriyor? Kısacası sözüm henüz evlenmemiş olan kardeşlerime...
Evlenmeden anlaşılmıyor demeyin lütfen bakın insanlar canlı yayında maaş mal mülk sormaktan çekinmiyor; siz tanıştığınız insanın hayat görüşünü sormaktan mı çekineceksiniz?
Nasıl kabul ediyorsunuz böyle birseyi inanamıyorum!ben onun ailesine hayatta gitmezdim sizin yerinizde olsaydım. O gelmiyor siz niye gidiyorsunuz?kendinizi ezdiriyorsunuz?evlilik böyle birşey değil ya!siz köle misiniz?yumurtadan mi çıktınız?ananız babanız sağken 1 saat göreceksiniz he?allah geçinden versin ama,kocanız çok mutlu olur sizde pişmanlıklar içinde kivranirsiniz birgün.Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..
Kendi annesine de asla yalnız gitmez şu an..
Dün kendi ağzıyla söyledi ;
" Annenlerde en fazla 1 saat oturacaksın. " diye, sonra doğru kendi annesine..
Geleni gideni bitmez onların, hizmetçi lazım çünkü...
E işte bu arada git annene. Mesaj atarsın ben annemdeyim sen de git anana diyeHaklısın canım da ben gitmek istesem de şartlar uygun değil şu an. 2 yaşında kızım var, eşimin keyfini beklerken onun uyku saati geldi uyuttum.
Saat 12de hazırlandım, saatlerdir keyfini bekliyorum beyefendinin..
aramızda dünden kalan bir sorun var, bu yüzden beni daha çok üzme peşinde, biliyorum..
büyük ihtimalle kızım uyanınca, annesine gidicez..
O beni bırakıp dışarı çıkacak, ben ise sinirden çatladığımla kalıcam..
Sana tavsiyem canım, evli değilsin madem, bekarlığın keyfini çıkar..
Evlilik er yada geç olur, hayırlısıyla olsun tabi.
Ama bekarlık geri gelmiyor malesef..
Dişli kadınlara ba yı lı yo rummmmeesim benim ailem ve kendi ailesi arasindaki dengeyi kuramazsyadi o dediklerini uygulardim ama benim aileme severek gittigi kaldigi icin bende cok zorlansamda sirf aileme olan saygisini gozeterek 1 gecelik. bayram iskencesine katlaniyorum.yoksa ezik biri degilim evlilimin ilk gunleri gonderrmemeye kalkisti anasiyla bir olup ve ben apartmani ayaga kaldirmistim yikmistim ortaligi ve cekip gitmistim annemlere bunu bikac kere tekrarlayinca daha da karisamiyorlar cok sukur arrtik istedim zaman gidiyorum esimdr geliyor kendi istegiyle....
bayramlRin gercekten zehir olmus sana cok cok uzuldum..1 saat oturu aksin alicam demek cok cok agir birsey..peki ailen ne diyor bu duruma bir gece kal demiyorlarmi sana esine....ben suan esime sukrettim senin esini okuduktan sonra..cunku ailelr arasi ayrim yapmaz bukadsr da slkmaz sever ailemi ailemd3 oonu...bu esitligi saglayamasaydi ben senin gibi alttan almazdim aileme anlatirdim durumu onlarda sahip cikarlardi
E işte bu arada git annene. Mesaj atarsın ben annemdeyim sen de git anana diyeEvlenme demişsin ya; bdv sayesinde bende artık evlilik fobisi oluştu. Korku falan demiyorum bak bildiğin fobi Yaşam şartlarını bilemem tabii ki ama sence de fazla taviz vermiyor musun?
valla disli animda bende kendime bayiliyorumDişli kadınlara ba yı lı yo rummmm
Nasıl kabul ediyorsunuz böyle birseyi inanamıyorum!ben onun ailesine hayatta gitmezdim sizin yerinizde olsaydım. O gelmiyor siz niye gidiyorsunuz?kendinizi ezdiriyorsunuz?evlilik böyle birşey değil ya!siz köle misiniz?yumurtadan mi çıktınız?ananız babanız sağken 1 saat göreceksiniz he?allah geçinden versin ama,kocanız çok mutlu olur sizde pişmanlıklar içinde kivranirsiniz birgün.
peki esini seviyormusun ve o da seni seviyormu evde basbasayken nasilsinizAilem her şeyin farkında canım, çok çok büyük haksızlık yapıyor ve annemden nefret ediyor..
Ben ve ailem ise o klişe laflarla; kızım için, yuvam için dayanmaya çalışıyoruz...
Bizim alttan alıp idare etmelerimiz istismar edilip salak yerine koyuluyoruz o ayrı..
Azıcık zorda kalsın esiniz bal gibi idare ederKızım uyanmadan gidemem ki, 5 dk idare edemez babası...
Haklısın, bekar olsam burda ki konuları gördükten sonra bende de fobi oluşurdu.. :)
En kötüsü de bu ya, aileme değer vermeyen adamı seviyorum, o da seviyor biliyorum..peki esini seviyormusun ve o da seni seviyormu evde basbasayken nasilsiniz
Nasıl delirttilerse artıkvalla disli animda bende kendime bayiliyorumyeni evliykenki o gunu hic unutamiyorum....hazirlaniyorum beynimi yediler hazirlanan kadar kaynanam daha yeni gitti gitmesin diyo esime esimde son ayar ses bana bagriyo ..kollari sivadim siz nediyorsunuz lan yeter oldururum kendimi nedemek gitmeyecekmisim( biyandan hisimla hazirlaniyorum )..yakarim lan bu evi diyorum ..kaynanama bakip sende cocuklarini gormeyeceksin o kizin hergun gelmeyecek bu eve.ha gelecek saat basi anamlara gidicem kimsiniz lan siz diyorum celik kapiyi nerdeyse kiracak kadar carpip evden cikiyorum...binadada sesim kisilacak kadar bagra bagra ayakkabulari giyiyorum goren kaciyor yanimdan ....hakedene yapicaksin abi korkmacaksin kukreyeceksin canin yaninca
O zorda bırakacak durumun oluşmasına bile izin vermez, ancak sevsin o..Azıcık zorda kalsın esiniz bal gibi idare eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?