vay be super peki senin ailen ne diyor bu duruma bosanma asamsindayken yanindalarmiydiBen calismiyorum
Bosanma asamasina kadar getirip resti cektim.
Sonra esimde anladi yani zitim ben onlarla anlasamiyoruz karsilikli gördü
Beni sevmesinler Allah sevsin beni.
İki cihanda karsima cikmasinlar.
Eminimki bugun yuz versem yarin evime damlarlar.
Evimede gelemiyolar bende gitmiyorum hic.
Esim gorusuyo ailesiyle.
ay cok sinir bozucu durum ya ama olsun ailesiyle gorusmemene bise demiyo madem etw bari rest cekmeseydin adamda yipranmistir baya...evet durumu iyi.olup kesmeyenler bile et gozetiyo halbuki kendi parasiyla birkerecik et alamayan fakirlerimiz varBu arda bizde esimle kurban eti yuzunden tartistik
Ben zaten eve ayirmiyorum neredyse dagiliyo bir cok kisi var etrafimda evine et girmeyen.
Her kurban tutturuyo kardesime abimede vericem.
Yahuu birinin evi arabasi var
Birinin evi var evine 3maas giriyo keyfi kesmiyolar sırf bak kesti vermediler diceklermis diye et verdiriyo
Ya verelim tamam hepsini verelim zatende veriyoruz ama onlara vermek istemiyorum dedim.
Tamam tamam ben paramla alir verim dedi bu sefer.
Yani sirf arkasindan konusurlar diye vercek.
Böyle bir aile iste.
Kurban gunu adami gunaha sokuyolar cibiliyetsizler.
Benimki 6 yaşında. 3 senedir babasıyla gider gelirler babaanne-dede görmeye, bayram da dahil. Benim gidip gitmememle ilgili sorun olmaz. Onlar zaten sormazlar, eşim de takmaz hiç.
Onlarda dini bayram bizdeki kadar önemsenmez. Ne kurban keserler, ne bir hazırlık yapılır. Standart gün gibi geçer. En fazla bir kutu çikolata bulundururlar evde o kadar. Ben zaten görüşmüyorum, eşim de gitmese bile niye gelmedin diyen olmaz. Dolayısıyla bana yansıyan birşey de olmaz. Yok önce bize geleceksiniz, yok başkasına gitmeyeceksiniz falan mümkün değil onlarda. Gelenek görenekçi değiller hiç.
Nedenini detaylı olarak anlattığım iki konum var isterseniz bakabilirsiniz. Özetle kayınpederin herşeyi almayı hak, vermeyi bizim terbiyesizliğimiz olarak görmesi üzerine eşime ve dolaylı olarak bana yaptığı hakaretler sonucu görüşmeyi kestik. Aslında ben birebir gerginlik yaşamadım. Eşimle bozuştular. Baya bi kavga olmuş aralarında, ben yoktum ortamda. Eşim görüşmedi 3 ay, sonra barıştı. Ama ben bir daha gitmedim, öylece görüşmeyi kestim. Kayınvalideyle öyle çok büyük sorunum yoktu ama kayınpederi bir daha görsem kesin dilimi tutamazdım. Eşime dedim ki ben artık onlara karşı saygıyı koruyamam, görüşmek istemiyorum, böylesi daha iyi dedim. Ki o zamana kadar her türlü densizliklerinde bile saygıyı koruyabilmiştim, hiç negatif birşey yaşanmamıştı aramızda. Eşim de zaten barışsa da gönlü kırgındı, anlayışla karşıladı o yüzden. 3 yıl oldu görüşmüyorum. Kafam rahat, keyfim yerindeÖzel değilse niye gorusmuyorsunuz?
Bende görüşmüyorum da o yüzden sordum
Annem hep yanimdaydi.vay be super peki senin ailen ne diyor bu duruma bosanma asamsindayken yanindalarmiydi
Zaten onların evinde ağzımı bıçak açmıyor. Artık konuşmama kararı aldım 4 yıldır hiç sesimi çıkarmıyorum. Ama artık yeter yani. Nasıl bir mankafalarsa bişeyi anlatmak için bağırmak gerekiyor. O zaman da anlamıyorlar ama susuyorlar. Ben de bu kez tavrını böyle koydum. Herkesin bağırdığı kadar değil ama biraz sert çıkıştım. Aptal adam.yazik yazik iste bazi buyuklerin rezilligi...
cok cok cok ayip etmis keske guzelce bisey diyebilseydin tepkisiz kalmadin umarim
2 senedir bu bahane buldugum için Ramazan Bayramları gelmiyorum ramazan da annenlerle oldum 2 senedir kurbanlarda kayinvalidemler le. Ama diyorum ya bahane olduğu için doğum yaptım düşük yaptım falan. Bahane olmasa asla durmaz eşim kavgalar ederiz. Sadece ben taviz veriyorum malesefMesafe uzaksa bayramları bölün. Ramazanda sizin ailenizle, kurbanda eşinizin ailesiyle. Ya da tam tersi. Ya da bir sene bu şekilde, diğer sene tam tersi
Ailenize haksızlık bu. Siz de ağaç kovuğunda büyümediniz. Bu adaletsizliğe dur demelisiniz. Bir sene surat yaparlar, diğer sene alışırlar. Yazık annenize babanıza
Sizin nezdinizde böyle düşünen tüm hanımlara seslenmek istiyorum. "Ataerkillik" ve "duygu sömürüsü" aracılığıyla adaletsizlik yapan insanla baştan evlenmeyin.Çoktan evlenmiş veya tanıyamadan evlendirilmişlere diyecek sözüm yok ama henüz bekar olanlara söylüyorum. "Karına söz geçiremiyosun" diyecek aileye veya karısını malı gibi gören ailesine birşeyler kanıtlama peşinde olan olgunlaşmamış erkeğe gelin olmayın.gercekten uzaktan konusmak kolay hele birde cocuk varsa o evdeki tek gecelik huzursuzluk bile o yavrucagi oyle etkiliyorki...ama evdeki huzur cocuklarin gozune yansiyor...ama ben senin ailenle gorusmucem deyip kesip attigimizda hem kendi ailemiz hem esin ailesi hem cocuk hem biz herkez etkileniyor...ben mesela hem kendi ailem hem cocugum.icin esimin ailesi konusundaki israrlarini 1 gecelik en fazla cekebiliyorum..hergun zindan yasmakatnasa 1 gece yasarim cikarim.zindandan diyorum..ve bnim.gibi esi olan butun kardeslerim..
tek gidemeyen erkekkler zaten genelde karisini zorluyor gitmeye...cunku tek giderse anasi babasi falan beynini kemiroyor bi karina soz geciremiyon o evde sen burda ne bu terbiyesizlik falan mutlaka derler eminim..eslerde onlara cvp verememk yuzunden bize baski yapiyorlar ben cok iyi anliyorum.bacim
Harika yazmışsın. Ba yıl dımmmmmm.Sizin nezdinizde böyle düşünen tüm hanımlara seslenmek istiyorum. "Ataerkillik" ve "duygu sömürüsü" aracılığıyla adaletsizlik yapan insanla baştan evlenmeyin.Çoktan evlenmiş veya tanıyamadan evlendirilmişlere diyecek sözüm yok ama henüz bekar olanlara söylüyorum. "Karına söz geçiremiyosun" diyecek aileye veya karısını malı gibi gören ailesine birşeyler kanıtlama peşinde olan olgunlaşmamış erkeğe gelin olmayın.
Çocuk varmış kavgayı duymasınmış.Ablacım ben de aman tadımız kaçmasın ali rıza bey kıvamında bi ailede büyüdüm ama anneme yapılan her haksızlıktan haberim var ve çok kızıyorum anne yarım insan mıydın anan baban var mesleğin var niye bebeğini alıp çıkmadın kapıdan diyorum.Yani diyorlar ya iş büyüyüp boşanmaya giderdi,giderse gitsin anasını satayım(!) sizi insan yerine koymayan adamla/aileyle evlilik müessesesini sürdürmeye çırpındınız diye kim madalya veriyor? Kısacası sözüm henüz evlenmemiş olan kardeşlerime...
Evlenmeden anlaşılmıyor demeyin lütfen bakın insanlar canlı yayında maaş mal mülk sormaktan çekinmiyor; siz tanıştığınız insanın hayat görüşünü sormaktan mı çekineceksiniz?
Eşin karışmıyorsa neden gitmedin ki? O kendi ailesine gitsin sen kendi ailene git.Ben o kısımların hangisine giriyorum bilmem ama 2.gün oldu daha annemlere gitmedim. Üstelik 10-15 dk mesafemiz varken..
Dün sabahtan akşama kadar kayınvalidedeydik, doğal olarak..
Kanun ya bu, bozarsak ceza alırız alimallah!!...
Eşim annemle konuşmuyor, benim gidip gelmeme karışmıyor ama, bayramın 2.günü akşam olacak nerdeyse daha annem ve babamla bayramlaşamadım..
Üstelik az önce telefonda ;
- baba, evde duralım biraz belki gelen olur. Akşama da size geliriz uygun görürsen..
Demez mi??
Çıldırıcaammm!!!!
Beni deniyor biliyorum, sinirimi ölçüyor en küçük bir tepki verirsem, nasıl oluyor bilmem ama işin sonunda suçlu ben çıkıcam, ben ağlayıp zırlayacağım..
Sabır deyip bekliyorum, bakalım...
Evlendikten sonra nefret eder oldum şu bayramlardan..
Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..Eşin karışmıyorsa neden gitmedin ki? O kendi ailesine gitsin sen kendi ailene git.
Ama arkadaşım olmaz ki böyle. Azıcık cikar dişini. Benim ailem ben karar veririm de ya da kv ye yardım etme.Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..
Kendi annesine de asla yalnız gitmez şu an..
Dün kendi ağzıyla söyledi ;
" Annenlerde en fazla 1 saat oturacaksın. " diye, sonra doğru kendi annesine..
Geleni gideni bitmez onların, hizmetçi lazım çünkü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?