vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

vay be super peki senin ailen ne diyor bu duruma bosanma asamsindayken yanindalarmiydi

ay cok sinir bozucu durum ya ama olsun ailesiyle gorusmemene bise demiyo madem etw bari rest cekmeseydin adamda yipranmistir baya...evet durumu iyi.olup kesmeyenler bile et gozetiyo halbuki kendi parasiyla birkerecik et alamayan fakirlerimiz var

Çok şükür ki şehirler arası oturuyorum. 14.5 saat süren bi mesafe. Hiç bir bayram gitmedim.

Aynı şehirde olsak el mahkum gidecektim.

kizlar ben bu bayram fiyasko yasamadim hayrettttt....dun arefeydi ve biz her arefe kaynanamlarda kalir sabahin.korunde hepbirlikte babaannein evine giderdik bu arefe gitmedik kalmaya sabah da babaannelere gidilmicekmis zaten galiba indan kaynana bise demedi...beyse bayram gunu oglende gittik gitmeden ince esimle konustum.onlar aksam evde durmaz oraya burya gideler et dagatmaya bosuna kalmayalim baska zaman gideriz diyerek ikna ettim.hayret pek ustelemedi
.oglende gittik anasigile yemek yedik 3 saat falan duruo kalktik hayretki kalin bile demediler et isleri vardi ama ondan galiba...ve evimdeyim.suan vallahi saskinim:) ama kaynanam ufavik.sinirimi.bozdu onemsemiyorum.ama
kaynanam gorumcemleride cagardi hemen onlara ..onlarlada orda bayramlastij...sonra kaynanamin yaninda biz gidelim ya artik dedim gidin akrabalari ziyaret edin gelin ablanlara( gorumcemlere) gideriz dedi...e buraya geldiler ya bayramlastik biz daha ne gerek var dedim annemlerinde elini.opup eve gecicez ders yapsin oglun az kaldi deyince hee calissin ozaman falan dedi...ders olmasaydi ne derdi acabaa
..bak ustelemedigi icin sorun yapmadim bende:)

Özel değilse niye gorusmuyorsunuz?
Bende görüşmüyorum da o yüzden sordum

ben iki aile ile ayni sehirdeyim.once evimizde kahvalti yapariz sonra esimin ailesine gideriz istedigi yerlere de el opmeye gideriz.sonrada benim aileme gideriz.

ben iki aile ile ayni sehirdeyim.once evimizde kahvalti yapariz sonra esimin ailesine gideriz istedigi yerlere de el opmeye gideriz.sonrada benim aileme gideriz.

Özel değilse niye gorusmuyorsunuz?
Bende görüşmüyorum da o yüzden sordum
Nedenini detaylı olarak anlattığım iki konum var isterseniz bakabilirsiniz. Özetle kayınpederin herşeyi almayı hak, vermeyi bizim terbiyesizliğimiz olarak görmesi üzerine eşime ve dolaylı olarak bana yaptığı hakaretler sonucu görüşmeyi kestik. Aslında ben birebir gerginlik yaşamadım. Eşimle bozuştular. Baya bi kavga olmuş aralarında, ben yoktum ortamda. Eşim görüşmedi 3 ay, sonra barıştı. Ama ben bir daha gitmedim, öylece görüşmeyi kestim. Kayınvalideyle öyle çok büyük sorunum yoktu ama kayınpederi bir daha görsem kesin dilimi tutamazdım. Eşime dedim ki ben artık onlara karşı saygıyı koruyamam, görüşmek istemiyorum, böylesi daha iyi dedim. Ki o zamana kadar her türlü densizliklerinde bile saygıyı koruyabilmiştim, hiç negatif birşey yaşanmamıştı aramızda. Eşim de zaten barışsa da gönlü kırgındı, anlayışla karşıladı o yüzden. 3 yıl oldu görüşmüyorum. Kafam rahat, keyfim yerinde

vay be super peki senin ailen ne diyor bu duruma bosanma asamsindayken yanindalarmiydi
Annem hep yanimdaydi.
Ama 1evladim var benimki biraz blöftü.
Ama herseyi göze almistim
Cunku benimki biraz karisik bi durum.
Yani k.v ayri bir evi olsaydi idare edebilirdim
Ayda yilda bir gidip esim icin kulagimi tikardim.
Ama k.v cocuklarinda kaliyo genelde
Ve en cok bende kaliyodu cunku anlasamiyoduk inadina kalip beni rahatsiz ediyodu istemiyodu beni.
Yani ben onunla ayni evde yapamazdim artik.
7sene sabrettim ben az mi?
Sonra panikatak oldum antisepresan kullanmaya basladim.
Sonrasinda bunlar oldu iste restlestik.
Suan hicbiriyle gorusmuyorum.

Cunku k.v onlarda kaliyo artik onlarinda zoruna gidiyo benim rahatligim rahatsiz ediyo hepsini.
Cok doldurup evime yolladilar k.v yi.
Cok kavga cikarttirip izlediler yandan.

Simdi onlar ceksin ben izlim azcik.
Gezip tozuyorum keyfime bakiyorum.

Bugüne dek her gorustugumuzde bir şekilde laf sokuldu bana. O zamanlar çok salaktım , huzurumuz bozulmasın diye aval aval bakar geçerdim. Bu da bakardı önünü kesen yok, devam ederdi atını koşturmaya. Tek tepkim az aramak , az görüşmek oluyordu, bu sefer de buna laf etmeye başladı. İkinci doğumumla birlikte her şeyi, herkesi sildim. Şimdi bir telefon bile göremiyorlar benden. Ama şu da var : demek ki ben haklıymışım ki kızı da eşi de devamlı beni soruyor eşime, hatta kızı zorla yanıma geldi, sarıldı, agladi, seni seviyorum dedi. Herkes kimin ne halt olduğunu biliyor yani. Kızı ve eşi de ben tepki göstermezken ses etmiyorlardi, o yüzden onlara da kızgınım

yazik yazik iste bazi buyuklerin rezilligi...
cok cok cok ayip etmis keske guzelce bisey diyebilseydin tepkisiz kalmadin umarim
Zaten onların evinde ağzımı bıçak açmıyor. Artık konuşmama kararı aldım 4 yıldır hiç sesimi çıkarmıyorum. Ama artık yeter yani. Nasıl bir mankafalarsa bişeyi anlatmak için bağırmak gerekiyor. O zaman da anlamıyorlar ama susuyorlar. Ben de bu kez tavrını böyle koydum. Herkesin bağırdığı kadar değil ama biraz sert çıkıştım. Aptal adam.
İnsanın eşi arkasında olsa yakmaz bunları.

2 senedir bu bahane buldugum için Ramazan Bayramları gelmiyorum ramazan da annenlerle oldum 2 senedir kurbanlarda kayinvalidemler le. Ama diyorum ya bahane olduğu için doğum yaptım düşük yaptım falan. Bahane olmasa asla durmaz eşim kavgalar ederiz. Sadece ben taviz veriyorum malesef

Bayramlar en çok çocuklara güzel.. Çünkü hiç bişeyden haberleri yok. Ama bayramlarımıza laf etmeyin. İnsanlar dini, bayramı kendi istedikleri gibi şekilendirip adına ADET, GELENEK, GÖRENEK diyorlar.

Tek çözüm konusmamak....ben 1 yildan fazla kusum konusmuyorum ohhh kafam rahat.. annemde zaten problemli onlada pek gorusmuyorum ablam babam yetiyor bana.. eeee ben kendi anneme de gitmedigim icin pek problem olmuyor esim ben babam ablam bayram geciriyoruz...

Sizin nezdinizde böyle düşünen tüm hanımlara seslenmek istiyorum. "Ataerkillik" ve "duygu sömürüsü" aracılığıyla adaletsizlik yapan insanla baştan evlenmeyin.Çoktan evlenmiş veya tanıyamadan evlendirilmişlere diyecek sözüm yok ama henüz bekar olanlara söylüyorum. "Karına söz geçiremiyosun" diyecek aileye veya karısını malı gibi gören ailesine birşeyler kanıtlama peşinde olan olgunlaşmamış erkeğe gelin olmayın.
Çocuk varmış kavgayı duymasınmış.Ablacım ben de aman tadımız kaçmasın ali rıza bey kıvamında bi ailede büyüdüm ama anneme yapılan her haksızlıktan haberim var ve çok kızıyorum anne yarım insan mıydın anan baban var mesleğin var niye bebeğini alıp çıkmadın kapıdan diyorum.Yani diyorlar ya iş büyüyüp boşanmaya giderdi,giderse gitsin anasını satayım(!) sizi insan yerine koymayan adamla/aileyle evlilik müessesesini sürdürmeye çırpındınız diye kim madalya veriyor? Kısacası sözüm henüz evlenmemiş olan kardeşlerime...
Evlenmeden anlaşılmıyor demeyin lütfen bakın insanlar canlı yayında maaş mal mülk sormaktan çekinmiyor; siz tanıştığınız insanın hayat görüşünü sormaktan mı çekineceksiniz?

Ben o kısımların hangisine giriyorum bilmem ama 2.gün oldu daha annemlere gitmedim. Üstelik 10-15 dk mesafemiz varken..

Dün sabahtan akşama kadar kayınvalidedeydik, doğal olarak..
Kanun ya bu, bozarsak ceza alırız alimallah!!...

Eşim annemle konuşmuyor, benim gidip gelmeme karışmıyor ama, bayramın 2.günü akşam olacak nerdeyse daha annem ve babamla bayramlaşamadım..

Üstelik az önce telefonda ;
- baba, evde duralım biraz belki gelen olur. Akşama da size geliriz uygun görürsen..
Demez mi??

Çıldırıcaammm!!!!

Beni deniyor biliyorum, sinirimi ölçüyor en küçük bir tepki verirsem, nasıl oluyor bilmem ama işin sonunda suçlu ben çıkıcam, ben ağlayıp zırlayacağım..

Sabır deyip bekliyorum, bakalım...

Evlendikten sonra nefret eder oldum şu bayramlardan..

Harika yazmışsın. Ba yıl dımmmmmm.

Eşin karışmıyorsa neden gitmedin ki? O kendi ailesine gitsin sen kendi ailene git.

Eşin karışmıyorsa neden gitmedin ki? O kendi ailesine gitsin sen kendi ailene git.
Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..
Kendi annesine de asla yalnız gitmez şu an..

Dün kendi ağzıyla söyledi ;
" Annenlerde en fazla 1 saat oturacaksın. " diye, sonra doğru kendi annesine..

Geleni gideni bitmez onların, hizmetçi lazım çünkü...

Ama arkadaşım olmaz ki böyle. Azıcık cikar dişini. Benim ailem ben karar veririm de ya da kv ye yardım etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…