vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

Ama seni seven adam ailene de saygı duymalı. Sevmeye bilir ama saygı duymalı. Sen kv kp ye bayiliyor musun? Hayir ama hatır için gidiyorsun.
En kötüsü de bu ya, aileme değer vermeyen adamı seviyorum, o da seviyor biliyorum..
baş başayken, başkaları özellikle de benim ailem söz konusu değilken iyiyiz..

O zorda bırakacak durumun oluşmasına bile izin vermez, ancak sevsin o..
5 dk bak, duşa gireyim diyorum onu bile yapmıyor..
Ben de kızımla beraber giriyorum..
Ama kış gelince olmaz malesef..
Ama sen müsade etmişsin etme;-) bırak baksın. Bir beceremez iki beceremez üçüncü de becerir.

Ama seni seven adam ailene de saygı duymalı. Sevmeye bilir ama saygı duymalı. Sen kv kp ye bayiliyor musun? Hayir ama hatır için gidiyorsun.
Öyle, bayılmıyorum ben de..
Bu adaletsizliği nasıl düzeltebilirim peki?
Hani öyle baş Kaldırmış gibi görünmeden, nasıl değiştirebilirim bu durumu?
Bana fikir verir misiniz arkadaşlar?

Çok özür dilerim ama başlık tepeden tırnağa yanlış, sorun eşlerin sizlerin ailesine hürmet eksikliği.
Kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti sorunları da, sizleri ezme çabaları da eşlerinizin size, ailelerinize saygı göstermemesi, orta yolu bulmaması yüzünden oluyor.
Bir erkek ve kadın hayatlarını birleştirdiklerinde aile olduklarını kavramazlar, evliliklerine 3. şahısları müdahil ederlerse, anne babalara büyük olduklarını hatırlatmazlarsa bayramlarda zehir olur, aile ziyaretleri de.

Bir erkek bayram geldiğinde annemlere gideceğiz, seninkilere sonra bakarız tavrındaysa kayınvalideleriniz elbette laf söyler sizlere çünkü ona bu cesareti eşleriniz veriyor.
Sizlerde kabullenerek eşlerinizin size bunu reva görmesine izin veriyorsunuz.

Bayramda eşiniz sizin ailenize gelmiyorsa kendiniz gidin, kavga mı çıkar? Zaten gidemediğiniz için sinir harbi ve kavga olmuyor mu?
Aileme ne derim diye düşünmeyin, eşleriniz için bahane üretmeyin, niye gelmedi diye sorulduğunda istemedi gelmedi, ben geldim yeterli değil mi deyin.

ben anlayamıyorum biri bana anlatsın lütfen..madem erkek ailesinde geçirilir bu bayramlar kendi kızlarının ne işleri var yanlarında..
Aynen, bunu ben de anlamıyorum. 2 görümcem var, onlar annelerinden çıkmıyor..
Saatli saatsiz gelirler, isterse gece 1 olsun..
Ya da kayınbabam aklına eser arar gelin diye.
Gelemeyiz şimdi derlerse kıyameti koparır kayınpeder, nasıl gelemezler diye..
Ben anlamıyorum ki, onlar evlatsa, biz neyiz acaba??

Çok güzel yazmışsın Mune'cim.. Baştan sona haklısın..
Ama erkek ; " Ben erkeğim, benim dediğim olacak.
Ben nasıl istersem öyle olacak " tavrındaysa ve bu durumu artık inada bindirmişse, değiştirmeye de eşinin hiç gücü yetmiyorsa ne yapmalı, nasıl davranmalı??

Kendi kızkardeşleri ile benim yaşadığım durumun aradaki farkını anlamıyor ya da anlamak istemiyorsa, kendi idrak edemedikten sonra yapacak bir şey de kalmıyor malesef..

Öyle, bayılmıyorum ben de..
Bu adaletsizliği nasıl düzeltebilirim peki?
Hani öyle baş Kaldırmış gibi görünmeden, nasıl değiştirebilirim bu durumu?
Bana fikir verir misiniz arkadaşlar?
Oncelikle bence sem bir konu aç;-) Daha işine yarayan yorumlar gelir. Nasıl yapabilirsin? Yani ben olsam kafamın dikine giderim ama sen bunu istemiyorsun. Şu aklıma geldi; kocani dinlemeyip sonra ona simarsan? Kadinligi kullanmak gibi değil ama daha sevimli görünsen mesela. Ya da öyle bir şey yapacaksın ki kv kp seni görmek istemeyecek.
Başka bir yolda kocanı suçlar gibi değil ama her fırsatta sen ben kızımız bir aileyiz cümlesini kullanmak ve çekirdek aileyi övmek olabilir. Diyelim ki yemek yerken üç kişilik aileyle yemek yemek çok güzel gibi ya da gezmeye gittiğimizde ailecek gezmek çok guzel gibi.

Ya anlayıp anlamamasi önemli değil ki sen söyleyeceksin senin kizkardeslerin nasıl analarindan çıkmıyor benim de annem var deyip gideceksin.

Bu yorumu benim için mi yazdın anlayamadım canım ama, üzerime aldım ben.
Çünkü gerçekten dibine kadar ana kuzusu bir eşe sahibim..
Varsa yoksa kendi anne ve babası..
Bunun farkında olmak çok acı ama, onlar kadar bana değer vermiyor ve saygı göstermiyor malesef..

Alıp çocuğunuzu kendiniz gideceksin ailenize bayramlaşmaya, kocam kalksın, keyfi olsun beni götürsün diye beklemeyeceksiniz, kavga mı çıkacak? Annenize gitmediğiniz için kavga çıkmayacak mı sanki evinizde? Siz şu an için için ağlamıyor musunuz? Bayram bu, normal bir günde anneye gitme isteği değil ki hadi bu sefer gitmeyeyim diyesiniz.

Anne babanız dört gözle evladım torunum gelsin diye beklerken hak mı bu? Özür dilerim belki incitiyorum sizi ve bu dertten muzdarip birçok hemcinsimi böyle yazarak ama kızıyorum sizlere.

Böyle keskin keskin yazıyorum ama yapmadığım hiçbirşeyi bir başkasına söylemek adetim değildir, ben olsam aynen bunu yapardım.

Sizleri evlenirken anne babalarınızdan istiyorlar, sizleri o evlerden gelin çıkarana kadar on takla atıyorlar, anne baban anne babamdır diyorlar, o zaman unuttukları tüm bu şeyleri hatırlatmak size düşüyor.

Evet konu açmayı düşünüyorum bu konuda, zaten konularımın çoğu eşim ve kv, kp ile ilgilidir..
Ama şimdi açsam da çok bakamam.
Bayramdan sonra düşünüyorum..

Onu dinlemesem değil şımarmak, ne yaparsam yapayım sakinleşmez, çok sinirlenir biliyorum..
Bizimki ataerkil bir erkek ya güya, sadece kendi anne ve babası var tabi onun için ;
Onların beni görmek istemeyeceği bir şey yapsam, bunun sonu da boşanmak olur biliyorum..
Annesi ve babası üzülürse,o da beni üzer fazlasıyla..

Ama son yazdığın çekirdek aile konusunda şimdiye kadar farkında olmadan yapıyorum bunu, şimdi sen yazınca fark ettim.
Ay benim çekirdek ailem, sizinle olmak çok güzel falan bu cümleyi sık sık kullanıyorum.
Belki de bunun üzerinden gitmeliyim..

Ataerkil olabilir ama o senin sorunun değil. Sinirlenir demişsin. Sinirlensin. En fazla ne yapabilir? Boşar demissin. Anasi yüzünden bosayacaksa o adam zaten seni yeterince sevmemis demektir. Kaybetme korkun var senin o yüzden alttan alıyorsun ama bu korkunun onda da olması lazım. Bu kadar yumuşak huylu olma lütfen.

Kendi adıma söyliyeyim, hemcinsim olarak keskin şekilde yazman bana daha iyi gelir..
Nerde hata yaptığımı, ne şekilde davranmam gerektiğini daha iyi anlayabiliyorum..

Tek sorun, yapmam gereken şeyi, tereddüt etmeden kararlılıkla yapmak..
İşte asıl sorun burada ben de başlıyor, korkuyorum..
Korktuğum için de davranmam gerektiği gibi davranamıyorum..

Saol Canım, bana bir fikir verdin bu arada, eşimi beklemeyeceğim..
Abime mesaj atıp, beni aramasını ;
Eşime attığım mesajı çaktırmadan ' gelmek istersen gelip alayım seni ' dediğini söyleyeceğim..

Eşim, abime hayır diyemez..
Kendi de annesine mi gidiyor ne yaparsa yapsın..
Öyle değil mi? :)

Aynen kaybetme korkusu yüzünden hep alttan alıyorum..
Ve beni asıl korkutan ; annesi ve babası için beni gözden çıkarabileceğini bilmek, ve bunu görmek istemediğim için de, bunların yaşanmasına izin verecek şeyleri yapmıyorum..
Çünkü beni dibe vurur, kendimi toparlayamam biliyorum..

Aynen kaybetme korkusu yüzünden hep alttan alıyorum..
Ve beni asıl korkutan ; annesi ve babası için beni gözden çıkarabileceğini bilmek, ve bunu görmek istemediğim için de, bunların yaşanmasına izin verecek şeyleri yapmıyorum..
Çünkü beni dibe vurur, kendimi toparlayamam biliyorum..

Senin kendine bu konuda guvenmen lazım. Kendi değerini bilmen lazım. Olumlamalar diye bir bölüm var kk de. Ona bir bak istersen.

Aynen öyle, kararlı olun lütfen, ben sizlere eşlerinize işkence edin, onların ailelerine saygısızlık edin demiyorum asla, onların aileleri oğullarını bayramda bekliyorsa sizlerin aileleri de sizleri bekliyor, götürmüyorsa kendiniz gidin diyorum, bakın bunu birkaç kere yaparsanız alışacaktır.

Ki benimde eşim eskiden kendi işi olduğundan çok yoğun tempoda çalışırdı, özellikle bayram öncesi çok koşturmuşsa bayram tatilini evde dinlenme uzanma fırsatı olarak gördüğü zamanlarda oldu, ben yatsam gelmesem dediği zamanlar tamam hayatım sen gelme ben giderim deyip sabah çocuğu hazırlar, uyuyan eşime bir bayram öpücüğü kondurur ben gidiyorum der giderdim, belki sizler gibi onun dinlenmesini bekleseydim nasılsa gitmese de olurmuş deyip diğer bayramlarda salardı kendini bilemiyorum lakin ben gidince hiç ses çıkarmazdı, olması gereken bu.
Gelmiyorsa gitmenizi engelleyemez, sizde onun ailesine gitmiyorsanız onun gidişini engelleyemezsiniz.

Ama erkeklerin bir kısmı maalesef evlenince kadınların ailelerini bir anda unutuyor, benim anam benim atam'a bağlıyorlar, sizlerinde ailesi olduğunu hatırlatıp beyinlerine reset atın adamların.

Pardon ama anne babası için gözden çıkarmak nedir? Siz anne babanız için onu gözden çıkarmazken o sizi neden çıkarıyor? Sizi sevdiği için mi anne babasına gelin aldık zevkini yaşatmak için mi evlendi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…