- 1 Aralık 2015
- 2.329
- 1.502
- 63
yorum yazmuyacaktim ama sirf adalet istediğin icin sirf haksizliga hayir dedigin icin seni bosayacaksa bu adamin sevgisinden şüphe edilirAynen kaybetme korkusu yüzünden hep alttan alıyorum..
Ve beni asıl korkutan ; annesi ve babası için beni gözden çıkarabileceğini bilmek, ve bunu görmek istemediğim için de, bunların yaşanmasına izin verecek şeyleri yapmıyorum..
Çünkü beni dibe vurur, kendimi toparlayamam biliyorum..
En güzelini yapmışsınız her iki tarafa da gitmemekle,atla eşek tepişir arada olan katıra olurhuzur bozmaktan başka işe yaramayan ailelerBizim ailelerin yanına gittigimiz her bayram zehir...
Aileler ayni sehirde.biri sehrin bir ucunda digeri oteki ucunda ve hep bir çekişme.
Sizinkilerde cok durduk bizimkilerde az durduk...öyle noktaya geliyoruz ki bi süre sonra..
Oturduk konustuk ve bizim evliligimiz cok daha onemli dedik ve gitmeme karari aldik.zaten bayramlarda bazrn gidiyoruz bazen gitmiyoruz.farkli şehirdeyiz.bahane uyduruyoruz.boyle cok daha huzurluyuz...
En güzelini yapmışsınız her iki tarafa da gitmemekle,atla eşek tepişir arada olan katıra olurhuzur bozmaktan başka işe yaramayan aileler
Senin kendine bu konuda guvenmen lazım. Kendi değerini bilmen lazım. Olumlamalar diye bir bölüm var kk de. Ona bir bak istersen.
Senin kendine bu konuda guvenmen lazım. Kendi değerini bilmen lazım. Olumlamalar diye bir bölüm var kk de. Ona bir bak istersen.
Adam resmen sorunlu ailene bugun şu saatte gitmiyorsun yarin gideceksin. oldu bey başka emrin var mi? Edepsizin teki ya resmen Allah korusunYok arkadaş bu adam ya sonunda beni delirtecek, ya da bizim sonumuz boşanmak olacak...
Beni sinir etti, çıktı gitti..
Canım sana ve yorumumu görüp cevap vermek isteyen arkadaşlara soruyorum ;
Dün sabah eşim kurbana gidecekti. Kayınvalidemlere bir büyükbaş ortaklığı, bir de bize küçük baş için 3 bin Tl vardı yanında.
Bendeki 30 TL'yi istedi.
Sende ki para yeter de artar bile, bırak bende harçlık olsun dedim.
Diyen sen misin?
Parayı yırttı attı, parayı sakınıyormuşum ben.
Onun sinirini çıkarıyor dünden beri.
Annemlere gidemedim bu arada, önce yok gidemezsin dedi.
Sonra Saat olmuş 9 buçuk, abini ara gelsin alsın dedi.
Dedim saat kaç oldu, şurda 1 saat sonra çocuğu uyıtucam zaten.
Bu sefer de şimdi gitmiyorsan yarın da gitmeyeceksin dedi.
Çıktı gitti, ne olur yardım edin bana,
Kafayı yemek üzereyim,
Konu açmak istiyorum ama bayram dolayısıyla eşim evde, doğrudan düzgün bakamam diye açmıyorum.
Kalbim sıkışıyor sinirden, bana bir akıl verin ne olur????
Hayır, şimdi gitmiyorsun yarın da gitmeyeceksin..Adam resmen sorunlu ailene bugun şu saatte gitmiyorsun yarin gideceksin. oldu bey başka emrin var mi? Edepsizin teki ya resmen Allah korusun
Bak ama yine aynı şeyi yapmışsın. Gidemezsin ne demek? O anda abim almaya gelecek diyecektin. Ya da 9 mu oldu saat git bebeğin orada uyusun hatta sende kal orada. Çocuk uyudu derdin. Yarın gidemezsin diye bir şey yok. Yarın çağır abini git. Ya ben anlamıyorum neden korkuyorsun? Bak burada yazılanları okuyorsun eşinin ailesine gitmeyen konuşmayan bir sürü insan var ama bosanmayan bosanmıyor.Yok arkadaş bu adam ya sonunda beni delirtecek, ya da bizim sonumuz boşanmak olacak...
Dün sabah eşim kurbana gidecekti. Kayınvalidemlere bir büyükbaş ortaklığı, bir de bize küçük baş için 3 bin Tl vardı yanında.
Bendeki 30 TL'yi istedi.
Diyen sen misin?
Kafayı yemek üzereyim,
Konu açmak istiyorum ama bayram dolayısıyla eşim evde, doğrudan düzgün bakamam diye açmıyorum.
Cebinde uc bin lira para var utanmadan sendeki 30 lirayida istiyo bide bugun gidemezsen yarinda gidemezsin he o kim ya benimkide oyleydi aile konusunda ama ben inadimla artik kazandm sakin aileni ezdirme o ne karisiyo ya git abinle ve kal annendeYok arkadaş bu adam ya sonunda beni delirtecek, ya da bizim sonumuz boşanmak olacak...
Bendeki 30 TL'yi istedi.
Diyen sen misin?
Kafayı yemek üzereyim,
Bak ama yine aynı şeyi yapmışsın. Gidemezsin ne demek? O anda abim almaya gelecek diyecektin. Ya da 9 mu oldu saat git bebeğin orada uyusun hatta sende kal orada. Çocuk uyudu derdin. Yarın gidemezsin diye bir şey yok. Yarın çağır abini git. Ya ben anlamıyorum neden korkuyorsun? Bak burada yazılanları okuyorsun eşinin ailesine gitmeyen konuşmayan bir sürü insan var ama bosanmayan bosanmıyor.
Yaz yaz ve rahatlaO anda, inada bindirip gitsem iş büyücek..
Ne yapıp edip herkese karşı beni suçlu durumuna düşürecek..
Ben kendimi anlatmaya çabalarken, ağlayıp zırlamaktan kendimi ifade edemeyeceğim..
Sonra sonra vicdan yapıcam, aslında ben de inat ettim, ben de suçluydum falan diye vicdan azabı hissedicem..
Kısacası: korkuyorum...
Kendimi anlatamaktan, yaşadıklarımı ifade edememekten...
Sonuna kadar haklı olsam da, nasıp olup da eninde sonunda ben suçlu çıkıyorum ve ben de suçu kabullenip üstleniyorum, anlamıyorum..
Ben ne zaman bu kadar ezik, bu kadar özgüvensiz biri oldum çıktım, anlayamıyorum..
Kusura bakmayın, dolmuşum bayağı, hem ağlıyor hem yazıyorum..
Çünkü artık eşimin yanında ağlamak istemiyorum..
tabi eslerin de sucu var da benim.esimin pek sucu yok bu konuda oyuzden direkt bayrami zehir eden kaynaanalardab dertlesmek istedim..cunku benim bayramimi kaynana zehir eder genelde esime emrivaki yapar suraya gidilcek bilmem ne esimde bayrama.onem verdiginden pek karsi koymaz .ha esim.benim.aileme gitmeseydi bayramlarda o larin gonlunu hos tutmasaydi asla bende idare etmezdimÇok özür dilerim ama başlık tepeden tırnağa yanlış, sorun eşlerin sizlerin ailesine hürmet eksikliği.
Kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti sorunları da, sizleri ezme çabaları da eşlerinizin size, ailelerinize saygı göstermemesi, orta yolu bulmaması yüzünden oluyor.
Bir erkek ve kadın hayatlarını birleştirdiklerinde aile olduklarını kavramazlar, evliliklerine 3. şahısları müdahil ederlerse, anne babalara büyük olduklarını hatırlatmazlarsa bayramlarda zehir olur, aile ziyaretleri de.
Bir erkek bayram geldiğinde annemlere gideceğiz, seninkilere sonra bakarız tavrındaysa kayınvalideleriniz elbette laf söyler sizlere çünkü ona bu cesareti eşleriniz veriyor.
Sizlerde kabullenerek eşlerinizin size bunu reva görmesine izin veriyorsunuz.
Bayramda eşiniz sizin ailenize gelmiyorsa kendiniz gidin, kavga mı çıkar? Zaten gidemediğiniz için sinir harbi ve kavga olmuyor mu?
Aileme ne derim diye düşünmeyin, eşleriniz için bahane üretmeyin, niye gelmedi diye sorulduğunda istemedi gelmedi, ben geldim yeterli değil mi deyin.
Genel olarak bu topiğe yazan hanımların durumuyla ilgili yazdım, çoğu kadının ne yazık ki eşleri benim ailem benim istediklerim diye diretmesi yüzünden bayramları kötü geçiriyor.tabi eslerin de sucu var da benim.esimin pek sucu yok bu konuda oyuzden direkt bayrami zehir eden kaynaanalardab dertlesmek istedim..cunku benim bayramimi kaynana zehir eder genelde esime emrivaki yapar suraya gidilcek bilmem ne esimde bayrama.onem verdiginden pek karsi koymaz .ha esim.benim.aileme gitmeseydi bayramlarda o larin gonlunu hos tutmasaydi asla bende idare etmezdim
Yaz yaz ve rahatla
Ama senin abin var korkma.
Abi vars eger arkanda buyuk bir dayanağın var demektir.
Yarin abin seni alip goturse ne yapabilir ki.? Boşayabilir mi saniyorsun? Cocugun colugun varken bu kadar kolay bir sekilde yapamaz bunu. Kaldi ki yapmayi denesin bakalim. O zaman gercek yuzu iyice ortaya cikar. Senin kızın mi oglun mu yahu bu adamin kız kardesi falan yokmu annesi de kadin degil mi senin aileni değersiz gormesi seni degersiz gormesi demektir. Sen toprakta yetişmedin. Sen ne emeklerle büyütüldün. O ailen sana ne emekler verdi sonra serserinin biri gelip onları ikinci plana atamaz.
Bayram dışında karışmıyor, şu an gidersek beraber gidicez, tabi o yukarı çıkmayacak, yarım saat bir saat sonra beni alacak..
Kendi annesine de asla yalnız gitmez şu an..
Dün kendi ağzıyla söyledi ;
" Annenlerde en fazla 1 saat oturacaksın. " diye, sonra doğru kendi annesine..
Geleni gideni bitmez onların, hizmetçi lazım çünkü...
Aynen öyle oldu, sindirdi..Çok sinirlendim şu an eşinize.Annenizle konuşmama sebebini bilmiyorum ama siz nasıl onun ailesinin evine gidiyorsanız o da damat olarak sizin ailenizin evine gitmeli.Sizi bayağı sindirmiş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?