- 20 Ağustos 2013
- 82
- 56
- 38
- Konu Sahibi AsudeMeryem
-
kimin ne mal olduğunu görmüşsün işte ona göre davranırsın işteBundan cok daha büyük dertlerimiz var ama kendime cok dert ettim bu dutumu. Konu bebegimi gormeye gelmeyen dostlarim... Ben ogretmenim, esim serbest meslek ve kiradayiz. 7 yilin sonunda prensesimize kavuştuk cok şükür, 2 aylik. Hediyelesmeyi cok sever_dim (eskiden). Arkadaslarimin, akrabalarin cocuklarina bircok kez ufak tefek hediye aldim. Kizim olunca kosa kosa gelir dediklerimden hala gelmeyenler, gelenlerden de hediye getirmeyenler (daha dogrusu az kullanilmis giyecek, örülmüş erkek hirkasi gibi... ) var. Bir de hem altin taktigim hem de defalarca giyecek hediye aldigim kaynim ve gorumcem sadece birer ceyrek getirmisler,cocuklarinin ustunde benim aldigim kiyafetler. Cok zoruma gitti. Cift maas görünüyoruz diye zengin saniyorlar galiba. Hediye kucuk de olsa hediyedir 10 Tl'lik bir takim alir insan. Bu saydigim herkesin evi arabasi var ve esimin maaşı borclarindan dolayi yok gibi. Sorsam yuzume "yapmasaydin" derler. Ne kadar salakmisim ki degmeyecek insanlar icin ...
Dogru soyluyorsunuz... uzuldugum vefasizlik gormek...kimin ne mal olduğunu görmüşsün işte ona göre davranırsın işte
amaan takma boşverr ona göre davranırsın sendeDogru soyluyorsunuz... uzuldugum vefasizlik gormek...
Ama adi ustunde hediye.
Karsilik beklenmez ki.
Soylesem onlara yapmasaydin derler demissiniz, ben de oyle diyebilirim icimden.
Basina kakmak gibi olur; zira hediye.
He-di-ye.
He, insan bir nezaket, bir ozen bekliyor tamam ama herkes sizin gibi olamayabilir.
Arti ceyrek getirmeleri de bir hediyedir.
Daha ziyadesi iclerinden gelmemistir, zamanini bekliyorlardir, ne bileyim bu ay durumlari yoktur, mesela siz cift maasliyiz diye boyle yapiyorlar, demissiniz ama siz de evi arabasi var diye onlari zengin goruyorsunuz farkli sayilmaz zihniyetiniz.
Neyse, ne kadar az beklenti, o kadar huzur.
Bundan cok daha büyük dertlerimiz var ama kendime cok dert ettim bu dutumu. Konu bebegimi gormeye gelmeyen dostlarim... Ben ogretmenim, esim serbest meslek ve kiradayiz. 7 yilin sonunda prensesimize kavuştuk cok şükür, 2 aylik. Hediyelesmeyi cok sever_dim (eskiden). Arkadaslarimin, akrabalarin cocuklarina bircok kez ufak tefek hediye aldim. Kizim olunca kosa kosa gelir dediklerimden hala gelmeyenler, gelenlerden de hediye getirmeyenler (daha dogrusu az kullanilmis giyecek, örülmüş erkek hirkasi gibi... ) var. Bir de hem altin taktigim hem de defalarca giyecek hediye aldigim kaynim ve gorumcem sadece birer ceyrek getirmisler,cocuklarinin ustunde benim aldigim kiyafetler. Cok zoruma gitti. Cift maas görünüyoruz diye zengin saniyorlar galiba. Hediye kucuk de olsa hediyedir 10 Tl'lik bir takim alir insan. Bu saydigim herkesin evi arabasi var ve esimin maaşı borclarindan dolayi yok gibi. Sorsam yuzume "yapmasaydin" derler. Ne kadar salakmisim ki degmeyecek insanlar icin ...
Hay Allah razi olsun. Duygu ve dusuncelerime tercuman oldunuz...Ben sizi anladım ,aynı şeyleri yaşadım çünkü...Eleştirilerde daha ne istiyorsun altın getirmişler demişler ama o altını sırf karşılık olsun diye getirmiş gibi oluyor yani zamanında altın taktığı için Bi nevi borcunu ödüyor ama,nezâket,incelik kısmı yok..parasında değil zaten konu sahibi basit bir takım bile olsa değer verildiğini hisseder..üstelik en kıy
metlisine uzun sure sonra kavuşmuşken bu kırgınlığı çok normal..hassas bir bayan..valla ben kirada ve tek maaşlı olmamıza rağmen hediyeyi asla ihmal etmezdim ama en yakınlarım evi bile olmasına rağmen formalite bir tek altınla geldiler ya da gelmediler,aramadılar...insan kendini salak gibi,kullanılmış gibi hissediyor ne diyim..kıymet verene kıymet vermek gerek...
Evet anlatmaya calistigim buyduBen eltimin ogluna hem altin hem elbise aldim ahraba baska yani, bende beklerdim vallahia hem gec gelen bir bebek birde sizinki, allah bagislasin inslalah anali babali buyusun bebeginizinsan hediyeyi dgil nekakdr düsünulmüs nekadr deger verildigini hissetiyorsun yoksa ne almis ne farketer
Ben de severim hediye almayı. Galiba bugün bir arkadaşa daha yazdım: hediye alanın değerini gösterir. Özellikle çocuklara çok özenirim. Çok büyük bir şey olmasına gerek yok. Arkadaşlarım bana hep sen bu işi biliyorsun derler. Veya çocuklar bana CAnetti teyze bunu nerden buldun diye sorarlar gözlerinin içi parlayarak. Kenan Doğulu' yu analım: ne yaparsan yap aşk ile yap...Bundan cok daha büyük dertlerimiz var ama kendime cok dert ettim bu dutumu. Konu bebegimi gormeye gelmeyen dostlarim... Ben ogretmenim, esim serbest meslek ve kiradayiz. 7 yilin sonunda prensesimize kavuştuk cok şükür, 2 aylik. Hediyelesmeyi cok sever_dim (eskiden). Arkadaslarimin, akrabalarin cocuklarina bircok kez ufak tefek hediye aldim. Kizim olunca kosa kosa gelir dediklerimden hala gelmeyenler, gelenlerden de hediye getirmeyenler (daha dogrusu az kullanilmis giyecek, örülmüş erkek hirkasi gibi... ) var. Bir de hem altin taktigim hem de defalarca giyecek hediye aldigim kaynim ve gorumcem sadece birer ceyrek getirmisler,cocuklarinin ustunde benim aldigim kiyafetler. Cok zoruma gitti. Cift maas görünüyoruz diye zengin saniyorlar galiba. Hediye kucuk de olsa hediyedir 10 Tl'lik bir takim alir insan. Bu saydigim herkesin evi arabasi var ve esimin maaşı borclarindan dolayi yok gibi. Sorsam yuzume "yapmasaydin" derler. Ne kadar salakmisim ki degmeyecek insanlar icin ...
***Ek olarak; en kiymetlime kavusmusken, deger verdiğim insanlarin biraz özenli olmalarini beklerdim, ceyrek goturdugumuz icin getitenler en ufak seyde esime koşan (hep esimi kullanan!) İnsanlar maalesef. .azcik ozverili olabilirlerdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?