Vefat durumunda akıbetimiz ne olacak ?

laaasey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
218
132
73
Babam oturmamız için ev alacak ve kendi üzerine yapacak. Annem babamın ikinci eşi. Önceki evliliğinden olan çocuklarına evi devretmemesi için aile konut şerhi yeterli olacak mı ? Çünkü vefat durumunda yada vasiyet edilirse bizi ( annemi ve beni ) evden çıkarmamaları için ne yapabiliriz? Ne yapmamı öneririsiniz. ? Bu konuda tüm tavsiye ve cevaplarınızı bekliyorum.

Aile serhi sadece annenizin izni olmadan satis yapilmamasi icindir bildigim kadariyla. Vefat durumunda annenize ve cocuklara bolusulur. Eger diger cocuklarin hiç hakkı olmasın diorsaniz annenizin ustune olmali. Ki buda o cocuklara haksızlık olur ve eminim sorub çıkacaktır. Ayrica en dogrusu esit paylaşımdir bence. yani bilmiorum ailwvi durumlarinizi ama o cocuklarda o babanin evlatlari..

Diğer konunuzda da cevap vermiştim eğer annenizin resmi nikahı varsa konut şerhi koydurur,ama ölüm halinde diğer kardeşlerde mirasçı olur,ayrıca ayrı ayrı konu açmanıza gerek yoktu 3 tane konu açmışsınız içeriği aynı açtığınız konulardan devam edebilirdiniz.

Son düzenleme:
Back
X