vefat eden kayınvalidenin bebeği..

Evet, kesinlikle. Kardeşler iki gelini de iyi tanıyorlardır sonuçta. Kim ne niyetle hareket ediyor, kim çocuğa daha iyi bakar bilirler. Yavru için en hayırlısı neyse öyle olsun inşallah
Valla elden ayaktan düşen anne babaların bile elinden ben sana bakarım deyip evini alan "evlat" gördüğümden olsa gerek, bu öksüz için çok üzüldüm, inşallah geleceği güzel olsun, bahtından gülsün yavrucak.

dava olayı cok zor. bir kere kuzenim eşine bahsetmiş böyle bişeyden, melek gibi dedigim adam bagırıp cagırmış, araya düşmanlık mı sokcaksın tatlı dille çözülcek bu olay diye tepki göstermiş. kuzenin eşi evi verme konusuna dava olayından daha sıcak.
samet kesinlikle kuzenimi istiyor. eltinin telefonundan yengemi arıcam diye rast gele birilerini arıyormuş, eşlerin halasına denk gelmiş. halaları daha sonra kuzeni arayıp söylemiş '' o cocugu al sen bak kızım '' demiş..
ben kendimde kuzenime söyledim sorumlulugu cok büyük diye ama baska bişey düşünmüyor bile nefesim o benim diyor..

İyi de önce doğmuş olmak veya anne babayla büyümüş olmak bireylerin kendi seçimi değil ki.

Kardeşimi severim, korur kollarım ama eğer anne babamın tek evi varsa onu 1 kardeşime sadece yaşı küçük diye veya öksüz ve yetim diye vermem.

ALLAH ıslah etsin o eltiyi de kocasını da.
yetimin malına nasıl göz dikebiliyorlar
içim sızladı konuyu okurken.
diğer kardeşler ne diyor bu duruma

görümcei yurt dısında, annesinin cenazesine bile gelmemiş olan bi tip.
büyük abinin bi vasfı yok, sadece calısıp eve para getiriyor. ilk baslar da fark etmez sizde baksanız olur, bizde diyormuş ama daha sonradan yorumsuz kalmış durumlara karısından etkilenmiş tabii.

Amin aminn hem ana hem babayı peşpeşe kaybetmiş, bundan sonra kader yüzüne gülsün inşallah

Anne baba vefat edince devletin bir vasi ataması gerek diye biliyorum. Öyle kafasına göre çocuğu bir kişinin alması yanlış. Çocuğunda fikri alınır ve devlet ortak bir karar verir. Şu an en mantiklisi kuzeniniz de kalması tabiki. Eşi niye pasif kalıyor ? O ev olmasa çocuğun yüzüne bakmazlardi. Hayat ne acimasiz

Ben cok vicdansiz bulmadim eltiyi , sameti alip bakmazdi yoksa , evin pesine dusmesini de anlayabilirim cunku iki cocugu var , sonucta o evde eltinin kendi cocuklarinin da hakki var baktiginda , ben olsam evi samet'e birakirdim ama bir kadin kendi cocuklarinin hakki icin savasirsa bunu da cok garip karsilamam , sonucta maddi durumlarini bilmiyoruz , o kadinin yasadiklarini bilmiyoruz

Dava olayı zor demişsiniz ama bu çocuk yarın öbür gün okula başlayacak. Yasal bir vasi lazım. İmza atacak biri lazım.
O nasıl olacak?

Ayni koşullar oluşsa vermez misiniz yani? Sizin kendi eviniz var ve ihtiyacınız yokken, ama o daha küçük olduğu icin eğitimi icin bile bir yatırım yokken? Elinde sadece bir -belki- yetim aylığı bir de o ev varken gerçekten çıkıp “bu evin yarısı benim” der misiniz? Soklardayim su an

Diğer kardeşlerin kendi evi olduğu belirtilmiş mi?

Onlarda o evi öteki tarafa götürmeyecekler. Mal mülk insanların gözünü kör etmiş durumda

Ne güzelll sahip çıkılması. Evren ilginç işliyor. Kuzeniniz yük oluyordu iyi oldu desin. Elti enayimiyim moduna geçer.. Hopp samet geri.. İnşallah seven iyi bakanın yanında olur.

Evin degeri ne ise hesaplatin esiniz ve fransadaki kardesi bir olup verin eltinize hakkini ev yine ugakliga kalsin.yalniz eltinize sira gelene kadar onun esi minicik ortada kalmis kardesine bu dusuncelerle yaklasan esine ses etmiyor mu

Herkes eltiye cok yuklenmis , evet ortada 4 yasinda oksuz ve yetim bir cocuk var , hakkinin gasp edilmemesi ve gercrkten sevgi ortaminda ekstra sefkatle yetismesi gerekiyor
Ancak konuda kotulenen elti hakkinda bir bilgi yok , o eltinin de 2 tane kucuk cocugu var , bir anne olarak once kendi cocuarini korumak istemesi ve hakkini savunmak istemesi normal , bosuna eltiye bela okumayin arkadaslar
Ben olsam evi samet'e verirdim ama kendi evim olmasa , maddi zorluk cekiyor olsam cocuklarim icin hakkimi da isterdim , samet'in de hakkini almasini saglardim
Konudaki tek cocuk samet degil , evet en zor durumdaki cocuk o ama baska iki cocuk daha var

O çocuğu resmi yollarla alsın kuzeniniz böyle ver al git getirle olmaz
Yalnız bişey demeden edemiycem böyle insanların hep sonradan çocuğu olur o gözününiçine bakılan çocuk kör olunur görülmez inşallah kendi bebeleride olur ama bu ufaklığı unutmazlar
Ev içinde yine resmi yolla çözülsün satılsın ev yada hakkını isteyen tarafa hak verilsin kuzeniniz ödesin
Yada kendi ve sametin payıyla daha küçük bi ev alsınlar vasi işlerini halledebilirlerse

Büyük eltinin hadsizliği, terbiyesizliği ve aç gözlülüğüne bak. Bir kere bir de mantıksız. Ev zaten Samet'in ise bunun senin kuzeninin bakması ile ne alakası var. Ev zaten çocuğun. Kuzenin ev üzerinde hak iddia edemez ki ayrıca. Aklınca elti çocuğa ben bakayım eve konayım derdinde.

Evet hepsinin varmış ben mi yanlış anladım acaba?
Konuda boyle bir bilgi belirtilmemis , eltinin evi var mi , yoksa o evdeki hakkini kebdi cocuklari icin mi istiyor , sonucta olumlu dunya , iki gun sonra kendi cocuklarimda yetim kalir diye mi dusunuyor bilmiyoruz

Şimdi Samet kimde ise ev olmadı evin kirası onda kalır, çocuğun o kadar masrafı oluyor ayağına, ya biz kira vermeyelim o eve çıkalım denir, ya da kiraya verilir sametin bakımına gider.
Ama elti aşırı uyanık bu durum beni çok rahatsız etti. Belli ki çocuğu ezdirecek boynu bükülecek. Şimdi sizin çocuğumuz olmuyor kozunu kullanmanız lazım. Eşimiz abisine diyecek ki, abi bizim çocuğumuz olmuyor benim tedavi görmem lazım o da çok zor, Samet’ i bize verin biz bakıp büyütelim, demesi lazım.
Bir de herkese eşit pay düşecek, sametin payı da onun adına banka hesabına yatırılacak faize binecek kimse paraya el sürmeyecek denilmesi lazım. Elti boş yere bakmaz çocuğa, pislik yapıp paraya sırnaşırlar para üzerinde hesap hareketlerini tüm kardeşler görebilsin ki kimse yetimin hakkını yemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…