vefat eden kayınvalidenin bebeği..

en guzeli iki erkek kardes bir araya gelip esleri de dahil olmak uzere konussunlar dogru duzgun bu meseleyi. kiz kardes zaten ilgilenmeyecek anlasilan.

Samete kim bakacak, sametin maasi ve evdeki hissesi nasil degerlendirilecek, nasil garanti altina alinacak konusulsun.
Ve elbette en guzeli o evden samet disinda kimsenin hak almamasi, ama anlasilan oyle olmayacak.
bu durumda herkes hissesini alsin ve kardeslerine bagislamak isteyen yine bagislasin, elde kalan para da bir sekilde yatirima donusturulsun. Kuzeninizin esi su anda hakkindan vaz gezmesin, tamamen paylar bolusuldukten sonra ben bunu samet icin su sekilde degerlendirecegim desin, hatta genis ailede bunu duyursun ki belki buyuk abi de ben de oyle yapicam falan der.

cok uzuldum ama ben ya

Ayrıca 45 yaşındaki kadın kaç yaşında evlenmiş ki 31 yaşında oğlu var? 14 yaşında mı evlendi bu kadın?

Kendi çoçuklarin haklari için savasirken, o 4 yasindaki çoçugun hakki ne oluyor? Anneside yokki onun hakkini savunsun.
Ki çoçuklardan önce o 4 yasindaki çoçugun hakkidir o ev, öyle bakacaksak. Sonuçta o ogul olmus oluyor, digerler torun. Öncelik evlatin hakki oluyor tabiki.

Ve sartlar esit degil ki. Bir taraftan 30lu yaslarda, kendi ayaklarinda duran bireyler. Diger taraftan 4 yasindaki yetim kalmis bir çoçuk. Digerlerine saglanan sartlar, asla ona saglanmaz. Hem maddi, hem özelikle manevi anlamda.

Elti iyi niyetli olsaydi en azindan bu süreçte hemen ev diye tutturup, çoçugun mutlu oldugu yerden sökmezdi. Ona yeni bir travma yasatmazdi. Ama yok, ev ve para önemli. 4 yasindaki çoçugun duygulari, hayati hiç önemli degil.

İyi de eltinin kendi evi var. Kv nin tüm çocuklarının evi var.

Hem ne bu milletteki ev takıntısı anlamadım ben yahu, çocuk dört yaşında ana baba yok, ev de ev, ev de ev...

+++++

Konuda boyle bir bilgi belirtilmemis , eltinin evi var mi , yoksa o evdeki hakkini kebdi cocuklari icin mi istiyor , sonucta olumlu dunya , iki gun sonra kendi cocuklarimda yetim kalir diye mi dusunuyor bilmiyoruz
Belirtilmiş. Hepsinin evi var. Alıntılayamadim ama tekrar okudum yanlış mi anladım acaba diye.

++++

vasi tayin davasi acsinlar ev vermek isine neden giriyorlarki ghukuki yollara basvurup cocugun hakki olanada belirli yasa gelene kadar dokunamayacaklarina dair bir karar aldirsinlar

Evi vermek yanlış bir karar olur. Çocuğu evlat edinmeyi düşünebilirler, ya da vasi tayini için dava açabilirler. Her iki durumda da diğer eltinin söz söylemeye hakkı olmaz.

ne hakki ya milana?
tas atmis da kolu mu yorulmus,
miras bu yani,
o cocuk 4 yasinda, anasiz babasiz,
diger kucuk 2 cocugun durumunu bilmiyoruz evet ama analari babalari var baslarinda,
kiyaslanabilir mi?

simdi elti kendi kazandiginsdan vermek istemese senin yazdigin gibi dusunurdum ben de, kimseye almak istemedigi bir sorumluluk dayatilamaz,
ama bu miras oyle degil ki.
sonucta anne baba hayatta olsa da onlara sorulsa onlar da kucuge vermek isterlerdi.

Ne demek evi eltiye. Vermek ? Sakın haaa kadının derdi o zaten ekstra cocuk yuku kolaymı derdi ev canım istedigni yaparsınız yoksa alım elinden zorla gerekrse yazık cocuga ya ana yok baba yok

Tatlim sen , ben farkli dusunup farkli davranirdik elti kisisinden
Sadece bir anne olarak anliyorum , torunlarin hakki babadan dolayi var yoksa miras paylasiminda tabi ki yok bir haklari
Ama yasalar nezdinde varis kac yasinda olursa olsun esit paylasim var , vicdanen insan rahat eder mi ben edemem , s3nde edemezsin , biz olsak hakkimizdan vazgecer samete verirdik
Ben sadece eltininde kendi cocuklarini on plana koyan bir anne oldugunu bu yuzden bela okunmamasi gerektigini soyliyorum
Yoksa evet vicdanen keske payini verse
Birde kotu bakilip bakilmadigini bilmiyoruz , bilemiyorum ben bu tarz konularda hep konu sahibini vr cocugunu savurunurum normalde ama bu konuda sanki eltiye fazla yuklenilmis gibi hissettim , nedense cocuk konusundaki duygularimi geri plana atip daha bi mantikli yaklasiyorum olaya
Bende anlamadim kendimi

Ve aynı şey bzdede var kayınvalidem 45 nde dogurdu ıkızlr oldu dort yasındaşar kayınvalide smdıden bu ev ıkızlern dyor ama ? Onlara bsy olsa km bakacak bebeler evde tek mi yasayacak cok yaslı deiller ama nolur nolmaz biz en buyuguz mesela benim gzüm yemez ucunda ev ble olsa ıkız erkek cocugunu evime almaya cok zor cnku herkes sırayla baksın derim evde dursun oyle ıkızlerde dahil herkes hakkını alsın cnku bzlern evi yok mantıklı olan o

Samet’i laf söz olmasın diye sevgiyle bakanlardan alıyor, üzerine çocuğun olması gereken eve göz dikiyor... Nasıl bir insan bu demeden edemedim. Allah herkese biraz vicdan versin. Evi sus payı olarak o eltiye vermeyin. Diğer kardeşler de razıysa (bu eltinin kocası dışında) ev üzerindeki haklarını Samet’e devretsinler o da belki utanır yaptığından da insafa gelir... Allah minik yavrunun yardımcısı olsun...

kardeşimi severim, degil evi, canımı veririm.

O yüzden ben kendi düzenimi kurmuş, ev sahibi olmuş, çocukları da olan bir birey olarak, ille de hakkım demem.

Ortada kalmış 4 yaşında hem öksüz hem yetim olan kardeşim daha hayatının başında.
Benim eğitim giderlerimi, bakımımı her şeyimi annem-babam karşılamışken, onun 3 kuruş yetim maaşına talim edip hayatını kurmasını beklemek Benim vicdanıma sığmaz.

Hukuken 4 kardeşin de olsa, o ev o çocuğun.
Hukuk bireylere göre degil genele göre işler, dolayısı ile her şart altında verilen hüküm doğrudur diye bir iddia olamaz.

Pislik paragör allahın belası kadın.

Sakın ona evi vermeyin sakın. Hukuk yoluyla çözülür inşallah. Ya da gidin büyük abiyle konuşun karısına bir dur desin. 4 yaşındaki öksüz yetim kardeşinin hakkına göz dikmez ya. Siz onunla konuşun

Elti cenesini kapatsin diye gidin evin tapusunu sametin uzerine yapin ve yuzune carpin o eltinin " bizim evde gozumuz yok, kendi ellerimizle sametin uzerine yaptirdik bak" diye.
Samete cok uzuldum, ah yavrucak. 5 yadina girmemis yigenim var, dusunemiiyorum bile.
Allahim guzel yazilar yazsin o yavrucaga.
Ve kalbi cok guzel o arkadasinizin, hep boyle kalsin emi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…