- 24 Ocak 2021
- 12.974
- 29.790
- 548
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Daha önce defalarca dedim yiyemiyorum diye inşallah bu son olurgerginlikler her zaman kötüdür. en azından gönül yorgunluğuna sebep olur. Ama bu ısrar konusunda da eminim ki daha önce güzellikle açıklama yapmışsınızdır. Bir noktadan sonra insan tepki göstermek zorunda kalıyor. bence herkes kendi adına bir çıkarım yapmışa benziyor. siz de düşünüp kendinizi üzmeyin. olan olmuş.
fakat bugün et yemediğim için eşim ısrarcı olunca
Hala ilişkiniz seviyeli bence ağlanıp üzülüncek bir durum da yok iyi olmuş denilecekte. Sıradan bir şey büyütmeyin kafanızdaKızlar hasta olduğum için kv lerde kalıyorum bir haftadır normalde eş tarafı ile güzel anlaşırım seviyeli bir ilişkimiz oldu hep , fakat bugün et yemediğim için eşim ısrarcı olunca bende patladım dedim zorlama falan o sırada kv ve görümce üstümüze geldi ( sesli tartışmıyorduk) kv aksama etli yemek yapmıştı biliyorlar yemeyeceğimi ama her seferinde ye diye baskı yapıyorlar keza esimde aynı şekilde, onlar gelince mevzuyu onlara da söylemek zorunda kaldık ve ilk defa eşimle tartışmamıza şahit oldular , beni teselli ettiler esimde çok üzüldü, keşke tepki vermese miydim bu konuda , sonra görümcemle güzelce konuştuk dedi bir daha zorlamayız üzülme vs konuyu kapattık, sizce bu iyi mi oldu kötü mü ..
Çok üzgünüm kızlar
Asla öyle demem diyemem, eşim evde de ısrar eder annesine gelince de , sonradan gönlümü aldı dedi bidaha dikkat etcem umarım birdaha yaşanmazVejetaryen insana anne baba evinde ısrar ederek nereye varmaya calisti ki?
Bu konuda bir sorunu, tedirginligi varsa kendi evinizde uygun zamanda cözmeye calismaliydi. Hasta halinizle kv evinde degilsizlik bisey yok takilmayin.
"Ay ben onu yemem bunu yemem ac kaldim neden etli yemek yaptiniz" dememissiniz ki. Herkes dumduz hayatini yasasa her sey o ne kadar kolay olacak :)
O kadar doğru ki..bazen insanlar sevdiklerinin iyiliği adına aslında sevdiklerini sıkıntıya sokuyorlar.
malesef hiç kimse sınırını bilmiyor.
Asla yemeğe laf söylemedim dünkü yemekler vardı onları yiyecektim, ben misafirliğe gelmedim evde ayağa kalkmamam lazımdı esimde herşeye yetişemedi o şekilde geldim ama ailesi orda olmamızdan mutlu sıkıntı yok sadece bu et meselesi beni üzdü..
Geçici bir hastalık durumu eve gecmeme az kaldı, beni en iyi siz anlarsınız bu et konusundaBu nasıl bir hastalık ki 1 hafta birinin yanında kalmak zorundasınız
Bende vejetaryenim, beni fazla tanımayan insanların 'ne tuhafsın, et yenmez mi, ısrarla ye ye' baskılarına alıştım artıkeşiniz et yemediğinizi bildiği halde neden ısrar ediyor ki
Asla öyle demem diyemem, eşim evde de ısrar eder annesine gelince de , sonradan gönlümü aldı dedi bidaha dikkat etcem umarım birdaha yaşanmaz
Inanın öyle, evlenmeden önce gözü hiçbirşeyi görmedi lafını bile yapmaktan imtina etti , şimdi de diyor sağlıklı olman için zorluyorum ama ben yiyemiyorum kokusuna bile tahammülüm yok ama yinede evde onun için et yemeği yapıyorum ağzımı burnumu kapatarak ..Bu erkekler cok degisik bi grup.
Acik kadinla evlenip kapan derler
Calisan kadinla evlenip isten cik derler
Vejetaryen kadinla evlenip et ye derler
Valla degisikler.
Akılları almıyor, "et gibi bir şey nasıl sevmezsin?" diye.Inanın öyle, evlenmeden önce gözü hiçbirşeyi görmedi lafını bile yapmaktan imtina etti , şimdi de diyor sağlıklı olman için zorluyorum ama ben yiyemiyorum kokusuna bile tahammülüm yok ama yinede evde onun için et yemeği yapıyorum ağzımı burnumu kapatarak ..
Ne güzel benim etrafım sağım solum hep etçil insanla doluBende et yemem tavuk balık falan cevremde çok kişi zorla ye ye diye karışınca insan bazen sinir oluyor hak veriyorum Allahtan eşim de aynı ben gibi et yemez keza kayınvalidem de öyle Hiç başımda et ye diyen yok rahatım kendi ailem çok zorlardı ye diye
ben de et yemiyorum, evlendiğimiz ilk yıllarda bu manzarayı ok yaşadık. et iyi bir şey ya insanların gözünde sen yemeyince sanki canın istiyor ya da mahrum kalıyormuşsun gibi düşünüyorlar. bir süre sonra alışıyorlar. ama hala yeni tanıştığımız insanlardan duyarım "bir parça al" ısrarını
tartışmaya gelince olur böyle şeyler, zaten büyük bir mesele değilmiş, kv ve görümce de büyütmemişler meseleyi bence takılmayın siz de
Oooo durum daha kötü, Adana demek et demekAyyyy.. siz hem vejetaryen hem de adanalı oldunuz mu =( ben oldum, en sık duyduğum cümlelerden biri "sön nösöl ödölösöğğğğğnnnnn"
eş tarafı da mardinli. evlere şenlik bir ortam oluyor her sofrada. kayınbabam "ne zaman başlayacak et yemeye geri" diye soruyormuş eşime, sanki hastalık. herkes acıyan gözlerle bakıyor. eşim de şu an karşımda içli köfte yiyip allah aşkına ye bak allahın adını verdim diyor. boğup atmak farz bunları =)))
Alerji olduğum halde ısrar ettiler her zaman bu sefer dayanamadım patladım..Ya bi insan biseyi yiyemiorsa bu onu yememesi gerektiği içindir zaten. Onlar senin vücudundan iyi mi biliolar neye ihtiyac duyduğunu. Bence hayir yemiorum deyin her seferinde ama ne derlerse hep ayni seyi soyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?