Vejeteryan olmak ve kavga

Eşim bu konuyu kafasına çok takıyor maalesef , bende öyle düşünüyorm ama kendisi bunu kabul etmeyip sağlık için direttiğini söylüyor..
Birinin ona, kendi sağlığınızı en çok sizin düşündüğünüzü soylemesi gerek. Hayatlarimiza karışmak için de baska bir bahaneleri bu oldu.

bence aşırı fevri davranmışsınız, bir özür dileyin onlarda bundan sonra ısrar etmeyecektir eminim. Olan olmuş üzülmeyin.

Gereksiz ısrar edilen şunu ye bunu ye muhabbeti her evde var sanırım...tabiki bizdede hamileydim kızıma 15 yıl kadar önce kaynanam kıyma kavurmuş plavın üstüne koyuyordu koyma istemiyorum dedim inadına koydu baskın çıkacak dediği olacak ya geri koydum tencereye ellemeden...bir hafta sonra falan yine yemeğe çağırdı aynısını yaptı gözümün içine baka baka bir kaşık aldım tiksineceğimi bile bile mahsus..sonra yanlarında içim kalktı gittim lavaboya çıkardım ne var ne yok ..şimdiki aklım olsa halinin ortasına kusardım yanlarında temizlemezdim üstüne valla...
Bidaha ısrar etmedi eve dönünce eşime kıyameti kopardım tabi hamileliğin etkisiyle sinir tavandı...
Ama kaynanam hiç değişmedi hala ısrarcı ve baskıcı
Kavga etmekle çok iyi etmişsiniz sizin yemediğinizi bile bile yapmasaymış etli yemek bidaha ısrar etmez en azından üzülmeyin

Sizin kv çok gıcıkmış ya hamile kadına zorlamak nedir, bende de hep zorlama vardı inşallah bu son olur

Tipik herşeyi ben biliyorum, benim dediğim olacak,benim dediğimi yapacaksınız diyen aslan burcu geberesice
Bence saygıyla alakalı kadın çok saygısız, biraz saygılı olsaydı sizi zor duruma düşürmezdi, bende bu konu yüzünden bu yüzden tartıştım, insanların saygısı olmalı bireysel konularda, ( kız geberesice deme )

Onun genel mizaci bu maalesef...saygısız bir kişilik..en doğruyu o bilir o nerse o olacak.ne isterse o yapılacak...oğlu var diye kendini dünyanın hakimi zanneden klasik erkek annesi...

Ne kadar hastasın ki neyin var öyle bir hafta başkasında kalacak kadar bakıma muhtaç mısınız.

Bence iyi olmuş sizi tanımaları-anlamaları ve et yemediğinizi öğrenmeleri açısından. Ama çok uzun kalmışsınız yapmayın böyle şeyler:/
Rabbim mecbur bırakmazsa kalmam inşallah, mecbur kaldım ama evime geçtim bu olaydan hemen sonra ..

Ne kadar hastasın ki neyin var öyle bir hafta başkasında kalacak kadar bakıma muhtaç mısınız.
Düşme yaşadım buna bağlı olarak hasar aldım kalça bölgesinden ( kuyruk sokumu düşmesi) yataktan kalkmamam gerekti, sağolsun ilgilendiler ama bu et konusu beni çok üzdü her et yemeği yaptıklarında gerginlik oldu ben yiyemiyorum diye .. Hastayım diye eşim de iyice üzerime geldi e tabi ailesi de ..

İşte çok fazla üzerine titriyorlar buda seni germiş ama hastalığında etkisiyle böyle yaptığını düşünüyorum ben yemiyorum dersin bosver

onlar israr edecek siz her seferinde yok diyeceksiniz,

ya da bu sekilde bir kez kavga edip bu dertten kurtulacaksiniz,

secim sizin.

annem 55 yillik vejetaryen, hala daha kendisine etli yemek teklif ediliyor akrabalar tarafindan.
annem her sefrinde sakin sakin yok ben yiyemiyorum diyor.

hatta bir keresinde ramazan gunu iftara davetliyiz, yakin akrabamiz bu gittigimiz kisi de,
sofrada corba dahil her sey etli, veya et sulu falandi, anneme sadece alternatif ortadaki salata vardi dusunun. belki bir de tatli vardir aklimda degil.
yine de bir sey demedi ya.

bence annemde aziz sabri var,
ama oyle olmaya gerek yok, bir kez kavga edip kurtulmak en guzeli bence.

En kötüsü de davetler, hele ki bile bile yedirmek için her yemeğe et koyup alternatif bırakmayanlar, o yüzden yemek davetlerini sevmem Maşallah annenize ne güzel idare etmiş

Bence iyi olmus,istenmeden yenen as ya karin agritir ya bas.
Ne diyeyim en kotu tartismaniz boyle olsun.Elde neler var :)

Vejetaryenler neyse de bir kaç tanığım vegan var. Allahım her yemek yedigimiz sırada sormadan edemiyorum . Ne yiyorsun ? Canın bundan yada şundan hiç cekmiyormu? Bunun eksikliğini nasıl gideriyorsun vs diye
Bu arada demir takviyesi alıyorsundur umarım proteini süt yumurta vs karşılar ama demir büyük sorun olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…