- 16 Nisan 2008
- 5.335
- 14.391
- 773
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Kendisinin sevmediği, ağzıma sürmem dediği yemek yok mu?Inanın öyle, evlenmeden önce gözü hiçbirşeyi görmedi lafını bile yapmaktan imtina etti , şimdi de diyor sağlıklı olman için zorluyorum ama ben yiyemiyorum kokusuna bile tahammülüm yok ama yinede evde onun için et yemeği yapıyorum ağzımı burnumu kapatarak ..
Eşim her yemeği yer sıkıntı etmez , aynen dediginiz gibi yapcamKendisinin sevmediği, ağzıma sürmem dediği yemek yok mu?
Sağlığınızı düşünse bile, durumu anlamaması, üstüne yapılan ısrar tam bir gelişmemişlik emaresi.
Böyle bir olay esnasında değil, daha sonra sakince ama kararlı ve net bir ses tonuyla çocuğa anlatır gibi karşınıza alıp anlatın ve bir daha bu konuda, değil başka bir ortamda yalnızken bile ısrar etmemesini söyleyin.
Ay bende aynı düşünce ile bakıyorum et olayınaHiçbir yemeğin içinde parça et yemem
Bonfile gibi löp etleri yemem
Bir ara ciddi ciddi düşündüm vejetaryen olmayı
Eti o kadar sevmiyorum ki
Ama mantı, köfte, burger vb konularda her ne kadar etsiz alternatifleri olsa da alıştığım lezzetlerden vazgeçemediğim için yapamadım
Ama sizi çok iyi anlıyorum. Hamile olduğum için mecburen et sote vs varsa yemek zorunda kalıyorum.
Aslında hayvanın kasını çiğniyoruz. Bu düşünceyle ağlayarak yiyorum resmen.
Sacmalamislar bence iyi yapmışsın dozunda olmuş zaten tavrin kotu biseye sebebiyet vermemiş bi daha ustelemezler. Bazi olaylarin yasanmasi gerekir bu da oyle bisey tam da. Daha milletin yaninda fln sıkıştırmaya kalkmazlar.Alerji olduğum halde ısrar ettiler her zaman bu sefer dayanamadım patladım..
Zaten hemen konuyu toparlayıp beni teselli ettiler ama ben kötü oldum baya , Sonra da üzüldüm dedim ne gerek vardı , umarım beni anlarlarSacmalamislar bence iyi yapmışsın dozunda olmuş zaten tavrin kotu biseye sebebiyet vermemiş bi daha ustelemezler. Bazi olaylarin yasanmasi gerekir bu da oyle bisey tam da. Daha milletin yaninda fln sıkıştırmaya kalkmazlar.
Et türü şeyler yiyemiyorum yediğimde alerji oluyorum çünkü tiksinerek yiyorum , diğer et ürünleri konusunda da böyleyim aşamıyorum bunu elimde değilVejetaryen misiniz et mi sevmiyorsunuz ben anlayamadım
Vejetaryen iseniz ısrar manasız ama sevmiyorum yiyemiyorum diyorsanız hastasınız diye ısrar etmiştir
Bol verin herkes anlamış yemeyeceğinizi
evet kotu yapmissin, onlarin yaninda ne olursa olsun kavga etme, tabagina koyup yemis gibi yapsaydin, sonra hallederdin (bunu kisa sureli idare etme durumlari icin soyluyorum). esim ailesinin yaninda kavga ederse tenhada uyaririm mutlaka. bence kadinlar da erkekler de ailenin yaninda kavga etmemeli. mesela ben annemlerin yaninda esimle kavga etsem haksizlik degil mi? deplasmandaki kisiye yuklenmemek lazim :)Kızlar hasta olduğum için kv lerde kalıyorum bir haftadır normalde eş tarafı ile güzel anlaşırım seviyeli bir ilişkimiz oldu hep , fakat bugün et yemediğim için eşim ısrarcı olunca bende patladım dedim zorlama falan o sırada kv ve görümce üstümüze geldi ( sesli tartışmıyorduk) kv aksama etli yemek yapmıştı biliyorlar yemeyeceğimi ama her seferinde ye diye baskı yapıyorlar keza esimde aynı şekilde, onlar gelince mevzuyu onlara da söylemek zorunda kaldık ve ilk defa eşimle tartışmamıza şahit oldular , beni teselli ettiler esimde çok üzüldü, keşke tepki vermese miydim bu konuda , sonra görümcemle güzelce konuştuk dedi bir daha zorlamayız üzülme vs konuyu kapattık, sizce bu iyi mi oldu kötü mü ..
Çok üzgünüm kızlar
Haklısınız o yüzden çok kızdım kendime, ama bununla yüzleşmek zorunda kaldık çünkü ben çok bunaldım, her seferinde her ortamda aynı konuevet kotu yapmissin, onlarin yaninda ne olursa olsun kavga etme, tabagina koyup yemis gibi yapsaydin, sonra hallederdin (bunu kisa sureli idare etme durumlari icin soyluyorum). esim ailesinin yaninda kavga ederse tenhada uyaririm mutlaka. bence kadinlar da erkekler de ailenin yaninda kavga etmemeli. mesela ben annemlerin yaninda esimle kavga etsem haksizlik degil mi? deplasmandaki kisiye yuklenmemek lazim :)
Haklısınız o yüzden çok kızdım kendime, ama bununla yüzleşmek zorunda kaldık çünkü ben çok bunaldım, her seferinde her ortamda aynı konu
Şimdiye kadar öyleydik aslında bu ilk defa yaşandı ( aile yanında tartışma ) eşimle konuşup halledeceğim inşallah, çok teşekkür ederimsakin bir sekilde konusup esinize anlatin. bu tarz konularda esler daha anlayisli oluyor cunku ikinizin arasinda bir sey. ben esime direk soylemistim, sen boyle yapinca beni zor duruma dusuruyorsun, ben burada yalnizim beni boyle mi koruyacaksin vs diye. bu bahsettigim de tartisma degil sadece gerilim oldugu icin, artik dikkat ediyor. ben de ailemin yaninda tartismam. bazen iki taraf da biraz gicik oluyor cok sir vermeyince ama, kus bile olsak oyle bir rol yapariz ki kimse anlamaz :)
BendeeeeDeli oluyorum şu hadi ye ısrarlarına ya.. Çıldırıyorum resmen
Evet çok anlık bir şeydi, normalde çok dikkat etmeye çalışırdım ailelerin yanında ama birden patladım, takviyelere başlasam belki beni rahat bırakır eşimAnlatımınızdan anlık bir anlaşmazlık olmuş gibi geldi devamı gelmez siz de cevrenizdekiler de anlayışlı
Annesinin yemeklerinden ye diye yapılıyorsa kv nin beğendiğiniz yemeklerinde biraz abartarak çok güzel olduğunu vurgularsınız
Gıdasız kalmanızsa sorun zaten belirli bir yaştan sonra takviyelere başlamak gerekiyor artık vitaminlere başlayıp eşinize de içinin rahat etmesini söyleyebilirsiniz
Dışarda yemekte bende çok zorlaniyorum insanlar bu konuda bilinçsiz maalesef , o yüzden her çıktığımda vejetaryen pizza yiyorumBir gün bir lokantaya gitmiştik garsona vejetaryenlar için menünüzde neler var diye sormuştum. Kadın bana tavuk var demişti.
İlginç bazılarının tavuğu etten saymaması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?