velayeti babaya bırakmak..

medidnired

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
75
44
8
35
Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

Bir çok kadından şanslısın ki bir işin var..
Çoğu kadın geliri olmadığı için çırpınıyor çocukları için.
Bana kalsa Çok da güzel halledersiniz..
Rahata düşkünlük, kafa dinleme olarak görüyorsanız bu ayrılığı o başka tabi.
O kadarını siz bilirsiniz.

Cocugunuz kac yasinda? Babasi cocuguna nafaka vermez mi? Niye tek bakmak zorundasiniz ki? Esinizle siz ayrilacaksiniz cocugunuz babasindan ayrilmayacak ki.

Bu isin sonu muhtemelen cocugunuzun sizden uzaklasmasiyla son bulur. Bilemiyorum tabi benimki sadece bir tahmin.

Simdi empati yaparak yaziyorum. Kendinizi cocugunuza sahip cikacak pozisyonda gömüyorsaniz babaya vermek en dogrusu. Size ne bicim annesin diye saldiracaklar olacaktir,ama sizim yasadiklarinizi siz biliyorsunuz. Sadece bu konulara dillat etmenizi öneririm: Cocugu silah olarak asla kullanmayin. Yani sirf babaya ders olsun diye birseyler yapmayin. Babasinda kalacaksa bile yinede bir pedagog ile görüsün ki oglunuzla baginiz zedelenmesin. Benim kuzenimin annesi cocugu ortada birakip gitti. Ne arar ne sorar,cocuk yikildi resmen. Anlatin,ögretin. Baba ile cocugun iyiligini düsünerek hareket edin.

Üzgünüm ama çocuğu gözden çıkarmış gibisiniz. Çocuk sahibi olmak nasıl bir duygu henüz bilemiyorum ama 4 yaşında yigenim var onu bile 3 4 gün görmesem deli gibi özlüyorum ki anne olmak cok başkadır. Lütfen ayrılığın acısını o masumdan çıkarma.

Dünyada hiç bir şey çocuğundan vazgeçecek kadar önemli olamaz. Söylediğiniz şeyler geçici sıkıntılar ve sadece kocaman bir bahane. O çocuğun annesiz neler hissedebileceğini tahmin bile edemezsiniz, ki bu fikri sunuyorsunuz.

Bunu yapmayın. Annesiniz güçlü olmak zorundasınız. O çocuğun isteği değildi dünyaya gelmek. Madem getirdiniz böyle sıkıldım yoruldum gibi bahanelerle anneden mahrum bırakmayın o çocuğu.

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..

Velayeti alıp size hafta sonu birkaç saat gösterebilir sırf gıcıklık olsun diye. Velayeti bırakmayın sakın. Boşanma aşamasında her şey çirkinleşebiliyor. Nafaka alın. Bir çocuğunuz varmış. 1+0 ev bile yeter size şimdilik. Ortak malınız varsa mutlaka hakkınızı alın. Çocuğunuzdan vazgeçmekteki motivasyonunuzu anlamış değilim.

Bakin evliliginizden bezmis olabilirsiniz anlarim ama cocuk cok kucuk daha annesiz olmaz.
Siz isteyken yine babaannesi baksin, aksam eve alip getirin.
Eger ki bir sure kafa dinlemek isterim diyorsaniz tek basiniza bir tatile cikin 1 hafta, ondan sonra bosanin ama cocugu birakmayin. Cocuga yazik.

herkes bu yükü taşıyacak güçte olmayabilir.
çocuğa yarım yamalak bakacaksanız tabi böyle yapın ama. ilerde pişman olabilirsiniz.
anne eksikliği çocuklarda daha büyük travmalara neden olabiliyor. baba boşandıktan sonra zincirlerinden kopmuş gibi bekar hayatına geri dönecek. çocuk babanne ve halayla büyüyecek.
bilemedim.
yazık değil mi.

Çocuğum 4 yaşında..
Hafta içi zaten işte oluyorum.Akşamları yemekti oydu buydu öyle geçiyor.
Hafta sonları birlikteyiz
Belki de sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum ama inanın 5 yıldır inanılmaz yoruldum artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…