velayeti babaya bırakmak..

çocuğun düzenini hiç bozmayın, babannesi baksın yine, iş çıkışı alın evinize gidin, şu an bunaldığınız için böyle düşünüyorsunuz, sonra çok pişman olur özlemden hasretten yanarsınız.

hafta sonu babaya gider zaten, sizde o arada dinlenir işinizi yaparsınız.

daha 4 yaşındaki bir çocuğu babaya bırakmayın
zaten işiniz gücünüz varmış
babaannesi bakmaya devam etsin
ama akşam oldu mu sizinle uyusun evladınız
gerekirse babaanneye yakın bir yerde ev tutun.

Babanne bakmaya devam ederse bende hergün almaya gidersem onlarla görüşmeye devam etmiş olacağım.
Boşanmak demek artık ailelerin de iletişiminin kopması demek
inanın çok çaresizim ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum

Türk mahkemeleri ortak velayeti kabul ediyor artık bence bunu bir araştırın şartları velayeti direk babaya vermekten her halükarda daha uygundur. Yine de o çocuk sadece sizin çocuğunuz değil eğer bakımını üstlenecek kadar mental ve maddi olarak kendinizi iyi hissetmiyorsanız bırakın babaya çocukları annenin başına direk atma düşüncesine karşıyım ben ocuk için baba daha uygunsa onda kalmalı onun üstün her şeyden önce

kendi ailenizden biri baksa
onlarla değil de yakınlarında ev tutsanız
işinize mi uzak olur?

Krese verin
Yasi uygun krese, hem de sosyallesmi olur
Boylece babaanne gormemis olursunuz
Isyerinize/evinize yakin kres arastirin

Yıldığınız için böyle düşündüğünüzü varsayıyorum. Çoçuğunuzun velayetini vermek bence doğru değil. Kayınvalidem de eşinden boşanırken eşimi beş yaşında babasına bırakmış. Babaanne bakmış, akşam da babasında kalmış, anne hafta sonları almış ama hiç mi hiç sağlıklı olamamış. Eşimin çocukluk travmaları ile uğraşmak bana kaldı evlenince. Annesi ile arası çok soğuk ve mesafeli. Emeklilik yaşına geldik eşim daha yeni yeni kendine geldi.
Küçücük çocuk o aklıyla annem beni istemiyor diye düşünebilir, eşiniz tekrar evlenirse tamamen babaanneye kalacaktır ve bir de baba travması olacak.
Akşamları yemekti falan geçiyor diyorsunuz ama okula başladığında akşamları gelip sevincini, üzüntüsünü, heyecanlarını annesi ile paylaşması bağınızı derinleştirecektir. Diğer türlü hafta sonları beraberliği bir çocuğun anne ihtiyacını asla karşılamayacaktır.
Anne, babadan farklı. Doğarken anneden kopmak, memeden ayrılmak bile travma iken fiziksel olarak ayrı kalmak çoçuğunuzun ruhsal sağlığını altüst edecek.
Çoçuğunuz sizinle olsun, akşamları siz iyi geceler dileyin, sevinçlerini, üzüntüsünü sizinle paylaşsın. Babaanne yine siz işteyken baksın ama bırakmak çok çok büyük yanlış olacak. Çok üzüldüm

neden çocuğunu terketmiş muamelesi yapanlar olmuş anlayamadım. Eğer zaten babaannesi bakıyorsa ve eşinizle anlaşıyorsanız haftasonları alma konusunda çok da sorun olacağını sanmıyorum şahsen. Sonuçta mahkeme her zaman anneye vermez kimin durumu koşulu daha iyiyse çocuk orada kalmalı ki eşinizin durumu ve koşulu daha iyiymiş madem mahkeme de zaten ona verecektir. Şahsen yanına al kreşe ver diyenlere katılamıyorum kreşte elalem bakacağına babaannesi baksın çok daha mantıklı..

Eminim oğlunuza bu fikri sorsanız sizinle o tempoda yaşamak ister. Sizin deyiminizle diğer rahat hayatı tercih etmez. Ne kadar zor olursa olsun anne kokusu en huzurlu en güvenli yerdir. Aurıca velayeti bırakmadan bir çözüm bulun. Her boşanmada hakim her istediğinde gör demiyor diğer tarafa. Ayda haftada belli günler ve saatler dışında yasaklıyor. Eşiniz bunu koz olarak kullanabilir. Size yasal hakkınız dışında göstermeyebilir. O yüzden velayet yine sizde olsun onlar baksın. Akşamları alın. Bazen yorgun olursunuz babada kalsın dersiniz. Yani çözüm bence bu olmalı.

7 ay önce başladım işe..
İşten çok bu tatsızlıklar,mutsuzluklar yordu beni..
Hiçbirşey düzelmiyor iki tarafta çocuk için devam ettiğini söylüyor ama nereye kadar..
İzin almam imkansız şuan kurban bayramı tatilini bekliyorum..
İnanın gerçekten yoruldum ve bezdim..
Rabbim bana bir kapı açsın.. Bir yol göstersin başka birşey istemiyorum..

Onu düşündüğüm için zaten biraz da böyle mi yapsam diyorum.
Kendim ikinci plandayım ama yine de sağlığımı kaybetmek üzereyim gerçekten..
Siz psikolojik olarak fazla yıpranmışsınız sanırım.Her şeyden önce ani kararlar vermeyin. Profesyonel bir yardım alın, tatile gidin tek başına biraz kafanızı toparlayın. Ondan sonra daha sağlıklı kararlar vereceksinizdir elbet.
Eşiniz ve ailesi ile fazla görüşmek istemiyorsanız da çocuğunuzu kreşe verebilirsiniz.

Ablacim cocugu krese ver.
Kres parasini babasina odet.
Sen de isine git cikinca da cocugu al evine gec, boylece esinin ailesinden kimseyle muhattap olmamis olursun
Simdi boyle yaziyorsun ama aksam bombos eve gelince cocugundan ayrilmanin ne kadar kotu bir fikir oldugunu anlarsin
Isin var, durmun var neden cocugunu birakasin?
Her mesajinda yoruldum bunaldim yazmissin peki de sen evliliginden bunalmisisn bitirince kendini iyi hissedersin. Cocuktan bunalmamissin ki, bunalmis olmana onun bir katkisi yok.

Hemen simdi isyerine yakin kreslere bak. Hatta kendine ayri ev bak. Cocugundan ayrilma.

Madem bunaldin git 1 haftalik tatile yalniz git dedim ama geri aliyorum cocugunla git. Ikiniz gidin.

Eğer onların sizden daha iyi bakacağına inanıyorsanız siz bilirsiniz

Ama imkanınız var ise yakın yerde oturun işe gittiğinizde babaanne bakar akşam sizle kalır
Bilemiyorum bana göre bir çocuğun en çok anneye ihtiyacı var

İyi de çaresiz değilsiniz ki. İşiniz var, hali hazırda büyümüş bir çocuğunuz var.
Büyükşehirlerden birinde yaşıyorum. Çevremdeki çalışan kadınlar sabah erken kalkıp çocuklarını kreşe bırakıp işe geliyorlar mesai bitince yine çocuklarını alıp eve gidiyorlar.
Siz bunu neden tercih etmiyorsunuz?
Çocuk sizin bu düzeninize kısa sürede alışır.

Haftasonu da bir gün sizle geçirir bir gün de babası alır gezdirir. Kreş/okul masrafını da o karşılar ise yaşar gidersiniz işte.
Ha diyosanız benim psikolojim sağlam değil, o zaman verin ama eşim annesi tarafından babannesine bırakılmış ve babannesinin büyüttüğü bir çocuk. Her ne kadar kadın arayıp sormuş gelip gitmiş ama hala o yılların açtığı yaraları taşıyor...

Bosansanizda babaannesi yinede bakmaz mi? Esinizde calisiyordur sonucta. Yani babasida sabah birakip aksam almak zorunda olur. Korkulariniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…