- 20 Aralık 2012
- 2.746
- 5.181
- 408
- Konu Sahibi medidnired
-
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Her şeyden önce oğlunuzu düşünmeniz gerekmez mi? Ben olsam asla bırakmazdım.
Biz gurbetteyiz ve oğlumuz 2 yaşından beri aynı bu tempoda yaşıyor.Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Kızkardeşim evli. 8-7 çalıştığı işi var ve cumartesi dahil. Oğlunu 3 aydan itibaren böyle taşıdı önce annemin evine, sonra da kreşe. Çok zor oldu ama oldu. Çalışan annelerin çocukları hep böyle. Benim kızlarım da 2,5 yaşından itibaren kreşe gitti hep. Sabah 7.30’da nöbetçi öğretmene bıraktık çocukları çoğu zaman. İlk gelen onlar oldu okula. Ama ne yapalım, mecburduk eşim de ben de.Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Simdi empati yaparak yaziyorum. Kendinizi cocugunuza sahip cikacak pozisyonda gömüyorsaniz babaya vermek en dogrusu. Size ne bicim annesin diye saldiracaklar olacaktir,ama sizim yasadiklarinizi siz biliyorsunuz. Sadece bu konulara dillat etmenizi öneririm: Cocugu silah olarak asla kullanmayin. Yani sirf babaya ders olsun diye birseyler yapmayin. Babasinda kalacaksa bile yinede bir pedagog ile görüsün ki oglunuzla baginiz zedelenmesin. Benim kuzenimin annesi cocugu ortada birakip gitti. Ne arar ne sorar,cocuk yikildi resmen. Anlatin,ögretin. Baba ile cocugun iyiligini düsünerek hareket edin.
Üzgünüm ama çocuğu gözden çıkarmış gibisiniz. Çocuk sahibi olmak nasıl bir duygu henüz bilemiyorum ama 4 yaşında yigenim var onu bile 3 4 gün görmesem deli gibi özlüyorum ki anne olmak cok başkadır. Lütfen ayrılığın acısını o masumdan çıkarma.
İlerde bu düşünceleriniz size yol su elektrik olarak geri döner hanımefendi. O çocuk beni neden bıraktın sensiz büyüdüm ben derse ne olacak ilerde düşündünüz mü? Ne olursa olsun evlattan vazgeçilmez ilerde annem benim için uğraştı hem çalıştı hem bana baktı demesi mi yoksa annem beni babaannem, halam. büyüttü, gitti para kazandı ama beni kaybetti demesi mi?Kızlar Merhaba;
Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..
Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.
Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..
Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Şuan ki gergin ve mutsuz ortamda büyümesinden çok daha iyidir diye düşünüyorum.
Mantıklı açıklamalarınız için ayrıca teşekkürler..
Dediğim gibi çalıştığım için zaten bebekliğinden beri babanneyle birlikte büyüdü..
Ama her ihtiyaç duyduğunda bende yanında olacağım..
Onu düşündüğüm için zaten biraz da böyle mi yapsam diyorum.
Kendim ikinci plandayım ama yine de sağlığımı kaybetmek üzereyim gerçekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?