velayeti babaya bırakmak..

Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?

siz özlemeyecek misiniz?
kaldı ki velayeti verirseniz her istediğinizde sizi görüştürmeyebilirler lütfen çok çok çok dikkatli adım atın..

hem çocuğunuz 4 yaşındaymış kreş gibi bir imkanınız yok mu?

akşama kadar işteyim eve gelince de yemek fln vakit geçiyor demeyin lütfen, onun sizinle geçirdiği bir saate yahut sizin yanınızda uykuya dalmaya bile ihtiyacı var.. bunları yazarken bile ağlayasım geldi, lütfen psikolojik sıkıntılarınız yoksa bırakmayın çocuğunuzu..

Cocuk kac yasinda?

Hicbir kosulda annenin velayeti birakmamasi gerekiyor , o cocugun hayatinda tarif edilemez hasarlar birakirsiniz

Bosanin ama cocugunuzu birakmayin , gundu yine babaannesi baksin aksam is cikisi alin cocugunuzu , yasini bilemiyorum ama ne kadar masrafi olur ki ? Bakici falan olsa tamm cok masraf diyecegim ama babaanne bakarsa size fazladan bir masrafi olmaz
Cocugunuzu birakmayin

bence yanlış bir şey değil yaptığın.
en çok kendini sen tanırsın. psikolojin kaldırmıyorsa çocuğa zarar vermektense babasında kalsın. zaten sabahtan akşama her halükarda başkasıyla vakit geçirecek çocuk. bakıcı olabilir, bir akraban olabilir. akşam da babası gelir. sen ara ara gidersin. hafta sonu alırsın. belki toparlanınca tamamen alırsın.
sonuç olarak velayeti verecek olduğun kişi de öz babası.

ekleme yapayım. çocuk 4 yaşındaymış. Allah bağışlasın.. benim oğlumda o yaşta. Rabbim bana da bağışlar inş. ben olmazsam hiçbir yere gitmek istemez. bağımız çok kuvvetlidir. velev ki ben bu şartlarda olsam çocuğumu babaya verem psikolojisi çok bozulur. çünkü annem önce gelir der oğlum.

Biz gurbetteyiz ve oğlumuz 2 yaşından beri aynı bu tempoda yaşıyor.
Çünkü kimsemiz yok bakacak.
7,30 olmadan uyandırıyoruz hazırlıyoruz kreşe bırakıyoruz.
Ve bir tek biz siz sen ben o değil bir çok insan bunu yapıyor.
Tek dert buysa bence yetersiz.
Annesiz kalması taraftarı değilim ben..

Kızkardeşim evli. 8-7 çalıştığı işi var ve cumartesi dahil. Oğlunu 3 aydan itibaren böyle taşıdı önce annemin evine, sonra da kreşe. Çok zor oldu ama oldu. Çalışan annelerin çocukları hep böyle. Benim kızlarım da 2,5 yaşından itibaren kreşe gitti hep. Sabah 7.30’da nöbetçi öğretmene bıraktık çocukları çoğu zaman. İlk gelen onlar oldu okula. Ama ne yapalım, mecburduk eşim de ben de.

Önceki konunuzda çocuk istiyordum, mantık evliliği yaptim demiştiniz. Şimdi de bosanayim, velayeti vereyim diyorsunuz. İkisi celismiyor mu?

Ayrıca velayeti verdikten sonra adam öyle sizin her istediginizde görüşmenize izin vermeyecek belki. Üstelik çocuk da çok küçük. İlerde kopukluk olur bence.

Ya bosanin yine babanne baksın, ya da kendi aileniz ile bi çözüm bulun. Babam sıkıyor diye çocuktan vezgecmek doğru değil.

Ayrıca Perşembenin gelişi çarşambadan belliymis. Aileden kaçmak için, sevmeden evlenmişsiniz.

O evdeki görümceye siz tahammül edemiyordunuz, kötü örnek olduğunu düşünüyordunuz. Oğlunuzu o eve bırakabilecek misiniz?

İhtiyacınız olan sanırım özgürlük. Ben boşanırken bunu hiç düşünemedim. Mevzu bile olmadı. Neredeysem evladım da oradaydı vücudumun parçası gibi. O benim bedenimin dışında atan kalbim. Benim katlanamadığım adama nasıl bırakırım onu? Onun gibi olsun diye mi? Çalışma saatleriniz ne güzel. Alın çocuğunuzu. Gündüz ya sizin aileniz baksın ya babaannesi. Ama akşam sizinle uyusun. Kafa dinlemek isterseniz hafta sonları alırlar zaten merak etmeyin.

Ha akıl sağlığınızı kaybedecek dereceye geldiyseniz, gözünüz evlat falan görmüyorsa söyleyebileceğim tek şey Allah şifa versin olur. O aşamaya gelmek de kolay değil tabi. Tedavi olmak lazım.

Ama evlattan ayrı kendinize yeni bir hayat kurup mutluluğu aramaksa hedefiniz hiç güzel şeyler söyleyemem, üzgünüm. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Şuan ki gergin ve mutsuz ortamda büyümesinden çok daha iyidir diye düşünüyorum.
Mantıklı açıklamalarınız için ayrıca teşekkürler..
Dediğim gibi çalıştığım için zaten bebekliğinden beri babanneyle birlikte büyüdü..
Ama her ihtiyaç duyduğunda bende yanında olacağım..

Ben çocuğumu tamamen terk edeceğim demiyorum ki..
Sadece benimle bu çalışma hayatımla sürüklenip durmasın ordan oraya diye böyel bir çözüm geldi aklıma.
Sizden fikir almak için de konu açtım henüz hayata geçen bir durum yok .

İlerde bu düşünceleriniz size yol su elektrik olarak geri döner hanımefendi. O çocuk beni neden bıraktın sensiz büyüdüm ben derse ne olacak ilerde düşündünüz mü? Ne olursa olsun evlattan vazgeçilmez ilerde annem benim için uğraştı hem çalıştı hem bana baktı demesi mi yoksa annem beni babaannem, halam. büyüttü, gitti para kazandı ama beni kaybetti demesi mi?

Normalde de babaannesi bakıyor demişsiniz. Sizde kalsa demek ki akşamları göreceksiniz sadece o da birkaç saat. Bunun yerine haftasonu sizde kalsa en azindan verimli zaman geçirirsiniz. Kendimde o gücü göremiyorum dediğiniz için almak istemiorsanız 'aman kötü anne olurum' düşüncesi ile hareket etmeyin. Çocuk da oradan oraya taşınmamış olur dediğiniz gibi. Akşam da görürsünüz eşinizle konuşup olmazsa. Kesinlikle çocuğu bir silah olarak kullanmayın. Doğru düzgün iletişim kurun. Sizin geçimsizliğiniz onun suçu değil. Eşiniz de çocuğa "annen seni bıraktı" gibi yaralayıcı cümleler kurmasın. Aile büyüklerini de uyarın bu konuda. Küçücük çocuğun hayatını mahvetmeyin.

sağlıklı düşünemediğiniz nokta bu.
ihtiyaç duyduğunu nereden bileceksiniz yanınızda olmayınca?

Onu düşündüğüm için zaten biraz da böyle mi yapsam diyorum.
Kendim ikinci plandayım ama yine de sağlığımı kaybetmek üzereyim gerçekten..

Hem cocuk hem calismak yorucu bir tempo bundan yorulmus olabilir misiniz?
Bir sure izin alip evde oturmayi dusunmez misiniz? Yillik izin olabilir, rapor olabilir, ucretsiz izin olabilir. Biraz dinlenin bence sizi cok yorgun ve bezgin gordum. Iyice dinlenin

Evliliginizde bezdiginiz seyler nelerdir mesela?
Ne is yapiyorsunuz, tuketici bir is mi?

Bana çok gereksiz geldi
4 yaşında bir çocuk zaten sabah erken kalkıp kreşe götürülecek yaşta
Benim çocuğuma bakacak kimse yok
1 yaşından itibaren böyle bir düzene girecek.
8 de işe varmak için 6 da kalkarsınız çocuğunuz ile. Onun için akşamları 12 de değilde 10 da yatıverirsiniz. Vardiyalı falan çalışsanız anlıycam da bildiğin memur mesaisi bu
Zaten çocuk okula giderken falan da böyle yatıp kalkmayacak mı?
Akşamları sizin olmadığınız bir eve mi gidecek yani çocuğunuz?
Terk edilmiş hissetmez mi annesi tarafından?

3 çocuk annesi bir öğretmen olarak yazıyorum,annenin çok özel bir durumu yoksa bu yaşta vir çocuk anne ile büyumeli.

Baba mahkemede bunu kullanabilir,çocuk büyüdükçe annen seni istemedi diyebilir,çocukta kapanmaz yaralar açabilir bu söylediğiniz.
Evlilik iyi gitmiyorsa boşanın tabi,çocuk da her çalışan annenin çocuğu gibi krese gitsin. Kreş ücretini de baba odesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…