• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayeti babaya bırakmak..

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
4 yasindaki cocuk anne sefkatine muhtactir. O sefkati de baskasi veremez. Cocugun anneden ayri kalmasi zihninde derin yaralara neden olacaktir. Istedigimde gorurum diye dusunmeyin, hergun gormek ile arada gorup sonra herkesin evine donmesi ayni olmayacaktir. Erkek cocugu anneye daha duskundur ustelik.

Birçoğumuz çalışıyoruz ve bizim de çocuklarımız var. Her bebeğe babanne bakamıyor kreş diye bir şey var.
Kızım 1,5 yaşındayken saat 7 de işbaşı yapıyordum ben, kışın karanlığında yollara dökülüyorduk. Hiç de bir şey olmadı, biz zorlandıl sadece, onun keyfi yerindeydi.
Kaldı ki sizinki 4 yaşında, kreş bile değil anaokulu yaşında. Gönderseniz seneye 1.sınıfa başlayacak nerdeyse.
Ne eziyeti olacak artık size?? Yapmayın bırakmayın çocuğu.
Annem beni 2-3 aylığına halamlara yollardı çocukken ben ona bile içerliyorum şimdi şimdi, 30 umu geçtim. O zaman bayılarak giderdim ama şimdi bazen başından mı savıyordu diyorum
Aynen katiliyorum.
Bu kk nın anne duygusali kadınlarına bitiyorum.

Bu kadın çocuğu baba evinden mı getirdi ki illa velayeti o alacak.

Çocuğun anne sevgisine ihtiyacı varda baba sevgisine ihtiyacı yok mu

Kadın velayeti alsa hafta ici kendinde olsa zaten yorgunluktan ilgilenemez, haftasonu da baba alir göremez.

Velayet baba da olursa coxuga haksızlık mi olur.

Babaanne bakarsa neden kotu olacak, bakıcı mi daha iyi yani
Cocugun babadan ziyade anneye ihtiyaci var cunku. Hic kimse cocugun kendi annesinin yerini alamaz. Konu sahibi cocuga babaannesi baksin dememis ki, butun sorumlulugu tamamen babaanneye atmak istemis. Bi arkadasim vardi. Anne baba bosaninca arkadasimi babaanneye birakmislar. Yetiskin insan ama hala istenmemenin kirikligi var icinde. Nail tarif edilir bu his bilemedim.

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Valla biz kari koca ayri değilken bu dediginizi yapiyorum yani sirf bu yüzden cocuk mu birakilir kaldi ki 4 yasinda erken yatar erken kalkar ya da bebek arabasinda uyumaya devam etsin .

Sizden çok daha kötü durumda olan kadınlar bile vilayeti vermemek için canla başla mücadele ediyorlar. Ciddi bir sağlık sorunu olur anlarım ama;milyonlarca kadının bulunduğu şartların size çok ağır gelmesi ilginç gerçekten. Kreş, bakıcı veyahut babaanne gibi alternatifler varken çocuğunuzun vilayetini babasına vermenizi anlayamıyorum. Herşeyi geçtim, o çocuk büyüdüğünde soracağı ilk şey "anne beni neden yanına almadın" sorusu olacaktır.

çocuk daha 4 yaşında nasıl bırakacaksınız? birçok çocuklu kadın çalışıyor sadece siz değil. çocuğunuzu 8-5 kreşe ya da anaokuluna verirsiniz çıkışta alırsınız berabere uyursunuz beraber uyanırsınız. hafta sonları parka gezmeye çıkarsınız.çocuğu bırakmayın yapmayın büyük hata olur bu.

Bu arada 2 yasina kadar ogluma annem bakti. Her gun 20km yolu teptim anneme biraktim, is cikisi da aldim. Cumartesileri de tam gun calisiyordum o zaman. 2 yasindan sonra krese verdim. Verdigim kres de uzakti ve hergun yine goturup getirdim. Ilkokulu, ortaokulu da hep uzakti. Ama ben oglumu hic yuk olarak gormedim. Evladim o benim. Ve ihtiyaci olan sefkati ben vermek isterim ve ben buyutmek isterim. Kendi istedigim gibi yetistirmek isterim. Ben de bosandim. Ama oglumu vermeyi hic dusunmedim. Babaya ceza olsun diye vermeyi dusunenler var. Ama o durumda babaya degil cocuga ceza veriliyor. Baba ya da babaanne bir anne kadar sefkat veremez cocuga. Bir de cocugun ilerde bu durumu yanlis algilayip tamamen sizinle bagi koparma ihtimali de var. Cunku hicbir sekilde bir cocuk annenin birakip gitmesini anlayamaz. En ihtiyacim oldugunda neredeydin der. Hafta sonlari gorusmeleri cocugun sefkat ihtiyaci icin yeterli degildir. Cocuk tenis topu gibi olmamali. Mevcut duzenini korumali. Baba ile anlasamayip bosanabilirsiniz ama ikinci bir yikim cocuga yasatilmamali.

Bu kk nın anne duygusali kadınlarına bitiyorum.

Bu kadın çocuğu baba evinden mı getirdi ki illa velayeti o alacak.

Çocuğun anne sevgisine ihtiyacı varda baba sevgisine ihtiyacı yok mu

Kadın velayeti alsa hafta ici kendinde olsa zaten yorgunluktan ilgilenemez, haftasonu da baba alir göremez.

Velayet baba da olursa coxuga haksızlık mi olur.

Babaanne bakarsa neden kotu olacak, bakıcı mi daha iyi yani
Ben o anne duygusalı kadınlarından biriyim. :KK3:Elbette istisnalar vardır ama ben şöyle düşünüyorum, annenin rahminde büyüyorsun, doğuyorsun ilk onun kucağında saatlerini geçiriyorsun, annen seni emziriyor hem de göz göze, baba ne kadar girişken olursa olsun, anne 1-0 önde başlıyor çocukla ilişkisine. Dünyaya geldiğimizde ilk annemizi sesini tanıyoruz, bu kadar tensel temas olunca önce onun kokusunu biliyoruz. Bunlar gelip geçici şeyler değil, anne çocuk arasındaki bağın neden bu kadar kuvvetli olduğunu açıklayan şeyler bence. Bir de hormonal, duygusal sebepler var ki, bu konuda da ebeveyn olma yetenekleri konusunda da erkeklere göre çok avantajdayız. Kısaca, bir anne gibi olmuyor kimse, babayla ilişki zamanla, babanın çabalarıyla gelişiyor ama anneye göbekten bağlıyız, yeri gelince ağzımıza s.çsa bile baba diye değil, anne diye ağlamamız bundan. Bu yüzden ben anne ve babayı eşit göremiyorum bir çocuğun hayatında. Baba da çok çok önemli ama annenin yokluğu yakıcı bir şey ya. (inşallah çok duygusal olmamıştır :KK53: ) Bir de babaanne baksın tabi, ama çocuk haftada 5 gün anasından uzak kalmasın bence.

Olumsuz yorum yapan arkadaşlar biliyorum anne yüreği ile yazıyorsunuz ama bazen bazı durumlar insanı çıkmaza sokuyor benim bebeğim olduğunda kendi işimdi çalışmak zorundaydım 40. Günü doldurduktan sonra annem çocuğumu aldı ve gitti bu Arada 15 günlüktü işin bana tlfnla vermiş olduğu stresten dolayı sütüm kesildi annemden Başka bakacak kimsem yoktu işimizi yeni kurmuştuk ve sabah 8 akşam 8 idi zor iş tekstil saat Zaman yok neyse annem Bahçeşehir biz Bakırköy işim Zeytinburnu İst de yaşayan arkadaşlar bilir sabah bırak işe gel akşam al eve gel mümkün değildi böyle birşey tam 2 yıl hergün ağlıyordum sadece cuma akşamı alıp pazar gecesi bırakıyordum ama o acı okadarki hırs yaptım işimi oturttum tam 2 yıl sonra evet acı geçen 2 yıl sonra evladımı aldım Allah'a şükür işim gücüm herşeyim yerinde çocuğuma yatılı bakıcı tuttum evime kameralarımı döşedim bakıcı ablasıyla birbirini çok seviyorlar çok şükür şuan 6 yaşına girecek anaokulunada gidiyor hiç ayrı gibide değiliz aşırı düşkün bize demem o ki tabiki evet ilk 2 yıl doğru değildi ama yaşamak hayat mücadelesi vermek için şarttı her karanlığın arkasında vardır bir aydınlık lütfen hemen herkesi yargılamayın Zaman herşeyin ilacı şuan en mantıklısı ne ise düşünün ve onu yapın ve hergece dua edin kavuşmak için size tavsiyem gün doğmadan neler doğar arkadaşım

Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Hem çocuk için devam eden bir evlilikten bahsediyrosunuz hemde velayeti babaya vereceğim diyosunuz çelişki var bence. Ebn asla bırakmazdım bırakmadım da

bir gün bir öğrencimin velisi geldi.öğrenci, annem abim diyerek tanıttı gelenleri.ben çok şaşırmıştım çünkü kadın çok yaşlıydı nasıl annesi olabilirdi ki? açıkçası kafama takıldı ve bir süre sonra konu açtım annen nasıl falan diye.hocam biliyor musunuz aslında o benim annem değil de babaannem diğeri de abim değil de amcam dedi. bana babaannem dedem ve amcamlar baktı beni onlar büyüttü dedi. oysa anne de baba da hayattaydı.devamını anlatmayacağım.ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Bende çalışıyorum iki cocugumu da aldim yanima ayriyiz esimle. Bilmiyorum sizin sartlariniz farkli olabilir. Onlar yanimda oldugu icin huzurluyum. Tabiki sorumluluklari cok

Çalışıyorsanız gündüz yine babanne baksın akşamda alırsınız çocuğu . Hafta sonları da babada kalır .
Bir miktarda nafaka alırsınız .
Olmaz mı ?

Yahu kadın bütün hafta çalışıyor çalışmaktan çocuk ile ilgilenemez diye yazan kadınlar! Siz ciddi misiniz yoksa kafa mı buluyorsunuz. Bu memlekette hem çalışıp hem anne olan kadınlar nasıl yapıyor bu işi, işten eve gelince çocuklara uyku hapı mı veriyor kafese mi kapatıyor ayy biraz ayacıklarımı uzatayım da dinleneyim mi diyor. Yok böyle bir dünya! Hele de babanne baksın haftaiçi ayacıklarımı uzatayım haftasonu keyfim gelir gidip iki pışpışlarım dersen annelik olmuyor o teyze olur hala olur komşu teyze olur. Yani demem o ki komşu teyze ile anneliği karıştırmayın.
Ha psikolojim iyi değil ben kötüyüm çocuğa bakacak ehliyetim yok diyorsa da en acilinden tedavi görmesinde fayda var.

Ben o anne duygusalı kadınlarından biriyim. :KK3:Elbette istisnalar vardır ama ben şöyle düşünüyorum, annenin rahminde büyüyorsun, doğuyorsun ilk onun kucağında saatlerini geçiriyorsun, annen seni emziriyor hem de göz göze, baba ne kadar girişken olursa olsun, anne 1-0 önde başlıyor çocukla ilişkisine. Dünyaya geldiğimizde ilk annemizi sesini tanıyoruz, bu kadar tensel temas olunca önce onun kokusunu biliyoruz. Bunlar gelip geçici şeyler değil, anne çocuk arasındaki bağın neden bu kadar kuvvetli olduğunu açıklayan şeyler bence. Bir de hormonal, duygusal sebepler var ki, bu konuda da ebeveyn olma yetenekleri konusunda da erkeklere göre çok avantajdayız. Kısaca, bir anne gibi olmuyor kimse, babayla ilişki zamanla, babanın çabalarıyla gelişiyor ama anneye göbekten bağlıyız, yeri gelince ağzımıza s.çsa bile baba diye değil, anne diye ağlamamız bundan. Bu yüzden ben anne ve babayı eşit göremiyorum bir çocuğun hayatında. Baba da çok çok önemli ama annenin yokluğu yakıcı bir şey ya. (inşallah çok duygusal olmamıştır :KK53: ) Bir de babaanne baksın tabi, ama çocuk haftada 5 gün anasından uzak kalmasın bence.
Çok güzel yazmışsınız,bu emekleri kv konularında da hatırlasak keşke.Sözüm size değil,"aramasın,sormasın,yeter,eşimn yakasından düşsün,öpmesin özlemesin" diyenlere...

Olumsuz yorum yapan arkadaşlar biliyorum anne yüreği ile yazıyorsunuz ama bazen bazı durumlar insanı çıkmaza sokuyor benim bebeğim olduğunda kendi işimdi çalışmak zorundaydım 40. Günü doldurduktan sonra annem çocuğumu aldı ve gitti bu Arada 15 günlüktü işin bana tlfnla vermiş olduğu stresten dolayı sütüm kesildi annemden Başka bakacak kimsem yoktu işimizi yeni kurmuştuk ve sabah 8 akşam 8 idi zor iş tekstil saat Zaman yok neyse annem Bahçeşehir biz Bakırköy işim Zeytinburnu İst de yaşayan arkadaşlar bilir sabah bırak işe gel akşam al eve gel mümkün değildi böyle birşey tam 2 yıl hergün ağlıyordum sadece cuma akşamı alıp pazar gecesi bırakıyordum ama o acı okadarki hırs yaptım işimi oturttum tam 2 yıl sonra evet acı geçen 2 yıl sonra evladımı aldım Allah'a şükür işim gücüm herşeyim yerinde çocuğuma yatılı bakıcı tuttum evime kameralarımı döşedim bakıcı ablasıyla birbirini çok seviyorlar çok şükür şuan 6 yaşına girecek anaokulunada gidiyor hiç ayrı gibide değiliz aşırı düşkün bize demem o ki tabiki evet ilk 2 yıl doğru değildi ama yaşamak hayat mücadelesi vermek için şarttı her karanlığın arkasında vardır bir aydınlık lütfen hemen herkesi yargılamayın Zaman herşeyin ilacı şuan en mantıklısı ne ise düşünün ve onu yapın ve hergece dua edin kavuşmak için size tavsiyem gün doğmadan neler doğar arkadaşım
Peki anneniz olmasaydı ne yapacaktınız?

Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Çocuğuma 1 yaşından beri tek bakıyorum

Çok güzel yazmışsınız,bu emekleri kv konularında da hatırlasak keşke.Sözüm size değil,"aramasın,sormasın,yeter,eşimn yakasından düşsün,öpmesin özlemesin" diyenlere...
Katılıyorum. Elbette kazık kadar olmuş çocuğunun hayatına sürekli müdahale eden ya da gelinine evladı gibi değil de rakibi gibi düşmanca davranan anneler hariç. =)) Bir anne ve evlat arasındaki bağ ömürlük bir bağ. Yaş ilerledikçe bunu gösterme şekli değişmeli elbette ama asla kopmamalı.

Sen başına iş almak istemiyorsun herhalde. Göremde sabah 8 akşam 8 çalışıyor sanar. Pek tabi boşanıp yine çalışarak çocuğunuza babannesi bakar. Saçmalamayın. Yazık çocuğunuza yazık.

Back
X