• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayeti babaya bırakmak..

Babası başka kadınla evlenirse çocuğunuzu üvey annenin merhametine mi bırakacaksınız yani, enteresanmış gerçekten çocuğunuzu çok sevmiyorsunuz gibi anladım ben çünkü bir anne ne olursa olsun çocuğundan ayrılamaz eşiniz bile şaşırmış velayeti vermenize..

Peki anneniz olmasaydı ne yapacaktınız?
Herhalde işlerim oturmadan yapmayacaktım neticede 4 yıl yapmadım sonra böyle bir plan ile yaptık şuanda 2. Yi düşünmüyorum nezaman işe son verirsem ve kendim bakacaksam düşünüyorum Hanfendi 10 yıllık evlilik te tek bir kez hamile kalıp doğurmak anladınız siz onu

Ben o anne duygusalı kadınlarından biriyim. :KK3:Elbette istisnalar vardır ama ben şöyle düşünüyorum, annenin rahminde büyüyorsun, doğuyorsun ilk onun kucağında saatlerini geçiriyorsun, annen seni emziriyor hem de göz göze, baba ne kadar girişken olursa olsun, anne 1-0 önde başlıyor çocukla ilişkisine. Dünyaya geldiğimizde ilk annemizi sesini tanıyoruz, bu kadar tensel temas olunca önce onun kokusunu biliyoruz. Bunlar gelip geçici şeyler değil, anne çocuk arasındaki bağın neden bu kadar kuvvetli olduğunu açıklayan şeyler bence. Bir de hormonal, duygusal sebepler var ki, bu konuda da ebeveyn olma yetenekleri konusunda da erkeklere göre çok avantajdayız. Kısaca, bir anne gibi olmuyor kimse, babayla ilişki zamanla, babanın çabalarıyla gelişiyor ama anneye göbekten bağlıyız, yeri gelince ağzımıza s.çsa bile baba diye değil, anne diye ağlamamız bundan. Bu yüzden ben anne ve babayı eşit göremiyorum bir çocuğun hayatında. Baba da çok çok önemli ama annenin yokluğu yakıcı bir şey ya. (inşallah çok duygusal olmamıştır :KK53: ) Bir de babaanne baksın tabi, ama çocuk haftada 5 gün anasından uzak kalmasın bence.
Degil mi? Dogunca annemizden ayrilsak da vucudumuzda hala onun izini tasiyoruz: gobek bagini...

Yalnız bakamam diyosun da babası babalığını yapacaksa ayrı da olsanız yalnız bakmış olmazsın zaten o maddi manevi destek olur Çocuk da olması gerektiği gibi annesinin yanında büyür babasıyla da görüşerek tabi babaannesi de bakarsa siz işteyken daha neki zaten boşanmasanızda bu böyle olmucak mı gündüz iş akşam çocuk falan ahkam kesmek istemem herkesi yaşadığını bilir ama kendi adıma mümkün olan her saniyemi evladıma ayırmak isterim o kadar muhtaç oluyorlar ki anne sevgisine anlatamam bunu 4 yaşındaki yiğenimdde gördüm dayanılmaz bişey bi çocuğun bunu yaşamaması lazım o çocuğun anne babayla büyümeye hakkı var ayrı ya da bir rlik bunu sağlamalısınozboşanmayın demem asla ama çocuğun haklarını bu durumlarda unutmayalım lütfen

Katılıyorum. Elbette kazık kadar olmuş çocuğunun hayatına sürekli müdahale eden ya da gelinine evladı gibi değil de rakibi gibi düşmanca davranan anneler hariç. =)) Bir anne ve evlat arasındaki bağ ömürlük bir bağ. Yaş ilerledikçe bunu gösterme şekli değişmeli elbette ama asla kopmamalı.
Kopamaz,koparmaya çalışan kendi ellerin kanatır.
Bağımlılıktan yana değilim,örneğin bir arkadaşım beraber yediğmiz yemek boyunca,"ya senin çocuklar aramadı,sana pek düşkün değiller anlaşılan"dedi durdu.Neden arasınlar ki,arkadaşımlayım,yemeğiniz mutfakta,gerekirse ararsınız diyerek çıktım dedim.(O çocuklarıyla abartmıyorum en az 2şer kez konuştu yemek süresince,ortaokula gidiyor çocuklarımız) bu bence abartı,yarın kv olunca da sürecek büyük ihtimal.
Fakat normal kararında bir ilişkiyi kimse çok görmemeli.
Hele*görümcem eşim öptü,nasıl öper,o benim kocam"diyenler yok mu,bitiyorum:D

Bu arada mahkemenin cocukla kisisel iliski icin uyguladigi genel bir takvim var: Bizimkini yaziyim:
Cocuk her ayin 1. Ve 3. Cumartesileri ( ayda iki kez yani. O ay bes hafta ise cocuk velayeti alanda) sabah saat 10 dan pazar gunu saat 16 ya kadar babada kaliyor. subat tatillerinde ilk hafta babada ikinci hafta annede. Temmuz ayinda babada. Bayramlarin ikinci gunu babada.
Genelde de uygulanan takvim buna benzer. Okul oncesi cocuklar icin farkli takvim olabiliyor. Yatili alma olayini 4 yas icin bazi hakimler veriyorken bazi hakimler vermiyor okul cagina kadar.

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..

Anne baba beraber olduğu halde yeğenim anlattığınız gibi büyüdü, anne ya da babası sabahları kar kış demeden giydirdi ki henüz 3 aylıkken başladı bu iş, anneanneye getirdi, akşam da iş çıkışı aldılar. Oğlunuzu arkanızda bırakmayın, asla bırakmayın.. sıkıntılar geçer, pişmanlığınız ömrünüzce geçmez.

Çocuğum 4 yaşında..
Hafta içi zaten işte oluyorum.Akşamları yemekti oydu buydu öyle geçiyor.
Hafta sonları birlikteyiz
Belki de sağlıklı düşünemiyorum bilmiyorum ama inanın 5 yıldır inanılmaz yoruldum artık..

Sizin tercihiniz, sizin yorgunluğunuz, sizin keyfinizden dünyaya geldi ve her çocuk gibi koşulsuzca bağlı size.. bu şartlarda ne kabahati var o yavrunun.. doğru söylediniz işte, sağlıklı düşünemiyorsunuz. Akşam 5 te işten gelince çooook saatiniz var yavrunuzla geçirecek, ikiniz olunca yemek ne kadar zaman alır ki..
Nolur, yorgunluğunuzun sebebi o yavru değil.. bırakmayın evladınızı..

Bırakma çalışıyorsun kimin için onun için eşinin işine gelir biz yeri geliyor evde onların bir gülüşünü görmek için o kadar yoruluyoruz eve gelirsin boş gibi gelir.
Ondan güç alacaksın . Yarın bir gün eşin istemiyor çocuğu der.
Nafaka alabiliyor musun ?

O
Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Ilk anlaşmazlıkta omur boyu kullana bileceği bir koz vereceksiniz adama , seni anan sevmedi sevseydi vermezdi replik 1 .. ve bu adamdan neden boşanıyorsunuz?? Kurtulmak istediğim bir adama yavrumu bırakmazdım, hayretler içindeyim maruz görün

Yazdım yazdım sildim. Kendi hayatımdan mı örnek versem, başka hayatlardan mı bilemedim. Kendi fikrimi söyleyeyim önce. Öleceğimi bilsem bile oğlumu asla bırakmam. Bir çocuğun babadan çok anneye ihtiyacı vardır...

Ben yengemi kaybettim kanserden. Yeğenlerimin biri yedi diğeri üç yaşında. Yedi yaşında olan yeğenim, annesinin hastalık sürecine şahit olduğu halde, aylarca öfkesi bitmedi. Annesinin onu bırakıp gitmesine o kadar öfkeliydi ki asla annesinden bahsetmedi. Hala öfkeli ama ilk kez geçen hafta onu yıkarken "hala, biliyor musun annem beni yıkarken 'su geliyor deniz kızııı' diye bağırıp su dökerdi" dedi. Yedi ayda ilk kez ağzından anne kelimesini duydum. Ne diyeceğimi bilemedim. "benim de öyle söylememi ister misin" diye sordum. Sevinerek evet dedi. Ağladığımı görmesin diye o kadar çabaladım ki. Off aman neyse işte çocukların hislerini hafife almayın. Annenin bırakma sebebi ölüm bile olsa öfkeleri asla geçmiyor. Yavrunuzu bırakmayın.

Bence şu anda çok yorgun oldugunuz icin böyle düşunüyosunuz velayeti vermeyin yine babaanne baksin aksamlari alin oglunuzun babadan cok size ihtiyaci var 2 erkek cocugu annesi olarak tavsiyem bu yönde velayeti verirseniz sonradan çok so üzülürsünüz zamanla oğlunuz sizi de istemeyebilir etraflica düşünüp karar vermelisiniz hakkinizda hayirlisi olsun

Yazdım yazdım sildim. Kendi hayatımdan mı örnek versem, başka hayatlardan mı bilemedim. Kendi fikrimi söyleyeyim önce. Öleceğimi bilsem bile oğlumu asla bırakmam. Bir çocuğun babadan çok anneye ihtiyacı vardır...

Ben yengemi kaybettim kanserden. Yeğenlerimin biri yedi diğeri üç yaşında. Yedi yaşında olan yeğenim, annesinin hastalık sürecine şahit olduğu halde, aylarca öfkesi bitmedi. Annesinin onu bırakıp gitmesine o kadar öfkeliydi ki asla annesinden bahsetmedi. Hala öfkeli ama ilk kez geçen hafta onu yıkarken "hala, biliyor musun annem beni yıkarken 'su geliyor deniz kızııı' diye bağırıp su dökerdi" dedi. Yedi ayda ilk kez ağzından anne kelimesini duydum. Ne diyeceğimi bilemedim. "benim de öyle söylememi ister misin" diye sordum. Sevinerek evet dedi. Ağladığımı görmesin diye o kadar çabaladım ki. Off aman neyse işte çocukların hislerini hafife almayın. Annenin bırakma sebebi ölüm bile olsa öfkeleri asla geçmiyor. Yavrunuzu bırakmayın.
Hormonlarım zaten sapıtık ağlayasım geldi.

Iki çocuk annesiyim böyle bir durum olsaydı bırakamazdım sanırım çocuklarımı:(

Sabir diliyorum size :( :( :(

Çok üzüldüm yeğeninize inş zamanla atlatır en azından kabullenir(ne kadar zor olsa da )

ne kadar zor yavrum o küçücük yüreği parça parça olmuş ..
içim yandı ..

Bırakmayın yahu yavrunuzu, babannesi yine baksın yakınına taşının akşam eve almak kolay olsun, ne olursa olsun hayatınızı oğlunuzun yanınızda olacağı şekilde düzenleyin bence. İşiniz var bakanınız var sadece şartları buna göre adapte edin ama oğlunuzu bırakmayın hem sizde psikolojik daha kötü etkilenebilirsiniz

:(/ Allah sizdende razı olsunki bi nebze olsun annelik yapıyosunuz şevkat ilgi o kuzularada sağlık dayanma gücü versin Rabbim Allah rahmet eylesin ayyy çok etkilendim :((((

Back
X