- 23 Ağustos 2012
- 51.381
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.220
- 898
Ya o kadar fazla garip olay yaşadık ki,zenginliğe bu sebepten bağladım ben. Tüm kanıtlar o yöndeydiOz ebeveynler hayattayken ilgisizse gelip "nasilsin" diye sormalari bile o kadar kiymetli oluyor ki. O cocuklar gozlerinin icinde bakiyo anam babam biraz ilgilensin diye. Sadece zengin olmasiyla alakasi oldugunu sanmıyorum ben.
Ha cocuklar vefasizmis orasi ayri konu. Onca emegi gormezden gelmisler, yazık
Ya o kadar fazla garip olay yaşadık ki,zenginliğe bu sebepten bağladım ben. Tüm kanıtlar o yöndeydi
Gerçi kızların bu davranışı anneme hiç dokunmadı. Ben üzerime düşeni yaptım, bakmam gerekirdi baktım kızlara der geçer hala.
İçten içe üzülmüştür mutlaka.Bence kırıcı davranis ya. O kadar emek verecegim, arayip sormayacaklar. Annen en guzelini yapıyor tabiiki.ben olsam uzulurdum
İçten içe üzülmüştür mutlaka.
Hayat çok garip,insanların bazıları da çok garip. Neyi neden yaptıkları hiç belli olmuyor. Ben olsam korkardım böyle davranmaya mesela. Neyse
ya muhakkak annenin yerini kimse alamaz kimse onun gibi bakamaz.ben sadece başka zaman “ben annesiysem o da babası” diye velayeti alıp sonra eski eşin hayatına müdahale etmek için çocukları kullanan anneler için dedim,madem 50/50 ebeveynlik ver gitsin velayeti baba ya hani yabancı değil.Kim ne derse desin bu sadece ben annesiysem o da babası bakacak meselesi değil.
Yok diyorum ya babada bakacak maddi manevi o kısımda tamam. Ama annenin çok farklı bir bağı var. Mesela benim eşim işten gelince oğlumla yatana kadar oynar. Hiö kızmaz, hayır demez işteyken göremiyor diye üzmez. Bende bazen tek bakıyorum kızarım arada eşim kadar hassas değilim ama oğlum ne zaman ağlasa bana koşar sarılır. Sevdiği bir şeyi önce bana uzatır. Sanırım anne karnında oluşuyor bu bağ o yüzden babadan biraz farklıya muhakkak annenin yerini kimse alamaz kimse onun gibi bakamaz.ben sadece başka zaman “ben annesiysem o da babası” diye velayeti alıp sonra eski eşin hayatına müdahale etmek için çocukları kullanan anneler için dedim,madem 50/50 ebeveynlik ver gitsin velayeti baba ya hani yabancı değil.
Anneyle çocuk bağı daha farklı daha üstün bencede.Insan başı sıkışınca canı acıyınca direk annem diyor keşke annem olsaydi bende öyleyim.Babamıda çok seviyorum ama annemle arada daha farklı bir bağ var.Sonuçta bizi 9 ay annemiz taşıdı emzirdi ilklerimiz çogu zaman anneyle oldu o yüzden anne sevgisi baba sevgisine biraz agır basıyor.Ama tabiki annenin vermedigi şefkati sevgiyi veren babalarda var.Yok diyorum ya babada bakacak maddi manevi o kısımda tamam. Ama annenin çok farklı bir bağı var. Mesela benim eşim işten gelince oğlumla yatana kadar oynar. Hiö kızmaz, hayır demez işteyken göremiyor diye üzmez. Bende bazen tek bakıyorum kızarım arada eşim kadar hassas değilim ama oğlum ne zaman ağlasa bana koşar sarılır. Sevdiği bir şeyi önce bana uzatır. Sanırım anne karnında oluşuyor bu bağ o yüzden babadan biraz farklı
Çocuk anneye babadan daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu sadece emzirmek ya da bakim vermekle alakalı değil. Duygusal olarak ihtiyacı var buna. Bunu anne olmadan önce ben de sizin gibi söylerdim ama şimdi çocuklarımdan biliyorum anne figürü daha önemliAnne olmadığım için çocuk temalı konularda yorum yapmamaya gayret ediyorum ne haddime diye.
Fakat bu konuda bir şey demek istiyorum.
Kimse konu sahibini veya benzer durumda olan kişiyi linçlemesin lütfen.Herkesin öyküsü farklı olabilir.
Boşanan çocuklu kadınlar “eşşek gibi bakacak” “ben annesiysem o da babası”,”bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim”,”boşansak da bekar gibi yaşayamaz eşşek gibi sorumlulukları yapacak” diyorlar haklı olarak.
Yenidoğan değilse çocuk ve anne sütüne ihtiyacı yoksa annesinde kaldığı gibi babasında da kalabilir pekala. Hani o annesiyse diğeri de babası ya.
Konu sahibine nasıl yaparsın vay önceliğin çocuğun olmalı diyenlere -çocuk güvende babasının yanında olacak cami avlusuna bırakılmayacak.
Boşandıktan sonra eski koca mutlu olamasın hayatına kimseyi alamasın,veya yeni düzen kurulduğunda git oğlum babanın evinde kal huzurlarını kaçır diye kullanılacaksa ilk baştan anne dürüstçe çocuğu versin babaya bence.
Ben olsam vermem net. Ama babasına vereni de yargılamam sanırım
Mutlaka öyle anneler var ki diyorsun bu nasıl anne. Aşık olmuş kaçmış çocukları evde bırakıp arkasında bıraktığı baba gözünün içine bakıyor evlatlarının öyleside var. Biz bu sene muhtemelen taşınacağız doğuya. temmuz ayında bir iki haftalığına oğlumu annemlere bırakacağız evi düzeni kurmak için ama gel bana sor içime ateş düşüyor nasıl bırakacağım diye düşünmeye başladım şimdiden.Anneyle çocuk bağı daha farklı daha üstün bencede.Insan başı sıkışınca canı acıyınca direk annem diyor keşke annem olsaydi bende öyleyim.Babamıda çok seviyorum ama annemle arada daha farklı bir bağ var.Sonuçta bizi 9 ay annemiz taşıdı emzirdi ilklerimiz çogu zaman anneyle oldu o yüzden anne sevgisi baba sevgisine biraz agır basıyor.Ama tabiki annenin vermedigi şefkati sevgiyi veren babalarda var.
Benim oğlumda ne kadar babasını çok sevsede hep bana koşar seçim karşısındaysa beni seçiyor.
Ben de aynı şeyleri yazdım?Çocuk anneye babadan daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu sadece emzirmek ya da bakim vermekle alakalı değil. Duygusal olarak ihtiyacı var buna. Bunu anne olmadan önce ben de sizin gibi söylerdim ama şimdi çocuklarımdan biliyorum anne figürü daha önemli
Bir erkek nasıl annenin çocugundan daha ön planda ola bilir asla anlamıyorum nasıl bırakıp gidersinki senin canından bir parça yani.Ben oğlumu bırakıp biryerlere gidince sanki bir yanım eksik kalıyor bazılarına abartı gele bilir ama insan o kadar alışıyorki 2 3 gun ayrı kalınca içi sızlıyor.1 2hafta daha zordur boşluga düşeceksiniz sanki evin neşesi gidiyor.Mutlaka öyle anneler var ki diyorsun bu nasıl anne. Aşık olmuş kaçmış çocukları evde bırakıp arkasında bıraktığı baba gözünün içine bakıyor evlatlarının öyleside var. Biz bu sene muhtemelen taşınacağız doğuya. temmuz ayında bir iki haftalığına oğlumu annemlere bırakacağız evi düzeni kurmak için ama gel bana sor içime ateş düşüyor nasıl bırakacağım diye düşünmeye başladım şimdiden.
Arkadaşım da oğlunu babasına bıraktı. Aslında herkes hayatından memnun gözüküyor ama içeride olanları özellikle çocuğun içindekileri maalesef bilemeyizAnne olmadığım için çocuk temalı konularda yorum yapmamaya gayret ediyorum ne haddime diye.
Fakat bu konuda bir şey demek istiyorum.
Kimse konu sahibini veya benzer durumda olan kişiyi linçlemesin lütfen.Herkesin öyküsü farklı olabilir.
Boşanan çocuklu kadınlar “eşşek gibi bakacak” “ben annesiysem o da babası”,”bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim”,”boşansak da bekar gibi yaşayamaz eşşek gibi sorumlulukları yapacak” diyorlar haklı olarak.
Yenidoğan değilse çocuk ve anne sütüne ihtiyacı yoksa annesinde kaldığı gibi babasında da kalabilir pekala. Hani o annesiyse diğeri de babası ya.
Konu sahibine nasıl yaparsın vay önceliğin çocuğun olmalı diyenlere -çocuk güvende babasının yanında olacak cami avlusuna bırakılmayacak.
Boşandıktan sonra eski koca mutlu olamasın hayatına kimseyi alamasın,veya yeni düzen kurulduğunda git oğlum babanın evinde kal huzurlarını kaçır diye kullanılacaksa ilk baştan anne dürüstçe çocuğu versin babaya bence.
Ben olsam vermem net. Ama babasına vereni de yargılamam sanırım
Ben de çocuk daha çok annesini arar annesini ister,en çok ona ihtiyaç duyar diyorum. Kendim olsam vermem velayet net diye de belirttim. Ama herkes aynı düşünmeyebilir,şartlar ilişki dinamiği vs.Arkadaşım da oğlunu babasına bıraktı. Aslında herkes hayatından memnun gözüküyor ama içeride olanları özellikle çocuğun içindekileri maalesef bilemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?