- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.060
- 133
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Sorunu çözemiyoruz. Şöyle söyleyeyim okul kötü bir mahallede bir hizmetli var o bile ekimim 2. Haftası geldi. Yanı okul eylülde açıldı 10 eylülde başladık eğitim öğretime . 1.5 ay hizmetli yoktu okulda. Milli eğitime söylüyoruz çözüm bulmuyor . En kötü hizmetlileri hep böyle okullara yolluyorlar. Merkezde 3 hizmetli sene başı göreve başlarken biz hep 1 hizmetli o da ilçenin en kötüsü olarak çalışıyoruz. Deterjan alerjik var diyen hizmetli bile geldi okulumuza. Şimdi bazı insanlar bizim görevimiz değil demiş ama öğretmenin de değil . Idare sorunu çözemiyor milli eğitim çözmüyor kim çözecek bu sorunu. Çocuklar pislikten hasta oluyorlar artık . Sorun odaklı değil çözüm odaklı olunmalı
Tesekkur ederim güzel düşünceleriniz için . Keşke bizimde sizler gibi velilerimiz olsaydı .Sıraya koyulabilir veliler arasında. Böyle önemseyerek işini yapan bi öğretmeni olsa çocuğumun uçarak giderdim destek olmaya. Tuhaf milletiz biz
Amacım zaten buydu fakir bir okulda lüks yaratmak çünkü onlarda diğer çocuklardan farksız aynı şartları hak ediyorlar. Velilerim hak etmiyor ama çocuklarım hak ediyor hepsi o kadar sevimli ki . Arada kizsamda hiçbirine kıyamam hepsi çok değerli . Umarım velilerim beni anlamışlardır bugün.Tamam haklısınız da aidat almalısınız ve aldığınız aidatlarla temizlikçi tutmalisiniz. Aidat alsak kimse gelmez diyorsunuz ya, gelmezlerse gelmesinler. Oh ne ala devletin bedava okuluna koy çocuğu bir temizlikçi parası bile verme. Bütün okullarda durum sizin anlattığınız gibi. Hizmetli kadrolari her zaman yetersizdir. Devlet okulun ihtiyaçlarının hep altında ödenek verir. Aradaki farkı müdürün bağış toplayarak karşılaması beklenir. Ama bu ailelerden kayıt sırasında zorunlu şekilde olmaz. Aidat adi altinda topluyorlar genelde. Zaten cüzi miktarlar oluyor. Fakir bir çevre için bence çok lüks bir sınıf hazirlamissiniz. Emekleriniz çok güzel. Ama gördüğünüz gibi kimse anlamiyor. Neyse bir çocuk için bile fark yaratabilirseniz ne mutlu bize.
Valla öyle bir okul hayal etmeyin . Farklı veli profilleri hayal edin. Velilerimiz karışık etnik kökenli . Çoğunluk doğu kökenli ve roman . Bir kısmı da Türk. Veliler ilgisiz okulu maddi kaynak elde etme yeri olarak görüyorlar. Yanı sizin düşündüğünüz gibi aileler işbirliği yapsın olayı olmuyor . Irk olarak eleştirmedim yanlış anlaşılmasın ama veli profilimiz iyi değil. Maddi durum zaten ıyi değil . Idare çözüm bulamıyor milli eğitim idare çözsün diyor. Idare yapacak bir şey yok hocam velilerle konuşun diyor. Arada kalan hep ben oluyorum . Veli aidat vermeye yanaşmaz mümkün değil ama temizlik olayina da yanaşmıyor . Ben anlamıyorum böyle bir durumda ben olsam yaparım . Yapan bir iki velim var onlar da hocam hep biz geliyoruz diye şikayet ediyorlar haklı olarak. Ve temizlik dediğim de her gün bir veli son 15 dk kadar yapacak. Yanı 3 haftada 1 gün 15 dk erken gelip sınıf süpürecek herkes. Detaylı.bir şey zaten istemiyoruz. Istenilen de onların çocuğu için zaten .
O zaman küçük birer süpürge ve bezler alacaksınız her sabah çocuklar temizlik yapacak. Artık bıcırıklar ne kadar temizlerlerse.Amacım zaten buydu fakir bir okulda lüks yaratmak çünkü onlarda diğer çocuklardan farksız aynı şartları hak ediyorlar. Velilerim hak etmiyor ama çocuklarım hak ediyor hepsi o kadar sevimli ki . Arada kizsamda hiçbirine kıyamam hepsi çok değerli . Umarım velilerim beni anlamışlardır bugün.
Bizim amacımız çocukları okula çekmek okula gelmesinler demek değil ki . Isimden tabiki de olmam hatta daha iyi bir okula giderim norm fazlası olup ama amacım bu değil . Amacım böyle bir çevrede çocukların kaliteli eğitim alması. Durumu kötü olsada bu onların kaderi olmamalı . Veliler bana azıcık destek olsa ben neler yaparım daha ama ne yazık ki olmuyor . Diyorum ya biz veliden daha çok düşünüyoruz o masum çocukları .Bir de sunu anlamadim;
Aidat alirsak kimse cocugunu yollamaz demissiniz.
Yollamazlarsa yollamasinlar.
Sizin sorununuz degil ki bu?
Anlamadim bu endisenizin nedenini?
Cocuk yollanmayinca siz isinizden mi olacaksiniz?
Bazen yaptırıyorum ıslak mendille masa siliyorlar. Hatta silmek için kavga bile ediyorlar . :)O zaman küçük birer süpürge ve bezler alacaksınız her sabah çocuklar temizlik yapacak. Artık bıcırıklar ne kadar temizlerlerse.
Tesekkur ederim siz utanmayın eminim siz böyle davranmazdınız .Onların adina ben utandim.
Elinize sağlık, Allah raziolsunr.
size cevap yazmak için girdim su an. nasıl bi okul hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten verdiğiniz fikirlerin hepsi hayal, ben de köy okulundayim taşımalı bide. bırakın parayı hasta çocuğu evde bırakıp bi hafta doktor için diye şehre giden velimiz var. çocuk o haliyle evde yemek olmadığı için mecbur okula geliyor, öğlen ye m ek yerim en azindan diye. hocami çok iyi anlıyorum. okullara ödenek yok okul basının çaresine bakıyor beceremeyen idare topu öğretmene atıyor öğretmen çözüm üretmeye çalışıyor.
Bazen yaptırıyorum ıslak mendille masa siliyorlar. Hatta silmek için kavga bile ediyorlar . :)
Bir de sunu anlamadim;
Tesekkur ederim siz utanmayın eminim siz böyle davranmazdınız .
Aslında klozet fikri çok güzel küçük çocuklar için . Neden sonuca varılmadı acabaBen oğlumun gittigi okulun klozetlerini değiştirmek istedim. Öğretmeni ile konuştum ama sonuca varması. Birde alismalarindan korktum. Anaokuluna gidiyor.
Aidat vermeyen veli alsın çocuğunu okuldan. Bu arada gerçekten idare idi bilmiyor. Orada ben de idare olayım o zaman. Çevredeki esnafı isterlerdi dolaşacak bağış toplayacak. Bu kadar basit.
Bir de sunu anlamadim;
Tesekkur ederim ne yazık ki bütün çocuklar aynı şekilde yaşamıyor . Velilerin evine ziyarete gittiğimde geçen yıllarda tabi bir velimin evi çok kötü durumdaydı . Soğuk girmesin diye evin duvarına muşamba sermişlerdi. Ne hayatlar var diyorsunuz onları görünce. Bazilarimiz gerçekten çok şanslı doğuyor . Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim .Aklima su anda bir çözüm gelmedi ama size sadece teşekkür etmek istedim. Yani zor şartlar altında ne güzel emek veriyorsunuz. Allah razı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?