Velilerimin sorumsuz tavırları

Tamam haklısınız da aidat almalısınız ve aldığınız aidatlarla temizlikçi tutmalisiniz. Aidat alsak kimse gelmez diyorsunuz ya, gelmezlerse gelmesinler. Oh ne ala devletin bedava okuluna koy çocuğu bir temizlikçi parası bile verme. Bütün okullarda durum sizin anlattığınız gibi. Hizmetli kadrolari her zaman yetersizdir. Devlet okulun ihtiyaçlarının hep altında ödenek verir. Aradaki farkı müdürün bağış toplayarak karşılaması beklenir. Ama bu ailelerden kayıt sırasında zorunlu şekilde olmaz. Aidat adi altinda topluyorlar genelde. Zaten cüzi miktarlar oluyor. Fakir bir çevre için bence çok lüks bir sınıf hazirlamissiniz. Emekleriniz çok güzel. Ama gördüğünüz gibi kimse anlamiyor. Neyse bir çocuk için bile fark yaratabilirseniz ne mutlu bize.

Amacım zaten buydu fakir bir okulda lüks yaratmak çünkü onlarda diğer çocuklardan farksız aynı şartları hak ediyorlar. Velilerim hak etmiyor ama çocuklarım hak ediyor hepsi o kadar sevimli ki . Arada kizsamda hiçbirine kıyamam hepsi çok değerli . Umarım velilerim beni anlamışlardır bugün.

Aidat vermeyen veli alsın çocuğunu okuldan. Bu arada gerçekten idare idi bilmiyor. Orada ben de idare olayım o zaman. Çevredeki esnafı isterlerdi dolaşacak bağış toplayacak. Bu kadar basit.

Bir de sunu anlamadim;

Aidat alirsak kimse cocugunu yollamaz demissiniz.

Yollamazlarsa yollamasinlar.
Sizin sorununuz degil ki bu?

Anlamadim bu endisenizin nedenini?

Cocuk yollanmayinca siz isinizden mi olacaksiniz?

O zaman küçük birer süpürge ve bezler alacaksınız her sabah çocuklar temizlik yapacak. Artık bıcırıklar ne kadar temizlerlerse.

Bir de sunu anlamadim;

Bizim amacımız çocukları okula çekmek okula gelmesinler demek değil ki . Isimden tabiki de olmam hatta daha iyi bir okula giderim norm fazlası olup ama amacım bu değil . Amacım böyle bir çevrede çocukların kaliteli eğitim alması. Durumu kötü olsada bu onların kaderi olmamalı . Veliler bana azıcık destek olsa ben neler yaparım daha ama ne yazık ki olmuyor . Diyorum ya biz veliden daha çok düşünüyoruz o masum çocukları .

Çocuğu evde yalnız bırakıp giden veli için sosyal hizmetleri 183 u aramanız lazım. Lütfen göz yummayin hiç bir şeye. Bu cahillik, yoksulluk değil bambaşka bir şey.

Bir de sunu anlamadim;

Bence konu sahibi çocuklarla güçlü bir bağ kurmuş. Böyle bir şey yüzünden okula gelemeyecek öğrencisi olursa çok üzülecek gibi geldi

Aidat vermeyen veli alsın çocuğunu okuldan. Bu arada gerçekten idare idi bilmiyor. Orada ben de idare olayım o zaman. Çevredeki esnafı isterlerdi dolaşacak bağış toplayacak. Bu kadar basit.

Bir de sunu anlamadim;

Bence boyle demeyin, yazmayin. Veli sorumsuzsa cocugun ne gunahi var? Cocugun okuma akki neden elinden alinsin yazik degil mi? Cocuklar gunahsiz. Sizin cocugunuz iyi veliye denk gelmis, iyi sartlari var peki bu cocuklarin sucu gunahi ne?

Ikinci olarak, toplumsal acidan da yanlis bir dusunce bence. Yukardaki mesajlarda bu cocuklarin velileri cahil, dogurup dogurup basios birakiyorlar yazilmis, dogru. Eeee bu cocuklar okula gitmezse onlar da aynen velilerinin egitim ve bilinc seviyesinde olacak. Daha da kotusu hirsiz, it kopuk olabilirler; yarin obur gun hirsizlik yapabilirler, gasp yapabilirler, tecavuz vb suclar isleyebilirler kurban da siz, sizin cocugunuz veya ben olabilirim. Kendileri de cok suclu sayilmazlar, cunku hayatta gordukleri sey bu.
Avrupa'da suc orani dusuk ne guzel diyor insanlarimiz dogru, cunku en basit isi yapan insana kadar herkes egitimli, saygili, en az Ingilizce biliyor. Aralarinda ailesi cok kotu olanlar da var, icki uyusturucu icip cocugunu ihmal edenler de, cocugunu doven de, eve her gun baska erkek getiren anne de...var yani bunlar yok mu saniyorsunuz Avrupa'da? Ote yandan devlet herkese esit egitimi goturmeye calisiyor. Okullarda devletce saglanan okul yemegi var, altyapi var ve cocugunu okula gondermemek cok buyuk bir suc. Insanlarimiz neden suc orani yuksek diyor, kadinlarimiz sokakta tacize ugramaktan biktik diyorsa egitimin toplumun her kesimine yayilmasina ve esit kalitede yayilmasina destek olmaliyiz. Parasi olmayan, velisi kotu olan, cingene olan cocuk da egitim almayiversin gibi bir sey olamaz. Unutmayin hayat bazi seyleri gelisiguzel dagitiyor. Bu cocuklarin yerinde siz de, ben de olabilirdik. O zaman fakirsiniz diye ogretmenlerce horlaninca iciniz acimayacak miydi? Ulkemizin parasi olmayan olsun kafasina gelmesi gercekten cok uzucu. Sosyal devlet anlayisi bu degil asla. Ben sosyal demokrasiye inanan bir insanim. Kendim de, ailem de yuksek gelir gurubundan insanlariz. Ama asla ben iyi durumdayim geriye kalanlara ne olursa olsun cok da onemli degil demedik. Benim cocugum iyi olsun, geriye kalanlarinki ne olursa olsun umrumuzda degil diyen tek kisi yok benim cekirdek ailemde, hepimiz topluma karsi gorevlerimizi maddi manevi yerine getirmeye calisiyoruz.
Insanlarimizin da sosyoekonomik olarak alt siniflardan gelen insanlara bu kadar acimasizca yaklasmasi cok uzucu kendi kanaatimce, hele ki bu insan cocuksa.

Son düzenleme:
Aklima su anda bir çözüm gelmedi ama size sadece teşekkür etmek istedim. Yani zor şartlar altında ne güzel emek veriyorsunuz. Allah razı olsun
Tesekkur ederim ne yazık ki bütün çocuklar aynı şekilde yaşamıyor . Velilerin evine ziyarete gittiğimde geçen yıllarda tabi bir velimin evi çok kötü durumdaydı . Soğuk girmesin diye evin duvarına muşamba sermişlerdi. Ne hayatlar var diyorsunuz onları görünce. Bazilarimiz gerçekten çok şanslı doğuyor . Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…