Velilerimin sorumsuz tavırları

Ellerine sağlık öğretmenim.Çok güzel olmuş bir de kıymeti bilinse.Burdan da fikir edinmişsindir sakın velileri sıraya koyma temizlik için.Çok bilmiş biri akıl verir şikayet edilirsin cezayı sen alırsın.Yukarıdakilere hiç birşey olmaz.Sakın sigortasız bayan da alma temizlik için.Bir idarecim tam 5 yıldır bu yüzden açılan bir davayla uğraşıyor.Adamın biri okul çatısından düşüp öldü.Veliydi gönüllü çıktı yapmak için.Ama kaza ışte.Kimse gönüllü mü değil mi bakmıyor ama.Kendin de yapmak istemiyorsan bırak kalsın.Söylemek kolay deme ben de eğitimciyim.Bir hafta iç dış okul boyamış bir eğitimci.Kıymet bilmezler.Sen kıymet bilsinler diye yapmıyorsun onu da anlıyorum ama başını derde sokma.

Burdan da anlaşılacağı üzere sorun devletin deniliyor.Ben şaşırıyorum böyle söylemleri duyunca.Diyorum ki Kurtuluş Savaşında değil miydi biz tek yürek savaştık.Analar benim görevim değil demedi mermi taşıdı cepheye.Çocuklar kenara çekilmedi su taşıdı askere.Kimse dememiş o zaman devletin görevi bu diye.Yapan evladı, yarını, geleceği için yapar.Yapmayandan bekleme hiç.Herkes elini taşın altına koysa.Bu vatan bizim.Bu çocuklar hepimizin.Kenar mahallesi, köyü, kenti yok bunun bir anlasalar.Bir anlasalar tek olsak herkes biraz da üstüne düşenin fazlasını yapsa neler değişir neler.

Daha çok yazardım da....Emektar ellerine sağlık.Ümidimi her kaybettiğimde senin gibi gençleri görünce bir cosuyorum ya.

Bizim nöbetçi öğrenci uygulamamız yok ne yazık ki . Ben de velilere söyledim umarım ise yaramıştır
Umarim cozersiniz sorunu. Ben de 1-2. siniflarin ogretmeniyim, nobetci ogrenciye verdigim gorev en fazla siralarin ustunde altinda kalan copleri, cop kutusunun etrafina acilan kalem coplerini farasla toplatmak, disarda unutulan toplari getirtmek, acik birakilan musluk var mi kontrol ettirmek gibi seyler:) Sizin ogrenciler en fazla ufak tefek daginiklik varsa onlari toplamada yardimci olabilirler heralde.

Güzel yorumlariniz için çok teşekkür ederim eminim siz de bir çok güzel yüreğe dokunmussunuzdur. Yılmadan devam ediyoruz amacım benim değerimin bilinmesi değil çocuklarımın hak ettiği şartlarda eğitim görmesi. Keşke onların anne babaları da benim hissettiklerimi hissetseydi.

Kesinlikle en fazla onu yapabiliyorlar miniklerin . :) Buna da şükür ne yapalım

Okuldaki hizmetli neden yapmıyor hocam onu anlamadım ben?
Onu inanın ben de anlamıyorum . Yaptıramıyoruz ben hali süpüremem diyorlar sürekli . Milli eğitim de idare de çözemiyor bu sorunu. Zaten gelen hizmetli okulu doğru düzgü temizlemiyor ki sıra anasınıfına gelmiyor bile.

size cevap yazmak için girdim su an. nasıl bi okul hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten verdiğiniz fikirlerin hepsi hayal, ben de köy okulundayim taşımalı bide. bırakın parayı hasta çocuğu evde bırakıp bi hafta doktor için diye şehre giden velimiz var. çocuk o haliyle evde yemek olmadığı için mecbur okula geliyor, öğlen ye m ek yerim en azindan diye. hocami çok iyi anlıyorum. okullara ödenek yok okul basının çaresine bakıyor beceremeyen idare topu öğretmene atıyor öğretmen çözüm üretmeye çalışıyor.

Ben iki öğrencime beslenme hazırlıyordum hocam iki yıl önce . Anneleri ac gönderiyordu beslenme koymuyordu. Çocuklar arkadaşları yerken öyle bakıyorlardı kıyamadım ben hazırladım her gün kalkıp . Neler görüyoruz hocam teşekkürler güzel yorumlariniz için .

Allah Allah saçmalığa bak. Müdür tehdit etse. Yada şikayet etseniz. 15 dk zaten ne demek halı süpüremem. Sizin müdürde iş yok hocam. Ne idareyi biliyor, ne yönetmeyi. Sizi yapsalar keşke okula müdür, ne güzel kalkarsınız altından. :)

Nasip bu işler belki ilerde oluruz. Teşekkür ederim yorumlariniz beni çok mutlu etti :)

gene ne güzel yorumlamışsınız yüz de yüz aynı fikirdeyim kimse kimsenin sorumsuzca yaptığı çocuğuna bakmak zorunda değil.çocuk maddiyat ister akıl sağlığı yerinde anne baba ister psikolojik destek ister yetişirken aileden çevreden sevgi ister ilgi ister ister de ister.geçen yıla kadar ben de yardım çok yapıyordum ama artık farklı düşünüyorum.Çünkü buna güvenerek bizler gibilerine güvenerek devlete güvenerek ha bire çocuk dünyaya getiriyorlar.Bu sene bazı velilere yardım edeceğime kendime bir kazak bir pantolon fazla alıyorum üstüne de meşhur cafe de kahve içiyorum.ben kendimden vereyim hep bana gelince bir nasılsın esirgensin yok yaaa. hayati hastalığa yakalanınca akıllandım.değmiyorlar çalışmadan hazıra alışmışlar coğu

işte böyleleri anne baba olmasın asıl bundan bıktım ben .Şeyh Edebali demiş cahiller hakkında onlarca yıl önce diyeceğini

Aynen öyle hepsinin en az 4 çocuğu var hepsi ac geliyor okula. Arrik açıktan hırsızlığa başvuruyorlar . Meziyet doğurmakta değil ki
Ne diyorsunuz hocam 10 yaşında zeka açısından bir sıkıntısı olmayan çocuğuna tuvalet eğitimi vermeyenini gördüm ben
Af edersin nereye buluyorsa yapıyormuş çocuk ama sorsan 9 çocukları var

hanfendi her okulda aidatlar düzenli toplanmiyor. hele köy okulu ya da kenar mahalleyse. veren veli de bi sonraki yıl vermeyene bi yaptırım olmuyor nasılsa diye o da vermeyi kesiyor. gerçekten bazı yorumları şaşkınlıkla okuyorum. nasıl bi okul canlanıyor gözünüzde bilmiyorum ama sizlerin hayal ettiği merkezi okullarda oluyor inanmiyordur birçok üye belki ama gerçekten okullarımızın durumu çok vahim.

Biliyorlar ne yazık ki . Farkındalar çünkü beni elimde süpürgeyle gördüler kaç kere. Teşekkür ederim elimizde geleni yaptık .
Şimdi sizin temizlemeniz çok yanlış. Sınıf annesi, okul ile birliği yok mu? Ya da müdür? Bu işler öğretmenin sorumluluğunda değilki okul aile birliği ve müdür halledecek. Size ne? Kızmakta yerden göğe kadar haklısınız. Veliler para verip tutsun birini veya her sabah biri gelip şuursuz silsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…