- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Allah günah yazmasin uzun zamandir ayni şeyi düşünüyorum .hadi 3 çocuktan sonra belli bir eğitimi olmayan yada gelir düzeyi olmayanlar kısırlaştırılmalı.
Ellerine sağlık öğretmenim.Çok güzel olmuş bir de kıymeti bilinse.Burdan da fikir edinmişsindir sakın velileri sıraya koyma temizlik için.Çok bilmiş biri akıl verir şikayet edilirsin cezayı sen alırsın.Yukarıdakilere hiç birşey olmaz.Sakın sigortasız bayan da alma temizlik için.Bir idarecim tam 5 yıldır bu yüzden açılan bir davayla uğraşıyor.Adamın biri okul çatısından düşüp öldü.Veliydi gönüllü çıktı yapmak için.Ama kaza ışte.Kimse gönüllü mü değil mi bakmıyor ama.Kendin de yapmak istemiyorsan bırak kalsın.Söylemek kolay deme ben de eğitimciyim.Bir hafta iç dış okul boyamış bir eğitimci.Kıymet bilmezler.Sen kıymet bilsinler diye yapmıyorsun onu da anlıyorum ama başını derde sokma.Merhaba hanımlar . Daha önce konu açmıştım. Sınıfımın durumu çok kötüydü ve yardim buldum sınıfım düzeldi çok şükür . Gelelim sorunumuza. Sınıfım hiç temizlenmiyor. Hizmetli var iskurdan gelme zaten okula anca yetişiyor . Anasinifi ne yazık ki okulun bir bölümü gibi görünmüyor ve sorunun öğretmen tarafından çözülmesi bekleniyor. Ben sınıfımı her gün kendim temizliyorum çözüm bulamadık çünkü. Neyse eşyalar yerleşmeden sınıfımı esimle birlikte boyadık . Sınıf temizliği için velilerimi cagirdim 2 veli geldi onca kişiden . Eşyaları yerleştirmek için cagirdim yine 2 veli geldi . Inanın çok sinirlendim . Ben onların çocukları için her gün sınıf temizliyorum yardim bulmak için hiç tanımadığım insanlarla iletişim kuruyorum emek harcıyorum onlar kendi çocuklarının sınıfıni düzenlemeye bile yardımcı olmuyorlar . Bugün veli toplantısı yaptım ve ilk kez velilerimle sert bur üslupta konuştum . Hiç hoşlanmam insanlarla böyle konuşmaktan ama artık sabrım taşmaya başladı . Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama ben üniversite mezunuyum öğretmenim çocuklarla hicbir kan bağım yok buna rağmen çocuklar temiz şartlar altında eğitim görsünler diye kendimi paralıyorum ama veliler kendi çocuklarının bir sınıfını temizlemeye bile tenezzül etmiyorlar üstelik hepsi ev hanımı . Kizmakta hakli olduğumu biliyorum ama velilerimle böyle bir diyolog yaşamak yine de canımı sıktı . Bu arada sınıfımın eski yeni hali de fotoğraftaki gibi . Her şey öğrencilerim için
Umarim cozersiniz sorunu. Ben de 1-2. siniflarin ogretmeniyim, nobetci ogrenciye verdigim gorev en fazla siralarin ustunde altinda kalan copleri, cop kutusunun etrafina acilan kalem coplerini farasla toplatmak, disarda unutulan toplari getirtmek, acik birakilan musluk var mi kontrol ettirmek gibi seyler:) Sizin ogrenciler en fazla ufak tefek daginiklik varsa onlari toplamada yardimci olabilirler heralde.Bizim nöbetçi öğrenci uygulamamız yok ne yazık ki . Ben de velilere söyledim umarım ise yaramıştır
Güzel yorumlariniz için çok teşekkür ederim eminim siz de bir çok güzel yüreğe dokunmussunuzdur. Yılmadan devam ediyoruz amacım benim değerimin bilinmesi değil çocuklarımın hak ettiği şartlarda eğitim görmesi. Keşke onların anne babaları da benim hissettiklerimi hissetseydi.Ellerine sağlık öğretmenim.Çok güzel olmuş bir de kıymeti bilinse.Burdan da fikir edinmişsindir sakın velileri sıraya koyma temizlik için.Çok bilmiş biri akıl verir şikayet edilirsin cezayı sen alırsın.Yukarıdakilere hiç birşey olmaz.Sakın sigortasız bayan da alma temizlik için.Bir idarecim tam 5 yıldır bu yüzden açılan bir davayla uğraşıyor.Adamın biri okul çatısından düşüp öldü.Veliydi gönüllü çıktı yapmak için.Ama kaza ışte.Kimse gönüllü mü değil mi bakmıyor ama.Kendin de yapmak istemiyorsan bırak kalsın.Söylemek kolay deme ben de eğitimciyim.Bir hafta iç dış okul boyamış bir eğitimci.Kıymet bilmezler.Sen kıymet bilsinler diye yapmıyorsun onu da anlıyorum ama başını derde sokma.
Burdan da anlaşılacağı üzere sorun devletin deniliyor.Ben şaşırıyorum böyle söylemleri duyunca.Diyorum ki Kurtuluş Savaşında değil miydi biz tek yürek savaştık.Analar benim görevim değil demedi mermi taşıdı cepheye.Çocuklar kenara çekilmedi su taşıdı askere.Kimse dememiş o zaman devletin görevi bu diye.Yapan evladı, yarını, geleceği için yapar.Yapmayandan bekleme hiç.Herkes elini taşın altına koysa.Bu vatan bizim.Bu çocuklar hepimizin.Kenar mahallesi, köyü, kenti yok bunun bir anlasalar.Bir anlasalar tek olsak herkes biraz da üstüne düşenin fazlasını yapsa neler değişir neler.
Daha çok yazardım da....Emektar ellerine sağlık.Ümidimi her kaybettiğimde senin gibi gençleri görünce bir cosuyorum ya.
Kesinlikle en fazla onu yapabiliyorlar miniklerin . :) Buna da şükür ne yapalımUmarim cozersiniz sorunu. Ben de 1-2. siniflarin ogretmeniyim, nobetci ogrenciye verdigim gorev en fazla siralarin ustunde altinda kalan copleri, cop kutusunun etrafina acilan kalem coplerini farasla toplatmak, disarda unutulan toplari getirtmek, acik birakilan musluk var mi kontrol ettirmek gibi seyler:) Sizin ogrenciler en fazla ufak tefek daginiklik varsa onlari toplamada yardimci olabilirler heralde.
Onu inanın ben de anlamıyorum . Yaptıramıyoruz ben hali süpüremem diyorlar sürekli . Milli eğitim de idare de çözemiyor bu sorunu. Zaten gelen hizmetli okulu doğru düzgü temizlemiyor ki sıra anasınıfına gelmiyor bile.Okuldaki hizmetli neden yapmıyor hocam onu anlamadım ben?
size cevap yazmak için girdim su an. nasıl bi okul hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten verdiğiniz fikirlerin hepsi hayal, ben de köy okulundayim taşımalı bide. bırakın parayı hasta çocuğu evde bırakıp bi hafta doktor için diye şehre giden velimiz var. çocuk o haliyle evde yemek olmadığı için mecbur okula geliyor, öğlen ye m ek yerim en azindan diye. hocami çok iyi anlıyorum. okullara ödenek yok okul basının çaresine bakıyor beceremeyen idare topu öğretmene atıyor öğretmen çözüm üretmeye çalışıyor.Valla şu an diğer cevapları da okumaktayım.çocuklar pislikten hasta oluyorlar demişsiniz. Bu durum şikayet edilip anaokul kapattırılacak bir durum. Yav haberleri arasak haber bile yaparlar skandal diye. Olur mu öyle şey. Durum çok vahim. Bakanlığa bildirin bence.
Ben iki öğrencime beslenme hazırlıyordum hocam iki yıl önce . Anneleri ac gönderiyordu beslenme koymuyordu. Çocuklar arkadaşları yerken öyle bakıyorlardı kıyamadım ben hazırladım her gün kalkıp . Neler görüyoruz hocam teşekkürler güzel yorumlariniz için .size cevap yazmak için girdim su an. nasıl bi okul hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten verdiğiniz fikirlerin hepsi hayal, ben de köy okulundayim taşımalı bide. bırakın parayı hasta çocuğu evde bırakıp bi hafta doktor için diye şehre giden velimiz var. çocuk o haliyle evde yemek olmadığı için mecbur okula geliyor, öğlen ye m ek yerim en azindan diye. hocami çok iyi anlıyorum. okullara ödenek yok okul basının çaresine bakıyor beceremeyen idare topu öğretmene atıyor öğretmen çözüm üretmeye çalışıyor.
Allah Allah saçmalığa bak. Müdür tehdit etse. Yada şikayet etseniz. 15 dk zaten ne demek halı süpüremem. Sizin müdürde iş yok hocam. Ne idareyi biliyor, ne yönetmeyi. Sizi yapsalar keşke okula müdür, ne güzel kalkarsınız altından. :)Onu inanın ben de anlamıyorum . Yaptıramıyoruz ben hali süpüremem diyorlar sürekli . Milli eğitim de idare de çözemiyor bu sorunu. Zaten gelen hizmetli okulu doğru düzgü temizlemiyor ki sıra anasınıfına gelmiyor bile.
Çok teşekkür ederim elimizden geleni yapıyoruz :)Bu arada öğrencileriniz çok şanslı. Sizin gibi yüreği güzel sevgi dolu öğretmenleri olduğu için. Velileriniz ve müdürünüz de şanslı ama kıymet bilmiyorlar malesef. :) Allah yolunuzu açık etsin.
Nasip bu işler belki ilerde oluruz. Teşekkür ederim yorumlariniz beni çok mutlu etti :)Allah Allah saçmalığa bak. Müdür tehdit etse. Yada şikayet etseniz. 15 dk zaten ne demek halı süpüremem. Sizin müdürde iş yok hocam. Ne idareyi biliyor, ne yönetmeyi. Sizi yapsalar keşke okula müdür, ne güzel kalkarsınız altından. :)
gene ne güzel yorumlamışsınız yüz de yüz aynı fikirdeyim kimse kimsenin sorumsuzca yaptığı çocuğuna bakmak zorunda değil.çocuk maddiyat ister akıl sağlığı yerinde anne baba ister psikolojik destek ister yetişirken aileden çevreden sevgi ister ilgi ister ister de ister.geçen yıla kadar ben de yardım çok yapıyordum ama artık farklı düşünüyorum.Çünkü buna güvenerek bizler gibilerine güvenerek devlete güvenerek ha bire çocuk dünyaya getiriyorlar.Bu sene bazı velilere yardım edeceğime kendime bir kazak bir pantolon fazla alıyorum üstüne de meşhur cafe de kahve içiyorum.ben kendimden vereyim hep bana gelince bir nasılsın esirgensin yok yaaa. hayati hastalığa yakalanınca akıllandım.değmiyorlar çalışmadan hazıra alışmışlar coğuBenzer özellikte bir rehabilitasyon merkezinde kısa süreli staj yaptım öğrenciyken.
Ailenin 4 çocuğu var, 3 u engelli, kadın 5. Ye hamile.
Velilerin yarısı hal hatır soracak kadar Türkçe bilmiyor.
Kış günü ben kat kat giyinmiş haldeyken çocuk merkeze yalın ayak terlikle geliyor.
Daha acısı veliler zaten gelmiyor nasılsa servis var diye. Servis eve teslim etmeye gidiyor, evde de yoklar. Arıyorlar bırakın kapıya diyor. Yürüyemeyen, yada zeka engelli çocuk oluyor.
Bu gibi ailelere sorumluluk öğretilmez. Çocukların engelli maaşı oluyor, ayda 1200 liraya yakın diye hatırlıyorum, ama çocuk aç ve gelişim olarak 6 yaşındaki çocuk 2 yaş çocuğu kilosunda falan...
kimse kusura bakmasın, insan için böyle bir tabir kullanmak çirkin ama 2 hadi 3 çocuktan sonra belli bir eğitimi olmayan yada gelir düzeyi olmayanlar kısırlaştırılmalı. Böyle söyleyince de çocuk sahibi olmak parayla mı diye kızan oluyor. Evet parayla.
Çocuğun gittiği okuldaki öğretmen kıvranıyor burada sonra ayda 90-100 lira için. Zararı bir iki kişiye degil ki topluma.
işte böyleleri anne baba olmasın asıl bundan bıktım ben .Şeyh Edebali demiş cahiller hakkında onlarca yıl önce diyeceğinisize cevap yazmak için girdim su an. nasıl bi okul hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten verdiğiniz fikirlerin hepsi hayal, ben de köy okulundayim taşımalı bide. bırakın parayı hasta çocuğu evde bırakıp bi hafta doktor için diye şehre giden velimiz var. çocuk o haliyle evde yemek olmadığı için mecbur okula geliyor, öğlen ye m ek yerim en azindan diye. hocami çok iyi anlıyorum. okullara ödenek yok okul basının çaresine bakıyor beceremeyen idare topu öğretmene atıyor öğretmen çözüm üretmeye çalışıyor.
Ne diyorsunuz hocam 10 yaşında zeka açısından bir sıkıntısı olmayan çocuğuna tuvalet eğitimi vermeyenini gördüm benAynen öyle hepsinin en az 4 çocuğu var hepsi ac geliyor okula. Arrik açıktan hırsızlığa başvuruyorlar . Meziyet doğurmakta değil ki
hanfendi her okulda aidatlar düzenli toplanmiyor. hele köy okulu ya da kenar mahalleyse. veren veli de bi sonraki yıl vermeyene bi yaptırım olmuyor nasılsa diye o da vermeyi kesiyor. gerçekten bazı yorumları şaşkınlıkla okuyorum. nasıl bi okul canlanıyor gözünüzde bilmiyorum ama sizlerin hayal ettiği merkezi okullarda oluyor inanmiyordur birçok üye belki ama gerçekten okullarımızın durumu çok vahim.kuzenim devlet anaokuluna her ay 150 tl veriyor. Ve bu kuzenim 2500 tl ile kirada oturup kit kanaat gecinen biri.
Guya devlet okulu ama her ay 150 tl oduyoruz. Birde uzerine gidip cocugun anasinifini ben mi duzenlicem. Okul halletsin. Ogretmen bisi dese bana inandirici.gelmezdi acikcasi. Bir cocuk icin 1800 tl az para mi devlet okulu icin Ogretmene kastimiz yok da duzen bozuk !
bunun için en az bi yirmi yıl filmi geri sarmak lazım. o zamanki ana babalar egitilmeli yani bu ülke için böyle bisi çok geçişte böyleleri anne baba olmasın asıl bundan bıktım ben .Şeyh Edebali demiş cahiller hakkında onlarca yıl önce diyeceğini
Şimdi sizin temizlemeniz çok yanlış. Sınıf annesi, okul ile birliği yok mu? Ya da müdür? Bu işler öğretmenin sorumluluğunda değilki okul aile birliği ve müdür halledecek. Size ne? Kızmakta yerden göğe kadar haklısınız. Veliler para verip tutsun birini veya her sabah biri gelip şuursuz silsin.Biliyorlar ne yazık ki . Farkındalar çünkü beni elimde süpürgeyle gördüler kaç kere. Teşekkür ederim elimizde geleni yaptık .
haklısınız maalesefbunun için en az bi yirmi yıl filmi geri sarmak lazım. o zamanki ana babalar egitilmeli yani bu ülke için böyle bisi çok geç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?