Velilerimin sorumsuz tavırları

Siz nasil ogrendiniz aralarinin kotu oldugunu

Budur.
Ekmek bulamıyorlar madem pasta yesinler hesabı olmuş. Sanırım hanımlarımız yorumlara göz gezdirmeksizin sadece konuyu okuyarak cevap yazmışlar, olabilir sonuçta her zaman her yorumu takip edemeyiz. Yani bence böyle olmuştur çünkü diğer ihtimal okuduğunu anlayamama, algı düzeyinde ciddi eksiklik demek.

Konu sahibi, gösterdiğiniz özveri ve kendinizi ifade ediş tarzınızdaki nezaket bir tarafa; ana babalarının dünyaya getirip sokağa saldıkları şanssız minikler için ebeveynlerinden çok endişe ederek çözüm aradığınız için ve harcadığınız emek için size büyük bir saygı duydum. Allah sizden razı olsun, iyiliklerinizin kat be kat karşılığı sizi bulsun.

Ben de güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum çok mutlu oldum.

Hmm anladim. Haklisiniz o zaman ne diyim

İyi ki sizin gibi öğretmenler var. Konunuzdaki yorumlarda da gördüğümüz gibi herkesin kendini, en iyi ihtimalle sadece kendi çocuğunu düşündüğü bu dönemde o çocuklar için mücadele ettiğiniz için teşekkür ederim size. Dilerim sayınız artar, yolunuz her daim açık olsun

Sizi haksız bulanları hayretle okudum. Siz hiçte mecbur olmadığınız halde bir sürü fedakarlık yapmışsınız ama kendi öz ana babaları kılını bile kıpırdatmıyor. Pes valla...

Eğer aidat ödeyemiyorlarsa bir zahmet sınıfı temizlemeleri lazım. Şahsen benim çocuklarım bu durumda olsa hiç gocunmadan gider sınıfı pür-i pak temizlerim. Yani sadece benim evladım değil bütün çocuklar tertemiz eğitim alsınlar...

Allah yardımcınız olsun...

Bizim okulda da aynı şeyi söylediler. Biri gelse gönüllü bir anne bu kişi denilebilir. Idare fazla kasıyor bence.

Hmm anladim. Haklisiniz o zaman ne diyim
Ben bundan dolayı biraz velilerime kızdım yani ücretsiz olarak anasinifi eğitimi alıyorsunuz. Ben öğrencilerin çoğu şeyini zaten karşılıyorum maddi durumları kötü diye. Kirtasiye listesini minimum seviyeye cekiyorum. Çocuklara ücretsiz gezi düzenliyorum. Sınıfın donanımı şartları düzelsin diye uğraşıyorum . Kimse yok bana yardim etmeye gelen. Onların çocuğu için ben o kadar emek harcıyorum onlar neden yapmıyorlar ona kızıyorum. Sert bir üslup dediğim bu şekilde konuştum yani bağırıp çağırmadım asla bana gire bir şey değil bu. Ama sitem ettim bunu da inkar edemem veli toplantısında

Ben de güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Allah sizin gibi velilerin sayısını artırsın inşallah. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için .

Velilerin görevi olmayabilir ama yani insanlik adina cocuklari icin temizleseler ellerine yapismaz..bu insanlari anlamiyorum..bence para karsiliginda yapılmasını teklif edin...illaki vardir durumu cok kötü olan biri..o yapsın digerleride cüzi bir miktar verip aralarinda toplasinlar..ozaman ben yapayım diyenler siraya girer

Sigortasız işçi çalıştırmaya girer diye cüzzi miktar alıp ödeyemiyoruz ne yazık ki . Fazla ödemeyi de bizim veliler yapamaz. Her türlü sorun velilerim yardımıyla çözülecek ama inşallah yardımcı olurlar ne diyeyim.

Iyi yaptiniz hakkiniz da. Insallah degisirler. Olmazsa velilere odev verin cocuklarla eve gonderin. Temizligin ne oldugunu mikroplarin nerelerde daha cok yasadigini ailenizle konusun arastirin diye. Belki kafalarina dank eder dicem ama bilemedim harika bir ogretmensiniz tebrik ederim sizi.

Hayatta yaşayarak öğrendiğim ve hiç şaşmayan acı gerçeklerden biri de , yaptığınız iyiliklerin göreviniz sanılması... Sanırım sizin yaptıklarınızı da öyle algıladılar .

Tesekkur ederim vicdanıyla görev yapan bütün öğretmenlerimiz mükemmel zaten .

Benzer özellikte bir rehabilitasyon merkezinde kısa süreli staj yaptım öğrenciyken.
Ailenin 4 çocuğu var, 3 u engelli, kadın 5. Ye hamile.
Velilerin yarısı hal hatır soracak kadar Türkçe bilmiyor.
Kış günü ben kat kat giyinmiş haldeyken çocuk merkeze yalın ayak terlikle geliyor.
Daha acısı veliler zaten gelmiyor nasılsa servis var diye. Servis eve teslim etmeye gidiyor, evde de yoklar. Arıyorlar bırakın kapıya diyor. Yürüyemeyen, yada zeka engelli çocuk oluyor.
Bu gibi ailelere sorumluluk öğretilmez. Çocukların engelli maaşı oluyor, ayda 1200 liraya yakın diye hatırlıyorum, ama çocuk aç ve gelişim olarak 6 yaşındaki çocuk 2 yaş çocuğu kilosunda falan...
kimse kusura bakmasın, insan için böyle bir tabir kullanmak çirkin ama 2 hadi 3 çocuktan sonra belli bir eğitimi olmayan yada gelir düzeyi olmayanlar kısırlaştırılmalı. Böyle söyleyince de çocuk sahibi olmak parayla mı diye kızan oluyor. Evet parayla.
Çocuğun gittiği okuldaki öğretmen kıvranıyor burada sonra ayda 90-100 lira için. Zararı bir iki kişiye degil ki topluma.

Hayatta yaşayarak öğrendiğim ve hiç şaşmayan acı gerçeklerden biri de , yaptığınız iyiliklerin göreviniz sanılması... Sanırım sizin yaptıklarınızı da öyle algıladılar .
Velilerime hicbir zaman kötü davranmadım bugüne kadar . Onlarda hep sınıflarını sahiplendiler ama bu yıl ki velilerim hep bahane üretiyorlar sebebini bilmiyorum . Umarım düzelir bir an önce sorunlar

Oncelikle oz verili, sorumluluk sahibi durusunuzdan dolayi tebrik ediyorum sizi. Ben de bir koy ogretmeniyim. Temizlik konusu bizim icin de buyuk sorun. Ozellikle ogrenci tuvaletlerinin temizligi vs. Bizim de temizlikcimiz yok, temizlik sorununu su sekilde hallettik biz: Veli toplantisi yapip velilerimizle konustuk donem basinda. Ya dedik aranizda para toplayip birini tutup calistiracaksiniz. (Bizim para toplamamiz yasak. Ilkokul oldugu icin) O da masrafli olurdu. Ya da her hafta bir kisi buyuk temizlik yapacak, siralari silme, yerleri sil, supur falan. Sonuc velilerimizden gelebilen kendileri gelip temizligi yapip gidiyor, kendisi gelemeyen durumu iyi olmayan diger velilerden birine bir miktar oduyor onun yerine o temizliyor. Tabi bize de is dusmuyor degil, beslenme teneffuslerinden sonra ve etkinliklerden sonra sinifi ben kendim supuruyorum her gun. Ufak tefek seyleri de her gun iki ogrenci nobetci onlara yaptiriyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…