- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 33
- 35
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Valla yorumunuz beni mutlu etti . Teşekkür ederim çok haklısınız düşüncelerinizdeCidden şaşkınım şu konudaki cevaplara.
Kadın nasıl bir yerde öğretmenlik yaptığını yazmış, belli ki kenar mahalle demografik yapı içaçıcı değil Romanlar var yazmış. Sizler de senin işin değil yapma, veli yapmasın çok saçma yazmışsınız eeee devlet umursamıyor, veliler umursamıyorsa bu çocukların günahı ne? Konu sahibesi velilerden çözüm arıyor diye dövmediğiniz kalmış.
Konu sahibesini tebrik ediyorum, elinden geleni yapıyor bu çocuklar için. Lafa gelince herkes vatansever ama vatanseverlik lafla değil çalışmayla oluyor. Konu sahibesi çalışıyor diye burda dövmediğiniz kaldı yahu, bir tek yapıcı yorum yok, tebrik eden zaten hiç yok yapma diyenler bile olmuş.
Siz inanın inanmayın bu çocukların geleceği konu sahibesi gibi öğretmenlerin elinde. Evlerinde ilgilenen yok, aileleri okumuş etmiş insanlar değiller, kiminin evinde Türkçe konuşulmuyordur belki. Okulda ne öğrenirlerse o. Dil becerileri, el becerileri, öğrenme becerileri anaokulunda şekillenir pekala burda anasınıfı çok da önemli değil yazanları hayretle okudum. Bu çocukların sizin gibi evde etkinlik falan yaptıran kimsesi yok farkında mısınız?? Sadece başlarında bu kadın var. Sizler de ağzınızı yaya yaya saççmaaa yazmışsınız bravo.
Zorluklardan kaçmak bize yakışmaz hocam amacımız kötü şartlarda olanlar ıyi hale gelsin ama insanlar çocuklarını bizden az düşünüyorlar ya ona çok şaşırıyorumBir öğretmen olarak üzüldüm sizin adınıza. Milli eğitimde bazen böyle şeyler çözümsüz kalabiliyor. Ayda 90 lira verebilecek birkaç veli daha elbet çıkar ama onlar da diğerleri gibi vermemeyi tercih ediyordur. Aidat istesek kimse çocuğunu kaydettirmez diyorsunuz. Mecbur bir yerden sonra kaydedecekler. Kaydetmezlerse de norm fazlası olur, daha elverişli şartları olan bir okula gidersiniz belki. Daha hayırlı olur.
Bu daha ne ki ne veliler gördüm . Yazsam şaşar kalırsınız. Allah bazılarına veriyor çocuklar sokakta kendi kendilerine büyüyor bazıları da o kadar çok istiyor olmuyor .Okurken içim acıdı, çok üzüldüm yavrucağa.Şuan kızımda 4 yaşında yarı devlet yarı özel gibi bir kreşe gidiyor nasıl bir anne sadece daha 4 yaşında olan yavrusunu tek başına gönderip gelmesini bekleyebilir.Umursamazlığın dibi bu herhalde. Vicdan yerine ne taşıyor bu insanlar anlamıyorum.Makyajı bilemem kendi tercihi olabilir ama yavrum montsuz üşürken sigarası batsın yani.Birde bilerek sırf okul yada devlet yardım etsin diye böyle gönderen veliler de gördüm hepsininde maddiyatı yerindeydi.Sabırlar diliyorum size öğretmenim.
instagramda ömerrizm hesabına yazın, sorunlardan bahsedin. Dürtsün azıcık Milli Eğitimi.Sorunu çözemiyoruz. Şöyle söyleyeyim okul kötü bir mahallede bir hizmetli var o bile ekimim 2. Haftası geldi. Yanı okul eylülde açıldı 10 eylülde başladık eğitim öğretime . 1.5 ay hizmetli yoktu okulda. Milli eğitime söylüyoruz çözüm bulmuyor . En kötü hizmetlileri hep böyle okullara yolluyorlar. Merkezde 3 hizmetli sene başı göreve başlarken biz hep 1 hizmetli o da ilçenin en kötüsü olarak çalışıyoruz. Deterjan alerjik var diyen hizmetli bile geldi okulumuza. Şimdi bazı insanlar bizim görevimiz değil demiş ama öğretmenin de değil . Idare sorunu çözemiyor milli eğitim çözmüyor kim çözecek bu sorunu. Çocuklar pislikten hasta oluyorlar artık . Sorun odaklı değil çözüm odaklı olunmalı
Ancak yasayan anlar.cok iyi anliyorum sizi.boyle veli profili hic olmamis ogretmenler bile anlamaz ne demek istediginizi. sinif temizlenmek zorunda.sizin yapacaginiz idareyi baya sikistirmak.basinin etini yiyeceksiniz beslenme sonrasi sinifi temizleyip gidecek o hizmetli.ve haftada bir kez de sizin sinifi temizleyecek .idareyi ikna edin bir sekilde.idare soyleyince o hizmetli de mecbur yapacak.tabi sinifin kirlendigi baska dueumlar olacak faaliyet sonralari falan,onda da mecbur size is duser illakiVeli bulursanız olur. Çocuğunu abisi ablası götürüyor . Valla dertler bitmez çözüm de bulamıyoruz baksana beni suçlu bulan bir sürü insan var :)
Benim ordaki ogrenciler hastaneye bir gidiyordum dileniyordu hatta o yasta sigara iceni bile vardi.daha anlatsam agziniz acik kalir.3 sene sastim kaldim neler goruyoruz normal yerde calismak kolay da boyle yerlerde isler cook zorBu daha ne ki ne veliler gördüm . Yazsam şaşar kalırsınız. Allah bazılarına veriyor çocuklar sokakta kendi kendilerine büyüyor bazıları da o kadar çok istiyor olmuyor .
Şöyle bir durum var . Idaredeki müdür ve milli eğitimin arası kötü. Bundan dolayı ban abu yul stajyer verilmedi . Okula en kötü hizmetli geldi . Güya müdürü cezalandırdilar ama olan çocuklara oldu. Bizim hizmetli hayatta temizlemez. Zaten kalorifer onun üstünde diğer sınıfları da temizliyor anasınıfına mümkün değil girmez.Ancak yasayan anlar.cok iyi anliyorum sizi.boyle veli profili hic olmamis ogretmenler bile anlamaz ne demek istediginizi. sinif temizlenmek zorunda.sizin yapacaginiz idareyi baya sikistirmak.basinin etini yiyeceksiniz beslenme sonrasi sinifi temizleyip gidecek o hizmetli.ve haftada bir kez de sizin sinifi temizleyecek .idareyi ikna edin bir sekilde.idare soyleyince o hizmetli de mecbur yapacak.tabi sinifin kirlendigi baska dueumlar olacak faaliyet sonralari falan,onda da mecbur size is duser illaki
Ücretsiz diye her şeyi sizden, okuldan bekleyen, asla elini cebine atmak istemeyen çok veli vardır. Belli ki orası küçük bir yer. Eğer çocuklarına bir öğretmen bulamazlarsa belki akılları başlarına gelir. Yazık, olan çocuklara oluyor.Zorluklardan kaçmak bize yakışmaz hocam amacımız kötü şartlarda olanlar ıyi hale gelsin ama insanlar çocuklarını bizden az düşünüyorlar ya ona çok şaşırıyorum
saçma yazanlardan biri de benim kanka.ama öğretmen de suç sıfır zaten.ben böyle kontrolsüz üremeye karşıyım en başta .Hele ulkemızın sözde misafirleri var ya evlerden ırak 340 çocuk doğuruyorlarmış gün de.ben acımam ne bizimkilere ne de onlara.ben tek çocukta kaldım maddi manevi psikolojik yetebilmek için çabalıyorum bütün gün.kendime ait hayatım yok herşey onun üzerine programlanıyor.önce eğitilsin ana babaları bu da o okuldaki öğretmenin görevi değil devletin görevi.Cidden şaşkınım şu konudaki cevaplara.
Kadın nasıl bir yerde öğretmenlik yaptığını yazmış, belli ki kenar mahalle demografik yapı içaçıcı değil Romanlar var yazmış. Sizler de senin işin değil yapma, veli yapmasın çok saçma yazmışsınız eeee devlet umursamıyor, veliler umursamıyorsa bu çocukların günahı ne? Konu sahibesi velilerden çözüm arıyor diye dövmediğiniz kalmış.
Konu sahibesini tebrik ediyorum, elinden geleni yapıyor bu çocuklar için. Lafa gelince herkes vatansever ama vatanseverlik lafla değil çalışmayla oluyor. Konu sahibesi çalışıyor diye burda dövmediğiniz kaldı yahu, bir tek yapıcı yorum yok, tebrik eden zaten hiç yok yapma diyenler bile olmuş.
Siz inanın inanmayın bu çocukların geleceği konu sahibesi gibi öğretmenlerin elinde. Evlerinde ilgilenen yok, aileleri okumuş etmiş insanlar değiller, kiminin evinde Türkçe konuşulmuyordur belki. Okulda ne öğrenirlerse o. Dil becerileri, el becerileri, öğrenme becerileri anaokulunda şekillenir pekala burda anasınıfı çok da önemli değil yazanları hayretle okudum. Bu çocukların sizin gibi evde etkinlik falan yaptıran kimsesi yok farkında mısınız?? Sadece başlarında bu kadın var. Sizler de ağzınızı yaya yaya saççmaaa yazmışsınız bravo.
Kesinlikle neler var. Merkezde olduğu gibi olmuyor bu islerBenim ordaki ogrenciler hastaneye bir gidiyordum dileniyordu hatta o yasta sigara iceni bile vardi.daha anlatsam agziniz acik kalir.3 sene sastim kaldim neler goruyoruz normal yerde calismak kolay da boyle yerlerde isler cook zor
Öyleleri sırf üremek adına doğuruyor diye düşünüyorum ben hocam, daha birini ilgi alaka tam yetiştirme sağlayamıyor ikide olsun üçte olsun, o kendini kurtardı artık yeter kendi kendine mantığı.Tabi ki siz birebir işin içindesiniz insanım sabır taşıyla oynuyorlar resmen.Bu daha ne ki ne veliler gördüm . Yazsam şaşar kalırsınız. Allah bazılarına veriyor çocuklar sokakta kendi kendilerine büyüyor bazıları da o kadar çok istiyor olmuyor .
O xman size tek care mumkunse velilerden ikna edebileceginiz varsa etmek.baska da cozum yok ama size tavsiyem sert uslupla yapmayin bunu.kendinizi samimi bir sekilde anlatamaya calisin.belki yardimci olan olur yoksa malesef temizlik size kalir baska ihtimal yokŞöyle bir durum var . Idaredeki müdür ve milli eğitimin arası kötü. Bundan dolayı ban abu yul stajyer verilmedi . Okula en kötü hizmetli geldi . Güya müdürü cezalandırdilar ama olan çocuklara oldu. Bizim hizmetli hayatta temizlemez. Zaten kalorifer onun üstünde diğer sınıfları da temizliyor anasınıfına mümkün değil girmez.
Var hocam olmaz mı? Ben her yıl öğrencilerime ücretsiz pizza gezisi yapıyorum aralık sonu gibi. Tam gezi günü bir velim aradi hocam disarisi ok soguk benim çocuğu evden alıp eve bırakabilirsiniz diyor . Zaten ücretsiz yapıyoruz sizin çocuklarıniz için çocuğu okula kadarda mi getiremiyorsunuz . Bakalım daha neler göreceğiz şu meslekteÜcretsiz diye her şeyi sizden, okuldan bekleyen, asla elini cebine atmak istemeyen çok veli vardır. Belli ki orası küçük bir yer. Eğer çocuklarına bir öğretmen bulamazlarsa belki akılları başlarına gelir. Yazık, olan çocuklara oluyor.
Aynen öyle hepsinin en az 4 çocuğu var hepsi ac geliyor okula. Arrik açıktan hırsızlığa başvuruyorlar . Meziyet doğurmakta değil kiÖyleleri sırf üremek adına doğuruyor diye düşünüyorum ben hocam, daha birini ilgi alaka tam yetiştirme sağlayamıyor ikide olsun üçte olsun, o kendini kurtardı artık yeter kendi kendine mantığı.Tabi ki siz birebir işin içindesiniz insanım sabır taşıyla oynuyorlar resmen.
Aidat alinmiyor hic yani bize veliler para odemiyorkuzenim devlet anaokuluna her ay 150 tl veriyor. Ve bu kuzenim 2500 tl ile kirada oturup kit kanaat gecinen biri.
Guya devlet okulu ama her ay 150 tl oduyoruz. Birde uzerine gidip cocugun anasinifini ben mi duzenlicem. Okul halletsin. Ogretmen bisi dese bana inandirici.gelmezdi acikcasi. Bir cocuk icin 1800 tl az para mi devlet okulu icin Ogretmene kastimiz yok da duzen bozuk !
O xman size tek care mumkunse velilerden ikna edebileceginiz varsa etmek.baska da cozum yok ama size tavsiyem sert uslupla yapmayin bunu.kendinizi samimi bir sekilde anlatamaya calisin.belki yardimci olan olur yoksa malesef temizlik size kalir baska ihtimal yok
5 . Yilimdayim şu anda. Hep bu tarz okullarda çalıştım . Merkezlere gelemiyoruz ama puanlar çok yüksek.Meslekte kaçıncı yılınız
Cidden şaşkınım şu konudaki cevaplara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?