Velilerimin sorumsuz tavırları

Peki hocam bir öneriniz var mı? Yani haksız buldunuz olabilir tabiki ama bir çözüm yolu üretmeme yardımcı olabilirsiniz . Idare topu milli eğitimin milli eğitimde topu yine tekrar okulun üstüne atıyorsa, anasinifi hicbir şekilde temizlenmiyirsa ve çocuklar artık hasta oluyorsa, öğretmen kimseden destek bulamıyorsa üstelik para da toplayamiyorsa ne yapabilir. Gerçekten çaresiz kaldım ondan çözüm arıyorum . Belki haksız olabilirim hatasız kul olmaz tabiki. Ama çözüm yolu yok . Köylerde veliler soba yakmaya gidiyorlar ne yapsınlar idare çözsün diye çocuklar soğukta eğitim mi görsün ? Birileri bu sorunu çözmeli kimse çözmüyorsa bence aileler devreye girmeli diye düşünüyorum

Okul aile birliği yok mu peki var ise onlar devreye girsin hatta cüzzi miktar aidat toplayın hergün olmazsada temizlik için yardımcı alın anasınıfında aidat alınır yani.

çocuklarının eğitiminde sorumsuz Veli’ye bende sinir oluyorum
Sigara desen koşa koşa alacak insanlar çocuğunun okuluna verdikleri 20 TL’yi şikayet konusu yapıyorlar ya hayret
Devlet de sanki süper güç her okula yetebiliyor imkanlar belli Veli de taşın altına sokacak elini öğretmende, beklenti olunca zirvedeyiz gel şunu kaldır diyince elimiz ağrır
Haklısınız bencede ama veliler ile konuşun ya haftalık sıraya bindirelim veya aylık para toplayıp bir kadın tutalım diyin
Şimdi siz para işini ortaya sürünce gelemeyen Kadınlar parasını bana verin ben temizleyim derler

Bir velim vardı hiç unutmuyorum kendisi sigara içer makyaj yapardı ama çocukları okula ac gelirdi. 4 yaşında çocuk eve yağmurda çamurda kendi gelirdi. Üstünde mont olmazdı . Bazen öğrencime kıyamaz yağmurlu soğuk havalarda arabamla evine götürürdüm. O da alışır bazen kendiliğinden arabama binerdi. Keşke bazı annelerde bizde olan vicdanın yarışı olsa ama yok. Çocuk montsuz gezer ama anne sigara içer. Allah yardımcısı olsun böyle çocukların

Sigortasız onu yapamıyoruz . Sigorta ücretini ödeyecek veli zaten yok. Aylık 90 100 lira öderlerse anca öyle olur ama onu da bizim veliler veremez

Temizlik şirketleri fatura kesiyor. Faturanın içinde günlük sigorra da dahil oluyor.
Ekşisözlük yazarı olduğunu söyleyen bir üye vardı? 500tl bile yardım toplansa valla gıcırdar okulunuz.

Bu arada oglum 1.sinifta devlet okulundaydi.hizmetli yetisemiyordu.sinif annesi herkesi bir siraya koydu.

yanimda kucuk bebegimle gidip baska bir veliyle sinifi temizlemistik.istediktrn sonra hersekilde yapilir.kimsede itiraz etmemisti
sınıf annesi sıraya koydu ne ya.işçisi mi diğer veliler sınıf annesinin.şu sınıf anneliğine fazlaca anlam yükleyen velilere de öğretmenlere de sinir oluyorum.öğretmen kendi iletişim kuracak velilerle .sınıf anneliği yasak benim bildiğim.biz de de var maalesef .emrivaki yaptırımlarına şiddetle karşı çıkıyorum

Aynen katılıyorum.benim kızım anaokuluna giderken aidat harici 10 l para toplanıyordu.o parayla yardımcı kadın tutmuşlardı.ev hanımı olmaları evde boş boş oturdukları anlamına gelmez.bende üniversite mezunuyum ev hanımıyım ama evde bir türlü işim bitmiyor ayrıca küçük çocuğum var bırakacak kimsem yok.yani bizim öğretmenimiz öyle birşey söyleseydi kusura bakmasın bende gidemezdim.sizde velilerle konuşun belli bir miktar para toplayıp kadın tutabilirsiniz.

Kaç kişisiniz bilmiyorum ancak ayda 5 10 tl. Arası veli başı toplasaniz en azından ayda iki kez büyük temizlik olur.

Ya da ikişer veli sıraya girerek yapacak temizliği.

Temizlik için çare bulunmasa , para toplaniyorsa para veririm , sıraya sokulursa giderim.
Evladimin kirli ortamda ders yapmasına razı olmaz gonlum.

Aidat toplanıyor mu sınıftan ?

Temizlik şirketleri fatura kesiyor. Faturanın içinde günlük sigorra da dahil oluyor.
Ekşisözlük yazarı olduğunu söyleyen bir üye vardı? 500tl bile yardım toplansa valla gıcırdar okulunuz.
sınıf parası topluyoruz biz .sınıf 10 gün de bir bir kadın tutularak 70 tl ye temızlenıyor.temızlık malzemeleri kağıt havlu sıvı sabun fotokopi kağıdı tahta kalemi etkınlık malzemeleri toplanan paradan alınıyor durumu olmayan 1 2 veliden alınmıyor sadece.Ne münasebet de veliler sırayla sınıfı temizleyecek saçmalık.ayda 20 lira çocuğuna veremeyecek bir zahmet çocuk ta yapmasın bu devir de ilerki okulları üniversiteyi nasıl okutacak yazık çocuklara

Ben de anasinifi ogretmeniyim.dediginiz sekilde yerlerde calistim ve cozumu soyle buldum.beslenmeyi toplu beslenme yapiyordum o gun beslenmeyi bir veli getiriyordu cocuklar beslenmeyi yapinca ortaligi toplayip yerleri supurup toz alip gidiyordu.sert usluba gerek yok.velileri toplayip temizlikci icin ya ayda belli bir para alcaz sizden ya da bu sekilde bir cozum bulmak zorundayiz.cocuklar pis ortamda olmasinlar gibi konuscaksiniz.direk ellerine listeyi vereceksiniz hepsinin gunu belli olcak.gelemeyenler ucretini verwin temizlikci tutalim diyebilirsiniz.hatta bir yerde de cuma cikista 2 kisiyi gorevlendiriyordum koklu temizlik yapiyorlardi .bir sekilde planlarsiniz temizlik isini

Hic toplamıyoruz . 18 öğrenci var. Aidat toplasam 10 lira 180 liraya kimse yapmaz temizlik işini . Bunu düşündüm aslında gönüllü bir veli de vardı ama idaremiz sigortasını yapmamız şart dedi. Sigorta olmadan da başımız derde girer dedi. Yanı bu iş olmuyor . Dedim ya çok şey düşündüm ama bulamadım

Arada roman çocukları var toplu beslenme işine bundan dolayı veliler yanaşmıyor. Zaten ben de sert üslup dediğim bunlar sizin çocuklarıniz niye sinifi sahiplenmiyorsunuz dedim. Çok sert bir kişi zaten değilim velilerimle aram çok iyidir ki toplantı sonunda beni haklı buldular. Ama ben keşke böyle bir diyologa girmeseydim diye üzüldüm onlar görüyorlar sınıflarının durumunu niye sahiplenmiyor onların sinifi onların çocuğu. Ben sahiplenmiyorum çünkü benim sınıfım orası . O yüzden temizlerken ben niye temizledim demiyorum ama ben de bir yere kadar yetisebiliyorum

Cidden şaşkınım şu konudaki cevaplara.
Kadın nasıl bir yerde öğretmenlik yaptığını yazmış, belli ki kenar mahalle demografik yapı içaçıcı değil Romanlar var yazmış. Sizler de senin işin değil yapma, veli yapmasın çok saçma yazmışsınız eeee devlet umursamıyor, veliler umursamıyorsa bu çocukların günahı ne? Konu sahibesi velilerden çözüm arıyor diye dövmediğiniz kalmış.

Konu sahibesini tebrik ediyorum, elinden geleni yapıyor bu çocuklar için. Lafa gelince herkes vatansever ama vatanseverlik lafla değil çalışmayla oluyor. Konu sahibesi çalışıyor diye burda dövmediğiniz kaldı yahu, bir tek yapıcı yorum yok, tebrik eden zaten hiç yok yapma diyenler bile olmuş.

Siz inanın inanmayın bu çocukların geleceği konu sahibesi gibi öğretmenlerin elinde. Evlerinde ilgilenen yok, aileleri okumuş etmiş insanlar değiller, kiminin evinde Türkçe konuşulmuyordur belki. Okulda ne öğrenirlerse o. Dil becerileri, el becerileri, öğrenme becerileri anaokulunda şekillenir pekala burda anasınıfı çok da önemli değil yazanları hayretle okudum. Bu çocukların sizin gibi evde etkinlik falan yaptıran kimsesi yok farkında mısınız?? Sadece başlarında bu kadın var. Sizler de ağzınızı yaya yaya saççmaaa yazmışsınız bravo.

Ne öğretmen ne veli ne de stajyer okul temizlemek zorunda değil.
Gidin muhtara , belediye başkanına , eğitim vakıflarına , derneklere vb.
Durumu anlatın. Cimer'e mail atın.
Mektup yollayın.
Ağlamayan bebeğe emzik yok ülkemizde.

Arada roman çocukları var toplu beslenme işine bundan dolayı veliler yanaşmıyor
Ay valla arkadasim ayni sekilde yerde de calistim 3 sene :) kader arkadasiymisiz.orda toplu beslenme imkansiz gercekten.hatta o veliler temizlemez de.ama iki yolu var ya parayla korkutup temizlemelerini saglayacaksiniz ya da idareyi sikistirip tam beslenme saatinde o hizlmetli 20 dkligina sizin sinifta olacak.ben baya baski yapinca mecbur geliyordu belli saatte.tsbi yine de bana is dusuyordu orasi ayri.ama en azindan kaba temizlik yapiliyordu.

İlk atandığım okulda da veliler temizliyordu , köy okuluydu.İlk başta bana da çok garip gelmişti ama öğretmeni dinleyince öğretmene de hak vermiştim.

Şöyle ki okulun kadrolu hizmetlisi kadrolu olduğu için Ali kıran baş kesen misali , kabadayı modunda oluyor.Elini hiçbir işe sürmüyor.Şikayet edilse de alınıp başka okula veriliyor ki daha iyi okullara verileni bile gördüm.Müdürlerin bile kadrolu hizmetlilere gücü yetmediği oluyor bazen.Hele bir de sendikalıysa kadrolu hizmetliye iş yaptırmak çok çok zor.

İşkurun görevlendirdiği hizmetliler kalan işleri tek başına yapmaya çalıştığı için yetişemiyor.

Öğretmenin görev tanımı bellidir.O da sınıfı temizlemek zorunda değil veliler de.Ama burda iyi niyet olması lazım.Benim görevim değil diyip öğretmen sınıfı temizlememezlik yapmamalı veliler de öğretmen ne yaparsa yapsın öğretmenin sorunu bu dememeli.

Veli bulursanız olur. Çocuğunu abisi ablası götürüyor . Valla dertler bitmez çözüm de bulamıyoruz baksana beni suçlu bulan bir sürü insan var :)

Bir öğretmen olarak üzüldüm sizin adınıza. Milli eğitimde bazen böyle şeyler çözümsüz kalabiliyor. Ayda 90 lira verebilecek birkaç veli daha elbet çıkar ama onlar da diğerleri gibi vermemeyi tercih ediyordur. Aidat istesek kimse çocuğunu kaydettirmez diyorsunuz. Mecbur bir yerden sonra kaydedecekler. Kaydetmezlerse de norm fazlası olur, daha elverişli şartları olan bir okula gidersiniz belki. Daha hayırlı olur.

Okurken içim acıdı, çok üzüldüm yavrucağa.Şuan kızımda 4 yaşında yarı devlet yarı özel gibi bir kreşe gidiyor nasıl bir anne sadece daha 4 yaşında olan yavrusunu tek başına gönderip gelmesini bekleyebilir.Umursamazlığın dibi bu herhalde. Vicdan yerine ne taşıyor bu insanlar anlamıyorum.Makyajı bilemem kendi tercihi olabilir ama yavrum montsuz üşürken sigarası batsın yani.Birde bilerek sırf okul yada devlet yardım etsin diye böyle gönderen veliler de gördüm hepsininde maddiyatı yerindeydi.Sabırlar diliyorum size öğretmenim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…