Velilerimin sorumsuz tavırları

Velinin görevi değil, öğretmenin görevi değil ee? Konu sahibi çok çabaladığını söylemiş, anlatıyor da zaten. Çocukları daha iyi ortamda daha güzel eğitim görsünler diye çaba göstermeli aileler elden geldiğince. Maddi gücün yoksa beden gücünle katkı sağlayabilirsin. Çok istemiyorlarsa topluca şikayette bulunsunlar ilk önce. Burada esas olay "çocuk", onlara elden gelen en iyi koşulları sağlamak.
Sizi çok tebrik ediyorum, sınıf da çok güzel olmuş. İnşallah bu durumun çözümü de bulunur kısa sürede.

Aaa ilk kez duydum ne alaka neden alinmiyor.
Okulumuz sosyo ekonomik durumu baya kötü olan bir mahalle okulu. Velilerden aidat toplasak öğrenci kaybederiz . Kimse çocuğunu kaydetmez ne yazık ki anasınıfına gerek yok diyen bir sürü insan var. Bir öğretmen olarak buna gönlüm razı olmaz asla. Ne yapacağımı şaşırdım tek veliler çare kalıyor

5 . Yilimdayim şu anda. Hep bu tarz okullarda çalıştım . Merkezlere gelemiyoruz ama puanlar çok yüksek.
Ben de öyle yerlerde çok çalıştım. Oralar öyle. Kontrolsüz ürüyorlar. Temizlik parasını temizlik yapmayı geçtim. Çocuklarına bot almıyorlar. Evden de çıkmıyorlar çünkü bebekleri oluyo hamile oluyolar vs. Oralar öyle ona göre plan geliştirmek daha mantıklı. Velilerden çok bişey bekleme. Sınıftan beş kişi bulsan kâr

Inşallah buluruz teşekkür ediyorum yorumunuz için

Bakalım inşallah konuşmam ise yaramıştır göreceğiz

Biriyle görüşün temizlik için alacağı ücreti ; sınıfta kişi başına paylastirin.. sınıf annesine durumu bildirin ek olarak bu ücreti ödemelerini isteyin... Veremeyecek durumda olan varsa yardım etmeleri gerektiğini söyleyin . Böyle yapınca daha kolay yardım alırsınız.. en olmadı işi yönetimle halletmek zorunda kalacaksınız..

Bakalım çözüm üretmeye çalışıyoruz . Para verebilecek velimiz pek yok en fazla 1 -2 kişi çıkar . Velileri sıraya koyacağım çözüm bu bana göre keşke olsa ama yok

Hmm o zaman durum baska. E ama simdi de dicem ki size , cocugunu anaokuluna vermeyi dusunmeyen insanlarin bunun icin emek sarfetmesini beklemeyin. Uzuldum simdi size. Calikusu hikayenizde size basarilar diliyorum .

Hmm o zaman durum baska. E ama simdi de dicem ki size , cocugunu anaokuluna vermeyi dusunmeyen insanlarin bunun icin emek sarfetmesini beklemeyin. Uzuldum simdi size. Calikusu hikayenizde size basarilar diliyorum .
Inşallah çözüm buluruz ya da sonunda pes edip aidat alarak norm fazlası olur merkeze geliriz. Vicdan yapıyorum ama böyle olunca . Hayırlısı olur da inşallah velilerde azıcık insafa gelir ne diyeyim.

Bir de çocuklarını okula göndermeyi istiyorlar ama başlarından gitsin diye . Yanı hem kafaları rahat etsin istiyorlar hem para harcamak istemiyorlar hem iş yapmak istemiyorlar . Ooo liste uzayıp gidi yor yine de yardımcı olanlara teşekkür ederim

Inşallah çözüm buluruz ya da sonunda pes edip aidat alarak norm fazlası olur merkeze geliriz. Vicdan yapıyorum ama böyle olunca . Hayırlısı olur da inşallah velilerde azıcık insafa gelir ne diyeyim.
Peki birsey soylicem. Fotolariniza baktim tabiki sonraki resimler tartisilmaz daha guzel emeginize saglik ancak , olan imkanlarla idare edin sizde. Yani eski fotolarda ic acitici degil. Sadece imkan az. Dedigim gibi Olmaz mi ?

Biz hiç para almıyoruz aidat yok bizde maddi durumu kötü bir mahallede görev yapıyorum
Hocam okulda kadrolu hademe yok mu? Var da yetisemiyor mu yoksa yapmiyor mu isini? Bizim okulda da kadrolular sabahtan aksama kadar yatiyor iskurdan gelenlere is buyuruyorlar

Allah razı olsun öperim o emek veren ellerinizde duygulandım vallahi.Ne düşüncesiz veliler var

Anasini
Peki birsey soylicem. Fotolariniza baktim tabiki sonraki resimler tartisilmaz daha guzel emeginize saglik ancak , olan imkanlarla idare edin sizde. Yani eski fotolarda ic acitici degil. Sadece imkan az. Dedigim gibi Olmaz mi ?
Şimdi olan şu . Ben zaten sınıfın donanım kısmını hallediyorum . Mutlaka bulurum bir yerlerden yardim . Sıkıntı temizlik konusu mutlaka temizlenmeli her gün . Yemek aynı yerde etkinlik aynı yerde oyun hamuru aynı yerde yapılıyor . Ben her gün yapıyorum ama yeterli değil. Yanı konumuz donanım değil temizlik.

soyle bir empati yaptimda; hayir. benim isim degil sinif temizlemek. sorun sizin sorununuz, neden ben cozum bulayim ki. okul yonetimizyle konusun.
Tam da sizin sorununuz, hijyen velisi olduğunuz çocuklar için gerekli.
Çözüm bulacak olan da sizsiniz.
Ya bağış yaparsınız veya milli eğitimin bin-binbeşyüz kişilik okullara gönderdiği 2 hizmetliyle temizlik döner(asla dönemiyor).

Hocam okulda kadrolu hademe yok mu? Var da yetisemiyor mu yoksa yapmiyor mu isini? Bizim okulda da kadrolular sabahtan aksama kadar yatiyor iskurdan gelenlere is buyuruyorlar
Kadrolu yok tek bir tane var o da işkur elemanı . Adam daha önce öğretmen evinden kovuldu iş yapmıyor diye bizim okula verildi.

E
Allah razı olsun öperim o emek veren ellerinizde duygulandım vallahi.Ne düşüncesiz veliler var
Estağfurullah benim görevim bu zaten . Ama evet veliler gerçekte düşüncesiz ne yazık ki . Kendim için istemiyorum ki onların çocuğu için istiyorum

Bazı yorumları şaşkınlıkla okudum. Aa benim görevim değil temizlik demiş ya bazıları. Tabi ki değil ama unutmayın ki öğretmenin de görevi değil.
Öğretmenim para toplanması yönünde tavsiyeler de olmuş. bu konuda uyarmak isterim sizi Veli’den 1 tl bile toplamayın çünkü yasak. İyi niyetle yaparsınız ama sonunda başınız ağrır. Okul idaresine sınıfta periyodik temizlik yapılmadığı için gerekli hijyenin sağlanamadığını bu durumun öğrencilerin sağlık durumunu tehdit ettiğini belirten ve sorunun çözülmesini talep ettiğiniz bir dilekçe yazın.
Bundan sonrası idareye kalmış. Ana dediğim gibi idarecileriniz toplayabiliriz dese dahi para toplamayın. Bu sorunu direk olarak idarecilerin çözmesi lazım.
Kolaylıklar diliyorum.

Bizde aidat almak yasal ama biz almıyoruz çocukların durumu çok kötü diye. Anasınıfında sıkıntı olmuyor yani ama toplayamayız bizim okulda mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…