- 7 Mayıs 2017
- 2.052
- 2.589
- 133
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Aaa ilk kez duydum ne alaka neden alinmiyor.Aidat alinmiyor hic yani bize veliler para odemiyor
Okulumuz sosyo ekonomik durumu baya kötü olan bir mahalle okulu. Velilerden aidat toplasak öğrenci kaybederiz . Kimse çocuğunu kaydetmez ne yazık ki anasınıfına gerek yok diyen bir sürü insan var. Bir öğretmen olarak buna gönlüm razı olmaz asla. Ne yapacağımı şaşırdım tek veliler çare kalıyorAaa ilk kez duydum ne alaka neden alinmiyor.
Ben de öyle yerlerde çok çalıştım. Oralar öyle. Kontrolsüz ürüyorlar. Temizlik parasını temizlik yapmayı geçtim. Çocuklarına bot almıyorlar. Evden de çıkmıyorlar çünkü bebekleri oluyo hamile oluyolar vs. Oralar öyle ona göre plan geliştirmek daha mantıklı. Velilerden çok bişey bekleme. Sınıftan beş kişi bulsan kâr5 . Yilimdayim şu anda. Hep bu tarz okullarda çalıştım . Merkezlere gelemiyoruz ama puanlar çok yüksek.
Inşallah buluruz teşekkür ediyorum yorumunuz içinVelinin görevi değil, öğretmenin görevi değil ee? Konu sahibi çok çabaladığını söylemiş, anlatıyor da zaten. Çocukları daha iyi ortamda daha güzel eğitim görsünler diye çaba göstermeli aileler elden geldiğince. Maddi gücün yoksa beden gücünle katkı sağlayabilirsin. Çok istemiyorlarsa topluca şikayette bulunsunlar ilk önce. Burada esas olay "çocuk", onlara elden gelen en iyi koşulları sağlamak.
Sizi çok tebrik ediyorum, sınıf da çok güzel olmuş. İnşallah bu durumun çözümü de bulunur kısa sürede.
Bakalım inşallah konuşmam ise yaramıştır göreceğizBen de öyle yerlerde çok çalıştım. Oralar öyle. Kontrolsüz ürüyorlar. Temizlik parasını temizlik yapmayı geçtim. Çocuklarına bot almıyorlar. Evden de çıkmıyorlar çünkü bebekleri oluyo hamile oluyolar vs. Oralar öyle ona göre plan geliştirmek daha mantıklı. Velilerden çok bişey bekleme. Sınıftan beş kişi bulsan kâr
Bakalım çözüm üretmeye çalışıyoruz . Para verebilecek velimiz pek yok en fazla 1 -2 kişi çıkar . Velileri sıraya koyacağım çözüm bu bana göre keşke olsa ama yokBiriyle görüşün temizlik için alacağı ücreti ; sınıfta kişi başına paylastirin.. sınıf annesine durumu bildirin ek olarak bu ücreti ödemelerini isteyin... Veremeyecek durumda olan varsa yardım etmeleri gerektiğini söyleyin . Böyle yapınca daha kolay yardım alırsınız.. en olmadı işi yönetimle halletmek zorunda kalacaksınız..
Hmm o zaman durum baska. E ama simdi de dicem ki size , cocugunu anaokuluna vermeyi dusunmeyen insanlarin bunun icin emek sarfetmesini beklemeyin. Uzuldum simdi size. Calikusu hikayenizde size basarilar diliyorum .Okulumuz sosyo ekonomik durumu baya kötü olan bir mahalle okulu. Velilerden aidat toplasak öğrenci kaybederiz . Kimse çocuğunu kaydetmez ne yazık ki anasınıfına gerek yok diye bir sürü insan var. Bir öğretmen olarak buna gönlüm razı olmaz asla. Ne yapacağımı şaşırdım tek veliler çare kalıyor
Inşallah çözüm buluruz ya da sonunda pes edip aidat alarak norm fazlası olur merkeze geliriz. Vicdan yapıyorum ama böyle olunca . Hayırlısı olur da inşallah velilerde azıcık insafa gelir ne diyeyim.Hmm o zaman durum baska. E ama simdi de dicem ki size , cocugunu anaokuluna vermeyi dusunmeyen insanlarin bunun icin emek sarfetmesini beklemeyin. Uzuldum simdi size. Calikusu hikayenizde size basarilar diliyorum .
Peki birsey soylicem. Fotolariniza baktim tabiki sonraki resimler tartisilmaz daha guzel emeginize saglik ancak , olan imkanlarla idare edin sizde. Yani eski fotolarda ic acitici degil. Sadece imkan az. Dedigim gibi Olmaz mi ?Inşallah çözüm buluruz ya da sonunda pes edip aidat alarak norm fazlası olur merkeze geliriz. Vicdan yapıyorum ama böyle olunca . Hayırlısı olur da inşallah velilerde azıcık insafa gelir ne diyeyim.
Hocam okulda kadrolu hademe yok mu? Var da yetisemiyor mu yoksa yapmiyor mu isini? Bizim okulda da kadrolular sabahtan aksama kadar yatiyor iskurdan gelenlere is buyuruyorlarBiz hiç para almıyoruz aidat yok bizde maddi durumu kötü bir mahallede görev yapıyorum
Allah razı olsun öperim o emek veren ellerinizde duygulandım vallahi.Ne düşüncesiz veliler varMerhaba hanımlar . Daha önce konu açmıştım. Sınıfımın durumu çok kötüydü ve yardim buldum sınıfım düzeldi çok şükür . Gelelim sorunumuza. Sınıfım hiç temizlenmiyor. Hizmetli var iskurdan gelme zaten okula anca yetişiyor . Anasinifi ne yazık ki okulun bir bölümü gibi görünmüyor ve sorunun öğretmen tarafından çözülmesi bekleniyor. Ben sınıfımı her gün kendim temizliyorum çözüm bulamadık çünkü. Neyse eşyalar yerleşmeden sınıfımı esimle birlikte boyadık . Sınıf temizliği için velilerimi cagirdim 2 veli geldi onca kişiden . Eşyaları yerleştirmek için cagirdim yine 2 veli geldi . Inanın çok sinirlendim . Ben onların çocukları için her gün sınıf temizliyorum yardim bulmak için hiç tanımadığım insanlarla iletişim kuruyorum emek harcıyorum onlar kendi çocuklarının sınıfıni düzenlemeye bile yardımcı olmuyorlar . Bugün veli toplantısı yaptım ve ilk kez velilerimle sert bur üslupta konuştum . Hiç hoşlanmam insanlarla böyle konuşmaktan ama artık sabrım taşmaya başladı . Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama ben üniversite mezunuyum öğretmenim çocuklarla hicbir kan bağım yok buna rağmen çocuklar temiz şartlar altında eğitim görsünler diye kendimi paralıyorum ama veliler kendi çocuklarının bir sınıfını temizlemeye bile tenezzül etmiyorlar üstelik hepsi ev hanımı . Kizmakta hakli olduğumu biliyorum ama velilerimle böyle bir diyolog yaşamak yine de canımı sıktı . Bu arada sınıfımın eski yeni hali de fotoğraftaki gibi . Her şey öğrencilerim için
Şimdi olan şu . Ben zaten sınıfın donanım kısmını hallediyorum . Mutlaka bulurum bir yerlerden yardim . Sıkıntı temizlik konusu mutlaka temizlenmeli her gün . Yemek aynı yerde etkinlik aynı yerde oyun hamuru aynı yerde yapılıyor . Ben her gün yapıyorum ama yeterli değil. Yanı konumuz donanım değil temizlik.Peki birsey soylicem. Fotolariniza baktim tabiki sonraki resimler tartisilmaz daha guzel emeginize saglik ancak , olan imkanlarla idare edin sizde. Yani eski fotolarda ic acitici degil. Sadece imkan az. Dedigim gibi Olmaz mi ?
Tam da sizin sorununuz, hijyen velisi olduğunuz çocuklar için gerekli.soyle bir empati yaptimda; hayir. benim isim degil sinif temizlemek. sorun sizin sorununuz, neden ben cozum bulayim ki. okul yonetimizyle konusun.
Kadrolu yok tek bir tane var o da işkur elemanı . Adam daha önce öğretmen evinden kovuldu iş yapmıyor diye bizim okula verildi.Hocam okulda kadrolu hademe yok mu? Var da yetisemiyor mu yoksa yapmiyor mu isini? Bizim okulda da kadrolular sabahtan aksama kadar yatiyor iskurdan gelenlere is buyuruyorlar
Estağfurullah benim görevim bu zaten . Ama evet veliler gerçekte düşüncesiz ne yazık ki . Kendim için istemiyorum ki onların çocuğu için istiyorumAllah razı olsun öperim o emek veren ellerinizde duygulandım vallahi.Ne düşüncesiz veliler var
Bizde aidat almak yasal ama biz almıyoruz çocukların durumu çok kötü diye. Anasınıfında sıkıntı olmuyor yani ama toplayamayız bizim okulda mümkün değilBazı yorumları şaşkınlıkla okudum. Aa benim görevim değil temizlik demiş ya bazıları. Tabi ki değil ama unutmayın ki öğretmenin de görevi değil.
Öğretmenim para toplanması yönünde tavsiyeler de olmuş. bu konuda uyarmak isterim sizi Veli’den 1 tl bile toplamayın çünkü yasak. İyi niyetle yaparsınız ama sonunda başınız ağrır. Okul idaresine sınıfta periyodik temizlik yapılmadığı için gerekli hijyenin sağlanamadığını bu durumun öğrencilerin sağlık durumunu tehdit ettiğini belirten ve sorunun çözülmesini talep ettiğiniz bir dilekçe yazın.
Bundan sonrası idareye kalmış. Ana dediğim gibi idarecileriniz toplayabiliriz dese dahi para toplamayın. Bu sorunu direk olarak idarecilerin çözmesi lazım.
Kolaylıklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?