Velinin Temizliğe Gelmesi

valla ben etiklik bişey göremedim hizmet vercek karşılığını alcak sonuçta, bi sorun olmaması lazım
bence önemli olan kadının karakteri, yani dedikodu yapmayacak bi tipse neden olmasın, ikinizinde işi görülür

Tanıdıklarınıza yönlendirin ama sizin çağırmanız hoş değil. Bana temizliğe gelen her bayan daha önce gittikleri evler hakkında bol bol yorum yaptılar. İleride siz de kadın veya çocukla bir sorun yaşarsanız benzer bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Bu şekilde yardım etmek için sınıfımdaki durumu kötü olan herkese yardım etmem lazım, bu veliyi ayıramam. İlla ki yardımım olur ama hepsine ayda 100'er lira vermem mümkün değil.
Burada bir hizmet ve karşılığı olduğu için olabilir diye düşündüm ama zaten evim küçük kendim yapıyorum demiştim. Yİne de içim rahat etmemişti, şehir dışına üniversiteye oğlunu gönderiyormuş. Hem de benim memleketime :) 2 kızı da bizim okulda işte...Çocuklarımı göremiyorum, beslenmelerini falan babaları hazırlıyor, doğru mu yapıyor, eksiği var mı bilmiyorum dedi.

Bir de duyulursa okul yönetimi veya diğer öğretmenler laf edebilir, veliyi temizliğe çağırıyor diye. Kapalı kapılar ardında olanı kimse bilemez, sizi öğrenciyi kayırmakla veya veliyi çıkar sağlamakla bile suçlayabilirler.

Hiç etik değil Koalina. Neden dersen o temizlikci kadının cocuğu kim bilir ne kadar ezilip büzülür sana karşı, çok çok utanır. Senin yüzüne her bakışında annesinin senin temizliğine geldiği hatırına gelir. Aslinda utanmaması gerek, utanılacak hicbir seyi yok namusuyla temizlikcilik yaparak para kazanmanın ama iste sen bunu bir cocuğa anlatamazsın. Hele arkadaşları duyarsa dalga konusu bile olur. Sen de biliyorsun cocukların ne kadar acımasız olabileceğini. Ben olmaz diyorum.
Ha çocuktan ve çevreden saklarsanız olabilir bir ihtimal ama kadının durumu çocuğundan saklayacağını hiç mi hiç sanmıyorum sana gelip açık açık numarasını verdiyse belli ki açık sözlü bir kadın, çocuğu er geç öğrenir gibime geliyor.

Benim annem de ogretmen, ve daha once benzer durumu yasadi, disaridan biri yerine kendi ogrencisinin velisinin ihtiyaci oldugu icin onu cagirdi, hatta okul degistiginde de bu tavrina devam etti... Simdiye kadar en ufak problem yasamadi...
Birincisi temizlik yaparak para kazanmasi utanilacak bir sey degil, ogrenci bilmesin, diger veli duymasin diye aman aman kimse kasmiyor, kadinin isi bu, bundan para kazaniyor, guvendigi bildigi bir evden is bulunca da gonul rahatligiyla kazaniyor parasini... Ikincisi etik muhabbetini hic anlamadim, bir yardim dokunacagi zaman ele degil de yakina gitsin demez miyiz? O hesap... O kadar hatirlari oluyor, iki kisi de birbirine guveniyor... Belki gormemis olsam, ben de acaba derim, haklisin koalina, ama benim sahit oldugum kadariyla hicbir sorun olmaz...

Neden etik olmayacak ki?

Eski okulumda bir öğrencimizin annesi çoğu öğretmene temizliğe gidiyordu.

Çocuğun öğretmeni olmak ayrı, annesini yardımcı almak ayrı.

Bu okulda zaman zaman temizliğe gittiği öğretmenler varmış. Bayramdan bayrama çağırılıyormuş...Okul yönetiminin bir şey diyeceğini zannetmem aslında....

Ben çevreden duyulacağını ve gizli saklı olmayacağını düşünüyorum.
Aslında velilerin numaraları bende var, daha önceki öğretmenlerinin doldurttuğu formda.
Diğer öğretmen beni hiç aramadı belki numara yoktur ya da yanlıştır diye tekrar verdi numarayı.

Bilemiyorum belki tanısam kafam bu derece karışmazdı.
Sınırı bilen biri mi, dedikoducu mu şu an hiç bilmiyorum.
Ancak okulda temizlik görevlileri olmasına rağmen sınıf oldukça pis ve temizliği velilere yaptırıyorlarmış. Ayda 30 tl karşılığında bu kadın sınıf camlarını, dolaplarını falan siliyormuş geçen sene...

Cagirin hocam madem durumlari yok hem bildiginiz birine yardimci olursunuz calismak ayip degil ki ama ogrenciniz ve diger veliler bilmesin sonra ogranciler arasinda dalga konusu olur ogrenciniz rencide olur

Cagirin hocam madem durumlari yok hem bildiginiz birine yardimci olursunuz calismak ayip degil ki ama ogrenciniz ve diger veliler bilmesin sonra ogranciler arasinda dalga konusu olur ogrenciniz rencide olur
Ben bunun garantisini veremem ki...
Ben söylemem ama kendisi söyler, eşi dostu söyler...
İlk defa gördüğüm bir veli, bu derece ısrarcı olup durumunu anlatınca yardım etmek istedim ama...

Benim de bir velim geliyor 10 günde bir. Güvendiğim biri olduğu icin evimi birakiyorum kendisine, işten döndüğümde kendisi işi bitirip çıkmış oluyor. Bir başkası olsa güvenip birakamazdim mesela. Hic de sorun olmadı. Yani çocuk açısından da sorun olmadı. Düşünebilirsiniz bence.

Ben bunun garantisini veremem ki...
Ben söylemem ama kendisi söyler, eşi dostu söyler...
İlk defa gördüğüm bir veli, bu derece ısrarcı olup durumunu anlatınca yardım etmek istedim ama...
Koalina bence yapma,çocuğun düşüncelerinden çok veli-öğretmen ilişkilerinin eşit olması gerekiyor.Evini temizlemeye gelince doğal olarak konuşacaksınız aranızda bir muhabbet olacak,senin evini,özel yaşamını bilecek vs..Eğer samimiyeti farkettirmeden artırırsan sen çocuğa karşı adaletli olsan bile konuşmalar,dedikodular yayılmaya başlar..Tüm temizlikçi bayan arayan arkadaşlarına yönlendir ama sen mesafeni koru.

neden sorun olsun yıllar önce bi tanıdığım çocuğunun öğretmenin vine gidiyodu demekki paraya ihtiyacı vr

bence olmaz ..bir şekilde okula yansırsa..çocukların ağzına sakız olur...dalga felan geçer arkadaşları...tanıdıklarınıza yönlendirin...

Neden sorun olsun benim öğretmen bir arkadaşımın çocuğuna bir öğrenci velisi bakıyor hemde 2 senedir parasıyla değilmi ücretini alıyor hiçte sorun yaratmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…