- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
Her yönünün düşündüm aslında.
Kadın ısrarcı davrandı, fiyat falan söyledi. Şu an onu düzenli çağıranların evleri uzakmış, yakınlardan olsun- eve de zaman kalsın istiyor. Oldukça da muhtaç anlattığına göre.
Öğrenci açısından problem olabilir belki hatta ya onu da getirirse diye düşündüm...Sonuçta hafta sonu çağırırım çağırırsam.
Diğer taraftan veliler arasında laf söz çıkar mı, ben söylemem ama o söyler mi, veliyle böyle içli dışlı olmak olur mu, kızı oldukça başarılı yanlış anlaşılır mı diye düşünmedim değil.
Velilerle de çevreyle de yeni tanıştım, oralarda değilim ama yakın bir mesafede oturuyorum. Veli nasıl biri aslen hiç tanımıyorum.
Bu şekilde yardım etmek için sınıfımdaki durumu kötü olan herkese yardım etmem lazım, bu veliyi ayıramam. İlla ki yardımım olur ama hepsine ayda 100'er lira vermem mümkün değil.Bence iş vererek değil başka bir şekilde yardım edin ona. Mesela komşumun zekatı bu falan deyin verdiğiniz paraya. Birlikte çalışmayı bende desteklemiyorum maalesef, sonuçta tanımıyorsunuz. Kötü bişey olur öğrenciye yansıtırsınız istemeden boşverin.
Bir de duyulursa okul yönetimi veya diğer öğretmenler laf edebilir, veliyi temizliğe çağırıyor diye. Kapalı kapılar ardında olanı kimse bilemez, sizi öğrenciyi kayırmakla veya veliyi çıkar sağlamakla bile suçlayabilirler.Anne söyler mi saklar mı bilemem.
Aslen alın teriyle kazanılan parayı da saklamak yersiz ama çocuk aklı işte ne düşünür bilemem. Gerçi bana annesinin temizliğe gittiğini falan anlatmıştı.
Öğrenci boyutundan başka veli-öğretmen boyutu da var tabi.
Veli gereksiz bir samimiyet içine girer mi? Etrafa laf söz gider mi?
Ben en iyisi denk gelirse başkasına yönlendireyim, riske girmeye gerek yok gibi...
Bugün velimin biri durumunun kötü olduğunu ve temizliğe gittiğini söyledi...Bana da sordu ister miyim diye...Ben kendim yapıyorum dedim ama sonrasında uzun uzun anlattı durumlarını. Pek iç açıcı değil. En son numarasını aldım belki birileri ister haberim olsun dedim. Ben de düşünüyordum ayda bir, bayrama-seyrana çağırabileceğim birini ama buralarda tanıdık bildik yok. Sizce bu durum etik midir? İleride problem yaratır mı?
Bu okulda zaman zaman temizliğe gittiği öğretmenler varmış. Bayramdan bayrama çağırılıyormuş...Okul yönetiminin bir şey diyeceğini zannetmem aslında....Bir de duyulursa okul yönetimi veya diğer öğretmenler laf edebilir, veliyi temizliğe çağırıyor diye. Kapalı kapılar ardında olanı kimse bilemez, sizi öğrenciyi kayırmakla veya veliyi çıkar sağlamakla bile suçlayabilirler.
Ben çevreden duyulacağını ve gizli saklı olmayacağını düşünüyorum.Hiç etik değil Koalina. Neden dersen o temizlikci kadının cocuğu kim bilir ne kadar ezilip büzülür sana karşı, çok çok utanır. Senin yüzüne her bakışında annesinin senin temizliğine geldiği hatırına gelir. Aslinda utanmaması gerek, utanılacak hicbir seyi yok namusuyla temizlikcilik yaparak para kazanmanın ama iste sen bunu bir cocuğa anlatamazsın. Hele arkadaşları duyarsa dalga konusu bile olur. Sen de biliyorsun cocukların ne kadar acımasız olabileceğini. Ben olmaz diyorum.
Ha çocuktan ve çevreden saklarsanız olabilir bir ihtimal ama kadının durumu çocuğundan saklayacağını hiç mi hiç sanmıyorum sana gelip açık açık numarasını verdiyse belli ki açık sözlü bir kadın, çocuğu er geç öğrenir gibime geliyor.
Bilemiyorum belki tanısam kafam bu derece karışmazdı.Benim annem de ogretmen, ve daha once benzer durumu yasadi, disaridan biri yerine kendi ogrencisinin velisinin ihtiyaci oldugu icin onu cagirdi, hatta okul degistiginde de bu tavrina devam etti... Simdiye kadar en ufak problem yasamadi...
Birincisi temizlik yaparak para kazanmasi utanilacak bir sey degil, ogrenci bilmesin, diger veli duymasin diye aman aman kimse kasmiyor, kadinin isi bu, bundan para kazaniyor, guvendigi bildigi bir evden is bulunca da gonul rahatligiyla kazaniyor parasini... Ikincisi etik muhabbetini hic anlamadim, bir yardim dokunacagi zaman ele degil de yakina gitsin demez miyiz? O hesap... O kadar hatirlari oluyor, iki kisi de birbirine guveniyor... Belki gormemis olsam, ben de acaba derim, haklisin koalina, ama benim sahit oldugum kadariyla hicbir sorun olmaz...
Ben bunun garantisini veremem ki...Cagirin hocam madem durumlari yok hem bildiginiz birine yardimci olursunuz calismak ayip degil ki ama ogrenciniz ve diger veliler bilmesin sonra ogranciler arasinda dalga konusu olur ogrenciniz rencide olur
Koalina bence yapma,çocuğun düşüncelerinden çok veli-öğretmen ilişkilerinin eşit olması gerekiyor.Evini temizlemeye gelince doğal olarak konuşacaksınız aranızda bir muhabbet olacak,senin evini,özel yaşamını bilecek vs..Eğer samimiyeti farkettirmeden artırırsan sen çocuğa karşı adaletli olsan bile konuşmalar,dedikodular yayılmaya başlar..Tüm temizlikçi bayan arayan arkadaşlarına yönlendir ama sen mesafeni koru.Ben bunun garantisini veremem ki...
Ben söylemem ama kendisi söyler, eşi dostu söyler...
İlk defa gördüğüm bir veli, bu derece ısrarcı olup durumunu anlatınca yardım etmek istedim ama...
Bugün velimin biri durumunun kötü olduğunu ve temizliğe gittiğini söyledi...Bana da sordu ister miyim diye...Ben kendim yapıyorum dedim ama sonrasında uzun uzun anlattı durumlarını. Pek iç açıcı değil. En son numarasını aldım belki birileri ister haberim olsun dedim. Ben de düşünüyordum ayda bir, bayrama-seyrana çağırabileceğim birini ama buralarda tanıdık bildik yok. Sizce bu durum etik midir? İleride problem yaratır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?