Venüs retro

Gayet sakin geçiyor benim için şükür, son demlerinde kendi burcu olan terazide olduğu için şuanda etkisi daha da hafifledi muhtemelen.
Yükselen akrebim ama doğum haritamda placidus ev sistemine ve vedik astrolojisine göre 12. evde(terazide) oluyor, içsel ve kapalı bir alan olduğundan olabilir sakin atlatmam. Bir de retro öncesi bazı yaptığım hamlelerle bir şeylerin canımı sıkmasını önlemiş olabileceğimi düşünüyorum. Ha belki çalışan ve sosyal bir insan olsaydım daha çok hissederdim, bilemiyorum fakat geçmişe baktığımda olacak olanın ben ne kadar izole olsam da olduğunu görüyorum :)
Yine bitmedi henüz tabi terazide de olsa.

Son düzenleme:
3. Ev terazi olduğu için sıkıntılarım devam ediyor. Bugün gerçekleşecek yeniay da 3. Evde olduğu için güzel bir hareketlenme bekliyorum açıkçası. Jüpiter de yaya geçsin iyice güzellikler gelsin modundayım burcum yay çünkü. Ama Venüs retrosu hakikaten fena. Ben tüm retrolarda ayrılmışım. Sadece 1i ilişki getirmiş

Benim de burcum yay. Gelmiş geçmiş tüüm flörtlerim/konuştuklarım vs hepsi, lise yıllarımdan kalan eski flörtlerim bile geri döndü bu ay, şaştım kaldım resmen. ilkokulda kaybettiğim silgi bile döndü bi esas dönmesini istediğim kişi dönmedi :))) hayattaki şansım
Bu yıl benim için genel olarak kötü gitti, Jüpiterin yaya geçişi şans getirecek deniyor inşallah bi faydası olur :)

İnşallah kendi burcunda ilerleyecek jüpiter enerjisi hepimize iyi anlamda yarar

Jüpiter transitleri için şunu unutmamak lazım; jüpiter iyi kötü her şeyi genişletir denir, yani hastalık da olabilir örneğin iyice ortaya çıkarır ama şifasını da verir derler, 6, 8 ve 12. evler daha sorunlu yerlerdir ama diğer yandan her harita kendine özeldir, kötüyü düşünmemek lazım illa. Benim jüpiter akrep transitinde akrep burcunun temsil ettiği bir rahatsızlığım ortaya çıktı, tedavi oluyorum. Bir de özellikle maddi evlerde geçici durumlar yaratabiliyor sanki jüpiter, şans benden yana deyip salmamak ve şanslarımızı iyi kullanmaya, işlerimizden sabit bir fayda sağlamaya, parayı bütçemizden fazla harcamamaya vs. dikkat edersek bu evlerde jüpiter gittiğinde esas faydasını görmüş oluruz diye düşünüyorum bu zamana kadar dinlediğim, okuduğum yorumlardan, bilgilerden ve yaşadığım bir iş deneyiminden yola çıkarak anladığım bu oldu. Fazla iyimserlik de katabilir çünkü.

Yükselen bir de çok önemli bu noktada. Burcumuz yay ama yükselen nedeniyle 4. Ev konularını olumlu etkiler diye düşünüyorum. Venüs retrosu bitsin diye bekliyorum ben de gidenin gelmesi için

Yükselen bir de çok önemli bu noktada. Burcumuz yay ama yükselen nedeniyle 4. Ev konularını olumlu etkiler diye düşünüyorum. Venüs retrosu bitsin diye bekliyorum ben de gidenin gelmesi için

Evet, hayatın bize getirdikleri yükselenimizle açıklanırmış ve yükselene göre hareket ettiğimizde hangi evde o transit yaşanıyorsa esas etkiyi oradan alırmışız. Ben yine güneş burcuma özel bir geçiş yaşandığında dinlerim bir onu da :)
Şöyle bir yazı var; http://www.astrocevap.com/2018/09/hangisini-takip-etmeli-gunes-burcu-ay.html

Kızlar venüs retrodayken başlayan ilişkiler yürümez deniyor bu konudaki fikriniz ne? Olmayacaksa zorlamayalım

Kızlar venüs retrodayken başlayan ilişkiler yürümez deniyor bu konudaki fikriniz ne? Olmayacaksa zorlamayalım

Genel bir yorum o aslında, kişisel haritamız da önemli; akrep mesela yükseleniniz mi, burcunuz mu, ayınız mı, venüsünüz nerede gibi gibi. Edindiğim bilgilerden anladığım kadarıyla toparlamaya çalışırsam; bunun söylenme nedeni retro zamanları kişinin normalinin terse dönmesidir ve venüs karar mekanizmamızı da gösterdiği için yanlış kararlar verebiliriz. Yani bu süreçte bize olumlu gelen istediğimizi sandığımız bir durum retro bittiğinde hoşumuza gitmeyebilir denir. Bir de haritasında venüsü retro olan kişiler mesela sevildiğine emin olamaz bir türlü denir ki bu bende mevcut, bir başka okuduğum yorumda da venüs retrosunda başlayan bir ilişki ya da o süreçte yapılan bir evlilikle alakalıydı sanırım, kadın bir türlü sevildiğim konusunda tatmin olamadım, çok uğraştırdım demiş. Yani bir "acaba?" süreci ya da gecikmeler vs. yaşanıyor gibi. Başlanılan ilişkinin bize öğretmek istediği bir şeylerin olması ihtimali de var, bu retro süreçleri bizim öncesinde yapamadığımız, halledemediğimiz meselelerin önümüze gelmesi de demekmiş. Bir de bazı astrologlara göre venüsü haritasında retro olanlar bundan daha az etkilenir bazılarına göre de normali terse döndüğü için herkes gibi etkilenir. Retro gezegenleri olanlar o gezegenin temsil ettiği konularda daha çok düşündüğü ve temkinli olabildiği için daha rahat geçirebilecekleri de söylenir.
Bir de venüs retrosunun bittiğinin ertesi günü merkür retrosu başlayacak bir kaç kişinin açılma durumlarını merkür retrosuna bırakmayın dediğini duymuştum.

Son düzenleme:

Ay çok teşekkür ederim detaylıca yazmışsınız :) Ben retrodan epey etkilendim neden bilmiyorum, ilişki bitti arkadaşlık bitti.. Ortaya çıkan birçok şey oldu mesela. Ders aldım bazı konularda, şüphelendiğim şeylerden emin oldum bazı konularda da. Umarım 2019 daha iyi olur diyorum artık, 2018'den ümidi kestim

Kızlar aslında bu durum bana bir
Fikir verdi. Şöyle bir şey yapmak mantıklı olur mu ne düşünüyorsunuz: astrolojik olaylar etkileri gözardı edilemeyecek bir etkiye sahip ve bunu artık daha da kabul ediyoruz gibime geliyor. Etrafıma bu algıyla baktığımda olayların oluşma çerçevesi kafamda daha da oturuyor. Doğum haritalarımız eşliğinde hayatımızda bu önemli süreçlerde gerçekleşen önemli olayları genel hatlarıyla çok özele inmeden anlatarak aslında istatistiksel bir veri tabanı oluşturalım. Belki böylece öngörülerimizin tutması günden güne daha da artar ne dersiniz? Örnek vereyim yükselenim Başak burcum yay natal venüsüm 5. Evde, Venüs retrosu 3. Evime denk geldi. Orada da son bulacak natal Mars ve natal plütonum da akrepte. Merkür retrosu döneminde başlayan bir ilişkim vardı sonlandı. Dilerseniz transit haritamı da paylaşabilirim.

Ben bu kadar detaylı bilgiye sahip değilim haritam hakkında ama şöyle bir bilgi verebilirim, merkür retrosunda bitti genelde ilişkilerim....

Ben bu kadar detaylı bilgiye sahip değilim haritam hakkında ama şöyle bir bilgi verebilirim, merkür retrosunda bitti genelde ilişkilerim....
Doğum haritanızı çıkarıp aslında Merkür ün bulunduğu alana bakabilirsiniz. Yükseleniniz ne ve Merkür retrosu hangi evinizde gerçekleşiyor. Bu önemli. Bende de Venüs retrosu bu etkiyi yapıyor.

Rica ederim. Fikrim, bilgim, ilgim varsa seviyorum konuşmayı o konularda :) Merkür(iletişim)-Jüpiter(genişleme) kavuşumum var ondan olsa gerek
Evet aşk dışında bunlar da var. Her türlü ikili ilişkilerde, sosyal çevrede gizli olanların ortaya çıkması, gerçek yüzlerin görülmesi gibi. Akrep=gizlilik, şüphe. Bir astroloji forumuna üyeyim, sürecin nasıl geçtiğini yazıyorlar ve sosyal anlamda etkilenen çok. Kadınları da temsil ettiği için kadınlarla ilgili sorunlar yaşayanlar da var. Benim whole signs ev sisteminde 1. ev ama placidus ev sisteminde 12. ev(içsel ve kapalı bir alandır) olarak görünüyor, sakin geçince 12. ev ağır bastı gözümde şimdilik :)
2019 dönüşüm yılı diyorlar ama bakalım, inşallah
2018 yükselen akrep(12. ev ve 1. evin başlangıcı) olarak bana ruhen çok yaradı :)

Güzel olur bence bu tarz paylaşımlar, daha iyi oturur bilgilerimiz ^^

Benim de natal venüsüm placidus 9. ev/whole signs 10. evde ve aslanda. Venüs şuan 11. evimde terazide geriliyor.

Şunu da şimdi twitterda gördüm paylaşmak istedim, astrologlar genelde satürnü daha çok seviyor, sebebi;
Bugün Ay Jüpiter ve Merkür YAY burcunda, insanın bi yayası geliyor herşeyi ama Allahtan Satürn Oğlak.Bir tavsiye; Jüpiter YAY rehavetine kapılmayın olur mu çünkü Jüpiter kısa süreli şansdır ama Satürn kalıcı ödüldür eğer onu dinlerseniz.1 yıl sonra bu Jüpiter Satürne tabi olacak. (Astro_Rehber)

Jüpiter zahmetsiz gelendir, Satürn zahmetli ve gerekenler yapılınca kalıcı ödüldür.

Ben son 1 senedir takip etmeye çalışıyorum transit durumlarını ve kendimdeki etkilerini. Yer yer geçmişte yaşadığım önemli anları ve tarihlerini anımsamaya çalışıp o zamanın transitlerine de bakıyorum, bir ara tekrar üzerinden geçeceğim.
Örneğin satürn yükselen burcumdan geçerken uzun yıllardır süren dost dediklerimle ilişkim bitti, gerçek yüzlerini gördüm, çok etkilendim ve çok yalnız hissettim o süreçte ama derin bir de oh çekmiştim üzerimden ağırlık gittiği için, şükrediyorum. Olması gerekeni satürn sayesinde yaptım.

Kesinlikle kadınlarla alakalı konular gündeme geldi :) Yükselenim terazi olduğu için sanırım 1kasıma kadar olan süreçten daha fazla etkilendim. Arkamdan konuşulanlar da karşıma çıktı, benim konuştuklarım da ortaya çıktı. Önemli yüzleşmeler oldu. Ama bir yandan da hepsinin olması gerekiyordu sanki, zehirli sarmaşıklardan arınmış gibi hissetmiyor değilim :)

Kendimi astroloji konusunda bilgili sanırdım ama siz bahsettikç anladım, bazı terimlere o kadar yabancıyım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…